Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-25@20:18:52 GMT

فاز جدید در بازار سکه؟

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۹۴۱۷۴

از روز شنبه هفته جاری، فلز گرانبهای داخلی با نزول از مرز ۴ میلیون تومانی وارد فاز تازه‌ای شد؛ این در حالی بود که شماری از معامله‌گران انتظار داشتند مانند دفعات پیش، سکه بتواند به سرعت به بالای کانال ۴ میلیون تومانی بازگردد.

به گزارش دنیای اقتصاد؛ برخلاف انتظار این دسته، نوسان سکه زیر مرز روانی ادامه یافت و روز چهارشنبه نیز این فلز گرانبها با افت ۳ هزار تومانی به قیمت ۳ میلیون و ۹۶۷ هزار تومان رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به این ترتیب فلز گرانبهای داخلی برای پنجمین روز متوالی زیر مرز ۴ میلیونی قرار گرفت، سکه در روزهای اخیر در حوالی کف قیمتی سال ۹۸ خود نوسان می‌کند و ماندن در محدوده ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومانی موجب شده است که برخی از فعالان عنوان کنند این بازار وارد مرحله تازه‌ای شده است.

سکه از تاریخ ۲۲ مرداد تا ۲۰ مهر، حدود ۶۰ روز در بازه ۴ تا ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی حرکت کرد. در این بازه نسبتا طولانی هر زمان قیمت به محدوده ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی نزدیک می‌شد، میزان فروش‌ها بالا می‌رفت و در حوالی مرز ۴ میلیونی بود که سطح خریدها فزونی می‌گرفت. با آغاز مهرماه شیب نوسان سکه محدودتر شد و این فلز گرانبها دیگر نتوانست در بالای سطح ۴ میلیون و ۵۰ هزار تومانی قرار بگیرد و در یک سراشیبی نزولی آرام به زیر مرز ۴ میلیون تومانی رفت.

بخشی از افت سکه تمام بهار آزادی ناشی از نزول بهای دلار در ماه‌های اخیر و عدم توان آن برای رشد بیشتر بوده است. قیمت دلار از اواخر شهریورماه نتوانسته است به بالای مرز ۱۱ هزار و ۵۵۰ تومانی پا بگذارد و حدود یک ماه است که در بازه محدود ۱۱ هزار و ۳۵۰ تا ۱۱ هزار و ۵۵۰ تومانی حرکت کرده است. از نگاه فعالان همین محدود شدن دامنه نوسان موجب شده است که انتظارات افزایشی معامله‌گران بازار سکه نیز کمتر شود. روند کم‌نوسان دلار را به وضوح می‌توان در تغییرات قیمتی روز چهارشنبه بازار مشاهده کرد، جایی که دلار نه نمی‌تواند به بالای محدوده ۱۱ هزار و ۴۲۰ تومانی قدم بگذارد و نه توان شکست به زیر محدوده ۱۱ هزار و ۴۰۰ تومانی را دارد. نتیجه این نوسانات محدود در روز پنجم هفته قرار گرفتن روی عدد ۱۱ هزار و ۴۱۰ تومان بود که تغییری را نسبت به قیمت بسته شده روز سه‌شنبه نشان نمی‌داد.

