Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@08:43:30 GMT

چاووش‌اوغلو: ترکیه به خواسته‌های خود رسید

تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۹۸۵۳۴

چاووش‌اوغلو: ترکیه به خواسته‌های خود رسید

وزیر خارجه ترکیه در کنفرانسی خبری تاکید کرد، آنکارا در جریان نشست با مایک پنس بر تمامیت ارضی سوریه تاکید کرد.

به گراش ایسنا، مولود چاووش‌اوغاو، وزیر امور خارجه ترکیه درباره دیدار هیئت‌های سیاسی عالی رتبه ترکیه و آمریکا ضمن ادعای اینکه کشورش به تمامیت ارضی سوریه توجه دارد، تاکید کرد: با درایت رئیس جمهوری ترکیه طی مذاکرات به خواسته‌های خود رسیدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نقل از خبرگزاری آناتولی، مولود چاووش‌اوغلو طی نشست خبری پس از دیدار هیئت‌های سیاسی عالی رتبه ترکیه و آمریکا به ریاست رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه و مایک پنس، معاون اول رئیس جمهوری آمریکا گفت: با درایت رئیس جمهوری (رجب طیب اردوغان) طی مذاکرات به خواسته‌های خود رسیدیم.

چاووش‌اوغلو طی سخنانی در جمع خبرنگاران در آنکارا همچنین درباره سخنان مایک پنس مبنی بر برقراری آتش‌بس در آن منطقه اظهار کرد: این یک آتش‌بس نیست. آتش‌بس فقط می‌تواند بین دو طرف مشروع صورت بگیرد. این به معنای تعلیق عملیات است. 

وزیر امور خارجه ترکیه همچنین تاکید کرد: تعلیق عملیات به معنی عقب نشینی نیروهای ما از آنجا (شمال شرق سوریه) نیست. ما در آنجا حضور خواهیم داشت و به حضور خود ادامه خواهیم داد.

وی افزود: برای اینکه یگان‌های مدافع خلق کرد طی ۱۲۰ ساعت از منطقه خارج شوند، عملیات "چشمه صلح" را موقتا متوقف خواهیم کرد، ولی این یک آتش‌بس نیست.

وزیر خارجه ترکیه تاکید کرد: آنکارا با طرف آمریکایی درباره خارج کردن سلاح‌های سنگین کردها و نابودی مواضع آنها توافق کرده و هیچ تعهدی درباره عین العرب (کوبانی) نداده است. ما خروج سلاح‌های سنگین را زیر نظر خواهیم داشت.

چاووش‌اوغلو با اشاره به اینکه کنترل منطقه امن‌ در اختیار نیروهای مسلح ترکیه خواهد بود، گفت درباره منبج و برخی مناطق دیگر نیز با روسیه مذاکره خواهیم کرد. 

وی همچنین با تاکید بر اهمیت پاکسازی منطقه از "تروریست‌ها" و ایجاد "منطقه امن" در شرق فرات تا عمق ۳۲ کیلومتر و در طول ۴۴۴ کیلومتر تا مرز عراق از لحاظ امنیت ترکیه، تصریح کرد: در مورد بازپس گیری سلاح‌های سنگین، امحای مواضع و سنگربندی ی.پ.گ به توافق دست یافتیم.

وزیر امور خارجه همچنین درباره نامه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا خطاب به رجب طیب اردوغان گفت: ما عملیات را ۹ اکتبر آغاز کردیم. یعنی پاسخ خود را در میدان دادیم.

این مقام ترکیه اظهار کرد، کشورش مبارزه جدی با داعش داشت و بیش از ۴۰۰۰ نیروی داعشی را در عراق و سوریه خنثی کرد.

وی افزود: ما با هماهنگی آمریکا در مساله مبارزه با داعش در شرق رود فرات نیز اقدام خواهیم کرد.

همچنین مولود چاووش‌اوغلو، وزیر خارجه ترکیه و آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد تلفنی گفت‌وگو کردند.

