Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-25@05:52:19 GMT

هنرمندان با حسین دهلوی وداع کردند

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۱۵۷۸۳

به گزارش خبرنگار ایلنا، مراسم تشییع پیکر حسین دهلوی (موسیقی‌دان فقید کشور) صبح امروز (یکشنبه 28 مهرماه) با حضور جمعی از هنرمندان و مسئولان در محوطه باز تالار وحدت برگزار شد.

حمیدرضا نوربخش، سیدعباس عظیمی، احمد بهروزی‌نیا، احمد صدری، حسین علیزاده، هوشنگ کامکار، علی ترابی، شهرام صارمی، مزدا انصاری، داریوش پیرنیاکان، علی ثابت‌نیا، محمود بنفشه خواه، بیژن بیژنی، عباس خوشدل، اسماعیل تهرانی، حسن ریاحی، محمد اله‌یاری فومنی، مهدی آذر سینا، محمد سریر، جاوید مجلسی، علی مرادخانی، امیر عباس ستایشگر، افلیا پرتو، کیوان ساکت، سیدمحمد مجتبی حسینی، سعید ثابت، داود گنجه‌ای، کامبیز روشن‌روان، پری ملکی، وارطان ساهاکیان، فاضل جمشیدی و میلاد عمرانلو از جمله هنرمندانی بودند که در این مراسم حضور داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد سریر: دهلوی مبانی نوین موسیقی ایران را پی‌ریزی کرد

در ابتدای مراسم محمد سریر (آهنگساز و عضو شورای عالی خانه موسیقی) گفت: دهلوی بیش از شش دهه ستونی استوار موسیقی ملی ایران بود و برای حفظ آن زحمات بسیاری کشید. حسین دهلوی دلسوزانه دنبال ریشه‌ها بود و بر پایه همین ریشه‌ها بود که مبانی نوین موسیقی ایران را پی‌ریزی کرد. مهم این بود که دهلوی نمی‌خواست در گذشته بماند. دهلوی به تربیت هنرجویانی پرداخت که به موسیقی علاقه داشتند و این اعتقاد چه در دانشگاه و چه در هنرستان موسیقی در وجود استاد دهلوی وجود داشت.

سریر گفت: قطعا دوره مدیریت حسین دهلوی در هنرستان موسیقی ملی یکی از درخشان ترین دوره‌های مدیریتی این مجموعه بود.

محمد اسماعیلی: در دوران حیات دهلوی موسیقی ملی جان گرفت

در ادامه مراسم محمد اسماعیلی موسیقی‌دان و نوازنده تنبک رو به حاضران گفت: به مدت سی سال در خدمت حسین دهلوی بوده‌ام. در دوران حیات او بود که موسیقی ملی جان گرفت. دهلوی شاگردان زیادی تربیت کرد و همه آنهایی که شاگردان او بوده‌‌اند حال در راس موسیقی هستند.

کامبیز روشن‌روان: حسین دهلوی در آثارش از ادبیات استفاده بسیار کرد

پس از شعرخوانی محمد اسماعیلی کامبیز روشن‌روان آهنگساز گفت: استاد حسین دهلوی از  نسلی است که مورد بی‌مهری قرار گرفت. دهلوی تنها معلم آهنگساز مولف و رهبر ارکستر نبود و بیان کردن مجوه هنر او اینجا ممکن نیست.

روشن‌روان با تاکید بر اینکه هنرستان موسیقی در دوره مدیریت حسین دهلوی، شکوفاترین دوران خود را گذرانده است، گفت: در ارکستر صبا به رهبری استاد دهلوی نوازنده بودم. یادم هست هر نوازنده‌ای به هر دلیل تاخیر می‌کرد خجالت می‌کشید زیرا دهلوی آدم منظمی بود.

کامبیز روشن‌روان در ادامه گفت: حسین دهلوی در آثارش از ادبیات استفاده بسیار کرد. او با شناختی که از فرهنگ موسیقی ایران داشت آثاری شاخص ساخت. یادم هست زنده‌یاد حسین تهرانی می‌گفتند در مقطعی خجالت می‌کشیدند، نوازنده تنبک را روی صحنه ببرند اما دهلوی در آن زمان یکی از آثار استاد تهرانی را در قالب قطعه ساخت تا به این وسیله ارکستر را همراهی کند.

روشن‌روان با اشاره به اهمیت کتاب تلفیق شعر و موسیقی دهلوی و اینکه تنها مرجع حال حاضر ماست، گفت: دهلوی کتابش را در هنرستان تدریس می‌کرد و بعدها آن را به عنوان کتاب چاپ کرد.

روشن‌روان گفت:حسین دهلوی یکی از معدود هنرمندانی است که بدون کمک‌های دولتی و بخش خصوصی آثار خود را ساخت یا به چاپ رساند و حال این اثر یکی از منابع مهم ادگیری موسیقی ماست.

