Web Analytics Made Easy - Statcounter

«سید عزیز آشنا» در گفت وگو با خبرنگارگروه دانشگاه و آموزش ایرنا اظهار داشت: امروزه نقش آموزشی دوره‌های مهارتی کوتاه مدت نسبت به مدارک و دوره‌های دانشگاهی پررنگ‌تر شده و یادگیری دوره‌های مهارتی کاربردی‌تر از دوره‌های آموزشی دانشگاهی است. از این رو، در شرایطی که چرخه تصویب یک رشته و به روزرسانی آن با توجه به نیاز بازار وجود ندارد، آموزش مهارت های کاربردی کوتاه مدت ضروری به نظر می رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به صنعت آموزش در دنیا اشاره کرد و افزود: دانشگاه‌ها موسسات آموزش عالی، موسسات آموزش کوتاه مدت، آموزش‌های الکترونیکی و مجازی، تولید تجهیزات آموزشی همگی از اجزای صنعت آموزش به شمار می روند.

معاون آموزشی جهاد دانشگاهی تهران با بیان این‌که برنامه‌های آموزشی در راستای آینده ترسیم می‌شود، ادامه داد: اگر در افق آینده، ایران دانش‌بنیان ترسیم شده است به این معناست که دانش و مهارت‌های لازم یاد گرفته شود.

آشنا یادآور شد: هم‌اکنون در کشور ۱۶۰ واحد جهاد دانشگاهی وجود دارد که می‌کوشند در حوزه آموزش نوآور باشند جهاد دانشگاهی تهران هم تلاش می‌کند بنابر نیازهای آموزشی دوره‌هایی را طراحی و به صورت‌های مختلف حضوری، غیرحضوری و کارگاهی آن‌ها را برگزار کند.

وی با بیان این‌که در دنیای کنونی سازمان‌های آموزشی باید با ارائه آموزش‌های مناسب این فضاهای خالی را پر کنند، گفت: امروزه باید برای ایجاد اشتغال به سمت آموزش‌های مهارتی حرکت کرد.

معاون آموزشی جهاد دانشگاهی تهران با یادآوری این‌که در برهه‌ای از زمان با افزایش نیاز به ورود به دانشگاه‌ها ناگزیر از افزایش شمار دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در کشور بودیم، اظهارداشت: این موضوع به ایجاد دانشگاه آزاد اسلامی، پیام نور، جامع علمی کاربردی و موسسات عالی آزاد منجر شد و در آن دوره از تعداد افراد پشت کنکور کاسته شد اما هم‌اکنون به مرحله‌ای رسیده‌ایم که دانشگاه‌ها به دنبال پذیرش دانشجو هستند.

آشنا ادامه داد: شمار دانشجویان از ۴ میلیون و ۷۰ هزار نفر در سال تحصیلی ۹۶-۹۵، به ۳ میلیون و ۶۱۵ هزار نفر در سال ۹۷- ۹۶ رسید که این یعنی کاهش ۱۲ درصدی در مدت یکسال. این می‌توانند تبعاتی را برای کل نظام آموزشی کشور داشته باشد.

وی با بیان این‌که کاهش ورودی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی پیش از این نیز در سایر کشورها رخ داده است، گفت: یکی از عللی که دانشگاه‌های خارجی به دنبال دانشجویان از دیگر کشورها بودند همین کاهش شمار متقاضیان داخلی بود.

کنکور تنها راه دستیابی به اشتغال نیست

وی با بیان این‌که هم‌اکنون خانواده‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که قبولی در کنکور تنها راه برای اشتغال نیست، گفت: پیشرفت علمی و مهارت‌های مورد نیاز شغلی به شدت افزایش یافته که به از میان رفتن برخی مشاغل یا ایجاد مشاغل جدید منجر شده است، برای نمونه در حال حاضر کلاس‌های تایپ با ماشین تایپ تعطیل و در مقابل تخصص‌های مختلف وب و تعمیرکار موبایل افزایش یافته است.

معاون آموزشی سازمان جهاد دانشگاهی تهران با بیان این‌که در گذشته افراد چهار سال در دانشگاه تحصیل می‌کردند تا ۳۰ سال از آن در شغل خود استفاده کنند، خاطرنشان کرد: حال آن‌که در دنیای کنونی وضعیت چنین نیست و به روزرسانی اطلاعات از نیازهای ضروری و فعلی است.

