Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت الله مختار میرعظیمی، استاد حوزه علمیه درباره جایگاه و اهمیت زیارت اربعین در منابع دینی و سیره علما و بزرگان ما در توجه به آن در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: اعمال بسیاری در باب زیارت امام حسین (ع) وارد شده که هر کدام مخصوص زمان و شرایط خاص با کیفیتهای ویژه است. در میان همه اعمال وارده، زیارت اربعین با ویژگی منحصر به فرد آن و سفارشهایی که در چگونگی انجام آن رسیده است دارای اهمیت بیشتری است چرا که طبق روایتی از امام حسن عسکری (ع) از علامات شیعه معرفی شده، آن هم در زمانی که حتی حضرت مهدی أرواحنا فداه در اثر خفقان و جو سیاسی حاکم در خفا به دنیا آمدند و بعد بنا بر مصالح الهی امر به غیبت شدند، لذا این نشانه برای شیعه از لسان معصوم در آن دوران، پیام مهمی در بر داشته و از حساسیت ویژه ای برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این استاد حوزه گفت: زیارت اربعین در غالب یک راه و علامت با اقتدا به اهل بیت، آیین و مشق عملی شیعه منتظر معرفی شده است که امروز بنا بر خیر خواهی برای امت و کسب توفیق عظیم الهی، محافل عزاداری و هیئتهایش به جنبشی جهانی تبدیل شده که تدبیر و تدارکات بشری در فرماندهی آن عاجز است و اگر حق این نعمت به نحو أحسن ادا گردد، نمادی قدرتمند برای اعلام آمادگی سراسری برای طلب ظهور می باشد. شیعه یعنی کسی که منتظر است، منتظر وعده الهی مبنی بر ظهور حضرت ولی الله الأعظم که با طرز زندگی و رفتارش در عصر غیبت، یاریگر ولی خداست. زمانی انقلاب امام حسین در کاخ یزید با خطبه های آتشین دوباره تداعی شد و پیروز واقعی را به همه نشان داد. زمانی بعد عاشورا با تعریف وقایع آن إحیاء شد، زمانی دیگر با روضه روضه خوانها و به راه افتادن دسته های سینه زنی و عزاداری این شور و محبت ابراز شد و پس از آن بزرگان کتابها نوشتند و با بیان اهداف اصلی قیام عاشورا و تحلیل آنها توسط علماء، مجالسمان غنی تر شد. ملتی با تأسی به قیام مولایش، انقلاب کرد و پیروز شد و اکنون شاهد ارتقاء عظیم فکری و وسیع تر شدن دایره حرارت عشق مولایمان در بلاد جهان هستیم. روضه ها و موعظه ها و سخنرانیها و نوکریها و اشکها نیاز به یک حرکت انقلابی داشت که کارگر افتاده و قلوب آزادی خواه و عدالت طلب را در سراسر جهان به یک فراخوان پر شور دعوت کرده است.

زیارت اربعین در غالب یک راه و علامت با اقتدا به اهل بیت، آیین و مشق عملی شیعه منتظر معرفی شده است که امروز بنا بر خیر خواهی برای امت و کسب توفیق عظیم الهی، محافل عزاداری و هیئتهایش به جنبشی جهانی تبدیل شده که تدبیر و تدارکات بشری در فرماندهی آن عاجز است و اگر حق این نعمت به نحو أحسن ادا گردد، نمادی قدرتمند برای اعلام آمادگی سراسری برای طلب ظهور می باشد

وی با بیان اینکه اولین بار جابر بن عبدالله انصاری با آداب خاصی این زیارت را در اولین اربعین انجام داد، گفت: پس از آن کاروان اسراء با اشک و تاول پا عاشقانه همین مسیر الهی را پیمودند و این روش، سیره بسیاری از علما و بزرگان با تأیید و تأکید ائمه گردید و این جاده منور به نور قدمهایی پاک و مخلص، همچنان روشن ماندو دارای انرژی فوق تصور و جاذبه ای بی مثال شد. خدا می داند چه برکات و فیوضاتی نازل گردید که در گذر زمان خاص و عام را به سوی خود جذب کرد و همه را معجزه وار چون گردابی بیکران به سوی خود کشاند.در طول تاریخ با سختیهای بسیار مسیر کربلا و شوق زیارت رونق داشته و در این راه هزینه های سنگینی پرداخت شده است که در تاریخ ثبت شده است و اکنون نوبت یاری ما در پاسخ به ندای«هل من ناصر ینصرنی» امام زمانمان است.