مجتبی حسینی: شاگردان استاد دهلوی که امروز ستاره‌های موسیقی ایران هستند

در ادامه مراسم سیدمحمدمجتبی حسینی (معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) گفت: زنده‌یاد دهلوی هنرمندی بود که هم از سنت موسیقی ایرانی مطلع بود و هم به تعبیری شاعری بزرگ بود. او هنرآموز و استادی بود که به درستی سنت تعلیم و آموزش می‌شناخت و در محضر استادی چون صبا مهارت و معرفت موسیقی را با هم شناخت.

معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان سخنانش گفت: شاگردان استاد دهلوی که امروز ستاره‌های موسیقی ایران هستند یک به یک گواه نحوه تربیت او هستند. او موسیقی ایرانی را چنان معرفی کرد که نه فقط در ایران بلکه در جهان معرفی شد.

در ادامه مراسم جمال‌الدین منبری، خواننده موسیقی ایرانی به یاد حسین دهلوی قطعه‌ای را خواند و پس از او حسین علیزاده به صحبت درباره حسین دهلوی پرداخت.

حسین علیزاده: ایرانی‌تر از حسین دهلوی ندیدم

علیزاده گفت: در تمام عمرم ایرانی‌تر از حسین دهلوی ندیدم. دهلوی از آن زمان که سکان هنرستان موسیقی را به عهده گرفت سرنوشت موسیقی ایرانی عوض شد.

علیزاده افزود: همین تالار وحدت  قبلا رودکی نام داشت و حال می‌تواند به نام دهلوی تغییر کند، اما خب کسی این موضوع را درک نمی‌کند و من نیز هیچوقت از مدیران خواهش نمی‌کنم. اتفاقا در همان مقطع که تالار وحدت ساخته شد ارکستری به نام رودکی وجود داشت که متعلق به همین تالار بود. باید بگویم، تا زمانی که درک مدیران به جایی نرسیده باشد و حسین دهلوی را درک نکنند ما در شرایط فعلی باقی می‌مانیم. نظرم این است که حسین دهلوی فرستاده‌ای بود تا در مقطعی به موسیقی ایرانی شخصیت دهد و این کار را کرد.

علیزاده گفت: دهلوی از معدود روشنفکرانی بود که می‌دانست نقش موسیقی در جامعه چیست. حسین دهلوی موجودی مقدس بود و وجودش عصاره رنجی است که می‌کشید. دهلوی برای موسیقی ایرانی رنج کشید و این رنج به درونش انتقال یافت. بی‌شک هر زمان نام موسیقی ایرانی می‌آید نام حسین دهلوی به یاد می‌آید.

حسین علیزاده در پایان سخنانش از زحمات خانواده زنده‌یاد دهلوی بابت زحماتی که طی این سال‌ها برای او کشیدند، تشکر کرد.

در پایان مراسم هومن دهلوی، فرزند حسین دهلوی که خود نیز آهنگساز است رو به حاضران گفت: امروز یکی از تلخ‌ترین روزهای زندگی من و خانواده‌ام است.

هومن دهلوی: پدرم سعی کرد تمام خلاءهای موسیقی را پرکند

هومن دهلوی با اشاره به اینکه حسین دهلوی هنرمندی چند بعدی بوده، گفت: پدرم سعی کرد تمام خلاءهای موسیقی را پرکند. آقای علی رهبری که در مراسم حضور ندارند درباره ایشان گفته‌اند به قدری دقت داشت که در برخی از مواقع از بتهوون و موتزارت هم پیشی می‌گرفت.

مراسم یادبود حسین دهلوی روز دوشنبه ۲۹ مهر ماه از ساعت ۱۴ تا ۱۵:۳۰ در مسجد جامع شهرک غرب تهران برگزار خواهد شد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: حسین علیزاده موسیقی وزارت ارشاد تالار رودکی بنیاد رودکی تالار وحدت مراسم تشییع حسین دهلوی موسیقی ایرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۱۵۷۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگداشت سالگرد ارتحال آیت‌الله بروجردی در قم برگزار شد

شصت و پنجمین سالگرد ارتحال مرجع عالیقدر آیت‌الله العظمی بروجردی(ره) با حضور مراجع عظام تقلید، طلاب و روحانیون و اقشار مختلف مردم در مسجد اعظم قم برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازقم، شصت و پنجمین سالگرد ارتحال مرجع عالیقدر آیت الله العظمی سید محمد حسین طباطبایی بروجردی شامگاه سه شنبه با حضور مراجع عظام تقلید، طلاب، روحانیون و اقشار مختلف مردم در مسجد اعظم قم برگزار شد.

