Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-03-29@12:03:51 GMT

واقعه ای که تاریخ را دگرگون کرد

تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۹۸۵۹۱

واقعه ای که تاریخ را دگرگون کرد

اربعین همزمان با ۲۰ صفر سال ۶۱ هجری قمری به گفته بعضی از تاریخ نگاران روز شهادت اسیران شام و بازماندگان نبرد کربلا است.

اهمیت این روز بر اساس برخی از کتب تاریخی – اسلامی، حضور جابر ابن عبدالله انصاری (صحابی پیامبر اکرم (ص) و راوی حدیث لوح) به عنوان اولین زائر بر سر مزار امام حسین (ع) است.

به اعتقاد شماری از مورخان همچنین در این روز بازماندگان واقعه کربلا نیز بدین سرزمین بازمی گردند و مزار امام حسین (ع) و سایر شهیدان کربلا را زیارت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زیارت از حرم سید الشهداء در این روز نزد مسلمانان از اهمیت ویژه ای برخوردار است؛ بسیاری از مسلمانان اهل سنت و تشیع به منظور حضور در ضریح امام حسین (ع) در روز اربعین در ماه محرم و صفر عازم عراق می‌شوند.

مراسم سوگواری اربعین در سال‌های اخیر در صدر فهرست بزرگترین اجتماعات جهان قرار دارد.

میلیون‌ها تن از مسلمانان در این روز از کشورهای مختلف به ویژه ایران، عراق، افغانستان، پاکستان، لبنان و هند بر سر مزار مطهر امام حسین (ع) در کربلا به سوگواری می پردازند.

آمارهای رسمی نشان می دهد که در اربعین سال ۱۴۴۰ هجری قمری نزدیک به ۲۶ میلیون نفر از مسلمانان برای زیارت کربلا عازم عراق شده بودند.

یک زائر اهل پاکستان که با ۹۰ تن از هم وطنان خود با سه دستگاه اتوبوس قصد عزیمت به کربلا را دارد، به خبرنگار ایرنا گفت: ۱۰ روز قبل از کشورش به مشهد عزیمت کرده و پس از زیارت امام رضا (ع) به تهران آمده است تا عازم کربلا شود.

عزاداری زائران کربلا در اربعین دست کمی از سوگواری مسلمانان در سالگرد شهادت امام حسین (ع) در ظهر روز دهم محرم یا عاشورا ندارد.

سیل جمعیت در سالگرد چهلمین روز شهادت نوه پیامبر اسلام چون دریایی خروشان به مرقد آن امام مطهر سرازیر می شوند.

برخی از شیفتگان کربلا که چند سال متوالی در اربعین به زیارت مرقد پیشوای سوم شیعیان شتافته اند، می گویند هر سال که می گذرد شمار جمعیت زائران از کشورهای مختلف افزایش می یابد.

یکی از این زائران به خبرنگار گروه اجتماعی ایرنا می گوید: در سال‌های اخیر از ورود یک جای سیل جمعیت به داخل صحن حرم جلوگیری می شود و جوانان داوطلب از جمعیت تقاضا می‌کنند که به صورت همزمان وارد مرقد نشوند.

شمار زیادی از عاشقان امام حسین (ع) در سالگرد چهلمین روز شهادت آن حضرت با پای پیاده عازم کربلا می‌شوند و هر سال نیز جمعیت راهپیمایان افزایش چشمگیری می‌یابد.

پیاده روی اربعین یکی از مهم ترین آیین های این روز به شمار می رود؛ مسلمانان در روزهای منتهی به اربعین مسیر ۸۰ کیلومتری نجف – کربلا را در ۳ روز می پیمایند.

راهپیمایان اربعین در بین راه از سوی آن دسته از مسلمانانی که نتوانسته اند عازم کربلا شوند، با آب خنک، چای، شیر و غذای نذری پذیرائی می‌شوند.

پذیرایی از راهپیمایان اربعین تنها محدود به ایران نیست و عاشقان حسین (ع) در جای جای مسیر نجف حضور می‌یابند و در برخی از نقاط خستگی را از تن آنان به در می‌کنند.

اربعین از آن پس به عنوان یک شاخص در میان مسلمانان شناخته شد و در چهلمین روز درگذشتگان مسلمانان مراسم عزاداری و ذکر مصیبت برپا می شود.

این آیین به عنوان یکی از مهم ترین نمادهای همبستگی جهان تشیع و همچنین بزرگترین گردهمایی مذهبی در جهان شناخته می‌شود.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اربعین حسینی إيران کربلا عراق عاشورا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۹۸۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۲ فروردین روزی فراموش نشدنی در تاریخ انقلاب اسلامی است

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام خداداد رضایی در خطبه‌های نمازجمعه آبپخش اظهار کرد: انقلاب اسلامی ایران تنها انقلابی است که بعد از ۴۵ سال هنوز بنا به اندیشه متعالی مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب، توانسته است اصالت شعارها و ارزش‌های انقلابی خود را حفظ کند.

امام جمعه آب‌پخش گفت: هر چند در راه حفظ آنها زخم‌هایی را از سوی دشمنان خارجی و انقلابی نمایان داخلی تحمل کرده است ولی با صلابت تمام به راه سترگ و با شکوه خود یعنی استقرار تمدن بزرگ اسلامی ادامه می‌دهد.

رضایی افزود: میوه شیرین انقلاب اسلامی ۱۲ فروردین است که مقام معظم رهبری فرمودند انقلاب اسلامی از نقطه صفر آغاز شد و هیچ راه از قبل طراحی نشده بود.

وی گفت: انقلاب‌ها بعد از حاکمیت نمونه‌های دارند و بر مبنای آت نظامی تشکیل می‌شود و در دوران خودش انقلاب اسلامی مانندی نداشته است و این جمهوری اسلامی به وجود آمد و به اصول خود به شدت پایبند و به دشمنان حساس است و بی مبالاتی نمی‌کند.

رضایی در مورد شب‌های قدر افزود: بر این معرفت و دانش ویژه، یک توان معنوی و قدرت ایمانی خاصی لازم است که انسان‌های وارسته و اولیای الهی در این شب می‌توانند علاوه بر آن رویه ظاهری، باطن این شب بزرگ را درک کنند از این رو می‌توان، نزدیکی به قلب این شب یعنی نزدیکی به امام عصر (عج) را از نشانه‌های درک خاص این شب ذکر کرد.

کد خبر 6064747

دیگر خبرها

  • ۱۲ فروردین روزی فراموش نشدنی در تاریخ انقلاب اسلامی است
  • برگزاری جشن سالروز ولادت کریم اهل بیت در داراب
  • آنچه که امروز در غزه در جریان است، درواقع تکرار حادثه کربلا است
  • انجام ۱۳ مورد عمل جراحی در ایام نوروز در بیمارستان امام حسین هریس
  • گرگیعان ریشه در تاریخ شفاهی مسلمانان دارد
  • تجلیل رئیس سازمان تبلیغات اسلامی از محفل قرآنی امام‌حسنی‌ها
  • محفل قرآنی امام حسنی‌ها در ورزشگاه آزادی تهران
  • تجلیل از ۵۲ راننده داوطلب خدمت خالصانه سفر اربعین
  • اجتماع مردم بیرجند در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی+فیلم
  • رژیم صهیونیستی از واقعه خیبر درس بگیرد