Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد؛ سفیر ایران در انگلیس گفت: در شرایطی که به نظر می‌رسد تحریم‌های آمریکا مانع هر نوع همکاری و تبادل می‌شود، اما ظرفیت‌های زیادی برای گسترش مناسبات تجاری و اقتصادی میان انگلیس و ایران وجود دارد.
«حمید بعیدی نژاد» روز جمعه در حاشیه همایش فرصت‌ها و چشم انداز روابط اقتصادی ایران و انگلیس که با حضور نمایندگانی از دو هیأت متشکل از ۵۰ شرکت تجاری، کشاورزی و صنایع دامی از ایران و ده‌ها شرکت انگلیسی و با حضور نمایندگانی از وزارت امور خارجه و وزارت تجارت بین‌الملل انگلیس در لندن برگزار شد، به سوالات خبرنگاران ایرانی پاسخ گفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی، حضور پرتعداد شرکت‌های ایرانی و انگلیسی در این همایش را نشان دهنده ظرفیت های موجود برای توسعه همکاری های اقتصادی عنوان کرد و گفت: یکی از ویژگی‌هایی که ما در روابط جدید خود با انگلیس می‌بینیم، ظرفیتی است که شرکتهای کوچک و متوسط دارند. ما همواره ذهن‌مان بر شرکت‌های خیلی بزرگ مانند شرکت نفت و گاز «شل» و «بریتیش پترولیوم» متمرکز بوده اما واقعیت آنست که شرکت های کوچک و متوسط می‌توانند در زمینه ی کسب درآمدهای حاصل از صادرات و استارت‌آپ‌ها برای کشور بسیار سود آوری داشته باشند. آنها همچنین می توانند با شرکت های انگلیسی کارشان را در زمینه صادرات، توسعه دهند و باعث افزایش روندی شوند که اینک در ایران برای طراحی اقتصاد بدون نفت شروع شده است.
بعیدی نژاد افزود: بنابر این، ما باید تمرکز ذهن‌مان را از آن مسائل گذشته که فقط به شرکت های خیلی بزرگ فکر می کردیم خارج کنیم و در عرصه شرکت‌های کوچک و متوسط کار کنیم که ظرفیت بسیار زیادی وجود دارد. این شرکت ها از قابلیت ریسک پذیری بالاتری برخوردار هستند و می توانند در تبادل های اقتصادی شرکت کنند.
وی همچنین عنوان کرد شرکت های کوچک و متوسط، ارزیابی ریسک شرکت های خیلی بزرگ که به دلایل مسائل سیاسی وارد تعاملات نمی شوند را ندارند؛ خیلی راحت‌تر می توانند مسائل خودشان را مدیریت کنند چون در سطوح کوچکتری هستند و انگیزه های بیشتری دارند و می توانند با انرژی و وقت بیشتری که برای این موضوع می‌گذارند، این تبادلات را تسریع بخشند.
سفیر کشورمان گفت:‌ حجم روابط اقتصادی دو کشور از طریق شرکت‌های کوچک و متوسط که به دلیل قابلیت‌ها و انعطاف هایی که دارند و توانسته‌اند تبادلات خوبی را با  طرف های انگلیسی داشته باشند، به چند صد میلیون پوند بالغ شده، بدون این که جایی به طور مشخص ثبت شده باشد.
وی با بیان اینکه «شرکت های ثبت تجارت نیز توجه‌شان به شرکت های بزرگ و تبادلات خیلی بزرگ است، افزود: اما شرکت‌های کوچک و متوسط با حجم تبادلات کوچک و درعین حال با تعدد زیاد، توانسته اند حجم تبادل خوبی را به خودشان اختصاص دهند و فکر می کنیم؛ هم می‌توانند باعث نشاط در فعالیت‌های اقتصادی و توسعه صنعتی کشور باشند و هم این که در حوزه های بسیار متنوعی کار کنند.
