Web Analytics Made Easy - Statcounter

اوری رابینوویتز استاد روابط بین‌الملل و محقق اندیشکده ویلسون سنتر آمریکا است. وی به صورت تخصصی در حوزه روابط بین‌الملل و تاریخچه سلاح‌های هسته‌ای پژوهش کرده است. وی در گفت‌وگو با ایلنا نظرات خود را پیرامون تنش در منطقه بیان کرده است.

ترامپ خواهان یک عکس یادگاری با روحانی است

در شرایط تحریم، امکان توافق دیپلماتیک کم است

وی در ابتدا گفت: من فکر می‌کنم که یه احتمال زیاد ترامپ با این سیاست فعلی در مورد ایران ادامه می‌دهد و تحریم‌ها را تا پایان دوران خود لغو نمی‌کند این در حالی است که ترامپ خواهان توافق با ایران است اما بیشتر از هر چیزی خواهان یک عکس یادگاری و دست دادن با روحانی است اما با این شرایط و در شرایط تحریم شانس توافق دیپلماتیک بسیار کم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

ایران، نمونه‌ای از شکست سیاست خارجی ترامپ است

خروج از برجام، اشتباهی بزرگ بود

وی در ادامه در مورد سیاست فشار بر ایران گفت: ترامپ از بسیاری از جهت‌ها برای اینکه در کاخ سفید باقی بماند، گزینه مناسبی نیست. ایران نمونه‌ای از شکست سیاست خارجی ترامپ است. خروج از برجام بدون داشتن استراتژی خروج از این توافق اشتباهی بزرگ بود که نتایج آن اکنون در حال آشکار شدن است. 

به نفع اروپا است تا از بی‌ثباتی در منطقه جلوگیری کند

وی در ادامه در مورد تلاش‌ها برای بازگرداندن ترامپ به برجام گفت: اروپا به ویژه رئیس‌جمهور فرانسه تمام تلاش خود را برای بازگرداندن ترامپ به برجام انجام می‌دهد اما این تلاش‌ها تاکنون بی‌فایده بوده است. به نفع اروپا و فرانسه است تا از بی‌ثباتی ژئوپلیتیکی در منطقه جلوگیری کند.

کاهش تعهدات برجامی واکنشی به تحریم‌هاست

ایران راهی برای فرار از این فشار پیدا می‌کند 


وی هم چنین در مورد کاهش تعهدات برجامی ایران گفت: ترامپ تحریم‌ها را ادامه می‌دهد ایران نیز به کاهش تعهدات خود می‌پردازد و به این تحریم‌ها واکنش نشان می‌دهد من تصور می‌کنم ایران راهی برای فرار از این فشار پیدا می‌کند.

ترامپ مقدمات دیدار با روحانی را فراهم نکرده است

نشست با رهبر کره شمالی بی نتیجه بود

سیاست ترامپ در مورد ایران نامشخص است


این استاد دانشگاه درباره تمایل ترامپ به دیدار با روحانی گفت: به نظر می‌رسد ترامپ تنها به دنبال یک نشست و دست دادن با روحانی باشد بدون آن که مواد لازم و شرایط برای این دیدار را فراهم کند مانند عکسی که با رهبر کره شمالی گرفت و نشستی که بدون نتیجه بود. در ظاهر به نظر می‌رسد که ترامپ خواهان بهبود روابط با ایران است اما در واقع کاری برای این هدف نمی‌کند او حتی جان بولتون را اخراج کرد و شرایط را برای بهبود رابطه با ایران بهبود بخشید اما او را نمی‌توان پیش‌‌بینی کرد سیاست او در مورد ایران نامشخص است از طرفی به نظر نمی‌رسد ترامپ خواهان مقابله با اقدامات ایران در منطقه و یا کاهش تعهدات برجامی ایران باشد. 

آمریکا خواهان جنگی دیگر در منطقه نیست

عربستان باید خواهان بهبود رابطه با ایران باشد

وی در مورد حمله به آرامکو نیز گفت: اطلاعاتی که غربی‌ها از آن می‌گویند نشان می‌دهد ایران پشت آن حمله است اما چرا؟ ایران می‌خواهد اتحاد ضدایرانی خلیج فارس را در هم نابود کند اما عدم پاسخ آمریکا به این حمله و خروج از سوریه به این معنی است آمریکا دیگر نمی‌خواهد خود را درگیر جنگ‌های خاورمیانه کند. این یعنی سعودی‌ها باید در روابط خود با ایران تجدیدنظر کنند و خواهان بهبود رابطه با ایران باشند. 

ایران مانند کره شمالی نیست

رابینوویتز هم چنین در مورد تشابه میان ایران و کره شمالی گفت: ایران و کره شمالی تفاوتی بزرگ دارند و آن این است که کره شمالی قبلا سلاح هسته‌ای را توسعه داده است و اکنون به این سلاح مسلح است اما ایران هنوز به این سلاح دست نیافته است آمریکا می‌تواند به گونه‌ای رفتار کند که ایران به این سلاح دست نیابد اما آمریکا با خروج از برجام در جهت معکوس در حال حرکت است و زمینه را برای دستیابی به سلاح هسته‌ای برای ایران فراهم کرده است. 

احتمال جنگ میان اسرائیل و ایران و نیروهای منطقه‌ای وجود دارد

وی در مورد احتمال درگیری نظامی در منطقه گفت: من فکر می‌کنم شانس جنگ در منطقه با ایران در حال افزایش است، نه در برابر آمریکا که دیگر به جنگ در  منطقه علاقه‌ای ندارد بلکه بیشتر بین اسرائیل و ایران و نزدیکان منطقه‌ای آنها این احتمال وجود دارد.

سیاست فشار بر ایران به وضوح شکست خورده است

وی در ادامه افزود: خروج آمریکا از برجام اشتباه بود. سیاست فشار بر ایران به وضوح شکست خورده است. من امیدوارم دولتی جدید در آمریکا امکان توافقی جدید را بدهد.

باید امیدوار بود که یک دولت جدید در آمریکا امکان توافقی جدید با ایران را فراهم کند

محقق اندیشکده ویلسون سنتر آمریکا گفت: از نظر من برداشت آمریکا از برجام  اشتباه بود و سیاست حداکثر فشار ترامپ مبنی بر اعمال تحریم‌ها به وضوح شکست خورده است. در حالت ایده آل، تحت یک دولت دیگر، توافقنامه جدید و بهبود یافته‌ای تدوین خواهد شد این اتفاق  می‌تواند یک شروع خوب باشد. من شخصاً داشتن سلاح‌های هسته‌ای ایران را بسیار خطرناک می‌دانم و من از توافقی حمایت می‌کنم که این اطمینان را ایجاد کند که ایران به طور مخفیانه چنین توانایی‌هایی را توسعه نمی‌دهد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایران روابط بین الملل عربستان آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۱۲۳۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شک داریم که نفوذ خارجی پشت پرده لایحه عفاف و حجاب باشد

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، محمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در رابطه با کارنامه دولت سیزدهم گفت: رئیسی قبل از اینکه مسئولیت در دولت را بپذیرد در ارتباط با برجام، اف ای تی اف، سیاست‌ خارجی و به تبع در ارتباط با مسائل اقتصادی و معیشتی مردم اعلام می‌کرد که اصلا نباید اقتصاد مملکت یا معیشت را به سیاست خارجی یا برجام گره بزنیم. بعد از اینکه مسئولیت پذیرفت، به مرور زمان متوجه شد این شعار عملی نیست و این‌ها همه با هم ارتباط دارند، یعنی سیاست داخلی با سیاست خارجی و سیاست خارجی با مسائل اقتصادی و حل مشکلات اقتصادی با جذب سرمایه و نرخ تورم همه باهم ‌ مرتبط است، رییسی پس از عهده‌دار شدن ریاست جمهوری متوجه شد که بدون حل برجام، اف‌ای‌تی‌اف، سیاست خارجی، فعال شدن در صحنه بین‌المللی و خارج شدن از انزوایی که ایران دارد نمی‌تواند مسائل اقتصادی را حل کند.

او افزود: در حال حاضر هر چقدر به این در و آن در می‌زنند نرخ ارز روز به روز افزایش پیدا می‌کند و تورم هم افزایش پیدا کرده است. سرمایه گذاری خارجی که اصلا وجود نداشته و سرمایه گذار داخلی هم مشکل پیدا کرده و کشور با خروج سرمایه مواجه است. متاسفانه دولت سیزدهم موفقیتی در سیاست خارجی و اقتصادی ندارد و فشارها بر روی مردم روز به روز افزایش پیدا می‌کند.

صدر تاکید کرد: یکی از خطراتی که نه تنها دولت بلکه نظام را تهدید می‌کند این است که این فشارهای معیشتی و اقتصادی بر اعتراضات، مسائل فرهنگی و سیاسی که در گذشته ‌وجود داشته اضافه شده و در نتیجه اعتراضات گسترش جدی پیدا خواهد کرد. بنابراین خطری است که نه تنها دولت بلکه سران سه قوه و کل مجموعه نظام باید برای آن فکر کنند و تغییرات اساسی در سیاست خارجی، سیاست داخلی، مسائل فرهنگی و اجتماعی به وجود بیاورند.

او با اشاره به یکی از خطرات آتی یعنی لجاجت با مردم با طرح لوایحی مثل عفاف و حجاب گفت: لایحه عفاف و حجاب که در مجلس مطرح شد از هنرمندی‌های بخش تندرو مجلس است چون نه قوه قضائیه و نه دولت چنین لایحه‌ای را به مجلس نبرده‌اند. من با اژه‌ای هم صحبت کردم، ایشان گفتند لایحه‌ای که ما تهیه ‌کردیم ۶ ماده بود، وارد دولت که شد به ۱۲ ماده تبدیل شد و بعد به مجلس رفت و به ۷۰ لایحه تبدیل شد که حتی حاضر نشدند این لایحه را در صحن علنی مجلس به رای بگذارند. این لایحه آنقدر مشکل دارد که بخشی از آن توسط شورای نگهبان و هیئت عالی نظارت بر سیاست‌های کلی رد شد و این لایحه اگر به اجرا گذاشته شود نارضایتی‌های مردم به ویژه بخش زنان که نیمی از جامعه ما هستند و اکثرشان هم معتقد به اسلام و انقلاب اسلامی هستند، بیشتر می‌شود و در مقابل نظام موضع گیری کنند و در نهایت با خطرات جدی مواجه می‌شویم.

صدر تصریح کرد: در مورد لایحه عفاف و حجاب این شک وجود دارد که آیا نفوذ خارجی، دشمنان اسلام و دشمنان ایران پشت پرده هستند و به همان بخش تندرو مجلس دستور دادند که این لایحه را تهیه و ارائه کنند. امیدوارم مسئولین نظام به این مسئله توجه کنند که نفوذ خارجی نه تنها در بخش‌های امنیتی، اقتصاد و نفت بلکه می‌تواند در بخش فرهنگی هم باشد و یک چنین ایده‌هایی ضد اسلام و ضد جمهوری اسلامی را از طریق برخی افراد تندرو که عقل کامل ندارند، به نظام تحمیل می کنند.

او همچنین درباره کسر از حساب افراد بی حجاب گفت: طرح این مسئله باعث می‌شود که همه مردم پول‌هایشان را از بانک خارج کنند و به سیستم بانکی اعتماد نداشته باشند و نه تنها ضرر فرهنگی و بی اعتمادی بلکه ضرر اقتصادی هم می‌زند و بانک‌ها را ورشکسته می‌کند. یکی از همان مواردی که من فکر می‌کنم دشمنان اسلام و انقلاب پشت آن هستند همین بند است. متاسفم که این مسائل بعد از انتخابات مطرح می‌شود و اینگونه به مردم تلقین می‌کند که انتخابات گذشت، حال دوباره هرکاری دلشان می‌خواهد، انجام می‌دهند که این هم باعث خدشه دار شدن چهره نظام می‌شود.

کد خبر: 1225468 برچسب‌ها حجاب

دیگر خبرها

  • عاقبت کسی که برای هموطنانش از ترامپ درخواست تحریم کرد+عکس
  • شک داریم که نفوذ خارجی پشت پرده لایحه عفاف و حجاب باشد
  • وزیرخارجه راهی عشق‌آباد شد/ امیرعبداللهیان: بزودی دستاوردها در عرصه سیاست خارجی را تبیین خواهم کرد
  • چه بر سر سیاست بایدن در قبال ایران آمده؟ / واشنگتن دیگر باید با تهران به عنوان یک قدرت هسته‌ای رفتار کند
  • امیدوارم کاسبان تحریم در سال ۱۴۰۳ کم کارتر شوند!
  • حماس: امکان توافق آتش‌بس با اشغالگران وجود ندارد
  • آمریکا تحریم‌های جدید علیه ایران، یمن و لبنان وضع کرد
  • دیدار «سید عمار حکیم» با ولیعهد سعودی
  • امیرعبداللهیان: سیاست‌های اصولی جمهوری اسلامی تحکیم روابط با همسایگان است
  • افشای دیدار ضدبرجامی جان کری و سعودالفیصل در داخل هواپیما به روایت روحانی /چه کسانی ترامپ را برای خروج از برجام تشویق کردند؟