Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-25@12:28:01 GMT

رادیو، قدم قدم با زوار اربعین

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۱۸۵۵۳

رادیو، قدم قدم با زوار اربعین

خبرگزاری آریا - همین چند وقت پیش در مراسمی، کاروان اربعین معاونت صدا برای پوشش رسانه ای آیین پیاده روی اربعین حسینی و تهیه برنامه و مستندهای رادیویی از نجف و کربلا با حضور دکتر حمید شاه‌آبادی معاون صدا بدرقه می شود.
به گزارش خبرگزاری آریا از از معاونت صدای رسانه ملی، بنا به تاکیدات معاونت صدا قرار است برنامه سازان رادیو با دستمایه قرار دادن موضوعاتی که بیانگر سبک زندگی حسینی باشد، این مهم را به سرانجام برسانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین آن ها در تعامل با مردم عراق به بهترین نحو ، تصویر درستی از ایران را نشان بدهند به گونه ای که گزارشگری دو سویه باشند که هم حامل پیام محبت و مودت از ایران و هم حامل پیام همه زائران به خصوص زائران عراقی است.
برنامه سازان اعزامی ضمن مستقر شدن در 4 موکب عمود 285 امام رضا (ع)، 707 آستان قدس رضوی ، 1080 موکب حضرت معصومه (س) و 1120 ، غیر از تولید برنامه برای شبکه‌های خود با صدای مراکز و سایر شبکه های رادیویی نیز همکاری کردند.
همچنین روابط عمومی معاونت صدا برای نخستین بار گروه عکاسی و تصویر برداری را برای اهداف تامین تصاویر به روز جهت بهره برداری رادیو نمای شبکه های رادیویی از نجف، مسیر پیاده روی و کربلا و ثبت تلاش گروه های برنامه ساز و فنی شبکه های رادیویی که حماسه پیاده روی اربعین را در بستر امواج رادیویی جاودانه کردند.
مسیری از مسیرهای بهشت
ویژه برنامه «در مسیر بهشت» به مناسبت اربعین حسینی به طور زنده از مسیر نجف به کربلا از بیست مهر تا بیست و ششم حال هوای زوار طریق الحسین علیه السلام را بازگو کرد.این برنامه در سه نوبت ساعت 8:40 صبح،16 به طور زنده و22:30 تکرار به مدت 60 دقیقه از رادیو معارف پخش شد.
«در مسیر بهشت» که بیش از 5 سال است حماسه اربعین حسینی را انعکاس می دهد ، امسال با عوامل برنامه ساز رضا هدایت فرگوینده، رضا ملایی گزارشگر ، ابوالفضل سلیمانی تهیه کننده و مجید اشتری به عنوان مدیر تیم فعالیت کرد.
انتقال حس شور و هیجان پیاده روی پخش می شود
رضا ملایی گزارشگر برنامه «در مسیر بهشت»می گوید: تجربه چندین سال حضور مداوم در راهپیمایی عظیم اربعین به عنوان گزارشگر رادیویی را دارم و طی این سالها چیزهای فراوانی درباره کار گزارش در چنین فضاهایی یاد گرفته ام و از این بابت خدا را شاکرم.
او می گوید: نکته جالب این است که در تمام سالهای فعالیت گزارشگری همیشه دنبال سوژه بوده ام ولی در اربعین و در مسیر پیاده روی همه به نوعی سوژه گزارش و گفتگو هستند.در گزارشهای پیاده روی سن و سال یا میزان سواد گزارش شنونده مهم نیست میزان توجه او به موقعیتی که دارد مهم است.
ملایی در خصوص تهیه گزارش می گوید: در گزارشهای اربعین سعی می کنم در کنار انتقال حس شور و هیجان پیاده روی، به معرفت افزایی نسبت به اربعین و امام حسین( ع) توجه ویژه داشته باشم.
اگر گزارشگر از حس و حال معنوی و ارادت به اهلبیت (ع ) بویژه اباعبدالله الحسین برخوردار باشد قطعا در ثمر دهی و اثربخشی کار او موثر است.