این کارشناس دینی با تأکید بر بهره گیری بهتر از ظرفیت راه پیمایی اربعین برای تبیین پیام عاشورا افزود: اسلام یک جریان منسجم و پیوسته و حرکت امامان معصوم همه بر اساس حکمت است و توصیه های آنها در نام و یاد و زنده نگهداشتن قیام عاشورا به سبک ائمه و بزرگان همه سرشار از برکت دنیوی و أخروی و کاملاً حکیمانه و خیر خواهانه است که تداوم آن لازم و ضروری است. زمانی اسلام با شعار توحید و برابری، در قلوب انسانها جای گرفت، پس از آن ندای آزادگی و کرامت و عزت طلبی برخاسته از فطرت بشریت، با قدرت تمام و با قربانی کردن همه داشته های رهبری آزادی خواه برای همه عالمیان در عاشورا به نمایش در آمد و جاودانه شد و امروز نیز فریاد عدالت خواهی انسانهای مظلوم که منجی جز حضرت بقیه الله ندارند، با آنها عجین گشته است که اهمیت و خاص بودن اجتماع عظیم زائران حسینی را فارغ از قومیّت و دین آنها روشن می سازد.

اربعین به عنوان نقطه اتصال توحید و آزادگی و عدالت، راهی بسیار هوشمندانه برای معرفی اسلام ناب محمدی و شیعه اصیل بوده و مکمل قیام عاشورا و اثر زنده و جاوید خطبه های آتشین امام سجاد و حضرت زینب در کاخ یزید برای انعکاس پیام عاشوراست؛ نه آن اسلامی که معاویه و یزید در صدد القاء آن به جامعه بودند و نه آن اسلامی که امروزه با چهره ای خشن و خودخواهانه در حال معرفی به دنیاست. این روزها همه جا همچون کربلا، دار بلا شده است، شیعیان به دستور استکبار جهانی و به دست سران مدعی مسلمانی قتل عام می شوند، کودکان و زنان قربانی می شوند و به اسم اسلام حمام خون به راه می اندازند و بین ادیان الهی دشمنی و کینه ایجاد می کنند و تفرقه افکنی اولویت دشمنان شده است؛ چرا که می دانند اتحاد فطری و انسان دوستانه بالاتر و برنده تر از اتحاد مذاهب و فرقه ها عمل خواهد کرد و می دانند در نهایت آنچه پیروز خواهد شد همان اسلام با پیام عاشورا است که دربردارنده شعار کرامت و تعالی و آزادگی است و لذا از هیچ ترفند و جنایتی دریغ ندارند و همه آن جنایتها پاسخی زنده و کوبنده چون جنبش زیارت اربعین نیاز دارد تا پیام خود را به همه جهان نه فقط ارسال؛ بلکه به نمایشی زیبا بگذاریم.

آیت الله میرعظیمی اظهار داشت: مراسم اربعین از دست صاحبانش به دست ما رسیده و به دست همانها به آیندگان خواهد رسید و آنچه وظیفه ماست در این زمان ثبت و ضبط شده، خواهد ماند تا روزی در حسابی عظیم گره گشایمان باشد. امام حسین کشتی نجات انسانهاست، اگر ما حسینی شویم و حضرت ولی عصر دست ولایت بر سرمان دارد اگر فرهنگمان مهدوی باشد.

زیارت امام حسین فقیر و غنی ندارد و طبق سفارشات بر فقرا سالی یکبار و بر اغنیا سالی دو بار لازم است