در این مراسم آیت الله جوادی آملی و آیت الله نوری همدانی از مراجع تقلید، آیت الله حسینی بوشهری رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیت الله مقتدایی عضو شورای عالی مدیریت حوزه، آیت الله شب زنده دار عضو فقهای شورای نگهبان، تعدادی از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، تعدادی از اساتید سطوح عالی حوزه علمیه قم، طلاب و روحانیون و اقشار مختلف مردم حضور داشتند.

این مراسم گرامیداشت پس از اقامه نماز مغرب و عشاء با قرآئت آیاتی از کلام الله مجید آغاز شد و سید مهدی میرداماد از مداحان اهل بیت (ع) مداحی و استاد حسین انصاریان نیز در این مراسم به ایراد سخن پرداخت.

در این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین حاج شیخ حسین انصاریان با اشاره به خدمات آن مرجع عالیقدر اظهار داشت: آیت‌الله بروجردی تا آخرین روزهای عمر با برکت خود دغدغه نشر معارف اهل بیت‌(ع) و ترویج اسلام و تشیع را داشتند.

وی افزود: ایشان در نامه‌ای به نویسندگان مصری از آنان خواست تا فرهنگ اصیل شیعه را به صورت داستان برای کودکان و مردم بنویسند. یک روز قبل از ارتحال ایشان که شدت بیماری سخن نمی‌گفتند، یکبار که چشم باز کردند از اطرافیان سؤال کردند آیا فرستاده من برای تبلیغ اهل‌ بیت(ع) به مصر رفته است یا نه، اگر هنوز نرفته او را بفرستید.

وی بیان کرد: آیت‌الله بروجردی از لحاظ اخلاقی در اوج قله بود؛ با بررسی زندگی و مطالعه کتاب‌های ایشان می‌توانیم به سیره اخلاقیشان پی ببریم. ایشان با معرفت، اخلاص و تقوا مسئولیت‌های خود را پیدا و بدون خستگی در این راه قدم نهاد و عمل کرد. معرفت، اخلاص و تقوا است که انسان را به این نقطه بزرگ اخلاقی می‌رساند.

انصاریان با اشاره به خدمات این مرجع عالیقدر به حوزه‌های علمیه گفت: ایشان زمانی که به قم مشرف شدند، 700 نفر در این حوزه مشغول به تحصیل علوم اهل‌بیت(ع) بودند و زمانی که ایشان از دنیا رفت بیش از 7 هزار نفر مشغول تحصیل بودند.

وی عنوان کرد: ایشان شاگردان زیادی در حوزه علمیه تربیت کردند که برخی از آنان از مراجع تقلید معاصر شدند و برخی را به اقصی نقاط جهان فرستادند و شاگردان ایشان توانستند در عرصه تبلیغ دین اثرگذار باشند.

این استاد حوزوی گفت: در طول 16 سالی که آیت‌الله بروجردی در حوزه علمیه قم حضور داشتند اقدامات بسیاری در راستای گسترش دین اسلام در داخل ایران و کشورهای مختلف انجام داد، که یکی از آن خدمات ماندگار اعزام مبلغ به خارج از کشور بود.

به گزارش تسنیم، آیت‌الله سید حسین طباطبایی بروجردی در سوم فررودین 1254 در بروجرد متولد شد، نسب او با 32 واسطه به امام حسین‌(ع) می‌رسد. این مرجع و عالم بزرگ جهان اسلام که به مدت 17 سال مدیر حوزه علمیه قم و 15 سال نیز تنها مرجع تقلید شیعه بود در دهم فروردین 1340 پس از یک دوره بیماری دارفانی را وداع گفت و در مسجد اعظم حرم حضرت معصومه‌(س) در قم به خاک سپرده شد.

کتاب‌های این فقیه والامقام در چهار رشته فقه، اصول فقه، حدیث و رجال است. جامع احادیث الشیعة مشهورترین کتاب او به شمار می‌آید که احادیث فقهی شیعه را دربردارد. آثار مرجع بزرگ جهان اسلام آیت‌الله بروجردی در قالب 20 عنوان کتاب و در 40 جلد، از سوی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی به صورت نرم‌افزار انتشار یافته است.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • برگزاری پنج کنسرت در نشست ماهانه هنرمندان موسیقی
  • مراسم رونمایی از کتاب چالش های تاریخی
  • بزرگداشت سالگرد ارتحال آیت‌الله بروجردی در قم برگزار شد
  • مدیرکل هنرهای نمایشی به تماشای «شاماران» نشست
  • دورهمی پیشکسوتان عرصه موسیقی و تئاتر استان یزد
  • معرفی هنرمندان ایرانی در شصتمین دوسالانه هنر ونیز
  • نادر کاشانی پیشکسوت بسکتبال درگذشت | دلیل درگذشت نادر کاشانی چه بود؟
  • نادر کاشانی پیشکسوت بسکتبال درگذشت
  • پیشکسوت بسکتبال ایران در گذشت
  • دهمین آیین تک چراغ در مراسم میثاق با هنرمندان در مشهد برگزار شد