او ادامه می دهد: گزارشگری که در اربعین برنامه سازی می کند باید اگر تمام مسیر را پیاده روی نمی کند حداقل برای تهیه گزارشها با مردم همراه شود و ساعات زیادی را با زائرین پیاده سپری سازد.نکته دیگر اینکه گزارشگر و برنامه ساز در اربعین نباید از پیام های اجتماعی و اخلاقی غافل باشد.
ملایی خاطر نشان می کند: غیر از گزارشهایی که ضبط و ارسال می کنم، گزارشهایی هم طی تماس‌های تلفنی از تهران و شبکه های مختلف رادیویی تقدیم شنوندگان می شود که البته آمار متفاوت است.
گزارشی کم نظیر و هیجان انگیز
رضا هدایت فر گوینده و مجری برنامه « در مسیر بهشت» در خصوص اجرای این برنامه زنده که با حضور پر شور مردم صورت گرفت، می گوید: گویندگی و اجرای برنامه میدانی،آن هم در نقطه ای نزدیک به کربلا،حس وحال ویژه ای دارد که با کارهای دیگر متفاوت است.اجرا در فضای کوچک بدون ملاحظات واقتضائات استودیو رادیویی،در دو سه متری زائران اربعین در واقع گزارش یک مستند و رویداد زنده ای است که کم نظیر و هیجان انگیز به نظر میرسد.درعین حال خطرپذیری مثل قطع برق،کاهش یا قطع اینترنت،صداهای بلند وغیرقابل کنترل دسته های عزاداری عراقی وغیر عراقی و چندین نمونه دیگر ازجمله خصوصیات این نوع برنامه هاست.
هدایت فر ادامه می دهد: حس خوب بامردم وکنار ونفس به نفس زوار بودن وگرفتن بازخورد آنی از مخاطب تجربه ارزشمندی است که شاید فقط هرسال در این راهپیمایی عظیم انسانی و معنوی بدست می آید.
ترویج فرهنگ حسینی
سمیه نجفی می گوید: درطی مسیر با خیلی از افرادی آشنا شدم که بار اولشان بود که می خواستند در حماسه اربعین حضور پیدا کنند ،فرصت را غنیمت شمرده و با آنها گفتگو کردم. از حس و حالشان ، از اینکه چگونه می شود فرهنگ حسینی را با خودمان به کشورمیزبان ببریم و فرهنگ حسینی آن ها را به عنوان ترویج فرهنگ قیام عاشورایی به کشورمان بیاریم ، صحبت کردم.
نجفی ادامه می دهد:می خواهم ، گزارش هایی از شور پیاده روی اربعین بگیرم. تمام تلاشم این است که با چشم ، گوش و زبان خودم بتوانم آن چیزهایی که می بینم ، می شنوم و حس و حال مردم را بیان کنم .او از حس و حال خودش نیز می گوید: هر لحظه بغضم می گیرد که چطور بین اینهمه خبرنگار و عاشق من انتخاب شدم.
سفری با دل
آسیه حیدری می گوید: چند گزارشی که گرفتم دیدم ، برای درک زیارت امام حسین(ع) باید با دل سفر کرد. سفر در مکان خوب است ، اما وقتی دل انسان آماده و ضمیرش روشن نباشد، اتفاق خاصی نمی افتد گاهی هم ما فراخوانده می شیم تا کاری را به انجام برسانیم .اتفاقی را رقم بزنیم. تغییری را صورت بدهیم و بی آنکه بدانیم و حتی بخواهیم دعوت می شیم . دعوت می شیم تا دلمان و ضمیرمان روشن بشود.
به ویژه افرادی که برای اولین بار سعادت درک زیارت را پیدا می کنند، حالشون یه جور دیگه است.من هم برای اولین بار فراخوانده شدم و امید دارم که ضمیری روشن و حالی دیگرگونه نصیبم بشود و اما مشتاقانی که پیاده و عاشقانه خودشان را به حرم می رسونند ، یه حال دیگه ای دارن. در مسیر رسیدن به کربلا، از انسان هایی گذشتیم که اندیشه و احساسشان را در قدم هایشان ریخته بودند .
