Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس جمهوری ترکیه در همایش علمای اسلامی کشورهای آفریقایی در استانبول گفت: ما به عنوان مسلمانان، همیشه آگاهی امت بودن و حقوق برادری را رعایت خواهیم کرد و مرزهای مصنوعی نمی‌تواند افق دید ما را تعیین کند.

به گزارش ایسنا، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه طی سخنانی در سومین اجلاس علمای اسلامی آفریقا در استانبول تصریح کرد: کسانی که به دلیل عملیات "چشمه صلح" علیه ما تحریم تسلیحاتی اعمال می‌کنند، در کشتار روآندا سلاح تامین می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشورهای استعمارگری که در نسل کشی روآندا نقش داشتند را شما از ما بهتر می‌شناسید. کشورهای غربی و سازمان ملل متحد درست طی سه ماه کشتار وحشیانه ۸۰۰ هزار نفر در روآندا، تنها تماشاگر بودند. در گذشته تاریخی تقریبا تمام کسانی که امروز به ما درس حقوق بشر و آزادی می‌دهند، قتل عام، اشغال و استعمار ثبت شده است. 

رئیس جمهوری ترکیه با اشاره به افزایش روابط با قاره آفریقا گفت: "کشورهای غربی تمایلی به توسعه آفریقا، استفاده این قاره از پتانسیل های غنی خود و استقرار صلح و ثبات در آن، ندارند. ما به عنوان یک ملت و یک کشور، هرگز به دنبال استعمار منابع طبیعی دیگران و کسب رفاه از طریق استفاده از کار و زحمات جوامع دیگر نبوده ایم. 

براساس گزارش خبرگزاری آناتولی، اردوغان افزود: در نتیجه تلاش‌هایمان روابط ترکیه و کشورهای آفریقایی را به سطحی رساندیم که تا ۱۵ سال پیش دستیابی به آن غیرقابل تصور بود. از زمانی که سر کار آمدیم تاکنون تعداد سفارتخانه‌های خود را در آفریقا از ۱۲ به ۴۲ افزایش دادیم. ۱۰ هزار و ۴۸۰ فارغ التحصیل آفریقایی در ترکیه، سفیران ما در این قاره بوده و به برادران آفریقایی ما خدمت می‌کنند.

اردوغان افزود: ما با تمام دولت‌های آفریقایی همکاری کرده و از مردم آنها حمایت می‌کنیم و رویکرد متکبرانه و مداخله جویانه کشورهای غربی در قبال کشورهای آفریقایی را هرگز تصویب نکردیم و نمی‌کنیم. شرکت‌های تسلیحاتی و نفتی غربی در پشت بسیاری از ناآرامی‌های قاره آفریقا قرار دارند.

وی تصریح کرد: روابط ما با قاره آفریقا در حال حاضر دوران طلایی خود را سپری می‌کند. تجارت دوجانبه ما که به ۲۴ میلیارد دلار می‌رسد، روز به روز در حال افزایش است، گردشگری در حال توسعه است، همکاری‌هایمان تقویت و بازدیدهای متقابل در همه سطوح بیشتر می‌شود. امیدوارم در دوره آینده، تجارت ترکیه-آفریقا به سطح بالاتر از ۵۰ میلیارد دلار افزایش یابد.

اردوغان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در بسیاری از کشورهای شرق و غرب آفریقا که زمانی ۷۰ تا ۸۰ درصد جمعیت آنها مسلمان بودند، اکنون مسلمان‌ها در اقلیت هستند، گفت: ما هم در مناطق گوناگون با نام‌های مصطفی، احمد، عبدالله رو به رو می شویم که از اسلام دل بریده‌اند. فعالیت‌های میسیونری از طرف قدرت‌های بزرگ، تاثیر زیادی در به وجود آمدن این جریان دارد. گروه‌های تروریستی مانند داعش، بوکوحرام و فتو نیز کمک زیادی به این جریانات می‌کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: رجب طیب اردوغان حمله ترکیه به شمال سوریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۱۲۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد بی‌سابقه صادرات نفت ایران همزمان با تهدید تحریم‌های جدید غربی

روزنامه فایننشال تایمز معتقد است افزایش فروش نفت خام به چین، محدودیت تلاش‌های آمریکا و اروپا برای مهار جمهوری اسلامی ایران را نشان می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز نوشته است که ایران بیشتر از هر زمان دیگری در شش سال گذشته نفت صادر می‌کند که به اقتصاد این کشور سالانه ۳۵ میلیارد دلار رونق می‌دهد، حتی در شرایطی که کشورهای غربی به دنبال افزایش تحریم‌ها در پاسخ به حمله تلافی‌جویانه ایران به رژیم اسرائیل هستند. تهران در سه ماه اول سال میلادی به طور متوسط ۱/۵۶ میلیون بشکه در روز فروخت که تقریباً تمام آن به چین و بالاترین سطح از سه ماهه سوم ۲۰۱۸ است.

به گفته این روزنامه، موفقیت ایران در صادرات نفت خام خود نشان‌دهنده مشکلات پیشرو ایالات متحده و اتحادیه اروپا برای افزایش فشار بر تهران پس از حمله موشکی و پهپادی این کشور به رژیم اسرائیل است. فرناندو فریرا، رئیس شرکت ریسک ژئوپلیتیک در گروه انرژی راپیدان در ایالات متحده گفت: «ایرانی‌ها هنر دور زدن تحریم‌ها را به دست آورده‌اند. اگر دولت بایدن واقعاً تأثیری بخواهد داشته باشد، باید روی چین تمرکز کند.»

بر اساس گزارش فایننشال تایمز، واشنگتن و اتحادیه اروپا در حال تدارک تحریم‌های جدید علیه ایران هستند، تا رژیم صهیونیستی را از تشدید درگیری با ایران منصرف کنند. اما تحلیلگران می‌گویند واشنگتن تمایلی ندارد رژیم تحریم‌های «فشار حداکثری» را که در سال ۲۰۱۸ توسط دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت آمریکا معرفی شد، اعمال کند. دلیل آن عدم تمایل دولت جو بایدن برای ایجاد یک برهه ناگهانی تورمی بر عرضه جهانی نفت در سال انتخابات آمریکا است.
این روزنامه به نقل از خبرگزاری تسنیم نوشته است که صنعت نفت ایران راه‌هایی برای دور زدن تحریم‌ها پیدا کرده است، از آنجایی که مشتری اصلی آن چین است، تا حد زیادی از فشار غرب محافظت شده است.

به اوج رسیدن صادرات نفت ایران پس از ۶ سال

براساس گزارش فایننشال تایمز، تنش‌های فزاینده از زمان عملیات طوفان الاقصی حماس در ۷ اکتبر به افزایش بیش از ۱۵ درصدی قیمت نفت در سال جاری به حدود ۹۰ دلار در هر بشکه کمک کرد. اما قیمت‌ها در پی حمله ایران کاهش یافت، زیرا معامله‌گران پیش‌بینی کرده بودند که عرضه نفت از منطقه مختل نخواهد شد. قیمت نفت برنت، معیار بین‌المللی، روز چهارشنبه با ۳ درصد کاهش به ۸۷ دلار و ۳۷ سنت به ازای هر بشکه رسید.

آرمن عزیزیان، تحلیلگر ارشد و متخصص تحریم‌ها در ورتکسا، گفت که ایالات متحده اخیراً شروع به هدف قرار دادن نفتکش‌های فردی مظنون به حمل نفت خام ایران کرده است و در ماه فوریه دو نفت‌کش و ۱۳ آوریل یک نفت‌کش دیگر را تحریم کرد. اما او گفت که تأثیر این اقدام بر صادرات کلی ایران تاکنون «حداقل» بوده است.
عزیزیان افزود: «ایرانی‌ها در یافتن خلاء‌ها بسیار خوب هستند. آنها اکنون AIS [سیستم ردیابی کشتی] را جعل می‌کنند و وانمود می‌کنند که در یک مکان هستند، و این امر ردیابی را دشوار می‌کند.»

