Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-20@03:26:49 GMT

کریستین لاگارد رسما رئیس بانک مرکزی اروپا شد

تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۰۴۸۳۶

کریستین لاگارد رسما رئیس بانک مرکزی اروپا شد

آفتاب‌‌نیوز :

رهبران اروپا نیز روز جمعه در نشست شورای اروپا در بروکسل به انتصاب این اقتصاددان فرانسوی رسمیت بخشیدند. به جز پارلمان اروپا (هفدهم سپتامبر)، بانک مرکزی اروپا نیز پش از این موافقت خود با انتصاب خانم لاگارد اعلام کرده بود.

شورای اروپا روز دوم ژوئیه در بیانیه‌ای اعلام کرده بود که جانشین ماریو دراگی ایتالیایی، رئیس پیشین بانک مرکزی اروپا برای یک دوره ریاست «هشت ساله تجدیدناپذیر» در روز یکم نوامبر معرفی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خانم لاگارد پس از اعلام تصمیم شورای اروپا در توییتر خود نوشت: «از رهبران اروپایی صمیمانه تشکر می‌کنم. برای همکاری با کارکنان شایسته در ثابت نگه داشتن قیمت‌ها و حمایت از بانک‌ها شتاب دارم.»

کریستین لاگارد به عنوان رئیس شورای حکام بانک مرکزی اروپا که متشکل از رؤسای بانک‌های مرکزی ۱۹ کشور عضو حوزه یورو است، در ماه سپتامبر گذشته وظیفه سنگینی را برای حفظ یکپارچگی میان اعضا حوزه یورو ایفا کرد. اختلاف میان کشورهای اروپایی در آن زمان بر سر خرید وام‌های کشورهای عضو بود و آلمان به ویژه با «افزایش بیش از حد» موارد خرید قرض‌های کشورهای منطقه یورو به دست بانک مرکزی اروپا مخالفت کرده بود.

لاگارد تا سال ۲۰۰۵ برای شرکت حقوقی آمریکایی «بیکر و مکنزی» کار می‌کرد. او در دولت نیکلا سارکوزی، رئیس جمهوری پیشین فرانسه ابتدا وزیر بازرگانی خارجی بود و سپس تا سال ۲۰۱۱ در سمت وزیر دارایی خدمت کرد. این اقتصاددان فرانسوی در آن سال پس از استعفای دومینیک استروس کان که او هم فرانسوی بود و به دنبال یک رسوایی جنسی مجبور به کناره گیری شده بود، به ریاست صندوق بین‌المللی پول رسید.

روند تصویب ریاست لاگارد

در پایان رأی‌گیری پارلمان اروپا برای انتخاب کریستین لاگارد به سمت ریاست بانک مرکزی اروپا در روز سه شنبه هفدهم سپتامبر، ۳۹۴ نماینده به او رأی مثبت و ۲۰۶ نماینده دیگر رأی منفی دادند. ۴۹ رأی نیز ممتنع بود.

با این حال مراجعه به آرا نمایندگان که به صورت رأی‌گیری مخفی انجام شد و نتیجه آن که به نفع خانم لاگارد بود تنها یک نظر مشورتی بود زیرا انتخاب نهایی را شورای اروپا انجام داد. خانم لاگارد خود در نشست رأی‌گیری در پارلمان حضور نداشت، غیبتی که انتقاد برخی از مخالفان او را برانگیخت.

بدین ترتیب کریستین لاگارد برای یک دوره هشت ساله غیرقابل تمدید از اول نوامبر ۲۰۱۹ ریاست بانک مرکزی اروپا را برعهده می گیرد. او جایگزین ماریو دراگی ایتالیایی می شود که از سال ۲۰۱۱ در این سمت فعالیت می کرد.

مزایا و دردسرهای لاگارد برای فرانسه

برخی منتقدان کریستین لاگارد از این که او پیشینه مدیریت بانکی نداشته از انتصاب او در رأس بالاترین نهاد بانکی اروپا خرسند نیستند.

با این حال او با کارنامه مثبتی که از زمان مدیریت اقتصاد فرانسه در پست وزارت دارایی و ریاست صندوق بین‌المللی پول از خود به جا گذاشته نظر بسیاری از رهبران و نمایندگان اروپایی را به خود جلب کرده است.

انتقاد دیگری که به او وارد است با نقش او در یک پرونده داخلی فساد مالی در فرانسه پیوند دارد. پیوندهایی که او با ماجرای فساد برنار تاپی، وزیر پیشین اقتصاد فرانسه داشته و چند بار پایش را به دادگاه کشیده، او را آماج برخی انتقادها قرار داده است. این پرونده در فرانسه به «ماجرای بانک کرِدی لیونه» معروف است.

به هر روی به نظر می‌رسد کریستین لاگارد از حمایت تمام و کمال دولت امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه برخوردار باشد.

دولت فرانسه با حمایت از خانم لاگارد در ریاست بانک مرکزی اروپا هم او را از ماجراهای سیاسی و اتهام‌های قضایی داخلی فرانسه به دور نگه داشته و برایش گونه‌ای هاله مصونیت ایجاد می‌کند، هم با داشتن او در رأس بزرگ‌ترین نهاد پولی اروپا با آسودگی بیشتری سیاست‌های اقتصادی خود را در اروپا به پیش می‌برد.

