Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-18@12:56:11 GMT

رشد اقتصاد جهان امسال به ۳ درصد می‌ رسد

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۱۶۶۳۵

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز،  انتظار می‌رود طی 5 سال آینده، اقتصاد جهان تحت فشار درگیری‌هایی که تجارت بین الملل را متوقف کرده و بی ثباتی را بالا برده، با سرعت پایین تری رشد کند.چین سال ها بزرگترین پیش برنده رشد اقتصاد جهان بوده است ولی انتظار می رود توسعه اقتصادی چین به روند کند شدن خود ادامه دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش بینی می شود سهم چین از رشد تولید ناخالص داخلی جهان از 32.7 درصد در 2019-2018 تا 28.3  درصد در 2024 کاهش یابد که یک کاهش شدید 4.4 درصدی را نشان می دهد.

 

طبق آخرین پیش بینی صندوق بین المللی پول، رشد اقتصادی ضعیف تر بر 90 درصد جهان تاثیر می گذارد. انتظار می رود رشد اقتصاد جهان 3 درصد در سال جاری کاهش یابد که کندترین حد از زمان بحران مالی جهانی است.

 

چه اقتصاد هایی در حال حاضر بازیگران اصلی هستند و رشد اقتصاد جهان در 5 سال آینده از کجا ناشی می شود؟

طبق اطلاعات صندوق بین المللی پول، در حالی که انتظار می رود آمریکا همچنان بخش بزرگی از رشد اقتصاد جهان را شامل شود، پیش بینی می شود این کشور در مقام سوم پس از هند قرار بگیرد. سهم آمریکا از رشد جهانی احتمالاً از 13.8 درصد به 9.2 درصد تا 2024 کاهش می یابد، در حالی که پیش بینی می شود سهم هند به 15.5 درصد افزایش یابد و در این دوره 5 ساله از آمریکا پیشی بگیرد.

 

اندونزی در مقام چهارم باقی می ماند. انتظار می رود سهم اقتصاد این کشور در رشد اقتصاد جهان در 2024 ، 3.7 درصد باشد یعنی یک کاهش کوچک 0.2 درصدی نسبت به سال 2019.انگلیس هم اهمیت خود را در رشد اقتصاد جهان به خاطر مسئله برگزیت از دست می دهد و از رتبه نهم در 2019 به سیزدهم سقوط می کند.

 

رشد تولید ناخالص داخلی که مربوط به روسیه می شود در حال حاضر دو درصد است و انتظار می رود در پنج سال آینده هم در همین حد باقی بماند. بنابراین احتمالاً روسیه جای ژاپن را به عنوان عامل تأثیرگذار پنجم در رشد اقتصاد جهان می گیرد. ژاپن تا 2024 به رتبه نهم سقوط می کند. پیش بینی می شود برزیل از رتبه یازدهم به رتبه ششم بالا بیاید و سهم آلمان از رشد اقتصاد جهان روی همان 1.6 درصد و رتبه هفتم باقی بماند.

 

صندوق بین المللی پول اعلام کرد موتور های جدید رشد اقتصادی در بین 20 کشور برتر در پنج سال آینده عبارتند از:  ترکیه ، مکزیک، پاکستان و عربستان سعودی. اسپانیا، لهستان، کانادا و ویتنام از لیست بیست کشور اول خارج می شوند.

 

تسنیم

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: اقتصاد جهان صندوق بین المللی پول اقتصاد جام نیوز روسیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۱۶۶۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رتبه تورمی ایران در جهان مشخص شد

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های ۱۳۹۴،۱۳۸۴،۱۳۷۴،۱۳۶۴،۱۳۵۴ از هر دهه انتخاب شده است.

بیشتر بخوانید: اقتصاد ایران رو به بهبود است

در سال ۱۴۰۳، اقتصادنیوز در «نیم‌قرن با اقتصاد ایران» با استفاده از اخبار و گزارش‌های روزنامه‌های «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان تقدیم مخاطبان می‌شود.

شرکت ملی نفت همراه دو شرکت دیگر انگلیسی و نروژی برنده مزایده نفتی فلات قاره جزیره گرینلند شدند.

فلات این جزیره بزرگ که در نزدیکی‌های قطب شمال و غرب کانادای شمالی قرار دارد اخیرا به مناطق مختلف نفتی تقسیم و به مزایده گذارده شد. در مورد این مزایده اطلاعیه شرکت ملی نفت ایران با مشارکت شرکت نفت انگلیس و شورون و شرکت ساگا نروژ در مزایده بین‌المللی عملیات اکتشاف و تولید در فلات قاره غرب گرینلند برنده شناخته شده و قرارداد امتیاز اکتشاف و بهره‌برداری در سه ناحیه شامل ۱۰ قطعه با وزارت گرینلند دولت دانمارک به امضا رسیده است.

