Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، بازار محصولات فولادی در بازه زمانی تقریبا یک ساله، درگیر نابسامانی شدیدی بود و تقریبا یک بحران را پشت سر گذاشت. مهمترین دلیل این نوسانات، بدون شک افزایش قیمت دلار بود که به طور مستقیم و غیر مستقیم بر قیمت این محصولات تاثیر گذاشته‌است. در حال حاضر بازار این محصولات در شرایط ثبات به سر می‌برد و دلیل آن را در تقاضای فصلی می‌توان جستجو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته فاکتورهای بسیار زیادی در کنار هم تاثیر این عوامل را چند برابر می‌کنند که به طور خلاصه در مورد آنها صحبت خواهیم کرد. هچنین برخی از فاکتورها که در روزهای عادی بر قیمت فولاد در بازار داخل تاثیر گذار بودند، تاثیر خورد را از دست دادند. قیمت ضایعات آهن از همین دست عوامل است که تاثیر بسیاری بر قیمت محصولات فولادی در بازار داخلی داشت اما تاثیر آن در برابر قیمت دلار به اندازه‌ای کمرنگ شد که دیگر به عنوان یک فاکتور در نظر گرفته نمی‌شود. در این مقاله در مورد عوامل تاثیر گذار بر قیمت مقاطع فولادی صحبت خواهیم کرد و چگونگی تاثیر ضایعات را بر انواع مقاطع فولادی از جمله قیمت تسمه فولادی بررسی خواهیم کرد.

عوامل تاثیر گذار بر قیمت مقاطع فولادی مانند تسمه کدامند؟

قیمت فولاد را مهمترین عامل تعیین کننده نرخ انواع پروفیل می‌توان نام برد که البته قیمت فولاد، خود تحت تاثیر عوامل بسیاری تغییر می‌کند. نرخ ارز، قیمت جهانی فولاد، قیمت قراضه، سنگ آهن و میزان عرضه و تقاضای بازار داخلی مهمترین عواملی است که در هنگام تحلیل این بازار باید در نظر گفته شوند.

 تسمه فولادی یکی از پرکاربردترین محصولات فولادی در صنایع مختلف به حساب می‌آید.

تاثیر قیمت دلار بر بازار فولاد

تاثیر این فاکتور شاید تا به امروز در هیچ مقطع زمانی پر اهمیت نبود است. تاثیرگذاری قیمت دلار بر بازار فولاد به اندازه‌ای بالا رفت که قیمت‌ها به صورت لحظه‌ای تغییر می‌کرد و فعالان این بازار را در شک و سردرگمی فروبرده بود. عدم ثبات قیمت‌ها ریسک سرمایه‌گذاری را بسیار بالا برده بود و همین موضوع باعث کاهش سرمایه در این صنعت شد.

بی ثباتی نرخ ارز تنها به صورت مستقیم بر این صنعت اثر نمی‌گذارد و در مواقعی تاثرات پنهان آن می‌تواند تغییرات بزرگتری را رقم بزند. به عنوان مثال جو روانی حاکم بر بازار، خود به خود تقاضا را کاهش می‌دهد و یا رکود در بازارهای موازی از جمله خودرو به بازار فولاد منتقل می‌شود. تمام این عوامل در کنار هم با کمک خاصیت هم افزایی توان ایجاد یک بحران را دارند.

قیمت جهانی فولاد چه تاثیری بر قیمت انواع پروفیل‌های فولادی  دارد؟

قیمت جهانی فولاد از عوامل مهم در تعیین نرخ مقاطع فولادی از جمله قیمت تسمه است، اما در این مقطع زمانی خاص باید در نظر داشته باشید که افزایش قیمت دلار به اندازه‌ای بود که حتی در زمان کاهش قیمت جهانی، روند افزایشی فولاد همچنان در ایران ادامه داشت. اثر این عامل زمانی چشمگیر خواهد بود که قیمت دلار ثابت باشد. البته این اتفاق به این معنی نیست که قیمت جهانی تاثیرگذار نباشد بلکه از تندتر شدن شیب صعودی نرخ‌ها در داخل کشور جلوگیری می‌کند.

قیمت ضایعات آهن یکی از عوامل تاثیرگذار بر قیمت فولاد در بازار داخل است

قیمت ضایعات یک عامل تعیین کننده در زمان ثبات است

قراضه آهن و به طور کلی فلزات دیگر، منبع خوبی به عنوان ماده اولیه پروفیل‌ها به حساب می‌آید. بازیافت فلزات هم از جنبه اقتصادی و هم از جنبه حفظ محیط زیست بسیار ارزشمند به حساب می‌آید و به همین دلیل در کشورهای صنعتی، بخش بسیار زیادی از فلزات مورد نیاز صنایع مختلف به خصوص فولاد، از طریق بازیافت تأمین می‌شود. اما قیمت ضایعات همواره رابطه مستقیم با بازار فولاد ندارد و گاهی اوقات شدت فاکتورهای دیگر به اندازه‌ای افزایش می‌یابد که نرخ قراضه آهن تاثیری بر روند بازار ندارد. در حال حاضر در چنین شرایطی به سر می‌بریم و عامل نرخ ارز بر دیگر فاکتورها غلبه دارد و اثر همه آنها را خنثی کرده‌است.