گاهی با پای برهنه در حرکتن. بزرگ و کوچک، پیر و جوان. معلول و ناتوان.
این مردم در هوای گرم، مسیر طولانی، دنبال چی هستن؟ آیا فقط یه حسه که این ها رو به جریان انداخته؟ آیا یه نمایشه؟چه اندیشه ای پشتش پنهانه؟آیا فقط یه امر شخصیه؟ انسان هایی با پرچم هایی مثل رودخانه ای رقصان در مسیل در جریان هستند، پویا و دانا.
حال و هوایی وصف نشدنی
محمد مفیدی گزارشگر عربی رادیو اربعین که از همه زائرین عرب زبان کشورهای مختلف گزارش تهیه می کند، و توفیق داشته 4 بار در مراسم اربعین شرکت کند، می گوید: غیر از تهیه گزارش ، هر روز از رادیو اربعین ارتباط زنده هم داریم که شنودگان بیشتر با حال و هوای مراسم راهپیمایی اربعین حسینی در ارتباط باشند که مدت این برنامه های زنده تقریبا سی دقیقه می باشد.
مفیدی تصریح می کند: گزارش ها، ضبط و از طریق بچه های فنی مستقر در عمود 707 موکب امام رضا(ع) ارسال می شود.
مفیدی این طور از حس و حالش حین تهیه گزارش می گوید: انعکاس سیل عاشقان ابا عبد الله الحسین (ع) و محبان اهل البیت که واقعا مسیر را عاشقانه و عارفانه طی می کنند حال هوایی بسیار قشنگ و وصف نشدنی است. مردم از تمام کشورها فارغ از تمام رنگ ها و مذهبها با اتحاد مثال زدنی کنار هم با یک هدف در حال طی کردن راه بهشت راه نجف تا کربلا هستند. و همه بر حفظ اتحاد در مقابل دشمنان از جمله امریکا و اسرائیل تاکید دارند.
در ضمن در همه گزارش ها، تقریبا همه ی عراقی ها تاکید بر برادری مردم عراق و مردم ایران داشتند و می گفتند هیچ چیزی باعث از بین رفتن این برادری نمی شود.
حال و هوای اربعین
یاسر دعاگو گزارشگر اعزامی از رادیو قرآن می گوید: در موسم اربعین از هر شبکه ای گزارشگر و تهیه کننده اعزام شده که به صورت بسته های تولیدی یا گزارش زنده برای شبکه های رادیویی و تلویزیونی فعالیت می کنند. ضمن اینکه در بین راه از نجف به کربلا هم استودیو موجود است همکاران گزارشگر حضور دارند و از راهپیمائیان اربعین گزارش تهیه می کنند.
او ادامه می دهد: دوستان غیر از تهیه مستندهای رادیویی ، از حضور مردم در این راهپیمایی عظیم، عکس و فیلم تهیه کرده و برای رادیو اربعین و رادیو نماهای شبکه های مختلف رادیویی ارسال می کنند.
دعاگو ادامه می دهد: غیر از تهیه گزارش برای شبکه قرآن برای سایر شبکه های رادیویی نیز ارتباط زنده برقرار کرده و از حال و هوای اینجا می گویم.
همچنین با کسانی که معروف و مشهور هستند ، اعم از مداحان و کارشناسان مذهبی از حال و هوای اربعین می پرسیم و این عزیزان هم پاسخ می گویند .همچنین برکات و توجهاتی که در اربعین نهفته است ، از زبان آنها گفته می شود.
حفظ وحدت
مهدی اسماعیلی گزارشگر رادیو تهران که در عمود 707 موکب امام رضا (ع) مستقر شده بود،می گوید: با وجودی که خطوط اینترنتی مشکل داشت، اما با تلاش و همت بچه های فنی همه گزارش ها به موقع ارسال شد .
او ادامه می دهد: وقتی با زوار صحبت می کردیم آن ها از خاطرات خود و همبستگی ملت ها می گفتند .این که باید وحدت و همبستگی حفظ شود.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۱۸۵۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۴ سالگی صدای دوست داشتنی