وی درباره آثار وظرفیتها و پیامهای زیارت اربعین اظهار داشت: در زیارت اربعین سخن از امامی است که زیارت ایشان مانند زیارت خدا در عرش است، در حالی که نزد خداوند هیچ عملی بهتر و دوست داشتنی تر از زیارت امام حسین نیست. طلب خیر از جانب پیامبر و حضرت علی و فاطمه نثار زائران می گردد و مژده وجوب بهشت و پاک شدن گناهان گذشته و آینده را در پی دارد، چرا که دعا کنندگان در حق زائران در آسمانها بیش از زمین است؛ همانگونه که خود حضرت نیز در آسمانها معروفتر از زمین است. مدت سفر جزء عمر زوّار حساب نمی شود و باعث افزایش مال، روزی، طول عمر، حفظ  بدن و برآوردن حاجات و رفع هم و غم می گردد. حداقل ثواب برای زائر قبر امام حسین (ع) آمرزش گناهان و حفظ جان و مال اوست تا بازگردد و ملائکه به استقبال او آمده و در بازگشت مشایعتش می کنندو همواره فرشتگان تا قیامت برای او طلب استغفار می کنند و آمین گوی دعاهای او هستند. از جانب امام به فرشتگان دستور می رسد که از همین لحظه برای همیشه در کنار او بمانند و تسبیح و شکر خدا را انجام دهند و ثوابش را به صاحب زیارت تا مرگ او عطا کنند. در غسل و کفن و تدفین او شرکت کنند و در کنار قبر او حاضر شده و در برزخ او را همراهی کنند و تا قیامت برایش طلب مغفرت  کنند تا او را وارد بهشت کنند و منزل او را در کنار منازل امام حسین وانبیاء و معصومین قرار دهند. شدت جان کندن و هول و هراس قبر را برطرف می کند. هر مالی که در راه زیارت ایشان خرج شود، به ده هزار درهم حساب شود. جمیع ائمه و أوصیاء الهی که به زیارت حضرت می روند در حق زائران امام حسین دعا می کنند و بشارت می دهند. نظر رحمت پروردگار بر زائران بیش از عرفات است. در اثر بسیاری کرامت و بزرگواری امام در روز قیامت، همه آرزو می کنند که کاش جزو زوّار ایشان بودند. بارگاه ایشان باغی از باغهای بهشت و دعا در زیر قبه ایشان مستجاب است. زیارت امام حسین فقیر و غنی ندارد و طبق سفارشات بر فقرا سالی یکبار و بر اغنیا سالی دو بار لازم است.

در زیارت اربعین سخن از امامی است که زیارت ایشان مانند زیارت خدا در عرش است، در حالی که نزد خداوند هیچ عملی بهتر و دوست داشتنی تر از زیارت امام حسین نیست

 در دعایی از امام صادق(ع) در حق زائران قبر جدش چنین می خوانیم: ( أغفرلی و لأخوانی و زوّار قبر أبی عبدالله الحسین بن علی صلوات الله علیهما...؛ خدایا بیامرز مرا و برادران مرا و زیارت کنندکان قبر أبی عبدالله الحسین را، آنان که خرج کرده اند مالهای خود را و بیرون آورده اند از شهرها بدنهای خود را برای رغبت در نیکی ما و به امید ثوابهای تو در صله ما و برای شاد کردن پیغمبر تو و اجابت نمودن ایشان امر ما را و برای خشمی که بر دشمنان داخل کرده اند و مراد ایشان خشنودی توست، پس مکافات ده ایشان را از جانب ما به خشنودی و ایشان را در شب و روز حفظ کن و به خلافتی نیکو خلیفه ایشان بر اهل و اولادشان باش که در وطن خود گذاشته اند ورفیق ایشان باش و شرّ هر جبار معاند و هر ضعیف و شدید از خلقت و شرّ شیاطین انس و جن را دفع کن و در دور شدن از وطن و اختیار کردن ما بر فرزندان و اهالی خویش، زیاده از آن چه امید دارند به آنها بده. خداوندا دشمنان ما بیرون آمدن آنها به قصد زیارت ما را بر آنها عیب کردند ولی این در عزم آنها مانع نشد و بیرون آمدنشان به سوی ما از روی مخالفت با آنها بود، پس خدایا رحم کن بر آن صورتها که آفتاب متغیر گردانیده و رحم کن گونه های ایشان را که می گردانند و بر قبر امام حسین می مالند و رحم کن بر آن دیده ها که گریه شان بر ترحّم بر ما جاری شد و بر آن دلها که برای مصیبت ما جزع کرده و فغانها بر مصیبت ما بلند کرده اند رحم کن، خداوندا آن جانها و بدنها را به تو می سپارم تا در روز تشنگی از حوض کوثر سیرابشان گردانی.) طبق روایات زیارت ایشان معادل هزار حج و هزار عمره و هزار جهاد مقبول با پیامبر( ص) است و اگر مردم می دانستند که چه نور و برکاتی در زیارت امام حسین وجود دارد هر آینه از شوق زیارتش جان می دادند و اگر همه فضایل آن بیان می شد، کسی به حج نمی رفت. در روایتی از امام صادق هست که اگر مردم به همه خیر و برکتی که در زیارت امام حسین هست آگاهی داشتند، جهت نائل شدن به این زیارت قطعأ با شمشیرها می جنگیدند و اموال خود را می فروختند و به زیارت آن جناب می رفتند.