عزیزیان همچنین گفت: «اندازه ناوگان مورد استفاده ایران برای انتقال نفت در سال گذشته با یک پنجم افزایش به ۲۵۳ کشتی رسیده است و تعداد سوپرتانکرهایی که تا ۲ میلیون بشکه نفت حمل می‌کنند از سال ۲۰۲۱ دو برابر شده است.»

افزایش تعداد نفت‌کش‌هایی که نفت ایران را حمل می‌کنند

به گفته مؤسسه کپلر که نفتکش‌ها را در سراسر جهان ردیابی می‌کند، تقریباً تمام نفت فروخته شده ایران در سال جاری به چین رفته است و اجرای تهاجمی تحریم‌ها می‌تواند نه تنها بازار نفت، بلکه روابط آمریکا و چین را نیز بی‌ثبات کند. چین برای حدود یک دهم واردات نفت خود به ایران متکی است، اما نفت را نه از طریق شرکت‌های نفت و گاز دولتی خود، بلکه از طریق پالایشگاه‌های خصوصی کوچک‌تر، فرآوری می‌کند.

جواد اوجی، وزیر نفت ایران ماه گذشته گفت که صادرات نفت در سال گذشته «بیش از ۳۵ میلیارد دلار» ثروت تولید کرده است. وی در فرصتی دیگر گفت: «در حالی که دشمنان ایران می‌خواهند صادرات این کشور را متوقف کنند، امروز می‌توانیم نفت را به هر کجا که بخواهیم و با کمترین تخفیف صادر کنیم.»

فایننشال تایمز در ادامه توضیح داده است که افزایش تولید نفت شِیل در دهه گذشته، ایالات متحده را به بزرگترین تولیدکننده جهان تبدیل کرده است و واشنگتن را آزاد کرده است تا در تحریم سایر صادرکنندگان نفت خام تهاجمی‌تر شود. آمریکا روز چهارشنبه تحریم‌هایی را علیه ونزوئلا، یکی دیگر از اعضای اوپک، اعمال کرد.
دولت بایدن همچنین مایل بوده نفت خام خود را از ذخایر استراتژیک آزاد کند و نشان داده است که اگر قیمت‌های جهانی بالاتر بروند و هزینه‌های داخلی بنزین را افزایش پیدا کند، می‌تواند دوباره این کار را انجام دهد.
این روزنامه در پایان نوشته است که فشار فزاینده‌ای از جانب حزب جمهوری خواهان بر کاخ سفید برای اقدام علیه فروش نفت ایران وجود دارد زیرا آنها انتقاد می‌کنند که دولت بایدن در قبال اقدامات تحریمی موجود ملایم رفتار می‌کند. سوالی که برای دولت بایدن پیش می‌آید این است که آیا آنها انگیزه‌ای برای استفاده از ساختار تحریم‌هایی که دولت ترامپ استفاده می‌کرد دارد یا خیر؟

کد خبر 745999

دیگر خبرها

  • «روس‌ها آمدند و ما رفتیم»؛ گزارش پالتیکو از شکست آمریکا در آفریقا
  • آفریقا سرزمین فرصت‌ها برای شرکت‌های یزدی
  • افزایش 22 درصدی ارزش صادرات صنایع دستی از آذربایجان‌غربی
  • تعامل با کشورهای آفریقایی اقتصاد استان یزد را تقویت می کند
  • ندیمی در گفت و گو با قدس: دیپلماسی انرژی فعال در منطقه به ما کمک کرد که از گستردگی تحریم ها جلوگیری کنیم
  • واکاوی راه‌های توسعه تجارت با آفریقا
  • صادرات یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلاری خراسان رضوی
  • آفریقا ظرفیت جذب انواع کالاهای ایرانی را دارد
  • برگزاری اجلاس آفریقا در تهران؛ ۷ اردیبهشت
  • رشد بی‌سابقه صادرات نفت ایران همزمان با تهدید تحریم‌های جدید غربی