Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-25@14:35:44 GMT

وقتی زیباترین اپیزود ضبط نشد

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۹۴۶۳۷

وقتی زیباترین اپیزود ضبط نشد

اولین بار سال 87 به پیاده روی اربعین رفتم. آن زمان پیادهروی اربعین به این شکل نبود. البته بعد از سقوط صدام در عراق انجام میشد ولی کم بود و آرام آرام شعله آن بیشتر شد. دوستان عراقیای داشتم که به من خبر میدادند و میگفتند این راهپیمایی خیلی زیباست و باید بیایی و ببینی. وحید چاووش

مراسم در عراق داشت رونق می گرفت ولی از این ماجرا هیچ خبر و اثری در ایران نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیاستگذاری تلویزیون هم پرداختن به این ماجرا نبود. بعد از چندین مذاکره مدیر وقت شبکه دو قانع شد و کمک کرد و قرارداد بستیم مستندی درباره این سفر ضبط کنیم. نام فیلمی را که از آن سفر ساختم «یادداشتهای یک پیاده» گذاشتم. این نام یک ایهام داشت. پیادهبودن به معنای کسی بود که این مسیر را پیاده طی میکند، اما از طرف دیگر این را هم میخواستم بگویم که منِ ایرانی پیش عراقیها و خدمتی که به زائران می کنند پیاده ام و آنها سواره.
وقتی سال بعد مستند پخش شد از استقبالی که مردم نشان دادند متوجه شدند این پیاده روی چقدر اثرگذار است. مدیر تلویزیون گفته بود کار خوبی شده و دستور داده بود شبکههای دیگر هم این مستند را پخش کنند. بضاعت من فیلمساز همین بود و خدا و امام حسین(ع) لطف کردند و کار دیده شد. سال های بعد تلویزیون به این ماجرا توجه بیشتری کرد و پس از آن برای 8 سال مداوم و هر سال به این آیین رفتم و فیلم ساختم. تا سال 95؛ هر سال یک فیلم.
همه چیزهایی را که در این سالها و در این پیاده روی ها برایم جذاب بوده فیلم کرده ام. هیچ وقت بهعنوان زائر نرفتم و قصدم فقط خدمت بود. فکرم این بود که عراقیها غذا و چای دست مردم میدهند و پای زائران را ماساژ می دهند و من عرضه انجام هیچ کدام از اینها را ندارم اما دوربین دارم و می توانم با دوربینم خدمت کنم. نیت من خدمت با دوربینم بود. از طریق نشان دادن زیبای یهای این مسیر.
فیلمی ساختم به نام «شما چه کسی هستید؟» که 12 روایت دارد از 12 شخصیت. از بچه کوچکی که دارد می رود زیارت تا یک پیرمرد. جهانبینی همه آنها را گرفتیم؛ از پیرزنی که فقیر است و قرض میکند تا سفرهای برای زوار فراهم کند تا زنی که حاضر است فرزندش را قربانی کند. چیزهای عجیب و باورنکردنی. بله می خواست فرزندش را قربانی کند. می گفت: «زوار داشتند میآمدند به موکب ما و من برنج پخته بودم اما هیچ گوشتی نداشتم که طبخ کنم. گفتم یا امام حسین(ع) من حتی آماده ام بچه ام را ذبح کنم برای زوار! اما اینکه به درد زوار نمی خورد. چه کار کنم؟» می گفت هنوز حرفم تموم نشده بود که ماشینی آمد جلو خانه که دو تا گوساله پشتش بود. گفتند این نذر ماست!
زیباترین چیزی که دیدم اپیزودی بود که هرگز ضبطش نکردم و برای خودم است. آرزو داشتم ضبطش کنم. مادر خانوادهای یک پیرزن بود که کار خیاطی میکرد و دو سوم درآمدش را در صندوق جداگانه میگذاشت تا برای زوار اربعین استفاده کند. خانه نیمه ساز و نیمه تمامی بود که سقفش کامل نشده بود.

