Web Analytics Made Easy - Statcounter

  اگر یک گوشی تلفن همراه به قیمت ۱۰۰ دلار به صورت تجاری وارد کشور می‌شد درآمد دولت از آن ۱۶۰ هزار تومان بود، اما اگر همان گوشی به صورت مسافری وارد می‌شد درآمد دولت از آن تنها ۱۳ هزار تومان بود که این نشان دهنده آن است که با واردات گوشی به صورت مسافری حق دولت به میزان ۱۴۷ هزار تومان تضییع می‌شد. با افزایش قیمت گوشی تلفن همراه این حق تضییع شده از دولت نیز افزایش می‌یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش تابناک اقتصادی، در فروردین ماه سال گذشته بود که ثبت رجیستری گوشی تلفن‌های همراه از طریق رویه مسافری آغاز شد و در ماه‌های پایانی سال گذشته روند واردات آن به علت صرفه بالای واردات گوشی مسافری شدت گرفت و در فروردین و اردیبهشت ماه سال جاری این نوع واردات گوشی تلفن همراه به اوج خود رسید. طبق آمار موجود تعداد گوشی‌های مسافری از ۲۰ هزار دستگاه در فروردین ماه ۹۷ به ۱.۲ میلیون دستگاه در پایان اردیبهشت‌ماه سال جاری افزایش پیدا کرد. طبق آمار در شش ماهه منتهی به خردادماه سال جاری، حدود ۷۵ درصد واردات تلفن همراه به کشور از طریق "رویه مسافری" انجام گرفت.

با اوج گیری واردات گوشی تلفن همراه به صورت مسافری و سوءاستفاده‌های شکل گرفته در این زمینه، در خرداد ماه سال جاری بود که دولت اعلام کرد از این پس هر مسافر تنها می‌تواند یک گوشی تلفن همراه را با کد ملی خودش در سامانه گمرک ثبت کند.

همچنین طبق ماده ۱۳۸ آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی، کالای همراه مسافر تا ۸۰ دلار (سالانه) از پرداخت حقوق ورودی معاف می‌باشد؛ بنابراین در تیرماه سال جاری محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات با استناد به همین ماده قانونی از معافیت ۸۰ دلاری مسافران برای واردات گوشی تلفن همراه به کشور خبر داد و گفت: اگر چه در قانون ذکر شده مسافر می‌تواند ۸۰ دلار بار مسافرتی با خود به همراه داشته باشد، اما در این قانون درباره کالا‌های وارداتی صحبتی نشده است، بنابراین افراد می‌توانند از این ۸۰ دلار برای واردات گوشی همراه استفاده کنند.

از یک سو، مجاز بودن مسافر به ثبت یک گوشی تلفن همراه با کد ملی خود در سامانه گمرک و از سوی دیگر معافیت ۸۰ دلاری مسافران از پرداخت حقوق ورودی کالا باعث شد تا سودجویان به فکر سوءاستفاده از اطلاعات مسافران جهت واردات گوشی تلفن همراه بیفتند و در ایام زیارتی حج و اربعین به سراغ حاجیان و زائران جهت واردات گوشی تلفن همراه از طریق آن‌ها بروند.   البته در این بین برخی از مسافران نیز آگاهانه اقدام به فروش اطلاعات هویتی خود به سودجویان جهت واردات گوشی تلفن همراه می‌کردند.

این موضوع باعث شده بود تا در این بین هم دولت و هم واردکنندگان رسمی کالا متضرر شوند. در نتیجه سرانجام در مورخه ۲۱ مهر ماه سال جاری بود که علی مویدی خرم‌آبادی رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در نامه‌ای به رئیس کل گمرک و قائم‌مقام وزیر صنعت در امور بازرگانی اعلام کرد معافیت ۸۰ دلار برای واردات تلفن همراه مسافری حذف و از این پس استفاده از نرخ ارز بازار ثانویه برای محاسبه حقوق ورودی واردات تلفن همراه مسافری اعمال شود.


این تصمیم منوط به تایید ستاد تنظیم بازار بود که مهرداد جمال ارونقی معاون فنی گمرک ایران طی مصاحبه‌ای گفت:  بر اساس مصوبه ۲۲ مهر ماه ستاد تنظیم بازار، معافیت ۸۰ دلاری برای واردات گوشی مسافری از این بعد منتفی خواهد شد.