بعیدی نژاد ادامه داد:‌ امروز در این همایش به نظر من این اراده را از طرف شرکت های انگلیسی و ایرانی -که ظرفیت های زیادی در این حوزه وجود دارد و می توانیم از آن ها استفاده کنیم- دیدیم.
سفیر کشورمان در پاسخ به این سؤال که شرکت ها در چه زمینه ای تمایل به فعالیت دارند، و سفارت چه تمهیداتی را برای تسهیل این فعالیت در پیش گرفته است، گفت:‌ یکی از جلوه های ابعاد جدید، تنوع است؛ یعنی در یک حوزه خاصی نیست و بسیار طیف وسیعی را شامل می شود. ما می توانیم از حضور ایرانی های مقیم نیز که تجربه دارند و صاحب دانش هستند و محیط را بخوبی شناخته و توانسته اند با شرکت های انگلیسی ارتباط نزدیکی پیدا کنند، به نحو احسن استفاده کنیم.
وی همچنین عنوان کرد: طرف انگلیسی نیز باید در نظر بگیرد که با توجه به گرایش‌های توسعه اقتصادی ایران، نباید فقط به بازار اقتصادی ایران به عنوان یک بازار واردات نگاه کند؛ بلکه امروز  ایران دارد به تولید محصولاتی فکر می‌کند که صادرات محور هستند.
بعیدی نژاد ادامه داد: ما به محصولاتی فکر می کنیم که بتوانیم در این جا صادرات داشته باشیم و در بسیاری از حوزه‌ها این ظرفیت وجود دارد. محصولات غذایی ایران به مرور در سوپر مارکت‌های انگلیس در حال مشاهده است و این ظرفیت وجود دارد که صنایع غذایی ایران به مرور و صنایع کشاورزی ایران و بسیاری از محصولات ایران در این جا وارد شوند.
وی با بیان اینکه در زمینه فناوری برتر نیز ظرفیت های زیادی‌ وجود دارد، اظهار کرد: هیأتی که از انگلیس برای بحث مدرن سازی رآکتور اراک به ایران رفتند، نخستین هیأت فنی تخصصی هسته ای انگلیسی در طول تاریخ روابط ایران و انگلیس به شمار میرود.
این نشان می‌دهد که ما در زمینه های علوم و فنون پیشرفته مانند بحث انرژی هسته ای می‌توانیم تبادلات جدیدی را با طرف های انگلیسی داشته باشیم. بنابر این، ما مرتب به شرکت ها و وزارت تجارت انگلیس می گوییم که باید به ایران به عنوان یک مقصد جدید همکاری های برابر فکر کنند و نه به عنوان محلی برای واردات کالاهای انگلیسی.
سفیر کشورمان در پاسخ به سؤال ایرنا درباره وضع ساز وکار ویژه مالی اروپا موسوم به اینستکس و اینکه این ابزار در تحولات تجاری مورد اشاره چه نقشی دارد، گفت: به دلیل این که ما انتظار داشتیم اینستکس زودتر کارش را در آن مقطعی که لازم بود انجام دهد، متأسفانه آغاز نکرد و با تأخیر زیادی مواجه شد؛ دیگر انتظار و امید زیادی در ایران در این زمینه وجود ندارد تا ما نیز به تبع آن، امید داشته باشیم اینستکس بزودی راه بیافتد.
وی افزود: اما خود آن ها فارغ از آن که می‌دانند ایران با یأس دارد تحولات اینستکس را دنبال می کند، با علاقه مندی به دنبال این هستند که این ساز وکار را بیشتر فعال کنند تا ظرفیتی برای تبادلات ایران و کشورهای اروپایی و حتی غیر اروپایی فراهم شود. برچسب ها: حمید بعیدی نژاد ، انگلیس