منبع: یورونیوز

منبع: آفتاب

کلیدواژه: کریستین لاگارد بانک مرکزی اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۰۴۸۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرایط پرداخت وام ازدواج در سال ١۴٠٣ چیست؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بانک مرکزی بندهای مرتبط با قانون بودجه سال ۱۴۰۳ در خصوص پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج را به شبکه بانکی ابلاغ کرد. بر این اساس تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای هر یک از زوج‌هایی که تاریخ ازدواج آن‌ها بعد از ۰۱‌/۰۱‌/۱۳۹۹ بوده است مبلغ سه میلیارد (۳،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال و با دوره بازپرداخت ده ساله است؛ همچنین تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای زوج‌های زیر بیست و پنج سال و زوجه‌های زیر بیست و سه سال مبلغ سه میلیارد و پانصد میلیون (۳،۵۰۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال خواهد بود.

گفتنی است، مسئولیت حسن اجرای این بند بر عهده بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، مؤسسات اعتباری و تمامی مدیران و کارکنان ذی‌ربط است. عدم اجرای هریک از بندهای این تبصره (مشتمل بر تأخیر در پرداخت این تسهیلات یا دریافت ضمانت فراتر از حدود این قانون) تخلف محسوب شده و در مراجع ذی‌صلاح قابل پیگیری است.

پرداخت وام ازدواج با یک ضامن​

پیش از این هم محمدرضا جمشیدی دبیر کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی کشور گفته بود: بانک مرکزی به شکل رسمی و در دستورالعمل خود اعلام کرده که بانک‌ها موظف هستند برای اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج یک ضامن را قبول کنند، اما گاهی ممکن است متقاضیان فردی را به عنوان ضامن معرفی کنند که بر اساس ارزشیابی بانک، فرد صلاحیت کافی برای ضامن شدن را نداشته باشد بر این اساس بانک اعلام می‌کند که فرد ضامن دیگری را هم معرفی کند.

او افزود: این که بانک مطرح می‌کند دو ضامن برای تسهیلات قرض‌الحسنه نیاز است موارد استثنایی است که توجیهاتی مانند این دارد که گاهی ضامن اول که فرد معرفی می‌کند توان بازپرداخت ضعیفی دارد که در اینجا ممکن است بانک‌ها برخلاف مصوبه بانک مرکزی اعلام کنند که متقاضی یک نفر دیگر را هم معرفی کند تا دو نفر ضامن شوند.

در همین راستا و با توجه به قانون بودجه ۱۴۰۳ هم روز گذشته اعلام شد: در رابطه با تسهیلات ازدواج پس از اعتبارسنجی متقاضیان و در صورت عدم تکافوی اعتبار آنها، به منظور تأمین رکن ضامن، مؤسسات اعتباری موظفند با توثیق حساب یارانه یا سهام عدالت متقاضیان یا بستگان درجه اول از طبقه اول آن‌ها یا سایر دارایی‌های مالی وی یا تنها دریافت یک فقره سفته و یک نفر ضامن نسبت به پرداخت تسهیلات اقدام نمایند.

امکان گزارش دهی تخلفات حوزه تسهیلات ازدواج فراهم است

بانک مرکزی هم اعلام کرده است: مردم می‌توانند هر گونه ناهماهنگی از سوی شبکه بانکی را به بانک مرکزی اطلاع دهند و چنانچه افراد به شعب مراجعه می‌کنند و شکایت و درخواستی دارند، می‌توانند با تماس با سامانه ارتباطات مردمی بانک مرکزی (شماره تلفن ۲۷۰۶) یا «سامانه رسیدگی به شکایات و ارتباط مردمی»، درخواست‌ها و شکایت‌های خود را ثبت کنند و حتماً بانک مرکزی این مهم را پیگیری می‌کند که از جمله مواردی که افراد حتما باید آن را گزارش کنند درخواست ضمانت‌های فراتر از قانون و بخشنامه‌ها است.

گفتنی است، تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به هیچ وجه دوبار پرداخت نمی‌شود و هر فرد تنها یکبار می‌تواند از تسهیلات ازدواج استفاده کند.

٢٢٣٢٢٢

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896817

دیگر خبرها

  • پیام تسلیت رئیس‌کل بانک مرکزی در پی درگذشت دکتر پرویز داوودی
  • واکنش بانک مرکزی به چاپ ایران چک ۵۰۰ هزار تومانی/ مدیرعامل اسبق بانک صادرات: ارز باید تک نرخی شود/ معاون رئیس جمهور: تلاش دولت این است که شاهد کاهش بیشتر در نرخ تورم باشیم
  • تکذیب چاپ ایران چک ۵۰۰ هزار تومانی
  • بانک مرکزی برنامه‌ای برای انتشار قطوع (دنو) پنج میلیون ریالی ندارد
  • واکنش بانک‌ مرکزی به انتشار تصاویر اسکناس ۵۰۰ هزار تومانی
  • دریافت «تاییدیه دانش‌بنیان نوآور» به شرکت پارس تکنولوژی سداد بانک ملی ایران
  • شرایط پرداخت وام ازدواج در سال ١۴٠٣ چیست؟
  • نخست وزیر جوان فرانسه هم نتوانست ماکرون را از مشکلات برهاند
  • لیگ کنفرانس اروپا؛ امروز: کار دشوار آستون ویلادر فرانسه
  • نارضایتی استاندار همدان از عملکرد بانک‌ها در پرداخت تسهیلات