همچنین تا پیش از این حقوق و عوارض گمرکی تلفن همراه مسافری بر اساس ارز رسمی (٤٢٠٠٠ ریال) محاسبه می‌شد؛ اما بر اساس ابلاغیه جدید ستاد مقابله با قاچاق کالا و ارز، از این به بعد حقوق و عوارض گمرکی گوشی تلفن همراه مسافری بر اساس نرخ سامانه سنا محاسبه می‌شود.

این تصمیم چه نفعی برای دولت و واردکنندگان رسمی گوشی تلفن همراه دارد؟

همان گونه که در بند ۳ نامه رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز مشاهده می‌شود یکی از دلایل لغو معافیت ۸۰ دلاری برای واردات گوشی تلفن همراه، لزوم از صرفه‌انداختن واردات گوشی تلفن همراه به صورت مسافری در مقابل واردات تجاری می‌باشد.   جدول زیر که توسط علی یاوری، کارشناس حوزه تجارت  تهیه شده است به خوبی  نشان می‌دهد که حقوق دولت تا چه اندازه در واردات مسافری گوشی تلفن همراه در مقابل واردات تجاری آن ضایعه می‌شد که با قوانین جدید این حق دیگر تضییع نخواهد شد. برای گوشی‌هایی با قیمت‌های بین ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار تفاوت عوائد حاصل از واردات تلفن همراه به صورت زیر بود. به عنوان مثال، اگر یک گوشی تلفن همراه به قیمت ۱۰۰ دلار به صورت تجاری وارد کشور می‌شد درآمد دولت از آن ۱۶۰ هزار تومان بود، اما اگر همان گوشی به صورت مسافری وارد می‌شد درآمد دولت از آن تنها ۱۳ هزار تومان بود که این نشان دهنده آن است که با واردات گوشی به صورت مسافری حق دولت به میزان ۱۴۷ هزار تومان تضییع می‌شد. با افزایش قیمت گوشی تلفن همراه این حق تضییع شده از دولت نیز افزایش می‌یافت.


حالا با قوانین جدید ورود گوشی تلفن همراه مسافری به کشور و لغو معافیت ۸۰ دلاری برای این کالا، درآمد بیشتری از ناحیه عوارض گمرکی نصیب دولت خواهد شد.

از سوی دیگر، تا قبل از لغو معافیت ۸۰ دلاری، تفاوت قابل‌توجه‌ای بین قیمت گوشی مسافری و قیمت گوشی واردشده به صورت رسمی وجود داشت که همین عامل باعث نگرانی واردکنندگان رسمی شده بود. به عنوان نمونه تنها در موضوع عوارض گمرکی، در مجموع برای واردات به صورت گوشی مسافری تنها ۱۵.۱ درصد عوارض پرداخت می‌شد و این در حالی بود که برای واردات به صورت تجاری باید ۱۸.۱ درصد عوارض پرداخت می‌شد.

حالا با لغو این معافیت و استفاده از ارز سنا به جای ارز ۴۲۰۰ تومانی برای محاسبه حقوق و عوارض گمرکی گوشی تلفن همراه مسافری این گپ قیمتی کاهش خواهد یافت. البته اشاره به این نکته ضروری است که در این بین مسافران واقعی که قصد خرید گوشی تلفن همراه از خارج از کشور و ورود آن به داخل کشور جهت مصرف شخصی را داشتند، به شدت متضرر خواهند شد.