منبع: خرداد

کلیدواژه: حمید بعیدی نژاد انگلیس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۰۵۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بوشهر ظرفیت خواهرخواندگی با یکی از شهرهای تاجیکستان را دارد

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری بعد از ظهر پنج شنبه در دیدار سفیر تاجیکستان، اظهار داشت: در جغرافیای جهان برخی کشورها نسبت به هم پیوند ناگسستنی دارند که در نوع مذهب و زبان و فرهنگ و نگرش سیاسی آنها تجلی پیدا می‌کند.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر با بیان اینکه تاجیکستان و ایران همواره در کنار هم بودند و این نشان از پیوند تاریخی و فرهنگی دو ملت است، افزود: کشورهایی که نسبت به هم قرابت همه جانبه دارند باید پیوندهایی در عرصه‌های مختلف داشته باشند.

آیت الله صفایی بوشهری با بیان اینکه دولت سیزدهم نسبت به ارتباط منطقه‌ای با همسایگان توجه ویژه ای دارد، گفت: رشد فزاینده ارتباطات اقتصادی الان کاملاً مشهود است.

وی با تاکید بر شناسایی ظرفیت‌های دو کشور ایران و تاجیکستان در یک کارگروه اختصاصی برای تبادلات بیشتر خدمات، بیان کرد: حجم تبادلات اقتصادی بین دو کشور شایسته است به ۵۰۰ میلیون دلار برسد که به نظر می‌رسد در آینده بیشتر هم خواهد شد.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر افزود: استان بوشهر در عرصه صنعت نفت فوق العاده توانمند است؛ اینجا پایتخت انرژی ایران است و تنها استانی است که نیروگاه اتمی دارد.

وی با بیان اینکه استان بوشهر نزدیک ترین کریدور جنوب به شمال است، عنوان کرد: حمل و نقل ریلی استان هم به زودی برقرار می‌شود که خیلی کمک می‌کند.

آیت الله صفایی بوشهری خاطرنشان کرد: استان بوشهر به عنوان سومین تولید کننده محصول خرما در ایران دارای ۹۴ نوع خرما است و به زودی شهرک صنعتی خرما در این استان ایجاد می‌شود.

وی با اشاره به توانمندی استان بوشهر در محصولات کشاورزی خارج از فصل استان بویژه گوجه فرنگی، گفت: استان بوشهر با توجه به ۷۰۷ کیلومتر ساحل در زمینه گردشگری دریایی پتانسیل بالایی دارد.

آیت الله صفایی بوشهری با اشاره به سابقه استعمارستیزی استان بوشهر، ابراز کرد: مردم استان بوشهر مهربان و مؤدب و مهمان دوست و با فرهنگ هستند و خیلی خوب می‌توانند با مردم تاجیکستان که آنها هم این گونه هستند ارتباط خوبی داشته باشند.

وی افزود: تفاهم نامه گردشگری و مبادلات اقتصادی می‌تواند راه ارتباط خوبی بین بوشهر با یکی از استان‌های مشابه تاجیکستان با بوشهر در قالب خواهرخواندگی باشد.

آیت الله صفایی بوشهری گفت: در حوزه ادبیات و شعر استان بوشهر دارای تاریخی کهن است و حتی می‌توان همایش‌های ادبی مشترک بین این دو کشور برگزار کرد.

امام جمعه بوشهر افزود: برای همکاری بین دو کشور باید ظرفیت‌ها شناخته شود تا بتوان این ظرفیت را به فعلیت تبدیل کرد.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر گفت: حتی در حوزه‌های علمیه کسانی که علاقمند به تحصیلات حوزوی هستند شناسایی شوند و ما در ایران آمادگی داریم تا آموزش دهیم.، در تبادل دانشجو و منابع انسانی کارآمد فنی مهندسی و یا پزشکی ایران این توانایی هم وجود دارد.

آیت الله صفایی بوشهری ادامه داد: علاوه بر این در عرصه کشت فرا سرزمینی و دام پروری فرا سرزمینی و یا ایجاد پالایشگاه مشترک و یا زمینه‌های اقتصادی و بانک‌های مشترک می‌توان اقداماتی انجام داد؛ به همین خاطر ظرفیت استان بوشهر فوق العاده است.

وی با بیان اینکه تاجیکستان را برادر خود می‌دانیم گفت: اگر نیاز به اعزام مبلغ داشتید این آمادگی وجود دارد. همچنین در عرصه تولیدات هنری هم می‌توانیم کار مشترکی داشته انجام شود.

امام جمعه بوشهر با بیان اینکه جهان آینده هم به دست جهان اسلام خواهد بود گفت: ایران و تاجیکستان در کنار مایه اقتدار اسلام هستند.

کد خبر 6082083

دیگر خبرها

  • هفته کابوس‌وار انگلیسی‌ها در رقابت‌های اروپایی؛ تنها استون ویلای اونای امری آبروداری کرد!
  • بوشهر ظرفیت خواهرخواندگی با یکی از شهرهای تاجیکستان را دارد
  • سوالات عجیب وزیر خارجه اوکراین از همتای انگلیسی پس از حمله ایران به اسرائیل
  • روابط دوستانه ایران و روسیه زمینه ساز تقویت مناسبات است
  • روابط دوستانه ۲ کشور زمینه ساز تقویت مناسبات است
  • افزایش مناسبات منطقه‌ای از سیاست‌های مهم دولت سیزدهم است
  • توماری با ۷۰ هزار امضا برای توقف صادرات سلاح انگلیسی به رژیم صهیونیستی
  • حمله متجاوزانه جدید آمریکا و انگلیس به یمن
  • «بلینگهام» به خانه برگشت/ کار سخت «جود» در ورزشگاه «اتحاد»
  • گسترش سرمایه‌گذاری اپل در ویتنام