Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش مدیکال اکسپرس، در این تحقیقات مشخص شد استعمال سیگار از طریق یک مدار مغزی با عملکرد پانکراس ارتباط دارد و مصرف نیکوتین موجب کاهش ترشح انسولین در پانکراس می‌شود، در نتیجه میزان قند خون افزایش یافته و خطر ابتلا به دیابت نیز افزایش می‌یابد.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، به طور خاص محققان دریافتند پروتئینی که توسط یک ژن مرتبط با دیابت موسوم به Tcf۷l۲ رمزگذاری می‌شود، یک مدار سیگنال‌دهنده را کنترل می‌کند که نورون‌های فعال شده مغز در اثر دریافت نیکوتین را با فرایند تنظیم قند خون توسط پانکراس مرتبط می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته محققان، یافته‌های این تحقیق مکانیزمی را توصیف می‌کند که خصوصیات اعتیادآور نیکوتین را کنترل می‌کند و نکته قابل توجه این که همان خصوصیات اعتیاد آور مدارهای مغزی در بروز بیماری‌های ناشی از مصرف سیگار نقش دارند. در حالی که پیش از این تصور می‌شد این بیماری‌ها در اثر عملکرد نیکوتین در خارج از مغز رخ می‌دهند. این نتایج نشان می‌دهد که حداقل برخی از کارکردهای بیماری‌زای نیکوتین توسط همان مدارهای مغزی ایجاد می‌شود که خصوصیات اعتیاد آور ماده مخدر را کنترل می‌کنند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه منتشر Nature شده است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سیگار قند ژن مغز اعتیاد اعتیاد سیگار دیابت نیکوتین ماده مخدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۹۴۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف داروی میگرن احتمال ابتلا به اتیسم را در نوزاد افزایش نمی دهد

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که داروی رایج ضد تشنج که برای درمان صرع، میگرن و اختلال دوقطبی استفاده می‌شود، به نظر نمی‌رسد خطر ابتلاء به اوتیسم را در کودکانی که در رحم در معرض آن قرار می‌گیرند، افزایش دهد.

دکتر «سونیا هرناندز-دیاز»، محقق ارشد از دانشگاه هاروارد، گفت: «در حالی که تحلیل‌های اولیه ما بر روی مادران مبتلا به صرع متمرکز بود، این مطالعه پیامدهایی برای مادران آینده‌ای دارد که با سایر بیماری‌های تحت درمان با توپیرامات نیز زندگی می‌کنند.»

متخصصان می‌گویند توپیرامات با آرام کردن اعصاب بیش فعال در بدن افراد می‌تواند صرع و میگرن را درمان کند.

محققان دریافتند داروی ضد تشنج دیگر، لاموتریژین، نیز برای مادران باردار بی خطر است.

با این حال، نتایج نشان می‌دهد که داروی سوم، والپروات، خطر ابتلاء به اوتیسم را در کودکان افزایش می‌دهد.

محققان گزارش می‌دهند که نزدیک به ۱۱ درصد از کودکانی که در رحم مادر در معرض والپروات قرار گرفتند، به اوتیسم مبتلا شدند و با مصرف دوزهای بیشتری از این دارو، این خطر افزایش یافت.

محققان همچنین خاطرنشان کردند که اگرچه توپیرامات برای مغز در حال رشد کودک بی خطر است، اما همچنان با افزایش خطر شکاف کام در نوزادان مرتبط است.

برای این مطالعه، محققان داده‌های نزدیک به ۴.۳ میلیون زن باردار و فرزندانشان را که بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۰ جمع آوری شده بود، تجزیه و تحلیل کردند.

کودکانی که در نیمه دوم بارداری در معرض توپیرامات قرار گرفتند با کودکانی که هرگز در رحم در معرض هیچ داروی ضد تشنج قرار نگرفته بودند، مقایسه شدند. کودکانی که در معرض لاموتریژین و والپروات قرار گرفته بودند به عنوان گروه کنترل بررسی شدند.

به طور کلی، تا سن ۸ سالگی، کودکانی که از مادران مبتلا به صرع متولد می‌شوند، در مقایسه با جمعیت عمومی، دو برابر بیشتر مستعد ابتلاء به اوتیسم هستند، بنابراین کنترل تشنج همچنان مهم است.

حدود ۶ درصد از کودکانی که در معرض توپیرامات و ۴ درصد از کودکانی که در معرض لاموتریژین قرار گرفتند، دچار اوتیسم شدند.

کد خبر 6063218

دیگر خبرها

  • کنترل بیماریهای واگیر در مرکز خدمات جامع سلامت و پایگاه های مرزی خراسان رضوی
  • تقدیر از ورود شهرداری به موضوع معتادان متجاهر
  • بیم افزایش مصرف شیشه در کشور
  • خوراکی غنی از منیزیم و فیبر: مبارزه با دیابت و کلسترول بد
  • اما و اگر‌های روزه‌داری برای دیابتی‌ها
  • مصرف داروی میگرن احتمال ابتلا به اتیسم را در نوزاد افزایش نمی دهد
  • هشدار متخصصان درباره همه‌گیری مرموز سرطان
  • تاثیر مصرف محصولات سویا بر ریسک فاکتور‌های قلبی و عروقی دیابت نوع ۲
  • مواد غذایی سرطان‌زا را بشناسید
  • کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی با این دانه خوراکی