لغو این قانون چه تاثیری بر قیمت گوشی تلفن همراه خواهد گذاشت؟

رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در حاشیه جلسه هیات دولت در روز گذشته مورخه ۲۴ مهر ماه ۱۳۹۸ با اشاره به لغو معافیت ۸۰ دلاری واردات گوشی مسافری گفت: این امر حتما بر روی قیمت موبایل در کشور تاثیر می‌گذارد.   بررسی‌ها نشان می‌دهد با توجه به لغو قانون معافیت ۸۰ دلاری از پرداخت حقوق گمرکی برای گوشی تلفن همراه مسافری و همچنین تغییر نرخ ارز از ۴۲۰۰ تومان به نرخ ارز سنا (هم اکنون بیش از ۱۱ هزار تومان می‌باشد) جهت محاسبه این حقوق گمرکی، هزینه‌های رجیستری به شدت افزایش یافته است و این امر بر روی قیمت گوشی‌ها به خصوص گوشی‌های با قیمت بالا، به شدت تاثیرگذار بوده است. به عنوان نمونه طبق قوانین جدید برای رجیستری یک گوشی اپل آیفون ۱۰ اس مکس باید مبلغی در حدود دو میلیون و ۶۰۰ هزار تومان هزینه گمرکی پرداخت شود و این در حالی است که رجیستری این گوشی در گذشته ۷۰۰ هزار تومان بود. همچنین گوشی پرچم‌دار وان پلاس سال ۲۰۱۹ که در گذشته با ۳۵۰ هزار تومان رجیستری می‌شد حالا باید بابت رجیستری آن مبلغی معادل ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان پرداخت گردد. مدل‌های جدید آیفون پرو مکس هم با قیمتی بالاتر از ۳ میلیون تومان رجیستری می‌شوند. یعنی برای یک آیفون ۱۰۰۰ دلاری باید نزدیک به ۳۰۰ دلار هزینه گمرکی پرداخت شود.   شنیده‌ها حکایت از آن دارد که بسیاری از فروشندگان، گوشی‌های خود را از ویترین‌ها برداشته اند تا قیمت‌های جدید آن‌ها مشخص شود، چون اعتقاد دارند مردم برای خرید اسمارت‌فون‌های پرچم‌دار به بازار هجوم خواهند آورد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: پیاده روی اربعین حسن روحانی آمدنیوز روح الله زم بورس تهران نفتکش SABITI جام جهانی والیبال حسین فریدون رانت گوشی مسافری قیمت گوشی گوشی تلفن همراه پیاده روی اربعین حسن روحانی آمدنیوز روح الله زم بورس تهران نفتکش SABITI جام جهانی والیبال حسین فریدون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۹۶۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیجی کالا ؛ بزرگ ترین بازار آنلاین موبایل ایران

برای خرید موبایل به‌صورت آنلاین، باید به ‌بررسی این دستگاه دیجیتالی ازنظر قطعات سخت‌افزاری، میزان رضایت مشتریان و قیمت آن بپردازید. اگر نمی‌خواهید زمان زیادی را در فروشگاه‌های آنلاین مختلف صرف کنید، بهتر است انتخاب شما بزرگ‌ترین بازار موبایل ایران باشد.

طبق آمار فروش و تنوعی که فروشگاه‌های آنلاین دارند، دیجی کالا به‌عنوان بزرگ‌ترین بازار آنلاین درزمینه فروش موبایل‌ شناخته می‌شود. اگر به‌دنبال انتخاب بهترین موبایل هستید، قطعا این فروشگاه برای شما مناسب است. برای آشنایی بیشتر با دیجی کالا تا انتهای متن ما را همراهی کنید.

بزرگ ترین بازار موبایل ایران چه ویژگی هایی دارد؟

معرفی یک پلتفرم به‌عنوان بزرگ‌ترین بازار موبایل ایران، با توجه به ویژگی‌هایی که دارد و خدماتی که ارائه می‌دهد، انجام می‌شود. به‌طور کلی باید گفت وجود انواع گوشی در برندهای مختلف و قیمت‌های متنوع، به‌گونه‌ای که هر شخص بتواند محصول مورد نظرخود را پیدا و خریداری کند، اولین ویژگی یک فروشگاه آنلاین به‌حساب می‌آید.

در بزرگ‌ترین بازار موبایل ایران، باید همواره تمام مدل‌های گوشی موجود باشند تا افراد بتوانند محصول مورد نظر خود را بدون دغدغه و جست‌وجوی فراوان، پیدا کنند. این مورد باعث افزایش میزان فروش در بازار آنلاین نیز می‌شود.

ارائه قیمت مناسب، دیگر ویژگی یک فروشگاه آنلاین بزرگ به‌حساب می‌آید. در واقع زمانی که بازار موبایل آنلاین، قیمت‌های اقتصادی روی انواع موبایل بگذارد، افراد بیشتری تمایل به خرید محصولات آن دارند و این موضوع باعث افزایش فروش خواهد شد.