سهم شرکت ملی نفت ایران و هر یک از شرکت‌های سه‌گانه نامبرده در این مشارکت ۲۵ درصد می‌باشد.

شرکت ملی نفت ایران به منظور انجام عملیات مربوط به قرارداد مزبور یک شرکت فرعی در دانمارک تاسیس و به ثبت رسانده است.

میرزاده، معاون اجرایی رئیس‌جمهور گزارش پیشرفت روابط اقتصادی و بازرگانی ایران و چین را به اطلاع هیات‌وزیران رساند.

میرزاده که ریاست کمیسیون مشترک ایران و چین را برعهده دارد، گفت: قرارداد طرح‌های تجهیز مترو تهران، ساخت ۴ فروند کشتی، ساخت ۵ کارخانه تولید سیمان، طرح ساخت فروآلیاژها و کارخانه شیشه آذربایجان و مشارکت در تجهیز طرح برداشت آب را برای کشت نیشکر و نیز طرح نیروگاه‌های برقابی با مشارکت طرف‌های ایرانی و چینی امضا شده است و تعدادی از آنها نیز به مرحله اجرا درآمده‌اند.

هیات وزیران در این جلسه که به ریاست آقای هاشمی‌رفسنجانی، رئیس‌جمهوری تشکیل شد، مقرر داشت براساس تفاهم‌های دو کشور، دستگاه‌های اجرایی برای اجرای کامل طرح‌ها، اقدام و تسریع کنند.

ایران در رده نهم بالاترین نرخ تورم جهان

صندوق بین‌المللی پول در تازه‌ترین گزارش چشم‌انداز اقتصاد جهانی سال ۲۰۰۵ پیش‌بینی کرد، ایران در سال ۲۰۰۵ میلادی (سال ۱۳۸۴) با یک رده تنزل، نهمین نرخ بالای تورم جهان را به میزان ۱۵ درصد کسب خواهد کرد.

IMF در گزارش چشم‌انداز اقتصاد جهان افزود، ایران در سال ۱۳۸۶ با ۵ رده تنزل پنجمین نرخ بالا تور مرا در بین ۱۸۰ کشور جهان به میزان ۱۵ درصد به خود اختصاص دهد.

بنابراین گزارش، در حالی که ایران در سال ۲۰۰۴ میلادی با کسب نرخ تورم ۱۵.۶ درصدی، دهمین نرخ بالای تورم را پس از کشورهای آنگولا، بلاروس، دومینیکن، اریتره، گینه، هائیتی، ونزوئلا، زامبیا و زیمبابوه کسب کرده بود در سال ۲۰۰۶ میلادی (۱۳۸۵) نیز با همین نرخ تورم پس از کشورهای اریتره، میانمار، ونزوئلا و زیمبابوه رتبه پنجم بالاترین نرخ تورم را در جهان به خود اختصاص خواهد داد.

اکنون زمان کاهش نرخ سود تسهیلات است

رضا ویسه، معاون وزیر صنایع و معادن و رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران تاکید کرد: اکنون به‌صورت قطعی می‌توان نرخ بهره بانکی را کاهش داد.

وی ضمن اینکه طرح کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی را متعلق به خود می‌داند، تصریح می‌کند: بحث جدیدی در میان نیامده، بلکه چنین طرحی از ۲ سال قبل در دولت خاتمی مطرح بوده است. با این توضیح اکنون مطمئن شدیم که با درآمدهای نفتی وضع اقتصادی کشور خوب شده و هم می‌توان نرخ تورم را کاهش داد و هم نرخ بهره را.

منبع: اقتصاد نیوز

انتهای پیام/

کد خبر: 1227321 برچسب‌ها تورم

دیگر خبرها

  • اپل کنار رفت، سامسونگ بزرگ‌ترین گوشی ساز جهان شد
  • امسال رشد اقتصادی روسیه سریع‌تر از کشور‌های پیشرفته خواهد بود
  • پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد جهان
  • امسال سال سرنوشت‌سازی برای شرکت‌های دانش‌بنیان است
  • نفع نوسان نرخ ارز برای دولت چیست؟/ روایت جدید وزیر اقتصاد را بخوانید
  • کاهش ۱۴ درصدی نرخ تورم لرستان
  • رتبه تورمی ایران در جهان مشخص شد
  • قیمت جهانی طلا امروز ۲۸ فروردین ۱۴۰۳
  • فعالان اقتصادی در انتظار اعلام تورم سال ۱۴۰۲
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۱/۲۸