وی ادامه داد: با ذکر آثار پر بار زیارت امام حسین، تأکید امام صادق در ادامه روایت ذکر شده را یاد آور می شوم که ( چه کسی است که همه فیوضات ذکر شده را از دست دهد) در حالی که اسناد ضمانت آنها از معصوم به ما رسیده و شکی در آنها نیست. طبق روایات حتی ترک زیارت امام حسین بر اثر خوف از جان و مال روا نیست و ترک زیارت ایشان موجب نقص در دین و ایمان و ترک حق بزرگی از حقوق پیغمبر است و آمده است که ترک زیارت امام حسین عمر طبیعی را کم می کند. آنقدر روایات در مورد ثواب زیارت امام حسین هست که در روایات دیگری می خوانیم که وقتی اجر زیارت را می شنوید، تکذیب نکنید. همین یک نکته در برکات زیارت بس که چه کسی است که افتخار مصافحه با ملائک مقرب و پیامبر را از دست دهد، در حالی که دیدن گوشه چشمی از رسول خدا و ائمه آرزوی همه ماست. با این حساب و کتاب سخاوتمندانه و بی مثالی که در برکات زیارت امام می بینیم که پیوسته ما را به سوی دعوتی پر خیر و برکت می خوانند، انجام آن درقالب زیارت طبق روشی که از ائمه و صلحا به ما رسیده است بیعتی مجدد با کسی است که منبع هر خیر و برکت غیر قابل تصور است. اگر بنا بر نصرت و یاری دین خدا در برنامه ای ویژه به نام زیارت اربعین باشد و به یاد آوریم که امام حسین در صحرای کربلا و در آن گیر و دار حساس طلب کمک کرد و امروز نوبت یاری ولی خداست، به این امر واقف می شویم که وقت نصرت و گرفتن نتیجه مطلوب در همین زمان و در این اتحاد و انسجام ملی است. امام حسین خون خواهان بسیاری درطول تاریخ داشت که اهمیت هیچ کدام به اندازه یاری یارانش در دشت کربلا نمی تواند باشد و الان وقت یاری است. در زیارت اربعین می خوانیم: (فأعذر فی الدعاء و منح النصح و بذل مهجته فیک؛ او هم در اتمام  حجت بر خلق رفع هر عذر از امت کرد ....) و لذا هر عذر و کوتاهی و سهل إنگاری در این زمینه غیر موجه است. 

آیت الله میرعظیمی در پاسخ به این پرسش که چه بایدها و نبایدهایی را باید در برنامه های مربوط به پیاده روی اربعین مد نظر داشت، گفت:  در آداب زیارت است که قبل از سفر سه روز روزه گرفته و در روز سوم غسل کرده و اهل و عیال خود را به خدا بسپاریم و با تواضع و فروتنی سفر خود را آغاز کنیم و از بردن توشه گران و غذای لذیذ پرهیز نماییم. به أغنیا سفارش فراوان شده که رعایت احوال فقرا بنمایند و از فخر فروشی بپرهیزند و دستگیر درماندگان باشند. دوری از وسایلی که زمینه تکبّر را فراهم می کند و ساده گزینی، ساده خوردن و ساده پوشیدن و داشتن هیئت و شمایل عزاداران و دعا و تحجد و مصاحبت و کلام نیکو گفتن و مراقبت بر احوال و کمک به یکدیگر است که ارزش این سفر کمتر از حج دانسته نشده است. علما در احوال اصحاب کهف نقل کرده اند: پس از آن که مورد لطف خدا قرار گرفته و به فکر اصلاح کار خود و خداپرستی افتادند و سوار بر اسبها شهر را ترک کردند. بعد از دوری و رفع خطر، تلمیخا گفت:( این راه آخرت است و باید به نحو فقیری و مسکنت رفت ... اکنون از اسبها پیاده شوید و با پای پیاده به درگاه خداوند بروید تا شاید حقتعالی بر شما رحم نماید.) آنقدر پیاده رفتند که پاهایشان مجروح شد. با تأسی به این مطلب، پیاده رفتن در این سفر روحانی نوع کاملی از اظهار تواضع و فروتنی و نوعی همراهی با کاروان اسراست که در این مسیر چه مشقت و سختی را متحمل شدند. امام صادق(ع) می فرمایند: ( من خرج من منزله یرید زیاره قبر الحسین بن علی إن کان ماشیأ کتب الله له بکل خطوه حسنه و محی عنه سیئه؛ کسی که از منزلش بیرون آید و قصدش زیارت قبر حضرت حسین بن علی ( ع) باشد؛ اگر پیاده رود، خداوند منّان به هر قدمی که بر می دارد یک حسنه برایش نوشته و یک گناه از او محو می کند.)