چرا موبایل خود را از دیجی کالا بخریم؟

دیجی کالا با ارائه گوشی‌های مختلف در برندهای گوناگون، به‌عنوان بزرگ‌ترین بازار موبایل در ایران شناخته می‌شود. اگر این فروشگاه را برای خرید موبایل انتخاب کنید به‌دلیل تنوع بالا، قطعا دست خالی برنمی‌گردید.

به‌طور کلی باید گفت دیجی کالا درزمینه ارائه انواع کالا به‌خصوص محصولات دیجیتالی ازجمله موبایل، همواره رتبه اول فروش را به‌دست می‌آورد. این موضوع خود به‌خوبی رضایت خریداران را به ما نشان می‌دهد، پس لازم نیست دغدغه‌ای درخصوص اعتبار فروشنده داشته باشیم. در ادامه با دلایل انتخاب این بازار آنلاین بیشتر آشنا می‌شویم.

دیجی کالا، عرضه کننده انواع موبایل در برندهای مختلف

بسیاری از فروشگاه‌ها تنها به عرضه برندهای شناخته‌شده و پرفروش مانند سامسونگ، آیفون، هوآوی، شیائومی، اوپو، ال‌جی و سونی می‌پردازند اما گاهی افراد به محصولی غیر از این برندها نیاز دارند. در این زمان لازم نیست به جست‌وجوی زیادی در بستر اینترنت بپردازند، بلکه کافی‌است به فروشگاه دیجی کالا مراجعه کنند.

در دیجی کالا می‌توانید برندهای غیرمطرح و کم‌تر شناخته‌ را نیز پیدا کنید. از این موارد می‌توانیم به دوجی، جی پلاس، بلو، ویوو، کاترپیلار، جی ال ایکس و جیونی اشاره کنیم.

 این تنوع بالا نیاز تمام کاربران سطح کشور را برطرف می‌سازد. شما در هر منطقه‌ای که باشید می‌توانید موبایل مورد نظر خود را از برندهای مطرح یا کم‌تر شناخته‌شده، در دیجی کالا پیدا و آن را خریداری کنید.

امکان بررسی قیمت موبایل ها در دیجی کالا

لازم است بدانید دیجی کالا یک مارکت پلیس است. یعنی چندین فروشنده معتبر، کالاهای خود را در این سایت به فروش می‌رسانند. دلیل تنوع بالای محصولات دیجیتالی موجود در این بازار آنلاین نیز به همین موضوع برمی‌گردد.

 قرارگیری چندین فروشگاه اینترنتی در یک بازار بزرگ، این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا بدون صرف زمان در سایت‌های مختلف، به‌ مقایسه بین محصولات دیجیتالی بپردازید تا کالای مورد نظر خود را پیدا  کنید.

تنوع بالای موجود در فروشگاه دیجی کالا باعث کاهش وقت شما در جست‌وجو می‌شود. در واقع شما می‌توانید موبایل‌های هر برند را ازنظر سخت‌افزاری بررسی کنید تا در نهایت، بهترین کالای دیجیتالی را متناسب با نیاز خود بخرید.

ضمن اینکه باید گفت فروشندگانی که خدمات خود را در این بازار موبایل ارائه می‌دهند، ممکن است قیمت‌های مختلفی برای کالاهای خود در نظر بگیرند، ازاین‌رو مقایسه قیمتی در این سایت نیز به‌راحتی انجام می‌شود بدون اینکه لازم باشد زمان زیادی صرف کنید.

امکان خرید گوشی های کارکرده در دیجی کالا

یکی از جذاب‌ترین بخش‌های این بازار موبایل آنلاین، امکان خرید گوشی کارکرده است. اگر توانایی خرید موبایل مورد نظر خود را به‌صورت آکبند و نو ندارید، بهتر است یکی از مدل‌های کارکرده موجود در دیجی کالا را انتخاب کنید.

این موبایل‌ها توسط کارشناسان فنی به‌خوبی بررسی می‌شوند تا هیچ‌گونه ایراد و مشکلی نداشته باشند. پس لازم نیست نگران خرابی آن‌ها باشید. قیمت موبایل کارکرده نیز معمولا با توجه به مدل، میزان سلامت قطعات و لوازم جانبی همراه آن مشخص می‌شود.

