Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-19@10:16:04 GMT

دارو‌هایی که برای سرماخوردگی «خطرناک» است!

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۹۷۴۱۶

به گزارش باشگاه خبرنگاران، با شروع فصل پاییز و به تدریج سرد شدن هوا، زمان اوج ابتلا به بیماری‌های گوناگون است. سرماخوردگی و آنفلوآنزا مهمترین بیماری‌ها است. احساس خارش گلو، گرفتگی و آب‌ریزش بینی و پس از آن سردرد و بدن‌درد از جمله نشانه‌های سرماخوردگی است. اگرچه این بیماری درمان خاصی ندارد اما گاهی راه های درمانی که از طریق دوستان و آشنایان می‌شنویم، بسیار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درمان‌های خانگی برای سرماخوردگی، به اندازه‌ خود آن بسیار است، اما آیا این روش ها تأثیری دارند؟

طی سال‌های اخیر اطلاعات پزشکی مردم با توجه به فضای مجازی افزایش چشمگیری داشته است، به طوری که افراد با بروز کوچک‌ترین مشکل، در فضای اینترنت شروع به جستجو می‌کنند، این در حالیست که افراد بدون این که نگران خطرات و عوارض مصرف خودسرانه دارو‌های شیمیایی باشند یا به دلیل تنبلی یا هزینه‌های بالا سراغ انواع و اقسام دارو‌های پیشنهادی دکترنما‌های مجازی می‌روند، که مهم‌ترین علت مسمومیت‌های دارویی،  همین «خود درمانی» است.
متاسفانه خود درمانی در کشوربه یک فرهنگ اشتباه تبدیل شده و معمولا کمتر کسی برای بیماری‌های ساده از جمله سرماخوردگی به پزشک مراجعه می‌کند، در واقع افراد برای درمان سراغ جعبه‌های دارویی حتی قدیمی می‌روند یا با مراجعه به داروخانه اقدام به داروی مصرفی خود می‌کنند.
آنتی بیوتیک‌ها یا چرک خشک کن‌ها دارو‌هایی هستند که مصرف خودسرانه آنها، تاثیرات منفی بر سلامت افراد دارد.  مصرف خودسرانه و بدون تجویز پزشک آنتی بیوتیک‌ها و دگزامتازون می‌تواند علائم یک بیماری باشد که درمان آن متفاوت است. متاسفانه شاهد اغلب سرماخوردگی‌ها و گلودرد‌های ناشی از عفونت‌های ویروسی هستیم که مصرف انواع آنتی بیوتیک‌ها در درمان آن بی تاثیر است.   آنتی بیوتیک ها پر مصرف ترین داروها   مرتضی دادگر، عضو تیم داروسازی اقماری و بالینی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران اظهار کرد: دگزامتازون دارویی از دسته کورتیکواستروئید‌های صناعی (کورتون) است که یکی از پرمصرف‌ترین دارو‌ها در سطح کشور محسوب می‌شود و می‌تواند عوارض نامطلبوبی برای افراد بدنبال داشته باشد.   او افزود: پوکی استخوان و اثرات ضدالتهابی و ضدحساسیتی، عفونت‌ها، افسردگی، افزایش فشارخون، افزایش قندخون و همچنین پوکی نیز از عوارض این داروی به ظاهر بی خطر است. در واقع یکی از مشکلاتی که مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک ها دارد  از بین رفتن میکروب‌های مفید دستگاه گوارش است. با مصرف این چرک خشک کن‌ها میکروب های روده از بین رفته و باعث ایجاد عفونت‌های خطرناک و سایر ناراحتی‌های گوارش می‌شود ، آنتی بیوتیک‌ها معمولا بر اساس تجویز پزشک با مقدار (دوز) تعیین شده باید مصرف شود.
این عضو تیم داروسازی اقماری و بالینی تصریح کرد: هر چند کاربرد وسیع داروی دگزامتازون مانند تمامی دارو‌های نجات بخش است، اما می‌تواند عوارض ناگواری برای افراد بر جای بگذارد.   او گفت: کورتون‌ها معمولا جز دارو‌های پرعارضه هستند، مصرف صحیح و آگاهانه دارو‌ها و پرهیز از تجویز و مصرف نابجا و بی‌رویه این دارو‌ها از سوی پزشکان و بیماران بسیار اهمیت دارد.   مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک، باعث از بین رفتن میکروب های مفید روده می‌شود   داوود یادگاری، فوق تخصص بیماری های عفونی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران، اظهار کرد: بسیاری از علائم بیماری ها شبیه هم هستند. بیماری هایی مانند آنفلوانزا و سرماخوردگی شبیه به هم هستند و معمولا هر بیماری که علائم سرماخوردگی مانند سرفه ، تب و یا خلط را می بیند؛ سریعا آنتی بیوتیک مصرف می‌کند .   او گفت: متاسفانه این روزها به دلیل هزینه های بالای درمان، بیماران سعی در خوددرمانی دارند؛ درحالی که خود درمانی می‌تواند باعث از بین رفتن میکروب های مفید روده می شود.         