پسری داشت بهنام انور که صبح تا شب کار میکرد. سرطان داشت و خدمت میکرد به زوار. شب و روز نمیشناخت. از صبح تا شب در موکب بود و شب تا صبح میرفت به خانههایی که زوار در آنها بودند که اگر کسی مریض باشد یا مشکلی داشته باشد او را ببرد دکتر. آدم عجیبی بود که دیوانه وار کار میکرد. میخواستم از آنها فیلم بسازم اما اصلاً این مادر و پسر قبول نکردند. انور گفت: «خواهرزاده کوچکی دارم، از او فیلم بساز.» پسری به نام عباس که پنج شش ساله بود. فردا صبح رفتیم دم موکب و انور گفت صبر کن. یکی دو ساعت گذشت و پرسیدم مشکلت چیه؟ گفت مشکلی دارم با خودم و باید حلش کنم. نیم ساعت دیگر هم گذشت. بعد گفت من نمی توانم حل کنم و مسئولیتش با تو.

اگر خواستی فیلم بگیر. گفت: «عباس خواهرزاده من است و من و مادرش زحمت کشیدیم تا زمانی که برای امام حسین(ع) کار میکند فکر و ذهنش فقط به امام حسین(ع) باشد و به کسی دیگر توجه نکند. تو میخواهی از او فیلم بگیری و فیلم تو منتشر میشود و ممکن است کسانی دیگر بیایند و فیلم بگیرند و ببینند. بعد این بچه باز هم فکر و ذهنش پیش امام حسین(ع) است یا نگاهش منتظر دوربین تو و امثال توست؟ با اخلاص این بچه چه کار میخواهی بکنی؟» روی زمین نشستم و ماندم. رفتم در تمام فیلمهایی که این سالها ضبط کرده بودم و گفتم دارم چه کار میکنم؟ باید فیلم بسازم یا نه؟ اخلاصی که در دل آدمهاست ممکن است فراموش شود و بعدها این آدم ها دنبال دوربین من و امثال من بگردند. اگر نسازم هم حرفهای این سفر ناگفته میماند. مبادا بواسطه دوربین ما کسی خدمتش مخدوش شود؟ تا امروز جواب این سؤال را نمیدانم. خیلیها در عراق و در مسیر این پیادهروی دنبال این هستند که از آنها فیلم گرفته شود و میگویند بیا از ما فیلم بگیر و خیلیها هم هستند که البته که تعدادشان کمتر است و دنبال هیچ دوربینی نیستند.
سال 95 به این نتیجه رسیدم چیزی در انبانم نیست و دارم خودم را تکرار میکنم و دیگر مشرف نشدم. اما امسال دارم دوباره میروم که کار جدیدی بسازم. بخشی از این مستند در استانبول ضبط شده و درباره شیعیان ترکیه است. موضوع ظاهراً به اربعین ربطی ندارد اما انتهای فیلم همه چیز وصل میشود به اربعین. نامش هم «استانبول زیبا» است.
من قبلاً هم فیلمهای اجتماعی میساختم و رویکرد مذهبی هم داشتم اما این برکت سیدالشهدا بود که کار من دیده شد. قبل از این به اندازهای که امروز آبرو دارم مطلقاً نداشتم. به نظرم مرحمت سیدالشهدا بوده واین خدمت به من شرافت بخشیده است. خدمتی که کم است ولی بضاعت من همین بوده و حالا خیلیها من را با همین مستندها میشناسند و میگویند خودش را وقف اربعین کرد.

وحید چاووش از سال 1374 در حوزههای مختلف تولید فیلم مستند مشغول به فعالیت بوده و تا به حال تهیهکنندگی و کارگردانی بیش از 40 عنوان فیلم مستند را بر عهده داشته است. او مستندهای زیادی درباره دفاع مقدس مانند «نیست، اما هست» و «سقف آسمان» ساخته و برای آنها جوایزی هم از جشنوارههای سینماحقیقت، فیلم کوتاه تهران و جشنواره دفاع مقدس گرفته. هر چند مستندهایی که بر اساس آیین پیادهروی اربعین در عراق ساخته بیشتر او را به شهرت رسانده اند./ایران جمعه 
 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۹۴۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احداث ۱۰ هزار مترمربع سایبان در مرز مهران

