Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@01:20:28 GMT

سدهای خوزستان آمادگی مهار سیلاب احتمالی را دارند

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۲۰۰۲۵

سدهای خوزستان آمادگی مهار سیلاب احتمالی را دارند

داریوش بهارلویی یکشنبه در گفت وگو با ایرنا درباره اطلاعیه شورای مدیریت بحران استانداری مبنی بر بارندگی در استان، اظهار داشت: هواشناسی استان از نیمه آبان تا نیمه آذر ماه بارندگی در استان را نرمال تا بیش از نرمال پیش‌بینی کرده که پیش‌بینی‌های سازمان جهانی هواشناسی، هواشناسی کشور و مرکز تحقیقات آب کشور نیز تقریبا با آن هم‌راستا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه سدهای خوزستان برای پاییز از ظرفیت کافی برای مهار سیلابها برخوردار هستند تاکید کرد: هیچ نگرانی از بابت وقوع سیلاب‌های شدید در مناطق پایین‌دست سدها وجود ندارد.

بهارلویی اضافه کرد: پیش‌بینی بارش برای حوزه‌های آبخیز خوزستان و مناطق بالادست سدها نیز مشابه استان است و بارندگی نرمال و بیش از نرمال گزارش شده، که در این صورت نیز برای کنترل جریان‌های سیلابی در سدهای استان مشکلی نخواهیم داشت.

وی ادامه داد: بر اساس پیش‌بینی‌های فعلی ۲۰ تا ۳۰ میلیمتر بارندگی خواهیم داشت که نگران کننده نیست.

بهارلویی با اشاره به اینکه سیلاب در رودخانه حاصل از بارش و خروجی سدها با آبگرفتگی شهری و روستایی کاملا متفاوت است، گفت: در برخی شهرها از جمله اهواز با اندک بارندگی، معابر دچار آبگرفتگی می‌شوند، در حوضه‌های میانی که در فاصله بین سدها قرار دارند نیز بارش‌های شدید می‌تواند به فعال شدن مسیل‌ها یا رودخانه‌های فصلی تولید رواناب و وقوع سیلاب‌های مقطعی منجر شود اما سیلاب‌های بزرگ بوجود نمی‌آورد.

به گفته وی احتمال وقوع سیلاب در بالادست سدهای استان که باعث آبگرفتگی اراضی شود، تقریبا صفر است.

وی افزود: میزان بارش‌ها به تنهایی بیان کننده وقوع و یا خطر سیلاب نیست، بلکه توزیع زمانی این بارندگی و شدت آن اهمیت ویژه‌ای دارد، از سوی دیگر به طور طبیعی بارش‌های اولیه حجم کمتری از رواناب تولید می‌کنند زیرا رطوبت خاک کم است و باران صرف نفوذ درخاک می‌شود.

مدیر دفتر برنامه‌ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان همچنین حجم خالی سدهای استان را برای کنترل سیلاب‌های احتمالی کافی دانست و گفت: در حال حاضر ۸.۷ از حجم سدهای استان خالی است که ۲.۱ میلیارد مترمکعب از آن مربوط به سد کرخه و ۱.۲ میلیارد آن مربوط به سد دز است.

وی در ادامه از شهروندان درخواست کرد: به شایعاتی که در فضای مجازی منتشر می‌شود توجه نکنند و اخبار را از منابع رسمی و اداره کل مدیریت بحران استانداری و سازمان آب و برق پیگیری کنند.

بهارلویی به ساکنان اطراف رودخانه‌ها نیز توصیه کرد: با وجودی که نگرانی از بابت وقوع سیلاب وجود ندارد، اما این افراد در زمان بارش از نزدیک شدن به رودخانه‌ها و مسیل‌ها خودداری کنند.

بر اساس این گزارش مدیریت بحران استانداری خوزستان طی اطلاعیه‌ای نسبت به ورود اولین سامانه بارشی فصل پاییز درهفته جاری هشدار داده است.

بر اساس این اطلاعیه سامانه بارشی ازغرب و شمال غرب به کشور ازبعدازظهر ