Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی صنعت برق با اشاره به اینکه در یک ماه گذشته ۱۵۰ مگاوات برق ماینر‌ها به دلیل استفاده از برق ارزان برای استخراج رمز ارز‌ها قطع شده است، گفت: وزارت صنعت و نیرو در حال تهیه دستورالعمل اجرایی برای استفاده ماینر‌ها از برق هستند. به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مصطفی رجبی مشهدی در پاسخ به این سؤال که آیا با توجه به قانونی شدن استخراج رمز ارز‌ها دستورالعمل این قانون تهیه شده است، گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت نیرو در حال تهیه دستورالعمل اجرایی استخراج رمز ارز‌ها هستند و این دستورالعمل در مراحل پایانی قرار داشته و به زودی نهایی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



رجبی مشهدی با اشاره به اینکه بر اساس مصوبه دولت به دو شکل تأمین برق برای استخراج رمز ارز‌ها باید صورت بگیرد، گفت: یکی از روش‌های تأمین برق تولید بیت کوین این است که تعرفه برق برای ماینر‌ها متوسط برق صادراتی باشد و روش دوم این است که استخراج‌کنندگان رمز ارز‌ها می‌توانند نیروگاه احداث کنند.

وی ادامه داد: متقاضیانی که نیروگاه احداث کنند برای آن‌ها ۷۰ درصد نرخ گاز صادراتی محاسبه می‌شود و افرادی که نیروگاه تجدیدپذیر احداث کنند نمی‌توانند مستقل از شبکه برق باشند، پس باید تا زمان نهایی شدن دستورالعمل که در حال تدوین است منتظر ماند.

* با استفاده از برق ارزان برای ماینینگ برخورد می‌شود

سخنگوی صنعت برق در پاسخ به این سؤال که تعدادی از ماینر‌ها به دلیل نارضایتی از بابت محاسبه متوسط برق صادراتی برای آن‌ها در حال خروج از ایران هستند و آیا در این مدت مزارع تولید بیت‌کوین شناسایی شده است، گفت: هر مشترکی که بخواهد از برق ارزان برای تولید بیت‌کوین و استخراج رمز ارز‌ها استفاده کند با آن برخورد خواهد شد.

وی ادامه داد: یک ماه قبل ۱۵۰ مگاوات به دلیل همین استفاده از برق ارزان صورتجلسه شده و برق آن‌ها قطع شد.

رجبی مشهدی با اشاره به اینکه عمدتاً این ۱۵۰ مگاوات مربوط به استان‌های شمالی کشور بوده است، گفت: به هر حال مصرف برق بعد از عبور پیک تابستان کاهش می‌یابد و نیروگاه‌ها به تدریج برای تعمیرات نیروگاهی و آمادگی برای تولید برق در فصل تابستان آماده می‌شوند پس باید ماینر‌ها به قانون احترام بگذارند و از برق ارزان به خصوص تعرفه برق کشاورزی خودداری کنند. منبع: فارس

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بیت کوین وزارت صنعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۰۶۸۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نصف شدن بیت‌کوین چیست و آیا مهم است؟

ایتنا - نصف شدن که تقریباً هر چهار سال یکبار اتفاق می‌افتد و آخرین مورد آن در این هفته پیش‌بینی می‌شود، تغییری در فناوری بلاک‌چین اساسی بیت‌کوین است که برای کاهش نرخ ایجاد بیت‌کوین‌های جدید طراحی شده است.
نصف شدن (هاوینگ) بیت‌کوین که از مدت‌ها پیش انتظار می‌رفت، رویدادی حیاتی است که ارزش ارز دیجیتال را به عنوان کالایی که به طور فزاینده کمیاب می‌شود، تضعیف می‌کند، یا هم تغییری فنی که توسط دلالان جهت افزایش قیمت آن مطرح می‌شود.
این نصف شدن پس از آن صورت می‌گیرد که بیت‌کوین در ماه مارس به بالاترین سطح خود یعنی 73803.25 دلار رسید.
  دقیقاً منظور از نصف شدن بیت‌کوین چیست؟
نصف شدن که تقریباً هر چهار سال یکبار اتفاق می‌افتد و آخرین مورد آن در این هفته پیش‌بینی می‌شود، تغییری در فناوری بلاک‌چین اساسی بیت‌کوین است که برای کاهش نرخ ایجاد بیت‌کوین‌های جدید طراحی شده است.

بیت‌کوین از همان ابتدا توسط خالق آن ساتوشی ناکاموتو طراحی شد تا دارای سقف عرضه 21 میلیون توکن باشد. ناکاموتو نصف شدن را در کد بیت‌کوین نوشت که بصورت کاهش سرعت انتشار بیت‌کوین جدید در گردش کار، نمایان می‌شود.