دسته بندی موبایل ها ازنظر قیمت

 به‌دلیل تنوع بالای موبایل‌ها در دیجی کالا، این بازار آنلاین موبایل، دسته‌بندی‌های جذابی ایجاد کرد تا هر فرد با توجه به میزان بودجه خود، تنها به مقایسه بین محصولات در یک بازه قیمتی مشخص بپردازد.

این دسته‌بندی گزینه‌های مختلفی دارد که از آن‌ها می‌توانیم به موبایل‌های کم‌تر از 3میلیون، بین 3 تا 7میلیون و بالای 15میلیون اشاره کنیم. شما می‌توانید با کلیک روی هر گزینه، تنها گوشی‌های آن رنج قیمتی را مشاهده کنید و در نهایت، محصول مورد نظر خود را بخرید.

دسته بندی گوشی براساس کارکرد

عملکرد برخی گوشی‌ها به‌گونه‌ای است که بیشتر برای انجام یک فعالیت خاص مورد استفاده قرار می‌گیرند. از این مدل محصول می‌توان به گوشی‌های گیمینگ اشاره کرد. اگر موبایل را برای انجام بازی می‌خواهید، با کلیک روی دسته‌بندی گیمینگ این فروشگاه به صفحه‌ای منتقل می‌شوید که تنها این گروه موبایل وجود دارد. این ویژگی فرآیند جست‌وجو را تا حد زیادی آسان می‌کند.

از دیگر دسته‌بندی‌ها باید به موبایل‌هایی با دوربین باکیفیت اشاره کرد. برای افرادی که می‌خواهند با استفاده از موبایل خود تصاویر جذاب ثبت کنند، این ویژگی از هرچیزی مهم‌تر به‌شمار می‌آید.

گوشی‌های مجهز به فناوری 5G نیز در این سایت دسته‌بندی به‌خصوصی دارند تا افراد راحت‌تر بتوانند محصول مورد نظر خود را پیدا کنند. اگر به ماندگاری باتری اهمیت می‌دهید نیز می‌توانید محصولاتی با این ویژگی پیدا کنید.

فروش موبایل های اصل در دیجی کالا

تمام این ویژگی‌ها زمانی اهمیت پیدا می‌کنند که محصولات اورجینال در یک فروشگاه عرضه شوند. دیجی کالا علاوه‌بر آسان‌سازی فرآیند خرید به شما این امکان را می‌دهد تا با کم‌ترین دغدغه، موبایل مورد نظر خود را به‌صورت اورجینال در مناسب‌ترین قیمت خریداری کنید.

جمع‌بندی

با توجه به تنوع موبایل و میزان فروش در فروشگاه‌های آنلاین، می‌توان دیجی کالا را به‌عنوان بزرگ‌ترین بازار آنلاین موبایل ایران معرفی کرد. به‌دلیل دسته‌بندی‌های متنوع در این فروشگاه، می‌توانید محصول مورد نظر خود را در کوتاه‌ترین زمان به‌صورت آکبند یا حتی کارکرده پیدا کنید و آن را بخرید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • دیجی کالا ؛ بزرگ ترین بازار آنلاین موبایل ایران
  • دستگیری سارقی که مجهز به پابند الکترونیک بود
  • سال گذشته ۱۰۰ شرکت ایرانی برای تولید گوشی موبایل تسهیلات دریافت کردند
  • افزایش قیمت برخی گوشی‌ها با وجود تخصیص ارز نیمایی
  • پرفروش‌ ترین گوشی شیائومی+ دانلود لیست قیمت جدیدترین و ارزان‌ترین موبایل امروز(۳ اردیبهشت)
  • زنان یمنی از ترس، استاد این کار شدند!
  • بهترین گوشی موبایل در رنج ۲۰ میلیون؛ مقایسه A55 و ردمی نوت 13 پرو پلاس
  • اگر گوشی همراه خود را گم کردیم چگونه آن را پیدا یا اطلاعاتش را پاک کنیم؟
  • سال گذشته ۱۰۰ شرکت، برای تولید موبایل تسهیلات گرفتند
  • اگر گوشی همراه خود را گم کردیم چگونه آن را پیدا یا اطلاعتش را پاک کنیم؟