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای ایلام گفت: ۱۰هزار مترمربع سایبان در پایانه مرزی و پایانه برکت برای اربعین امسال با اعتباری بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان احداث می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام، سیدزاهدین چشمه خاور صبح امروز در نشست هماهنگی اربعین حسینی در بخش راهداری و حمل و نقل جاده ای به منظور تسهیل در تردد زائران اربعین در محورهای مواصلاتی کشور که در محل پایانه برکت مهران با حضور رئیس سازمان راهداری کشور برگزار شد، گفت: بعد از دفاع مقدس بحث پیاده روی اربعین به عنوان مهمترین رخداد مهم کشور باید در خور و شایسته مسلمانان جهان برگزار شود.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای ایلام با اشاره به اینکه سال گذشته ناوگان حمل و نقل به خوبی مدیریت شد، گفت: همچنین هیچ مورد گرمازدگی در اربعین گذشته وجود نداشت که نشان از اقدامات موثر راهداری بوده است.

وی با بیان اینکه اربعین باید هر سال باشکوه‌تر برگزار شود، افزود: سال گذشته 5 هزار متر سایبان در ظرف 25 روز احداث شد و هم اکنون نیز احداث 10هزار مترمربع سایبان در پایانه مرزی و پایانه برکت برای اربعین امسال با اعتباری بالغ بر 50 میلیارد تومان در حال احداث است.

چشمه خاور ادامه داد: تبدیل و تثبیت سایبان های قارچی که به صورت موقت در سال گذشته ایجاد شده بود نیز به سایبان دائم در حال انجام است.

وی در ادامه با اشاره به احداث 12 هزار مترمربع کف پوش محوطه پایانه مرزی مهران با اعتباری بر 22 میلیارد تومان، گفت: برخی سرویس های بهداشتی نیز در این پایانه نوسازی خواهد شد.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای ایلام به اقدامات انجام شده در پایانه برکت نیز اشاره کرد و گفت: یک سایبان از در ورودی تا مرکز پایش به شکل سازه فضایی با دهانه ی 38 متر احداث خواهد شد که پیمانکار آن نیزمشخص شده است.

وی افزود: در بحث نصب دوربین های تشخیص چهره نیز قرارداد 47 میلیارد تومان با پیمانکار برای نصب 72 دوربین منعقد شده است.

چشمه خاور یادآور شد: بخشی از فاضلاب پایانه برکت تعویض شده و برای جلوگیری از تجمع آب‌های سطحی کانال های هدایت آب در حال احداث است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای ایلام به قراردادهای متعددی منعقد شده در حوزه راه‌ها اشاره کرد و گفت: قرارداد 108 میلیارد تومانی محور ایلام- مهران، مهران- دهلران و حوزه شهرستان ملکشاهی  منعقد شده است.

وی تصریح کرد: سال گذشته بیش از 74 هزار تابلو کامپوزیتی در سراسر استان نصب شد. همچنین 20 میلیارد قرارداد خط کشی انجام و روشنایی برای تمام نقاطی که نیاز به روشنایی داشته‌اند صورت گرفت.

انتهای پیام/180/

دیگر خبرها

  • آرامگاه «گهواره‌گر» یکی از زیباترین بناهای به‌جا مانده در دشت توس
  • عکس زیباترین ورزشکار تاریخ در صحرای دوبی + عکس
  • زیباترین بهار تهران را در این لوکیشن‌ها ببینید
  • برترین‌های ورزش ایران در سال ۱۴۰۲ معرفی شدند
  • بیشترین نگرانی ما در اربعین کمبود ناوگان حمل و نقل است
  • ۱۴ هزار میلیارد برای زیرساخت‌های اربعین اختصاص یافت
  • اختصاص ۱۴ هزار میلیارد به زیرساخت‌های اربعین
  • جانمایی مواکب در مرز مهران با شرایط جدید وفق داده شود
  • احداث ۱۰ هزار مترمربع سایبان در مرز مهران
  • هزینه ۸۰۰ میلیارد تومانی در حوزه زیرساخت های اربعین