تاکنون حدود 19 میلیون توکن بیت‌کوین منتشر شده است.
  نصف شدن بیت‌کوین چگونه اتفاق می‌افتد؟
فناوری بلاک‌چین شامل ایجاد رکوردهایی از اطلاعات - به نام "بلوک" - است که در فرآیندی به نام ماینینگ به زنجیره اضافه می‌شود. ماینرها از قدرت محاسباتی برای حل پازل‌های پیچیده ریاضی برای ساخت بلاک‌چین و کسب پاداش در قالب بیت‌کوین جدید استفاده می‌کنند. بلاک چین به گونه‌ای طراحی شده که هر بار که 210000 بلاک به زنجیره اضافه می‌شود -تقریباً هر چهار سال یکبار - نصف می‌شود.
در هاوینگ، مقدار بیت‌کوین موجود به عنوان پاداش برای ماینرها به نصف کاهش می‌یابد. این موضوع باعث می‌شود که استخراج، سود کمتری داشته باشد و تولید بیت‌کوین‌های جدید را کند می‌کند.

    این موضوع چه ارتباطی به قیمت بیت‌کوین دارد؟
برخی می‌گویند که کمیاب بودن بیت‌کوین به آن ارزش می‌دهد. هرچه عرضه یک کالا کمتر باشد، مردم برای بدست آوردن آن تلاش می‌کنند و بیشتر خرید می‌کنند که منجر به افزایش قیمت آن می‌شود.

برخی دیگر با این منطق مخالفت می‌کنند و خاطرنشان می‌کنند که هرگونه تأثیری قبلاً روی قیمت اثر گذاشته است. عرضه بیت‌کوین به بازار نیز تا حد زیادی به ماینرهای رمزارزها بستگی دارد، اما این بخش غیرشفاف است و داده‌های موجود در مورد موجودی‌ها و منابع کمیاب است. اگر ماینرها ذخایر خود را بفروشند، می‌تواند قیمت‌ها را کاهش دهد.

قیمت بیت‌کوین از زمان رکوردگیری در ماه گذشته به زیر 64000 دلار رسیده است. تحلیلگران جی‌پی‌مورگان گفتند که انتظار دارند قیمت پس از نصف شدن بیشتر کاهش یابد. ایجاد دلایل افزایش ارز دیجیتال نیز دشوار است، به ویژه اینکه شفافیت بسیار کمتری نسبت به سایر بازارها وجود دارد.

رایج‌ترین دلیلی که برای افزایش در سال جاری عنوان شده است، تأیید کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده در ژانویه و انتظارات مبنی بر کاهش نرخ بهره توسط بانک‌های مرکزی است.اما در دنیای سفته‌بازی معاملات کریپتو، توضیحات مربوط به تغییرات قیمت می‌تواند به روایت‌های بازاری تبدیل شود که تحقق می‌یابند.
  نصف‌شدن‌های قبلی بیت‌کوین چطور بوده‌اند؟
هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد هاوینگ‌های قبلی، منجر به افزایش بعدی قیمت بیت‌کوین شده‌اند. با این حال، معامله‌گران و ماینرها، نصف‌سازی‌های گذشته را مطالعه کرده‌اند تا برتری پیدا کنند. وقتی آخرین نصف شدن در 11 می 2020 اتفاق افتاد، قیمت در هفته بعد حدود 12 درصد و در 12 ماه بعد 659 درصد افزایش یافت. اما دلایل زیادی برای این افزایش وجود داشت - از جمله سیاست‌های پولی سست و سرمایه‌گذاران خرده‌فروشی و هیچ مدرک واقعی دال بر اینکه نصف شدن دلیل آن بوده وجود نداشت.

نصف شدن قبل‌تر از آن در جولای 2016 رخ داد. بیت‌کوین در هفته بعدش حدود 1.3 درصد افزایش یافت، قبل از اینکه چند هفته بعد سقوط کرد و سپس صعود کرد.
رگولاتورها بارها هشدار داده‌اند که بیت‌کوین یک بازار سفته بازانه است که توسط هیاهو ایجاد می‌شود و به سرمایه‌گذاران آسیب می‌رساند.
 

دیگر خبرها

  • تکنولوژی عامل اصلی فعال‌سازی معادن پیر
  • کشف ماینر‌های قاچاق در یزد
  • ماینرهای قاچاق در نیکشهر کشف شد
  • کشف ۱۷ دستگاه ماینر قاچاق در یزد
  • کشف میلیاردی ماینرهای قاچاق در نیکشهر
  • کشف حدود ۶ هزار ماینر غیرمجاز در آذربایجان شرقی
  • چین: «مس عینک» بدون آسیب به آثار باستانی استخراج می‌شود
  • کشف حدود ۶ هزار دستگاه ماینر غیرمجاز در آذربایجان شرقی
  • نصف شدن بیت‌کوین چیست و آیا مهم است؟
  • استخراج معدن نفرایت کابل واگذار شد