رادیو در طول این سال‌ها همیشه نشان داده رسانه‌ای به‌لحظه و به‌روز است و با این‌که روز به روز شاهد گسترش رسانه‌های جمعی تصویری و کلامی هستیم اما همچنان رادیو در سپهر رسانه می‌درخشد. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، مگر می‌شود پیچ رادیو را بچرخانیم و یاد خاطرات قدیمی‌مان از این رسانه که همچنان در سپهر رسانه می‌درخشد، نیفتیم. خاطراتی گره خورده با صدای عذرا وکیلی برای برنامه سلام کوچولو، مریم نشیبا و برنامه شب بخیر کوچولو و صدای هنرمندانی همچون زنده‌یاد منوچهر نوذری، زنده‌یاد فرهنگ مهرپرور، مهران امامیه، منوچهر آذری و...در برنامه صبح جمعه با شما.مگر می‌شود از قصه‌های ظهر جمعه حرف بزنیم و قصه‌های شنیدنی این برنامه را فراموش کرده باشیم.

تمام این خاطرات در پستوی ذهن‌مان به یاد مانده و از خاطرات آن زمان برای نسل‌های جوان این دوره تعریف می‌کنیم که چطور شانه به شانه کنار هم پای جعبه صدا می‌نشستیم و برنامه‌های رادیو را با علاقه گوش می‌دادیم. ‌اغراق نیست اگر بگوییم در روزهای پرالتهاب جنگ، صدای رادیو، تنها همدم مردم بود و به واسطه این رسانه از حال عزیزان‌شان در جبهه نبرد باخبر می‌شدند. رادیو در طول این سال‌ها همیشه نشان داده رسانه‌ای به‌لحظه و به‌روز است و با این‌که روز به روز شاهد گسترش رسانه‌های جمعی تصویری و کلامی هستیم اما همچنان رادیو در سپهر رسانه می‌درخشد و اهالی رادیو با جان و دل برای این رسانه زحمت می‌کشند. به بهانه هشتاد و چهارمین بهار رادیو در ایران  سراغ رادیویی‌ها از نسل گذشته و جوان رفتیم و پای حرف‌های آنها نشستیم.
   
رادیو؛ خانه من است
سعید توکلی از گویندگان با‌تجربه رادیو صحبت‌هایش درباره رسانه‌ای همچون رادیو را این طور شروع می‌کند و به جام‌جم می‌گوید: نمی‌شود به رادیو گفت محل کار‌، بلکه از دید من‌ رادیو خانه است ومن همیشه این نگاه را به این رسانه داشته‌ام.این گوینده با اشاره به آغاز همکاری‌اش از 19سالگی با باشگاه رادیویی جوان ادامه می‌دهد:استاد ما امیر نوری بود که در انتخاب نیرو بسیار سختگیر و جدی بود اما خوشبختانه من انتخاب شدم و فعالیتم را در رادیو و با شیفت شب شروع کردم. به یاد دارم کمتر از یک هفته برنامه زنده به من واگذار شد که برای گویندگان تازه‌وارد رادیو اتفاقی نادر محسوب می‌شد. توکلی عنوان می‌کند: من از ابتدا هم با عشق و علاقه کارم را شروع کردم و همچنان هم ادامه می‌دهم. هر سال که سالروز رادیو فرا می‌رسد با خودم می‌گویم که رادیو در این سال‌ها خیلی تخصصی‌تر و صاحب تجربیاتی ارزشمند شده است. هنوز رادیو پویایی‌اش را حفظ کرده و هرگز آن را از دست نداده است. گویندگان پیشکسوت آموخته‌های‌شان را به جوان‌ترها انتقال داده‌اند و همیشه مراقب آداب گویندگی بودند. معتقدم رادیو برای کار کردن مناسکی دارد و افرادی که در این رسانه فعالیت می‌کنند باید این مناسک را در کار رعایت کنند. خدا را شاکریم که آقای بخشی‌زاده، معاون صدا بسیار کار‌بلد و حرفه‌ای هستند و تلاش‌شان همیشه حمایت از نیروهای ارزشمند رادیو بوده است. این گوینده با اشاره به این‌که رادیو همیشه رسانه گرمی است، تاکید می‌کند: امیدوارم همیشه این رسانه با قدرت به فعالیتش ادامه دهد. در طول این سال‌ها هم خاطرات بسیاری دارم اما یکی از خاطراتم به اولین کارم باز‌می‌گردد که خودم را برای خواندن یک متن عرفانی آماده کرده بودم تا با تمرکز بخوانم اما یکباره مگس بزرگی که به میکروفن رادیو علاقه‌مند بود، وارد استودیو شد و مرتب از جلوی میکروفن عبور می‌کرد تا این‌که به سختی از پس آن بر آمدیم!
   