اثر عرضه و تقاضا را در صنعت آهن فراموش نکنید

تعادل بین عرضه و تقاضا یکی از مهمترین عوامل ثبات بازار است و به طبع بر هم خوردن این تعادل می‌تواند بازار را دچار آشفتگی کند. این عامل به اندازه‌ای قدرتمند است که در چند هفته اخیر توانست بر جو روانی بازار غلبه کند و روند صعودی نرخ محصولات را بشکند و ثبات لازم را بر بازار حاکم کند. تقاضای فصلی در کنار کاهش التهاب بازار ارز فرصت مناسبی بود تا بازار از رکود خارج شود و رونق به صنعت فولاد بازگردد. برای دسترسی به مقالات و تحلیل‌های بازار آهن و مقاطع فولادی می‌توانید به دانشنامه آهن آلات مراجعه کنید و به اطلاعات جامع در زمینه انواع پروفیل و مصنوعات فلزی دسترسی داشته باشید.

تمام عوامل ذکر شده در این مقاله هر کدام به تنهایی یک وزنه در تعیین نرخ آهن الات به حساب می‌آیند و کنترل هر یک از آنها به تنهایی نیاز به تصمیم‌گیری و تعیین سیاست‌های کلان مدیریتی دارد. اما در نظر داشته باشید در بسیاری از موارد چند فاکتور در کنار هم فعال می‌شوند و نه تنها هر یک از آنها اثرات ذاتی خود را بر بازار خواهند گذاشت بلکه با تأثیر بر یکدیگر، می‌توانند موجب هم‌افزایی شوند و در موارد خاص موجب ایجاد یک بحران شوند که کنترل آن به آسانی حالتی که به صورت تکی اتفاق می‌افتند نیست و سیاست و تلاش‌های متفاوتی را می‌طلبد. در حال حاضر کشور ما در این موقعیت قرار دارد و تصمیمات و سیاست‌های مدیریتی اشتباه به جای کمک به کاهش التهاب بازار، بر مشکلات این صنعت می‌افزاید.

نقش دلالان را نیز نباید در زمان بحران نادیده گرفت؛ فرصت طلبی این افراد حتی در شرایط عادی بازار  فعالان این حوزه را کلافه کرده است و در شرایط بحرانی نیز با افزایش التهاب بازار سود خود را چند برابر می‌کنند. در نهایت برای اطلاع از آخرین قیمت آهن‌آلات و محصولات فولادی به سایت آهن آنلاین (www.ahanonline.com) مراجعه کنید تا برای تصمیم‌گیری اطلاعات کامل‌تر و به روزتری در اختیار داشته باشید.

این مطلب، یک خبرآگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 4751302

منبع: مهر

کلیدواژه: سنگ آهن فولاد قیمت کالاها ایران کیش گروه خودروسازی سایپا قیمت دلار تورگردشگری افق کوروش بانک تجارت صنعت خودروسازی اپلیکیشن پات قیمت یورو اربعین حسینی بانک مرکزی ایران سرمایه گذاری جزیره کیش خودروسازان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۱۹۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افت بازار سرمایه پس از ۴ روز رشد

آفتاب‌‌نیوز :

امروز اغلب نماد‌های تالار شیشه‌ای با کاهش مواجه شدند. شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با افت ۱۳ هزار و ۴۲۰ واحدی به رقم دو میلیون و ۳۰۳ هزار و ۳۸۲ واحد رسید. شاخص هم‌وزن، اما ۱۳۲۱ واحد رشد پیدا کرد و در رقم ۷۵۹ هزار و ۲۲ واحد ایستاد. در حالی بازار در چهار روز قبل رشد کرده بود.

روز سه‌شنبه بیش از ۳۹۳ هزار معامله به ارزش ۵۷۷۶ میلیارد تومان در بورس انجام شد.

فولاد، فملی و شپنا بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص بورس ایجاد کردند. هم‌چنین ذوب، کاما و فولاد از نماد‌های پرتراکنش بودند که بجز کاما دو نماد دیگر منفی به کار خود پایان دادند.

فرابورس ایران هم امروز ۴۷ واحد کاهش یافت و شاخص آن به ۲۵ هزار و ۴۸۸ واحد رسید.

تعداد معاملات امروز فرابورس ۲۰۵ هزار فقره بود که ارزش آن به ۷۷۲۱ میلیارد تومان رسید.

خاور و ارفع بالاترین تاثیر مثبت را بر شاخص فرابورس داشتند، اما هرمز تاثیر منفی ایجاد کرد. نماد‌های پرتراکنش نیز خاور، فزر و کرمان بودند؛ که بجز فزر دو نماد دیگر مثبت شدند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • تاثیر سفر‌های نوروزی در بازار مسکن شمال
  • بهای نفت در بازار جهانی کاهش‌ یافت
  • جوجه یک روزه
  • تاثیر ۲۰ درصدی روغن موتور در رشد قیمت کرایه حمل و نقل
  • جهش بهای نفت در بازار جهانی
  • افت بازار سرمایه پس از ۴ روز رشد
  • مارتینز اخراج شد، چون ۲۰ روز فولاد را تعطیل کرد!
  • ثبات نسبی بهای نفت در بازار جهانی
  • اشتباه در راهبرد بانک مرکزی؛ رئیس کل بازار آزاد را به رسمیت نمی‌شناسد | رابطه زایش تورم و نرخ دلار چگونه است؟
  • عوامل رشد شاخص بورس روزهای اخیر چه بود؟