Web Analytics Made Easy - Statcounter

براساس ماده 18 آیین نامه اجرایی مدارس ، شورای دانش آموزی، به منظور مشارکت دانش آموزان در امور مربوط به مسایل آموزشی ، پرورشی ، انضباطی ،ورزشی و فوق برنامه و ایجاد ارتباط صحیح و مستقیم دوسویه بین دانش آموزان و اولیای مدرسه و ارج نهادن به شخصیت و کرامت آنان و تقویت اعتماد به نفس و خود باوری ومسئولیت پذیری و مشارکت جویی در آنان در سطح مدارس تشکیل می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ یکی از مهمترین اهداف تعلیم وتربیت، اجتماعی ساختن دانش آموزان یعنی آماده کردن آنان برای شرکت فعال وسازنده در زندگی اجتماعی، کسب آگاهی نسبت به حقوق اجتماعی خود وبهره برداری صحیح از آن واحترام به حقوق دیگران وهمکاری با سایر افراد جامعه است، یکی از شیوه های گرایش دانش آموزان به فعالیت ها و تصمیم گیری های اجتماعی، مشارکت آنان در گروه ها وشورا های متشکل از همسالان در مدارس است.

با توجه به سند تحول بنیادین در نقش پذیری دانش آموزان و ایجاد فرصت های تربیتی، شوراهای دانش آموزی یک از بهترین فرصت های تربیتی برای مشارکت پذیری و تمرین دموکراسی و احترام به آرا و افکار و نظرات دیگران و عرضه کردن توانمندی های خود به جامعه و مشارکت در تصمیم سازی های آموزشی و پرورشی در سطح مدرسه، منطقه، استان و کشور است.

شوراهای دانش آموزی در کلیه آموزشگاه ها اعم از دبیرستان ها و هنرستان ها و مراکزپیش دانشگاهی تشکیل میگردد و انتخابات بصورت هماهنگ هرسال تحصیلی با پیام وزیر آموزش وپرورش برگزار می شود. ودانش آموزان علاقمند به عضویت درشورا باید حداقل 15 روز قبل از انتخابات خودرا کاندیدا نموده ودر دفتر مدرسه ثبت نام نمایند و مدیر موظف است با همکاری شورای مدرسه و مربیان پرورشی اسامی کاندیداهای نهایی را از طریق نصب در تابلو اعلانات مدرسه و اعلام در مراسم آغازین به اطلاع دانش آموزان برساند و دانش آموزان میتوانند به مدت یک هفته پیرامون دیدگاهها نظرات و برنامه های خود به تبلیغ به پردازنند.

 به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل معاونت پرورشی و فرهنگی،  علیرضا کاظمی، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در آستانه بیست و دومین دوره انتخابات شوراهای دانش آموزی کشور گفت: انتخابات امسال با پیام وزیر آموزش و پرورش جناب آقای حاجی میرزایی و به صورت همزمان در بیش از 105 واحد آموزشی روز اول آبان در سراسر کشور برگزار می شود.

او ادامه داد: پیش بینی می شود در انتخابات امسال  حدود 11 میلیون دانش آموز شرکت داشته باشند همانطور که می دانید دانش آموزان پایه سوم ابتدایی به بالا می توانند در انتخابات چه به صورت کاندیدا و چه به صورت رای دهنده شرکت داشته باشند که تعداد 770 هزار نفر به عضویت شوراهای دانش آموزی کشور در می آیند.

کاظمی آمار شرکت کنندگان سال گذشته را حدود  9 میلیون و 800 هزار نفر عنوان کرد و گفت: در سال گذشته از تعداد کل شرکت کنندگان 730 هزار نفر به عضویت شوراهای دانش آموزی انتخاب شدند که  تابستان امسال در دو اردوی مجزای دختران که در رامسر و پسران که در اصفهان برگزار شد از اعضای  شوارهای دانش آموزی برتر استان ها تجلیل شد و کارگاه های آموزشی مفیدی برای آنها برگزار کردیم.

معاون پرورشی و فرهنگی گفت: شعار امسال انتخابات شورای دانش آموزی «شوراهای دانش آموزی، طلایه داران گام دوم انقلاب »  تعیین شده است تا با استفاده از رهنمود های رهبر معظّم انقلاب (مدظله العالی)  این نوجوانان و جوانان در چله دوم انقلاب هر چه با شکوهتر در صحنه های اجتماعی ظهور و بروز داشته باشند.

او خاطرنشان کرد:  امسال برای ایجاد تحرک و پویای در بین دانش آموزان شوراها سازماندهی جدیدی شکل گرفته  و 18 انجمن طرح ریزی و محتوا یی جهت فعالیت های این انجمن ها تدوین شده است و بنا است ان شا الله در چارچوب این 18 انجمن مسئولیت ها و فوق برنامه هایی  زیادی  بر عهده شورای دانش  واگذار شود منجمله: یادواره شهدای دانش آموز با نام لاله های روشن، حمایت از کالای ایرانی،زندگی به سبک روح الله(آیینه زمان ) تدوین بیانیه گام دوم انقلاب و فعال شدن انجمن های 18 گانه در قالب طرح های جدید.

کاظمی   مهمترین وجه ممیزه انتخابات امسال را الکترونیکی بودن آن دانست و گفت: ابتکاری که امسال در زمینه انتخابات شوراهای دانش آموزی انجام گرفته است برگزاری این انتخابات به صورت الکترونیکی  و پایلوت در  درصدی از مدارس مراکز استان هاست به صورت آزمایشی انجام پذیرد تا انشا الله در صورت موفق بودن به سراسر کشور تسری پیدا کند.