از بعد دیگر؛ ما امانتدار دین و تمدنی هستیم که از جهت غنا و فرهنگ، دارای ظرفیت جهانی است و بدون شک بایدها و نبایدهایمان هم سطح وسیعی دارد. اگر قرار است که نماینده و مبلّغ چنین دینی باشیم باید خود را ساخته باشیم تا بتوانیم بر دلها تأثیر گذار باشیم. ابعاد این بایدها و نباید ها نه فقط به اندازه اراده و سعی ماست بلکه به اندازه مجموعه ای از تک تک خانه ها در تمام دنیاست که انوار اسلام با بازگشت زوّار از سراسر دنیا از این مسیر بر همه آنها خواهد تابید. منش و مرام و حرکات ما تا مدتها ورد زبانها خواهد بود و تعریف و تحلیل خواهد شد. همانگونه که امروز در این زیارت عظیم معرفی می شویم میتوانیم با عمل و ایمان و عقایدمان به همراه کسانی که آمدند و دیدند و باز می گردند، راهی شویم و در قلوبشان رخنه کنیم. عمل ما معرف هر آنچه خواهد بود که در شعارها و کتابهایمان خواندند و امروز آمده اند تا از نزدیک ببینند. اگر درست معرفی شویم و انتخاب شویم، همه دسیسه های بدخواهان اسلام باطل خواهد شد و می توان گفت در رسالت و امانتداری  خود موفق شده ایم. امروز مرام و منش شیعه، درست بر خلاف إلقائات گروههای اسلام ستیز، با اعلام پیام مودت و دوستی بین همه ملتها در این مسیر به زیبایی به نمایش در آمده و عشق و انسان دوستی و جو صمیمی حاکم بر آن غوغا می کند. این اجتماع با همه زیباییهایش تداعی گر همان مدینه فاضله ای است که  جامعه شناسان مدعی ساختن آن در غالب تئوریهای خود هستند؛ در حالی که این مدینه، أفضل و واقعی تر از آن مدینه فاضله رؤیایی و محدود آنهاست که حتی تشکیل آنرا بعید می دانند. تأکید می کنم که مسئله اربعین بسیار فراتر از یک چالش و دعوت است و استفاده مؤثر از آن با لحاظ کردن همه ظرفیتهای این حرکت معجزه آسا تکلیفی مهم برای همه است. باید متوجه بود که در میدان نبردی هوشمند و حساس قرار داریم که نیاز به تدبیر بسیار دارد.وظیفه مان بسیارسنگین است؛ سنگین تر از آنی که تصور می کنیم و یاد آور می شوم که بزرگی رسالتمان در بزرگنمایی همه کسانی است که در مقابل ما با قدرت صف کشیده اند.

کد خبر 4750362

منبع: مهر

کلیدواژه: اربعین 98 اربعین حسینی اربعین حسینی اربعین 98 کنفرانس بین المللی معرفی کتاب پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی فلسفه آیت الله جوادی آملی فعالیت های قرآنی خانه اندیشمندان علوم انسانی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی امام حسین ع علوم انسانی قرآن مرکز فرهنگی شهر کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۰۶۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین کاروان عمره مفرده پس از ۹ سال انتظار عازم مدینه شد

نخستین کاروان زائران عمره گزار ایرانی با بدرقه مسئولان حوزه حج و زیارت از فرودگاه امام خمینی(ره) عازم مدینه منوره شدند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در آیین بدرقه نخستین کاروان عمره‌‌گزار ایرانی که بامداد امروز دوشنبه، سوم اردیبهشت در ترمینال سلام شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) برگزار شد، حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب؛ نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در سخنانی توصیه‌هایی به عمره‌گزاران عازم سرزمین وحی برای بهره‌برداری هرچه بهتر از این سفر معنوی بیان کرد.

