Web Analytics Made Easy - Statcounter

تولیدکنندگان صنعت لوازم خانگی معتقدند عبارت "تولید تلویزیون ایرانی" صحیح نیست و این موضوع باعث ایجاد التهاب در این صنعت می‌شود.

 

به گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مدتی پیش رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت از تولید تلویزیون‌های ایرانی  خبر داد و گفت: به زودی تلویزیون‌های خارجی که برخلاف همه قرارداد‌ها، نمایندگی شان را در ایران تعطیل کردند با نمونه‌های داخلی جایگزین می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 این موضوع در حالی است که به گفته فعالان این صنعت در حوزه تلویزیون سازی خودکفا نیستیم و ایران قادر به تولید تلویزیون نیست و هم اکنون  نمی‌تواند پنل‌های تلویزیونی را در کشور تولید کند.

قسمت اصلی تلویزیون پنل آن است که هم اکنون ۳ کشور تولیدکننده این قطعه هستند، حال سوال اینجاست در صورتی که پنل اصلی تلویزیون ساخت داخل نیست چطور ممکن است توان تولید آن را نوید دهیم؟

آن طور که تولیدکنندگان صنعت لوازم خانگی می‌گویند عبارت "تولید تلویزیون ایرانی" صحیح نیست و این موضوع باعث ایجاد التهاب در این صنعت می شود چرا که در این صورت مردم به سمت کالای قاچاق هجوم می آورند و بازار لوازم خانگی ایرانی رونق گذشته را نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید: بازار لوازم خانگی در رکود است/ افزایش قاچاق طی یک سال و نیم گذشته

در گذشته شرکت‌های بزرگ ایرانی پنل‌های خود را از کره جنوبی وارد کشور می‌کردند، اما زمانی که تحریم ها اوج گرفت کره‌ای‌ها دیگر حاضر به ادامه همکاری با شرکت‌های ایرانی نبودند از این رو شرکت‌های بزرگ لوازم خانگی تصمیم گرفتند به جای واردات قطعه از کره جنوبی پنل‌های مورد نیاز برای ساخت تلویزیون را از چین تامین کنند.

طبق گفته کارشناسان این صنعت، برای راه اندازی خط تولید پنل نیاز به هزینه زیادی است و این خط تولید برای کشور سودآوری بالایی ندارد تا بخواهند این خط را راه بی اندازند. با راه اندازی این خط ۱۵ میلیون تلویزیون می توان تولید کرد در حالی که  در کشور حدود یک میلیون این دستگاه مورد نیاز است و مابقی تولید بلااستفاده خواهد بود.

 مالزی، چین و سنگاپور سه کشور اصلی تولیدکننده قطعات پنل تلویزیون هستند که ایران در نظر دارد چین را جایگزین کره جنوبی کند. هر چند که اینبار وجه تمایز خرید پنل تلویزیون از چینی‌ها این است که باید این کالا را با نام شرکت‌های ایرانی تولید و روانه بازار کنند.

سال خوبی از نظر تولید لوازم خانگی نداشتیم

محمدرضا شهیدی دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه تلویزیون‌های ایرانی قرار است وارد بازار شود، گفت: تمام تلویزیون‌هایی که در کشور وجود دارد داخلی هستند اما پنل اصلی این دستگاه از چین وارد کشور می شود.

او درباره پنل‌های موجود در تلویزیون، بیان کرد: در دنیا ۳۵۰ کارخانه، تلویزیون  تولید می کنند که ۷ کارخانه از این تعداد پنل‌ ساز هستند و   ۵ کارخانه از آن ها در چین است. پنل‌ سازی کاملا متفاوت از قطعات دیگر تلویزیون است و تولید آن هزینه زیادی به همراه دارد.

شهیدی با بیان اینکه تمام محصولاتی که در بازار وجود دارد، تولید داخل است، گفت: قبل از اینکه تحریم شویم برند‌های معروف دنیا نیز در ایران مونتاژ می‌شدند.

دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری با بیان اینکه امسال از نظر تولید سال خوبی نبود، گفت: به دلیل اینکه قاچاق در کشور افزایش یافت استقبال مردم از تولیدات داخلی کم شد، ما قابلیت تولید یک میلیون دستگاه تلویزیون در کشور را داریم که ۱۵ واحد این تعداد را تولید می‌کند، تنها ۲ برند معروف دنیا در ایران قاچاق است و مابقی برند‌ها نیز در ایران تولید می‌شود.

شهیدی تشریح کرد: قیمت لوازم خانگی در نیمه دوم سال مقداری کاهش یافته است و شرایط برای تولید فعلا  وجود ندارد.

او ادامه داد: کالای قاچاق به وفور در جامعه وجود دارد و تولیدکننده در یک رقابت نابرابرانه با تولید قاچاق روبرو است که اگر با این میزان قاچاق مقابله نشود به ضرر تولیدکنندگان داخلی خواهد بود.

دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری با اشاره به آمار قاچاق در کشور، گفت: حداقل ۷۰۰ هزار دستگاه لوازم خانگی در سال قاچاق می‌شود، تقریبا روزی ۲ هزار تلویزیون قاچاق به کشور وارد می‌شود.