اول به عشق اجرا اما بعد برنامه‌سازی!
ساجد قدوسیان، تهیه‌کننده، سردبیر و کارگردان برنامه «صبح جمعه با شماست»‌. او همزمان با این برنامه سردبیر و کارگردان برنامه «شهر فرنگ» رادیو صبا، تهیه‌کننده و کارگردان «زیرخط ورزش» رادیو ایران، تهیه‌کننده مسابقه رادیویی «یک دو صدا» هم هست. وی می‌گوید: بیش از 17‌-16 سال است که رادیو جزو اعضای خانواده من شده و بیشتر وقتم را در رادیو می‌گذرانم. مسلما اگر در طول این سال‌ها رادیو را دوست نداشتم، نمی‌توانستم با این رسانه همکاری کنم. وی با اشاره به این‌که علاقه‌مند و دغدغه‌مند موضوعات حوزه فرهنگی و هنری است، ادامه می‌دهد: از آنجا که رادیو، رسانه‌ای گرم، فرهنگی و هنری است، به فعالیت در این رسانه علاقه‌مند شدم و هنوز هم با همان عشقی که روز اول وارد رادیو شدم به کارم ادامه می‌دهم. یکی از خاطرات تلخ من مربوط به فوت هنرمندان عزیزی می‌شود که روزگاری در رادیو فعالیت داشتند و حالا کنار ما نیستند. یکی از این افراد استاد صادق عبداللهی بود که نویسندگی طنز را آموزش می‌داد و شاگردان بسیاری تربیت کرد. واقعا برای تک تک ما رادیویی‌ها مدرس بسیار خوبی بودند. قدوسیان با نقبی به خاطرات گذشته می‌گوید: آشنایی من با رادیو به دوران خردسالی برمی‌گردد. زمانی که رادیو را روشن می‌کردم و شنونده برنامه‌های صبح و عصر رادیو جوان بودم. همچنین خانواده‌ام مشوق ورود من به رادیو بودند چون در عرصه نمایش در حوزه تئاتر فعالیت جدی داشتم و علاقه‌مند به این حوزه.علاقه‌مند بودم.  البته من برای بازیگری، نویسندگی و اجرا وارد رادیو شدم و نه به نیت برنامه‌سازی، اما بنا به تشخیص مهندس احمدپور مدیر وقت رادیو البرز وارد کار برنامه‌سازی شدم. 
   
رادیو؛ رسانه‌ای بی‌بدیل
رضا ملایی، گوینده رادیو معارف از سال 1379 فعالیتش را با رادیو آغاز کرده است. وی درباره ورودش به رادیو این طور می‌گوید: در پی فراخوان جذب گزارشگر و حسب علاقه‌ای که به این کار داشتم، گزارشگری در رادیو را شروع کردم. مشوقم در آن زمان دوستی به نام آقای قائمی‌نسب بود که در آن سال‌ها برای رادیو گزارشگری می‌کرد. هنوز هم بعد از گذشت این همه سال، انتخابم رادیو است، چرا که عاشق این رسانه هستم. ملایی ادامه می‌دهد: رادیو رسانه‌ای بی‌بدیل، گرم، صمیمی، تاثیرگذار و در یک جمله جذاب‌تر از همه رسانه‌های دیداری، نوشتاری و... است. این گوینده درباره همکاری‌اش با تلویزیون بیان می‌کند: چند دوره‌ در تلویزیون کار کردم از جمله شبکه سه و برنامه‌های ماه رمضان، افطار، محرم و .... اما در حال حاضر در رادیو مشغول فعالیت هستم و یازده سال متوالی اجرای برنامه زنده «مهربان باشیم» رادیو معارف را به عهده دارم که برنامه مهم صبحگاهی این شبکه محسوب می‌شود. گوینده رادیو معارف با اشاره به دلایل ماندگاری برخی برنامه‌های رادیویی می‌افزاید: به روز بودن محتوا، قالب برنامه، جسارت و دانش گوینده در کنار صمیمیت گوینده با مخاطب از عوامل ماندگاری برنامه‌های رادیویی است. ملایی درباره سال‌هایی که در رادیو کار کرده و حس و حالش توضیح می‌دهد: بیش از 20 سال است که در بخش‌های مختلف رادیو و حدود 17 سال در گویندگی و گزارشگری کار کردم اما احساسم همان احساس روزهای آغازین فعالیتم است. تمام لحظات گویندگی و گزارشگری برایم خاطره بوده و هست‌، به‌ویژه اجرا و گزارش از مراسم اربعین اباعبدا... الحسین(ع ) در مسیر پیاده‌‌روی. وی با توصیه به علاقه‌مندان این حوزه ادامه می‌دهد: با سواد کافی درباره رسانه و به ویژه رادیو وارد این حرفه شوید و از ابتدا تا هر زمان که هستند از آموزش اساتید و پیشکسوتان غافل نباشند.ملایی درباره این پرسش که مهم‌ترین ویژگی شاخص کار شما چیست، تصریح می‌کند: صداقت، بی‌‌‌تکلف بودن، صمیمیت با شنونده و البته مطالعه مداوم را در کارم بی‌تاثیر نمی‌دانم. معتقدم سواد رسانه‌ای و آموزش مستمر هم می‌تواند از رموز موفقیت و ماندگاری در رادیو باشد. 
   