سرپرست حجاج ایرانی خطاب به زائران خانه خدا که امروز در قالب نخستین کاروان عمره‌گزار بعد از یک وقفه نه ساله عازم مدینه منوره شدند، اظهار کرد: اخلاص در کار بسیار مهم است و کاری که مبتنی بر اخلاص باشد ماندگار خواهد بود، امام راحل(ره) هر کاری که می‌کردند برای خدا بود و برای همین هیچگاه از مسیری که طی کردند، پشیمان نشدند.

وی ادامه داد: تلاش کنید شناخت و اطلاعات خود را از اهداف و برنامه‌های سفرهای حج و عمره بیشتر کنید و از فرصت‌ حضور در جلساتی که در سرزمین وحی برگزار می‌شود بیشترین استفاده را ببرید.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با تاکید بر اینکه در این سفر معنوی باید قدر فرصت‌ها را دانست از حاضران خواست حال که عازم این سفر هستند از لحظه لحظه آن بهره برده و قدرشناس فرصت‌ها باشند.

وی گفت: شما عزیزان 9 سال انتظار کشیدید و کلی هزینه کرده‌اید تا عازم این سفر معنوی شوید، افراد بسیاری برای حضور در سفر عمره ثبت نام کردند، اما قبل از آن که عازم سرزمین وحی شوند از دنیا رفتند.

سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه استفاده نکردن از فرصت ها در این سفر، غصه‌های فراوانی را در پی خواهد داشت، افزود: عمره نور است، در این سفر برای خودتان و نسل تان دعا کنید. وضعیت امروز فرزندان من و شما از نسل گذشته پیچیده و سخت‌تر است چرا که دین داری سخت‌تر شده است.

وی با اشاره به جنایت های رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم و بی‌دفاع فلسطین و بی تفاوتی حامیان این رژیم اشغالگر نسبت به نسل‌کشی در غزه گفت: در کنار کعبه برای فرزندانمان دعا کنید و به یاد تمام مسلمانان به‌ویژه مسلمانان فلسطینی باشید که هر روز بدست نظامیان دشمن اشغالگر شهید می‌شوند.

نماینده ولی فقیه در امور حج با تاکید بر اینکه در روایت‌ها آمده است که نعمت سلامتی و امنیت را باید قدر دانست، اظهار داشت: برادران و خواهران مسلمان ما در غزه در وضعیت بسیار دشواری هستند و از گرسنگی رنج می‌‌برند.

وی در پایان، حضور برادران و خواهران شیعه و اهل سنت در این آیین را نشان‌دهنده گوشه‌ای از همدلی و وحدت در میان مردم ایران دانست و زائران را به افزایش شناخت از اعمال، اسرار، معارف و مناسک حج و عمره توصیه کرد.

حجت‌الاسلام نواب همچنین از تمامی دستگاه‌ها، نهادها و سازمان‌های فعال و یاری‌گر در زمینه راه‌اندازی مجدد سفرهای عمره و برگزاری مراسم حج پیش رو تقدیر کرد.

بر پایه این گزارش، رئیس سازمان حج و زیارت دیگر سخنران این مراسم بود که اظهار کرد: از زائران خانه خدا می‌خواهم که مردم ایران را از دعای خیر خود محروم نکنند و این سفر معنوی ارزشمند را غنیمت بشمارند.

سید عباس حسینی؛ معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین از عمره‌گزاران ایرانی که پس از 9 سال انتظار عازم سرزمین وحی هستند، خواست که برای رهایی مردم مظلوم غزه از شرایط سخت جنگی که این روزها هدف حملات و آتش رژیم صهیونیستی قرار دارند، دعا کنند تا رهایی پیدا کنند.

وی افزود: 18 نهاد، دستگاه و وزارتخانه، سازمان حج و زیارت را در سازماندهی و اعزام زائران به سرزمین وحی یاری می‌دهند که باید از آن‌ها تشکر کرد.