برگزاری شوراهای دانش آموزی نیاز به الزاماتی  دارد که باید انجام شود؛

1-  مدیر آموزشگاه در مراسم صبحگاه یا با چاپ برشوروبرگزاری مسابقات دانش آموزان را از شرح وظایف و جایگاه ها و اهمیت شورای دانش آموزی مطلع نماید.

2- مدیر آموزشگاه سعی نماید با تشکیل ستادی

یا حضور نمایندگان کلاسها و دبیران واولیا نسبت به نظارت برانتخابات وگزینش کاندیداهای شایسته با حداقل معیارهای معقول اقدام نمایند .

3- برای دانش آموزان کاندید امکانات لازم مانند :کمک در چاپ تبلیغات آنان وفضای مناسب برای بیان خواسته ها و دیدگاهها توسط مدیر آموزشگاه فراهم گردد.

4- مدیر آموزشگاه میتواند فضای رقابت سالم به وجود آورده ودانش آموزان را هدایت به ارایه برنامه های جالب با محتوای خلاقیت وابتکار نماید.

اهداف شوراهای دانش آموزی عبارتند از:

بهره وری از شیوه نامه های پرورشی و آموزشی و مراقبت بر همسویی فعالیت های شورای دانش آموزی و کمیته های آن با مفاد آیین نامه اجرایی مدارس.

بررسی پیرامون چگونگی مشارکت دانش آموزان در فعالیت های آموزشی و پرورشی و اجرایی مدرسه و ارائه پیشنهاد به مدیر مدرسه و همکاری در برنامه ریزی و اجرای مناسبت های مذهبی و انقلابی در مدرسه و اداره نشریه های دانش آموزی و همکاری در اداره امور کتابخانه مدرسه .

همکاری در ارتقاء مهارت فرهنگی ، هنری ، علمی و ورزشی دانش آموزان و برگزاری مسابقات مربوطه و برگزاری نماز جماعت و اداره نمازخانه مدرسه. .

همکاری در تشکیل و اداره تعاونی آموزشگاهی وشرکت موردی در جلسات شورای مدرسه و انجمن اولیا و مربیان .

دعوت از دانش آموزان برای همکاری با شورا در پیشبرد فعالیت های پرورشی و آموزشی همکاری در تقویت هویت دینی و انقلابی دانش آموزان.

همکاری با معاون پرورشی و تربیت بدنی مدرسه در اجرای برنامه های و فعالیت های پرورشی .

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آیین نامه انتخابات انقلاب دانش آموزان وزیر آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۰۸۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره «امید فردا» فرصتی برای رقابت سالن دانش‌آموزان کردستان

عزت‌الله طیبی‌راد در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: جشنواره فرهنگی هنری «امید فردا» فرصتی برای رقابت سالم، گسترش و تعمیق فعالیت‌های پرورشی دانش آموزان در مدرسه است.

وی افزود: در این جشنواره دانش‌آموزان در بسیاری از رشته‌های هنری نظیر آفرینش‌های ادبی و فرهنگی، رسانه و فضای مجازی، فیلم و هنرهای نمایشی، هنرهای آوایی، هنرهای دستی و تجسمی بر اساس علاقه‌مندی خود به رقابت می‌پردازند.

معاون پرورشی و فرهنگی اداره آموزش و پرورش کردستان عنوان کرد: این جشنواره در راستای تحقق برنامه فراگیر پرورشی با اهداف تعیین شده در سند تحول بنیادین و رویکردهای تحول آفرین در تربیت هنری، زیبایی شناختی و رویکرد مدرسه محوری برگزار می‌شود.

طیبی‌راد ادامه داد: در این مرحله ضمن دریافت آثار، بررسی و تفکیک آنها توسط دبیرخانه، آثار برای داوری در اختیار اساتید مربوطه قرار می‌گیرد.

وی گفت: پس از داوری، آثار برتر رشته‌های مختلف انفرادی، گروهی و همگانی به دبیرخانه کشوری مستقر در استان اصفهان ارسال می‌شود.

گفتنی است، دبیرخانه استانی فرایند جمع‌آوری آثار چهل و دومین جشنواره فرهنگی هنری دانش آموزان (امید فردا) در استان و در کانون فرهنگی تربیتی شهید باهنر آغاز به کار کرده است.

کد خبر 6087428

دیگر خبرها

  • چرا اردستان معاونت آموزشی و پرورشی ندارد؟
  • نظام آموزشی اردستان، معاونت آموزشی و پرورشی ندارد
  • نهمین دوره جشنواره خوارزمی در کاشان
  • توجه به ظرفیت‌های مناطق روستایی گامی بلند در تحقق شعار سال است
  • دختران حق دارند شادی کنند/ هجمه دشمن روی دختران ایران است
  • مربیان باید موضوعات را با ارزش‌های دینی تبیین و تشریح کنند
  • مسیر و راه نسل توانمند از مدارس دخترانه می‌گذرد
  • بررسی طرح ساماندهی المپیاد‌های دانش‌آموزی
  • برگزاری نخستین کارسوق سواد رسانه‌ای ویژه دانش آموزی درآمل
  • جشنواره «امید فردا» فرصتی برای رقابت سالن دانش‌آموزان کردستان