بازار لوازم خانگی در نیمه دوم سال چطور است؟

در ادامه سید مرتضی میری رئیس اتحادیه لوازم خانگی در گفت وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این پرسش که درشش ماه دوم سال، بازار لوازم خانگی را چطور ارزیابی می‌کنید؟ تصریح کرد: قرار است ۳ برند وارد بازار شود، این در حالی است که با ورود این ۳ برند، لوازم خانگی در بازار اشباع شده و باعث می‌شود که قیمت‌ها ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش داشته باشند.

میری افزود: با توجه به شرایط نرخ ارز، قیمت ارز نیما و آزاد در بازار یکی شده و این امر باعث شده که دست تولیدکننده بسته شود، ما به دولت پیشنهاد می‌کنیم که ورود قاچاق در بازار به صفر برسد که این موضوع می‌تواند به بهبود شرایط تولید کمک کند.

تولید تلویزیون ایرانی با پنل خارجی

در همین زمینه حمید بغایی کارشناس صنعت لوازم خانگی در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه شرکت‌های مطرح صوت و تصویری قصد دارند تلویزیون‌های ایرانی تولید کنند، گفت: در گذشته شرکت های کره ای مسئول تامین قطعات صنعت لوازم خانگی بودند که به عنوان بزرگترین شرکت ها در دنیا شناخته شدند.

او بیان کرد: در آن زمان بخش عظیمی از محصولات لوازم خانگی از سمت کره‌ای‌ها وارد کشور شد که  پس از وارد کردن قطعات این دسته از محصولات، تلویزیون‌ در کارخانه‌های ایرانی مونتاژ شد؛ این موضوع از آن زمان نشان دهنده این است که ایران هیچ‌گاه تولیدکننده تلویزیون نبوده و نخواهد شد.

 این کارشناس صنعت لوازم خانگی افزود: پس از اینکه تحریم ها علیه ایران شدت یافت کره‌ای‌ها دیگر حاضر به ادامه همکاری با ایران نبودند که در این شرایط واردات پنل‌های تلویزیون به ایران از کره‌ جنوبی به چین تغییر مسیر پیدا کرد.

طبق گفته بغایی، پس از تحریم ها قطعات اصلی تلویزیون از جمله پنل که بخش مهم و حساس در ساخت این محصول است از کشور چین تامین شد.

او با اشاره به وضیعت قیمت لوازم خانگی در نیمه دوم سال، گفت: قیمت لوازم خانگی در نیمه دوم سال گران نخواهد شد چرا که مردم قدرت خرید بالایی ندارند و واحد‌های تولیدی با مازاد تولید این محصولات رو به رو هستند اگر افزایش قیمت باشد کالا‌ها در انبارها خواهند ماند.

 این کارشناس صنعت لوازم خانگی با اشاره به اینکه با ایرانی خواندن محصولات شاهد افزایش قاچاق کالا خواهیم بود، گفت: در حقیقت افزایش قیمت ارز در سامانه نیما باعث شده که واردات کالا‌های قاچاق به کشور جذاب و خرید و فروش در این شبکه انجام شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: واردات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۹۸۴۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد تهیه دارو از گیاهان دارویی در کشور

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما : دکتر امیرحسین جمشیدی امروز در سیزدهمین همایش طلای سبز (مکمل‌های غذایی و رژیمی) اظهار کرد: صنعت داروهای گیاهی از سال ۱۳۶۰ در کشور آغاز شده است. سال گذشته سال سختی در قیمت‌های مواد اولیه بود.
وی تاکید کرد: صنعت تولید داروهای گیاهی تنها صنعت علمی است که تولید دانش در آن مستقیما به تولید محصول می‌انجامد. ۴۴۰۰ فرآورده طبیعی و بیش از ۲۰۰۰ فرآورده سنتی داریم.
رئیس انجمن تولید کنندگان داروهای طبیعی، فراورده‌ها و طب سنتی ایران ادامه داد: ما بیش از ۱۲۰۰ گیاه دارویی داریم که از این میان بیش از ۳۰۰ دارو تهیه می‌شود.
وی تاکید کرد: ما همیشه برای کمک به سازمان غذا و دارو داوطلب بوده‌ایم و برای اقدامات مورد نیاز نیز نامه‌نگاری می‌کردیم تا کار انجام شود. اما همواره گفته شده فعلا شما اقدامی انجام ندهید و صبر کنید. ما هر سال ۳۵۰ قلم داروی طبیعی و سنتی را به کمیسیون قیمت می فرستیم اما درخواست ما این است که دوستان و همکاران ما را خسته نکنند. صنعت با همکاری‌ها می‌چرخد. امیدوارم در سال ۱۴۰۳ بتوانیم گوشه‌ای از کار را انجام دهیم.

دیگر خبرها

  • محدودیت‌ها و حرایم بهداشتی مانعی برای مشارکت مردم در صنعت دام‌داری و توسعه بخش کشاورزی
  • جریمه قاچاقچی لوازم خانگی در کاشمر
  • راهنمای خرید لوازم خانگی ارزان
  • رشد تهیه دارو از گیاهان دارویی در کشور
  • پیش‌فروش لوازم خانگی برای جلوگیری از ایجاد بازارسیاه
  • ۸ هزار خودروی وارداتی تحویل مردم شد
  • کشف انبار لوازم‌خانگی ۱۲ میلیاردی قاچاق در خرم‌آباد
  • کشف انبار لوازم خانگی ۱۲ میلیاردی قاچاق در خرم آباد
  • فروش دلاری لوازم خانگی قاچاق در بازار امین حضور
  • کشف لوازم خانگی قاچاق در حاجی آباد