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۹۷۴۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه درمان بیماران هموفیلی؛ ۱۰۰ میلیون تومان در ماه!

آفتاب‌‌نیوز :

امین افشار، رئیس هیات مدیره انجمن هموفیلی ایران در نشست خبری با بیان اینکه نگاه جامعی به بیماران هموفیلی نمی‌شود، گفت: در کشور‌های پیشرفته قبل از اینکه بیمار هموفیلی دچار خون ریزی شود سطح فاکتور بیمار را بالا می‌برند، اما در ایران بعد از خون ریزی بیمار، باید فاکتور دریافت کند؛ تازه دارو باشد یا نباشد.

وی ادامه داد: معمولا سیاستگذار این حوزه بخشی نگری می‌کند؛ در حالی اگر نگاه جامعی داشته باشند مثلا دارو به موقع برسد بعدا نیاز به تغییر مفصل بیمار نیست یا نیاز به خدمات بهزیستی و تامین اجتماعی ندارد.

افشار تصریح کرد: در حوزه پیشگیری از هموفیلی نیز نگاه جامعی وجود ندارد؛ در حالی که هر روز تعداد بیماران هموفیلی افزوده می‌شود.

رئیس هیات مدیره انجمن هموفیلی متذکر شد: داروی هموفیلی تحریم نیست، اما منشأ داروتوسط کشور‌های اتحادیه اروپا هستند؛ البته بحث مافیای داروی هموفیلی وجود دارد.

وی با بیان اینکه ۱۳ هزار بیمار در کشور وجود دارد، گفت: هر بیمار هموفیلی حدودا صد میلیون تومان در ماه هزینه دارد.

افشار تاکید کرد: اگر سازمان غذا و دارو وارد بحث رگولاتوری خود شود و بر اساس مطالعات بالینی دارو وارد شود، موثر است. 

سعید برپروشان، مدیر عامل انجمن هموفیلی اظهار داشت: وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو نمی‌خواهد زیر بار دارو‌های نوین هموفیلی برود.

وی ادامه داد: وقتی دارویی تولید می‌شود که بیمار یک ماه راحت است و خون ریزی به خداقل می‌رسد چرا نباید استفاده کند؛ اما متاسفانه مسئولان وزارت بهداشت این نگاه را ندارند.

مدیرعامل انجمن هموفیلی ایران خاطرنشان کرد: داروی جدید هر ویال آن ۱۸۰ میلیون تومان است.

برپروشان ابراز کرد: در تهران داروی بیماران هموفیلی وجود دارد، اما در شهرستان‌ها وجود ندارد؛ به عبارتی عدالتی در توزیع داروی بیماران هموفیلی وجود ندارد.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • داروهایی که حافظه را ضعیف میکند
  • این میوه سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین آ و بادیگارد قوی قلب شماست
  • تولید دارو از بره موم زنبور عسل توسط محقق همدانی
  • هزینه درمان بیماران هموفیلی؛ ۱۰۰ میلیون تومان در ماه!
  • آنتی بیوتیک ها در تسکین سرفه موثر نیستند
  • شمشیر دو لبه‌ای به نام کورتون | پاسخ به همه سؤالات و نگرانی‌ها درباره چگونگی مصرف داروهای ضدالتهابی
  • ابتلای ۱۳ هزار نفر به هموفیلی در ایران 
  • ضرورت دسترسی عادلانه بیماران هموفیلی به دارو و درمان
  • بهترین آنتی بیوتیک‌های طبیعی
  • همه چیز در مورد کرم زینک اکساید