Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا ، "تلویزیون یک" افغانستان به نقل از یک مقام آگاه در کمیسیون انتخابات گزارش داد که اعلام نتیجه‌ی ابتدایی انتخابات ریاست جمهوری یک هفته به تاخیر افتاده است. این منبع می‌گوید که کندی کار در روند شمارش آرا در این کمیسیون سبب تاخیر در اعلام نتیجه ابتدایی انتخابات شده است. پیش از این بر اساس جدول بندی کمیسیون انتخابات قرار بود نتیجه ابتدایی انتخابات ریاست جمهوری روز شنبه ۲۷ مهر ماه  اعلام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این درحالی است که روند شمارش آراء با حاشیه‌هایی همراه شده و گمانه‌زنی و ادعاهایی از سوی برخی نامزدهای ریاست جمهوری و منابع را موجب شده است. مقامات کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان در روزهای گذشته از احتمال تاخیر در اعلام نتایج خبر داده بودند. عبدالعزیز ابراهیمی یکی از مقامات این کمیسیون گفت که جدا ساختن آرای بایومتریک از غیر بایومتریک به وقت بیشتر نیاز  دارد. به‌گفتۀ او انتقال اطلاعات به سیستم مرکزی تکمیل شده و این فرایند به علت کندی اینترنت با تأخیر صورت گرفته است.

سیدحبیب سادات معاون خبرگزاری صدای افغان (آوا) در یک پیام توییتری ، تاخیر در اعلام نتیجه انتخابات را در راستای مهندسی انتخابات ارزیابی کرد. شبکه طلوع نیوز نیز به نقل از برخی منابع منابع گزارش داده که 169 دستگاه شناخت بایومتریک مفقود شده اند.

روزنامه "افغانستان ما" امروز پنجشنبه نوشت: با توجه به مشکلاتی که در هر انتخاباتی ممکن است پیش آید و در این دور انتخابات ریاست جمهوری افغانستان نیز پیش آمد، تاخیر دو تا سه روز تا حدودی محتمل است. حتی در برگزاری اصل انتخابات نیز تاخیر تا یک هفته به خاطر آمادگی های بهتر چندان مشکل قانونی را ایجاد نمی کند و قابل پیش بینی است؛ اما اگر بنا باشد که اعلان نتایج ابتدایی بیش از یک هفته به تاخیر بیفتد، باید به انگیزه ها و عوامل تاخیر شک کرد و در برابر آن ایستاد.

در همین حال ، کمیسیون شکایات انتخاباتی افغانستان نیز از پایان روند ‌رسیدگی به شکایت‌های روز انتخابات خبر داده و اعلام کرده که در دفتر مرکزی و دفاتر ولایتی این کمیسیون ۴ هزار و ۵۲۸ مورد شکایت ثبت شده است. مسئولان این کمیسیون همچنین گفتند که براساس ارزیابی‌های انجام شده، آرای نزدیک به دو هزار محل رای‌دهی نیاز به شمارش مجدد دارد.

این حواشی در حالی است که اشرف غنی رئیس جمهور و عبدالله عبدالله رئیس اجرایی دولت وحدت ملی و نزدیکان آنها هر کدام تیم انتخاباتی خود را پیروز دانسته‌اند و نامزدهای دیگر نیز نامزدهای پیشرو را به تخلفات انتخاباتی متهم کرده‌اند و در این شرایط نگرانی‌هایی درباره بروز بحران سیاسی در ژی اعلام نتیجه انتخابات ایجاد شده است. 

منبع: ایرنا

کلیدواژه: افغانستان انتخابات ریاست جمهوری افغانستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۹۳۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرنوشت طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری چه شد؟

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی آخرین وضعیت طرح اصلاح مفادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری را تشریح کرد. - اخبار سیاسی -

حسین محمدصالحی عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، درباره آخرین وضعیت طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری در کمیسیون متبوعش، اظهار کرد: طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری شهریور ماه سال 1399 در کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس به تصویب رسید و برای بررسی در جلسه علنی تقدیم هیئت رئیسه مجلس شد و نمایندگان در جلسه علنی روز یکشنبه 11 آبان ماه همان سال با آن موافقت کردند.

وی یادآور شد: این طرح قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال 1400، مرحله به مرحله در کمیسیون امور داخلی کشور بررسی شد و سپس به تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسید، شورای نگهبان نیز این طرح مجلس را تایید کرد اما در مجمع تشخیص مصلحت مباحثی پیرامون این طرح مطرح شد که نهایتا کنار گذاشته شد.

عضو کمیسیون شوراهای مجلس ادامه داد: اکنون طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری در دستور کار کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها قرار ندارد اما اگر فرصت باقی بود و در دستور کار کمیسیون قرار گرفت مجلس تلاش خواهد کرد تا اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری را نیز مانند قانون انتخابات مجلس و شوراها به سرانجام برساند.

محمدصالحی بیان کرد: به دلیل فشردگی کار کمیسیون در سال گذشته و قرار گرفتن اولویت‌هایی از جمله طرح شفافیت و ساماندهی تجمعات، لایحه برنامه هفتم و پس از آن بودجه سنواتی ،  امکان رسیدگی به این طرح در کمیسیون وجود نداشت و رسیدگی به طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری از دستورکار کمیسیون شوراها خارج شد.

وی بیان کرد: امکان دارد که طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری در سال جدید و تا قبل از پایان عمر مجلس یازدهم در دستورکار کمیسیون شوراها قرار گیرد تا این طرح نیز تعیین تکلیف شود.

عضو کمیسیون شوراهای مجلس با بیان اینکه با تصویب طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری تغییراتی در شرایط نامزدی انتخابات ریاست جمهوری ایجاد می‌شود،  گفت: بر اساس طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری قرار است مواردی از جمله بحث تایید صلاحیت‌ها، موضوع شرایط کاندیداها از مدرک تحصیلی تا موضوع رجل سیاسی و همچنین ایجاد شرایطی برای ثبت‌نام نامزدها اصلاح شود.

انتهای‌ پیام/

دیگر خبرها

  • نتایج آزمون استخدامی آموزگاری تا فردا اعلام می‌شود
  • محافظه کاران در انتخابات کرواسی اکثریت مطلق را از دست دادند
  • ایکس در هندوستان دردسر درست کرد
  • سرنوشت طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری چه شد؟
  • استقلال و از دست رفتن برتری سرنوشت ساز!
  • زمان اعلام نتایج اولیه آزمون دکتری اعلام شد
  • نتایج اولیه و زمان انتخاب رشته آزمون دکتری ۱۴۰۳
  • نتایج اولیه کنکور دکتری منتشر شد
  • کارنامه نتایج اولیه آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ منتشر شد
  • نتایج بازی‌های فوتبال دوشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۳