جزئیات بیشتری از گفت‌وگوی تلفنی چاووش‌اوغلو و گوترش منتشر نشده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مولود چاووش اوغلو حمله ترکیه به شمال سوریه آتش بس در شمال سوریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۹۸۵۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اردوغان: عراق درباره آب مطالباتی از ترکیه دارد

اردوغان درباره مسائل مربوط به آب بین عراق و ترکیه گفت: در اینجا نیاز به استفاده منطقی از منابع در مورد آب احساس می شود. عراق از ما در مورد آب مطالباتی دارد. آنچه در این مرحله باید انجام شود، تضمین استفاده پایدار از آب است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در بازگشت از عراق در جمع خبرنگاران به تشریح دستاوردهای سفرش پرداخت.

امیدوارم پ ک ک در عراق گروه تروریستی شناخته شود

وی با اشاره به موضوع امنیت در گفتگوها با طرف عراقی گفت: عراق اخیراً سازمان تروریستی پ.ک.ک را به عنوان یک سازمان غیرقانونی اعلام کرد. ما از این بابت رضایت کشورمان را اعلام کردیم. ما بار دیگر تاکید کردیم که انتظار داریم پ ک ک رسماً یک سازمان تروریستی اعلام شود و حضور آن در عراق پایان یابد. امیدواریم در دوره آینده نتایج عینی این امر را با وضوح بیشتری مشاهده کنیم.

رئیس جمهور ترکیه با اشاره به تفاهمنامه های انجام شده با بغداد نیز اظهار داشت: طرح توسعه راه در راس برنامه های ما قرار داشت. ما با تفاهم نامه چهارگانه ای که امضا کردیم از آستانه حساس دیگری در این زمینه عبور کرده ایم. امیدوارم از این به بعد پیشرفت بیشتری داشته باشیم.

همیشه در کنار ترکمانهای عراق هستیم

اردوغان ادامه داد: در بغداد با رهبران ترکمانهای عراق دیدار کردم. ما به برادران ترکمان خود اعلام کردیم که به عنوان یک کشور و ملت همیشه در کنار آنها هستیم و خواهیم بود.

وی در خصوص احتمال عملیات جدید ترکیه در شمال عراق نیز گفت: برای چشم انداز توسعه عراق و امنیت سرمایه گذاری های بین المللی، ضروری است که این گودال های تروریستی تسطیح شده و آینده ای قابل پیش بینی برای عراق ساخته شود. ما تروریسم را به هر طریقی نابود خواهیم کرد.

عراق درباره آب مطالباتی از ترکیه دارد

رئیس جمهور ترکیه در خصوص بحران آب در منطقه که بین عراق و ترکیه نیز چالش زا شده است، اظهار داشت: در اینجا نیاز به استفاده منطقی از منابع در مورد آب احساس می شود. عراق از ما در مورد آب مطالباتی دارد. آنچه در این مرحله باید انجام شود، ارائه طرح ها و برنامه های جدید مناسب برای تغییر شرایط آب و هوایی جهان و تضمین استفاده پایدار از آب است.

اردوغان ادامه داد: نباید فراموش کرد که ما هم به اندازه آنها مشکل آب داریم. ترکیه غنی از آب نیست و در رده کشورهایی است که دچار تنش آبی هستند. بنابراین اگر نتوانیم برنامه های خود را در مدت کوتاهی اجرا کنیم، ممکن است در تامین آب دچار مشکل شویم. بنابراین، باید اقدامات محتاطانه ای انجام دهیم. شاید بتوان با ارزیابی های انجام شده در این راستا به نقطه مشترکی رسید. بدون بررسی دقیق مسائل فنی و ایجاد سناریوهای آینده نمی توان این مسائل را حل کرد. ترکیه به جای رویکردی احساسی، رویکردی منطقی، آشتی‌جویانه و راه‌حل‌محور در مورد این موضوعات اتخاذ می‌کند.

رئیس جمهور ترکیه همچنین در خصوص وضعیت غزه و حملات رژیم اسرائیل اظهار داشت: مسئله غزه در حال حاضر مهمترین مسئله جهان اسلام است. غزه جایی است که جهان اسلام باید تمرکز کند، برای راه حل. ما به بحث درباره این موضوعات با مقامات حماس و رهبران بسیاری از کشورها ادامه خواهیم داد. این موضوع اولین دستور کار ما است و ما تمام تلاش خود را برای یافتن راه حل ادامه خواهیم داد. همه می توانند این موضوع را نادیده بگیرند یا فراموش کنند، اما ما نمی توانیم چنین رویکردی داشته باشیم.