رئیس سازمان حج زیارت همچنین از سفیر عربستان سعودی در تهران به خاطر مساعدت‌هایی که برای ازسرگیری سفر عمره داشت، تقدیر کرد.

در ادامه این مراسم، سعید چلندری؛ مدیرعامل شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) بر آمادگی کامل فرودگاه امام خمینی(ره) برای ارائه خدمت به زائران تاکید کرد و گفت: ترمینال سلام فرودگاه بین‌المللی امام با 54 هزار متر مربع مساحت ویژه زائران خانه خدا و عتبات عالیات است و روزانه 15 و حداکثر 140 پرواز(در اوج ایام زیارت اربعین) از آن پرواز می‌کنند.

مدیرعامل شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) گفت: در ترمینال سلام برای پارک 10 هزار خودرو ظرفیت لازم پیش بینی شده و ارائه خدمات در سطح استانداردهای بین‌المللی است.

وی افزود: در فرودگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) در شبانه روز به جز پروازهای عتبات 160 سفر انجام می‌شود و این فرودگاه افتخار دارد که در سال 1402 میزبان یک میلیون زائر عتبات عالیات و حجاج بیت الله الحرام بوده است.

شمس‌الدین فرزادی‌پور؛ رئیس شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) نیزمشارکت درعملیات اعزام زائران عمره به سرزمین وحی را توفیق الهی دانست که باید شکرگزار بود.

وی افزود: خدا را شاکریم که توفیق خدمتگزاری به زائران خانه خدا را داریم و نخستین کاروان ها از زائران دو استان کرمانشاه و کردستان هستند.

وی اضافه کرد: عملیات عمره در ماه شوال با انجام 44 پرواز رفت‌وبرگشت از 11 فرودگاه کشور انجام خواهد شد و بیش از 5هزار زائر به سرزمین وحی اعزام خواهند شد و این عملیات در 23 اردیبهشت ماه پایان خواهد یافت.

فرزادی پوریادآور شد: عملیات انتقال زائران حج تمتع 1403 هم از 24 اردیبهشت‌ ماه آغاز خواهد شد و هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران همچون سال‌های گذشته با همه توان در خدمت زائران سرزمین وحی خواهد بود.

چه تعداد زائر تهرانی برای عمره مفرده عازم عربستان می‌شود؟

به گزارش تسنیم، نخستین کاروان های زائران عمره گزار ایرانی پس از 9 سال انتظار، ساعت هفت و دوازده دقیقه صبح امروز دوشنبه (سوم اردیبهشت) طی مراسمی با بدرقه حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب؛ نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی، سید عباس حسینی؛ معاون وزیر فرهنگ و رئیس سازمان حج و وزیارت، مولوی اسحاق مدنی؛ رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، عبدالله بن سعود العنزی؛ سفیر عربستان در ایران، سعید چلندری؛ مدیرعامل شهر فرودگاهی امام خمینی(ره)، شمس‌الدین فرزادی‌پور؛ مدیرعامل ایران ایر و جمعی از معاونان بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت در ترمینال «سلام» فرودگاه امام(ره) برگزار شد و عمره‌گزاران ایرانی برای زیارت مسجدالنبی و قبرستان بقیع و انجام مناسک عمره با یک فروند هواپیمای شرکت ایران ایر، فرودگاه بین‎المللی امام خمینی(ره) را به مقصد فرودگاه مدینه ترک کردند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حرکت به سمت بیانیه گام دوم انقلاب وظیفه اصلی فرماندار کاشان
  • اعلام آمادگی دستگاه‌های اجرایی و خدمات رسان شهرستان میاندوآب برای برگزاری امن کنکور سراسری
  • علل انتخاب حضرت عبد العظیم حسنی (ع) برای وکالت در ری
  • امامزاده‌ای که زیارتش مانند زیارت سیدالشهدا (ع) است
  • آمادگی دستگاههای اجرایی پلدشت برای برگزاری آزمون سراسری
  • آمادگی دستگاههای اجرای پلدشت برای برگزاری آزمون سراسری
  • انتصاب جدید در سازمان صدا و سیما
  • آغاز حج عمره پس از ۹ سال انتظار
  • نخستین کاروان عمره مفرده پس از ۹ سال انتظار عازم مدینه شد
  • نخستین کاروان عمره گزاران ایرانی عازم سرزمین وحی شد