در حالی که کاهش دامنه نوسانات دلار و افت تدریجی آن به‌عنوان یکی از عوامل کاهش بهای سکه معرفی شده است، عده دیگری از فعالان باور دارند، کاهش تقاضای مصرفی و سرمایه‌گذاری در بازار سکه عامل اصلی افت بوده است. از نظر آنها حباب قیمتی فلز گرانبهای داخلی به وضوح نشان می‌دهد که تقاضای خاصی در بازار سکه وجود ندارد و تمایل خرید در بازار بسیار پایین است. حباب سکه در هفته‌های اخیر با در نظر گرفتن مالیات ارزش افزوده به حدود ۴۰۰ هزار تومان رسیده است. در واقع ارزش بازاری سکه بسیار کمتر از ارزش ذاتی آن است و همین عامل نگرانی‌هایی را نیز در میان معامله‌گران به منظور قاچاق سکه به کشورهای همسایه ایجاد کرده است. این در حالی است که عده‌ای هم باور دارند خروج طلا منجر به ورود ارز به کشور می‌شود. البته دسته‌ای از فعالان نیز قاچاق سکه و طلا را تکذیب می‌کنند و باور دارند برای معامله‌گران صرفه چندانی در قاچاق با توجه به ریسک‌های آن وجود ندارد. به گفته یکی از فعالان باتجربه بازار تا زمانی که سطح تقاضای بازار در چنین شرایطی قرار دارد، حباب سکه منفی خواهد بود؛ البته خروج دلار از زندان یک ماه اخیر تا حدی می‌تواند قیمت‌های بازار سکه را نیز تحریک کند. با این حال، تغییرات قیمتی دلار به گونه‌ای نبوده است که افزایشی‌های بازار سکه را به رشد امیدوار کند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۹۴۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریزش بیشتر قیمت دلار در راه است؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت دلار روز سه شنبه افزایش محدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ تومانی داشت و در پله پایانی کانال چهارم از کریدور ششم بسته شد.

براساس گزارش تجارت‌نیوز، معامله‌گران مدعی هستند تقاضا اندکی از عرضه پیشی گرفته اما این حضور پررنگ بازارساز و کاهش اونس جهانی طلاست که انتظارات تورمی را تا حدودی کاهش داده است.

سیاست فریز دلار ادامه دارد

برخی معامله‌گران با توجه به اجرای سیاست فریز قیمت دلار توسط بانک مرکزی در سال گذشته معتقدند دلار با تلاش سیاست‌گذار در منطقه فعلی به ثبات رسیده و اگر اخبار نامساعد سیاسی روانه بازارها نشود؛ دلار فعلا در محدوده‌ فعلی ماندگار است. باید توجه داشت روند کاهشی قابل توجه قیمت در بازارهای جهانی در کاهش التهابات بازارهای داخلی بی‌تاثیر نبود.

کارشناسان اقتصادی معتقدند در ادامه سال جاری فشار مالیاتی زیاد خواهد شد و سخت‌گیری‌های دولت افزایشی است. آنها می‌گویند برای دولت رونق اقتصادی و اشتغال اهمیت خاصی ندارد و همه اینها شرایط رکودی بدی برای بازارهای مالی به وجود خواهد آورد.

راه درهم از دلار جدا شد

قیمت درهم روز سه‌شنبه چهارم اردیبهشت کاهش ۸۰ تومانی داشت و با رقم ۱۷ هزار و ۵۲۰ تومان بسته شد. تتر با کاهش ۲۵۰ تومانی به کف کانال ۶۵ هزار تومانی برگشت.

قیمت پوند انگلیس با رشد ۳۰ تومانی روی رقم ۸۰ هزار و ۲۰۰ تومانی ایستاد. یورو نیز روز سه‌شنبه تغییر قیمت نداشت و با رقم ۶۹ هزار و ۲۴۰ تومان بسته شد.

گفتنی است اسکناس و حواله دلار در چهارمین روز اردیبهشت افزایش ۱۵۰ تومانی داشت و به ترتیب با رقم ۴۳ هزار و ۸۹۶ تومان و حواله دلار با رقم ۴۰ هزار و ۹۷۶ تومان عرضه شد.

227217

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898778

دیگر خبرها

  • بازگشت دلار به کانال ۶۲ هزار تومان؛ ریزش ادامه دارد | دلار به کانال ۵۰ هزار تومانی برمی‌گردد؟
  • جزئیات تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی
  • خاندوزی: دولت خاتمه پروژه‌های ناتمام هستیم/ افشاگری همتی از رانت ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی/ صولت مرتضوی: تحریم پیشرفت‌های کلانی را نیز برای کشور به ارمغان آورده است
  •  پیش‌بینی قیمت دلار فردا ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • چرا قیمت سکه کاهشی شد؟
  • توزیع رانت ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی با دلار چند نرخی!
  • پیش‌بینی قیمت دلار ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ریزش بیشتر قیمت دلار در راه است؟
  • ثبات قیمت دلار و کاهش نرخ طلا و سکه در معاملات امروز
  • کاهش قیمت دلار در راه است؟