وی افزود: ما برادران فلسطینی خود از جمله حماس را تنها نخواهیم گذاشت. به همین دلیل تاکنون حدود 45 هزار تن کمک به غزه ارسال کرده ایم. این کمک ها همچنان ادامه دارد و ادامه خواهد داشت. علاوه بر این، ما در حال حاضر در بیمارستان های خود در آنکارا و استانبول در حال مداوای مجروحان هستیم.

درباره خروج رهبران حماس از قطر چیزی نشنیده ام

اردوغان در خصوص احتمال تغییر محل زندگی رهبران حماس و خروجشان از قطر نیز گفت: چنین اطلاعاتی دریافت نکرده ام. فکر نمی کنم امیر قطر چنین اقدامی را انجام دهد. برخورد امیر قطر با آنها همیشه مانند یکی از اعضای خانواده است. من فکر نمی کنم که این نگرش نسبت به آنها در آینده تغییر کند.

هیتلر زمانه، نتانیاهو و همدستانش نمی توانند از پاسخگویی فرار کنند

رئیس جمهور ترکیه با اشاره به اقدامات این کشور علیه اسرائیل در مجامع بین المللی گفت: ما تمام اسناد جنایات اسرائیل را در دادگاه بین المللی دادگستری قرار داده ایم و به این کار ادامه خواهیم داد. ما به افشای حقیقت و صحبت درباره قتل های اسرائیل ادامه خواهیم داد. هیتلر زمانه، نتانیاهو و همدستانش نمی توانند از پاسخگویی فرار کنند. هر چقدر هم فرار کند، ما دنبالش می رویم. قطعاً روزی عدالت از بیگناهان و مظلومان بازخواست خواهد شد. اگر عدالت نپرسد، تاریخ خواهد خواست.

وقت آن است که مسائل بی اساس با ارمنستان را کنار بگذاریم

 

وی درباره اظهارات نخست وزیر ارمنستان و اقداماتش برای کاهش تنش با آذربایجان و ترکیه گفت: اکنون نظم جدیدی در منطقه ایجاد شده است. وقت آن است که مسائل بی اساس را کنار بگذاریم. همیشه بهتر است با واقعیت های زمانه رفتار کنیم تا با داستان های تاریخی ساختگی که هیچ ارتباطی با واقعیت ندارند. حالا پاشینیان هم این را فهمیده است.

رئیس جمهور ترکیه در خصوص استفاده نکردن پاشینیان از واژه نسل کشی نیز گفت: مورخان در درجه اول به آنچه در روند تاریخی رخ داده می پردازند. ما از همان ابتدا در مورد این موضوع بسیار باز بودیم و گفتیم که می توانیم آرشیو خود را باز کنیم و این کار را هم کردیم. اکنون زمان ایجاد نقشه های راه جدید بر مبنای واقعی است. امیدوارم ارمنستان از ظلمتی که دیاسپورا آنها را به بردگی گرفته خلاص کند و مسیر ایجاد آغازهای جدید را برای آینده ای روشن انتخاب کند.

اردوغان افزود: درهای فرصت برای همیشه باز نمی مانند. لازم است تا زمانی که باز است از آن به خوبی استفاده کرد. امیدوارم ارمنستان راه درستی را انتخاب کند و دوران جدیدی آغاز شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حماس: تعداد اسیران فلسطینی را به ازای هر سرباز اسرائیلی از ۵۰۰ به ۵۰ کاهش دادیم
  • سفیر ایران در کنگو با وزیر خارجه این کشور دیدار کرد
  • وزیر خارجه مصر: باید از تشکیل کشور فلسطین حمایت شود
  • پاسخ جالب چالهان‌اوغلو به میلانی‌ها پس از قهرمانی اینتر+ عکس
  • اردوغان: عراق درباره آب مطالباتی از ترکیه دارد
  • تاکید معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر خارجه بر توسعه صادرات در جهت جهش تولید
  • تاکید سفیر ایران بر نقش قوای مسلح ایران و ترکیه در حفظ امنیت
  • سرمربی قرقیزستان: می‌خواهیم برابر ایران بدون استرس بازی کنیم
  • حماس: از خواسته‌های اصولی خود درباره آتش بس کوتاه نمی‌آییم
  • السودانی: اجازه نمی‌دهیم از خاک ما برای انجام عملیات علیه دیگران استفاده شود