حال خوب با رادیو 
سیدحامد نجم‌الهدی، گوینده رادیو با تاکید بر جمله پیشکسوتان رادیو بیان می‌کند: همیشه بزرگ‌ترهای رادیو به ما گفته‌اند که افرادی می‌توانند در رادیو فعالیت کنند که عاشق باشند و حالا بعد از گذشت یک دهه فعالیت در این رسانه به این جمله رسیده‌ام. برای ما رادیویی‌ها دیده شدن مهم نیست، بلکه می‌خواهیم عاشقانه فعالیت کنیم و به کارمان ادامه بدهیم اما آنچه اهمیت دارد این که حال‌مان در رادیو خوب است و من هنوز هم از گویندگی برنامه‌های رادیویی لذت می‌برم و با عشق پشت میکروفن می‌نشینم. وی ادامه می‌دهد: از سوی دیگر مخاطبان هم حس نزدیکی با ما رادیویی‌ها دارند و این ویژگی رادیوست که حس صمیمت با مخاطب دارد. ضمن این‌که هر روزی که ما در این رسانه فعالیت می‌کنیم، خاطرات زیادی شکل می‌گیرد، خاطراتی که گره خورده به برنامه‌ها، مناسبت‌ها و... وقتی هر روز صبح پشت میکروفن می‌نشینم و به همه مردم سلام می‌کنم، حس‌های خوب خودم را به شنوندگان منتقل می‌کنم، آدم‌هایی که در اقصی نقاط ایران شنونده برنامه هستند و بودند. این گوینده بیان می‌کند: البته من از کودکی شنونده رادیو بودم. یادم هست کلاس سوم یا چهارم ابتدایی بودم که پدرم برایم یک رادیوی کوچک خرید و آمد در مدرسه و به من کادو داد. از همان زمان من رادیو را گوش می‌دادم و خاطرات زیادی از برنامه‌های «صبح جمعه با شما»،«قصه شب» و حالا«شب بخیر کوچولو» دارم. خوشحالم در رادیو کار می‌کنم و بخشی از خاطرات کودکی من با این رسانه گره خورده است. تا این‌که قسمت شد و وارد این رسانه شدم. امیدوارم رادیو همیشه پویایی‌اش را برای مخاطبان حفظ کند و همیشه با برنامه‌های شاخص به ارتقای علمی شنوندگان منجر شود.
   
