Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از همدان، کتاب «ده متری چشمان کمین» از مجموعه آثار تاریخ شفاهی دفاع مقدس است که به اهتمام «بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس» منتشر شده است، این کتاب شرح خاطرات جعفر مظاهری از رزمندگان و فرماندهان دفاع مقدس در استان همدان است.
این کتاب در برگیرنده خاطرات مظاهری از ایام کودکی، دوران انقلاب اسلامی ،حوادث کردستان ، آغاز جنگ تحمیلی و حضور در سرپل ذهاب و دیگر مناطق جنگی و عملیات‌هایی چون رمضان و ثارالله است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این کتاب در خلال پرداخت به حوادث جنگ تحمیلی و سال‌های پس از آن، به فعالیت‌های مظاهری در لشکر 16 قدس گیلان به عنوان جانشین و قائم مقام فرماندهی عملیات سپاه سوم قدس نیز پرداخته است،
«کودکی تا انقلاب»، «انقلاب تا آغاز جنگ»، «آغاز، جبهه‌های پدافندی سرپل ذهاب»، «سرپل ذهاب، عملیات 11 شهریور»، «سرپل ذهاب، تنگ کورک»، «با حاجی بابا»، «سرپل ذهاب، عملیات گمنام»، «عقب نشینی»، «عملیات رمضان»، «عملیات ثارالله»، «سفر معنوی حج»، «تشکیل گردان مستقل رزمی انصارالحسین(ع)، «تشکیل تیپ انصارالحسین(ع)»، «عملیات خیبر، پدافندی جزایر مجنون»، «شناسایی مناطق مرزی سیستان و بلوچستان»، «لشکر قدس»، «پذیرش قطعنامه، آخرین تجاوز نافرجام ارتش بعث» و «عملیات مرصاد» از جمله مطالب کتاب «ده متری چشمان کمین» است.

در قسمتی از متن کتاب می‌خوانیم؛
«پدافندی جزیره مجنون خیلی حرف‌ها دارد که گفته نشده است. امیدورام کتاب خوبی از این چند ماه سراسر فداکاری بچه‌های استان چاپ شود.
اما خاطره، فکر می‌کنم شب نوزدهم رمضان بود. برادر همدانی گفت:
آقای آبنوس، بچه‌های 151 در آن سنگر کمین دچار مشکل هستند، بروید بررسی کنید ببینید چه کار می‌توانید بکنید.
آقای آبنوس گفت: حاج آقا ما همه پد را خاکریزی کرده‌ایم و خیلی خوب شده. ولی به آن جلو نمی‌توانیم خاک ببریم، آب آمده و تمام سنگررا آب گرفته است.
برادر همدانی گفت: حالا با آقای مظاهری بروید، بررسی کنید. شاید بتوانید کاری انجام دهید.
من، آبنوس و حسن تاجوک با یک تویوتای بی سقف به راه افتادیم و به اولین مقر گروهان 151 یعنی ابتدای آن کانال معروف رسیدیم.
برای اینکه بتوانیم از آن گل و لای وحشتناک رد شویم، باید پاچه شلوارمان را می‌زدیم بالا و تا مشغول ‌شدیم...»
«ده متری چشمان کمین» در 616 صفحه مصور به کوشش «محسن صیفی کار» تدوین و توسط نشر «بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس» در سه هزار نسخه منتشر شده است که به چاپ سوم نیز رسیده است.
این اثر یکی از منابع تاریخ شفاهی دفاع مقدس در استان همدان است با این ویژگی که راوی آن با بهره‌گیری از حافظه خوب خود و دست نوشته‌های زمان دفاع مقدس به محتوای کتاب افزوده و آن را ملموس‌تر کرده است.
این اثر اولین خاطرات دفاع مقدس در استان همدان است که بدین صورت به زیور طبع آراسته شده و در بین استان‌های دیگر به عنوان نمونه‌ای موفق ارزیابی شده و معرفی گردیده است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا همدان کتاب دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۱۴۴۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازی‌دراز آماده میزبانی از زائران راهیان نور است

فرماندار سرپل‌ذهاب گفت: همه چیز برای شرکت‌کنندگان در مراسم یادواره شهدای بازی‌دراز از سراسر کشور در ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت‌ماه فراهم شده است.

به گزارش ایسنا، صدراله بابلی فرماندار شهرستان سرپل‌ذهاب ضمن تبریک روز تأسیس سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی بیان کرد: هرساله در نیمه اول اردیبهشت‌ماه، مراسمات یادواره و صعود به ارتفاعات بازی‌دراز در شهرستان سرپل‌ذهاب برگزار می‌شود.

وی گف: آمادگی لازم برای پذیرای شرکت‌کنندگان در شهرستان وجود دارد. امسال هم با توجه به برنامه‌ریزی که توسط فرماندهی سپاه استان کرمانشاه و شهرستان صورت گرفته، بحمدالله برای ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت‌ماه، شهرستان آمادگی کامل برای برگزاری یادواره‌ی شهدای بازی‌دراز را دارد.

فرماندار شهرستان سرپل‌ذهاب در خصوص برنامه‌های در نظر گرفته‌شده برای شرکت‌کنندگان در مراسم بزرگداشت عملیات بازی‌دراز، توضیح داد: مراسم اول یادواره شهدای بازی‌دراز شامگاه پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت‌ماه در کنار بقعه احمدبن‌اسحاق برگزاری می‌شود و همچنین از صبح ۱۴ اردیبهشت‌ماه نیز برنامه صعود به ارتفاعات بازی‌دراز را خواهیم داشت که همه امکانات لازم در نظر گرفته‌شده است.

وی ضمن تشکر از زحمات مجموعه‌ی دستگاه‌های اجرایی دخیل در فراهم کردن مقدمات صعود به بازی‌دراز ادامه داد: از سال گذشته سپاه استان و شهرستان کارهایی را آغاز کرده‌اند که امروز همه‌چیز در شهرستان برای برگزاری صعود به بازی‌دراز فراهم است.

بابلی با اشاره این‌که سال گذشته بیش از ۴۰ هزار نفر از سراسر کشور در این صعود شرکت کردند، خاطرنشان کرد: امسال هم در خصوص برگزاری نیز هیچ مشکلی وجود نداشته و از همه مردم عزیز و جامعه بزرگ ایثارگران دعوت می‌کنیم که برای ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت‌ماه به شهرستان سرپل‌ذهاب تشریف آورده و در این مراسم سنواتی حضور پیدا کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بازی‌دراز آماده میزبانی از زائران راهیان نور است
  • لزوم نگاه منصفانه به شکست‌ها و پیروزی‌ها در جنگ
  • برداشت نوبرانه گوجه سبز در سرپل ذهاب
  • تجلیل از پیشکسوتان ارتش نوعی «جهاد تبیین» برای نسل امروز
  • انقلاب اسلامی یک قاعده جدیدی در جهان ایجاد کرده است
  • نفرین شاه باستانی ایران: افسانه پیروزی بر صخره‌های سرپل‌ذهاب
  • شهید زاهدی از عناصر تأثیرگذار در دفاع مقدس و بعد از آن بود
  • آینده جهان از شب عملیات «وعده صادق» تغییر کرد
  • برداشت محصول گوجه سبز در ۲ روستای پیران و کلاهمال
  • انقلاب اسلامی قاعده جدیدی در جهان ایجاد کرده است