آشنا با بیان این‌که در سال رونق تولید موسسات آموزشی می‌توانند با ارائه آموزش‌های مناسب به تولیدکننده برای افزایش راندمان تولید و بهبود بازار کار کمک کنند، یادآور شد: موسسات آموزشی برای اقتصاد مقاومتی تعریف شده‌اند چون اقتصاد بخشی از برنامه‌های آموزشی است افراد آموزش‌دیده می‌کوشند تا براساس برنامه‌های آموزشی متناسب با نیاز روز احتیاجات جامعه را برآورده کنند.

۴۵۰ هزار صندلی خالی در دانشگاه ها

معاون آموزشی سازمان جهاد دانشگاهی تهران به وجود ۴۵۰ هزار صندلی خالی در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی اشاره و عنوان کرد: این آمار نشان می دهد در آموزش کشور میزان عرضه بر تقاضا پیشی گرفته است و همین سبب می‌شود تا رقابت در زمینه جذب دانشجو شکل بگیرد.

آشنا افزود: در شرایط کنونی دریافت مدرک به معنای افزایش شانس اشتغال نیست چرا که هم‌اکنون آمار فارغ‌التحصیلان دانشگاهی بیکار به صورت درصدی بیش از افرادی است که دانشگاه نرفته‌اند چون این فارغ‌التحصیلان حاضر به انجام هر کاری نیستند و بدین ترتیب فرصت‌های شغلی و کاری برای آن‌ها کمتر است.

دنیای دیجیتال و ضرورت آموزش مهارت های کاربردی

وی ادامه داد: اگر نتوان در جامعه فرصت‌های برابر آموزشی ایجاد کرد فاصله طبقاتی اطلاعاتی ایجاد می‌شود. در دنیای کنونی اطلاعات معادل پول و توان مالی است از این‌رو عقب‌افتادگی اطلاعاتی به شکاف مالی منجر می‌شود.

معاون آموزشی سازمان جهاد دانشگاهی تهران با بیان این‌که این سازمان آموزشی در این شرایط وظایف پیچیده‌تر و سخت‌تری برای برطرف کردن نیازهای آینده صنعت آموزش برعهده دارد، خاطرنشان کرد: نگاه به آینده و آینده‌نگاری از وظایف صنعت آموزش است این‌که هم‌اکنون دنیا در چه وضعیتی قرار دارد و در آینده به چه سمتی حرکت می‌کند؟ و باید چگونه نیاز کشور را برطرف کرد؟ همگی از وظایف این صنعت در دنیا است.

آشنا با بیان این‌که در شرایط حاضر مسئولیت‌های آموزشی افزایش یافته است، گفت: برخی افراد متولد دوران دیجیتال هستند از این‌رو شهروند دنیای دیجیتال محسوب می‌شوند، عده‌ای در سنین بالای ۳۰ سال مهاجر این دنیا هستند و عده‌ای به هیچ کدام از این دو گروه تعلق ندارند که از وظایف واحدهای آموزشی این است که گروه سوم را مهاجر دنیای دیجیتال کنند.

وی تصریح کرد: بسیاری از کلاهبرداری‌های اینترنتی از کارت بانک‌ها به‌ علت بی‌اطلاعی از دنیای دیجیتال است، هم‌اکنون اغلب نیازهای روزانه شهروندان با امکانات الکترونیکی و دیجیتال از قبیل موبایل و رایانه برطرف می شود.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان جهاد دانشگاهی اشتغال زایی مهارت اموزی دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۰۵۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه دانشگاه‌ها زندگی افراد مسن را بهبود می‌بخشند؟

ایسنا/خراسان رضوی تا سال ۲۰۳۰، در سراسر جهان بیش از ۱.۴ میلیارد نفر حداقل ۶۰ سال سن خواهند داشت و برخی دانشگاه‌ها می‌توانند نقش کلیدی در بهبود زندگی این افراد داشته باشند.

به نقل از ویفروم، جمعیت جهان به سرعت در حال پیر شدن است و پیش‌بینی می‌شود تعداد افراد بالای ۶۰ سال تا سال ۲۰۵۰ به ۲.۱ میلیارد نفر برسد. در این مرحله، افراد ۶۰ ساله یا بالاتر، بیشتر از افراد بین ۱۰ تا ۲۴ سال خواهند بود. این تغییر جمعیتی، تلاش‌هایی برای ایجاد دنیایی سازگارتر با سن می‌طلبد.