از 18 سالگی تا امروز رادیویی‌ام!
فاطمه امجدیان از گویندگان رادیو است که تا امروز برنامه‌های متنوعی اجرا کرده است. وی از 18 سالگی وارد رادیو شد و از آن مقطع تاکنون با این رسانه همکاری می‌کند. این گوینده صحبت‌هایش را این طور شروع می‌کند: بدون شک رادیو هر لحظه‌اش برای من دانشگاه است و معتقدم بزرگ‌ترین دانشگاهی که می‌توانستم و می‌توانم در آن تجربه کسب کنم، رادیو است. این رسانه افراد بزرگ و شریفی دارد که برای ما جوان‌ترها کلاس درس است. ثانیه به ثانیه رادیو برای من همراه با حس‌های مثبت، انرژی خوب و مفاهیم کاربردی برای یادگیری است.وی ادامه می‌دهد: هیچ وقت از یادم نمی‌رود وقتی اولین بار که پشت میکروفن رادیو نشستم و با دنیای عجیب رادیو آشنا شدم، برایم خیلی جالب بود. همین الان هم بعد از گذشت هفت سال از فعالیتم در رادیو همچنان همان حس غریب و دوست‌داشتنی را دارم و تجربه می‌کنم. در این زمینه خانواده‌ام هم مشوق و هم منتقدم بودند تا روز به روز رشد کنم. آنها شنونده برنامه‌های من هستند و صریح‌ترین نقدها را همیشه از پدر و مادرم می‌شنوم. همچنین از اساتید هم خیلی یاد می‌گیرم. خوشحالم رادیویی هستم و کنار اساتید و پیشکسوتان یاد می‌گیرم. از این‌که جمع رادیو مرا همچون اعضای خانواده‌شان می‌بینند، برایم حس‌ خوبی به همراه دارد و خدا را شاکرم. ضمن این‌که هرگز فراموش نمی‌کنم که رادیو خانواده اصلی من است و همیشه با صدای بلند اعلام کرده‌ام که من یک رادیویی‌ام.
   
رادیو؛ رسانه‌ای که مخاطب را به فکر وا می‌دارد
 کیوان همتی، از گویندگان رادیو ایران ورودش به رادیو را این طور بیان می‌کند: من از اواسط دهه هفتاد فعالیتم را در رادیو تهران به عنوان گزارشگر شروع کردم و بعدها وارد عرصه گویندگی شدم. مشوق من در دانشگاه استاد شجاعی‌وفا بود و بعد از مدتی فعالیت به من پیشنهاد داد از گزارشگری به سمت گویندگی بروم. کیوان همتی در پاسخ به این پرسش که آیا هنوز هم به حرفه گویندگی علاقه‌مند است یا نه؟ توضیح می‌دهد: بله هنوز هم عاشق این حرفه هستم و خیلی هم سختی کشیدم و به اینجا رسیدم، چون در گذشته هر فردی به راحتی نمی‌توانست پشت میکروفن بنشیند و گویندگی کند. معتقدم اگر در هر کاری عشق با صداقت کاری و حرفه‌ای همراه باشد، امکان ندارد موفقیت حاصل نشود.همتی نظرش را درباره رادیو این‌گونه بیان می‌کند: رادیو در بین رسانه‌ها به رسانه گرم معروف است، حال رسانه گرم معنی‌اش چیست؟ یعنی مرغ خیال شنونده و مخاطب با شنیدن رادیو به پرواز در می‌آید و دنبال جست‌وجو می‌رود. ضمن این‌که رادیو آدم را به فکر وا می‌دارد و همین شاخصه خیلی ارزشمند هست و مخاطب با شنیدن رادیو زمانش را به هدر نمی‌دهد و همیشه در حال آموختن است.

منبع: جام‌جم

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آغاز یک صبح با نشاط همراه با برنامه «صبح صبا»
  • درخشش رادیو فرهنگ در جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک
  • پژوهش ستون مستندسازی رادیویی است/ برنامه‌ساز حرفه‌ای آموزش ببیند
  • ۲۷ سال برنامه‌های «راه شب» را اجرا کردم
  • تولید بیش از ۱۴ ساعت برنامه رادیویی در مرکز خلیج فارس
  • پیگیری مشالبات مردم در برنامه رادیویی «ساوالانیم» از رادیو اردبیل
  • ۸۴ سالگی صدای دوست داشتنی
  • ۸۴ بهار با رادیو
  • چند نکته درباره رادیو در ۸۴ سالگی
  • ویژه‌برنامه‌های رادیو برای ۸۴ سالگی