«دانشگاه‌های دوستدار سن» مؤسساتی هستند که متعهد به گنجاندن و حمایت از فراگیران در هر سنی شده‌اند و ارتباطات بین نسلی را تقویت می‌کنند. حضور افراد مسن در محوطه دانشگاه، تجربه یادگیری را برای نسل جوان و بزرگتر غنی می‌کند.

ایجاد دنیای سازگارتر با سن، شامل موارد اساسی مانند بهبود دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی است اما یک جزء مهم اغلب نادیده گرفته می‌شود و آن گذراندن دوره‌های دانشگاهی در دهه ۵۰، ۶۰ یا بالاتر است. این فرصت‌ها برای یادگیری در مراحل بعدی زندگی با نتایج مثبت سلامتی همراه بوده است و شامل کمتر منزوی شدن از نظر اجتماعی و تیز بودن ذهنی است.

بر اساس داده‌های مرکز ملی آمار آموزش، بیش از ۵۵۰ هزار بزرگسال ۵۰ ساله و بالاتر ایالات‌متحده در سال ۲۰۲۱ در دوره‌های کارشناسی و کارشناسی ارشد ثبت‌نام کردند. دلایل آنان برای بازگشت به تحصیل از یادگیری مهارت‌های جدید گرفته تا تمایل به پیشرفت در حرفه خود و دستیابی به موفقیت را شامل می‌شود.

مؤسسات آموزش عالی نقش منحصر به فردی در شکل دادن به دنیای پیری دارند. در سال ۲۰۱۲، گروهی از محققان بین رشته‌ای گرد هم آمدند تا ۱۰ اصل یک دانشگاه سازگار با سن را ایجاد کنند. این موارد شامل مواردی مانند توسعه شغلی برای افراد مسن‌تر که به دنبال شغل دوم است، افزایش دسترسی به برنامه‌های سلامت و تندرستی در دانشگاه‌ها و فرصت‌هایی برای یادگیری در کنار دانشجویان جوان‌تر است.

دانشگاه سازگار با سن، دانشگاهی است که متعهد به گنجاندن و حمایت از فراگیران در تمام سنین است. معنای این ممکن است از دانشگاهی به دانشگاه دیگر متفاوت باشد. برخی بر افزایش حضور افراد مسن در نظر گرفته شده در سن ۵۵ سال و بالاتر تمرکز دارند. برخی دیگر توسعه ابتکارات بهداشتی و تحقیقاتی را برای بهبود زندگی افراد مسن هدایت می‌کنند.

سالمندان از فرصت‌های اجتماعی، تحریک فکری و رشد شخصی سود می‌برند. افراد مسن درگیر در فعالیت‌های اجتماعی کمتر در معرض ابتلا به برخی بیماری‌ها ازجمله بیماری قلبی و برخی سرطان‌ها هستند. یادگیری مداوم همچنین با پیامدهای سلامتی مثبت مانند بهبود رفاه عمومی و سلامت روان مرتبط است.

نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که روابط بین نسلی در محوطه دانشگاه می‌تواند ادراک منفی دانشجویان جوان‌تر را از بزرگسالان مسن‌تر کاهش دهد. دانشجویان جوان ممکن است افراد مسن را کمتر با زوال جسمانی و مرگ و بیشتر با لبخند زدن و یادگیری همراه کنند و کلاس‌های مشترک تجربیات مثبت بیشتری را بین آنان ترویج خواهد کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آموزش زبان فارسی به دانشجویان خارجی
  • چراغ هیچ کدرشته-محل دارای متقاضی یا اشتغال خاموش نشده است
  • اردوهای مطالعاتی نقش مهمی در ارتقای کیفیت آموزشی دانش‌آموزان دارد
  • چگونه دانشگاه‌ها زندگی افراد مسن را بهبود می‌بخشند؟
  • اولین پارک کارآفرینی با رویکرد مردم‌محوری در قم راه‌اندازی می‌شود
  • نیازمند ایجاد واحد پژوهشی و فناوری مجزا در کشور هستیم 
  • نحوه برگزاری کلاس‌های دانشگاه علامه‌ پس از تعطیلات اعلام شد
  • طرح مدرسه عالی گردشگری و مرکز مهارتی حقوق تجاری تدوین می‌شود
  • رشته‌های اشتغال‌آفرین در اولویت دریافت بودجه دولت
  • دانشگاه‌های دولتی و رشته‌های اشتغال‌آفرین در اولویت دریافت بودجه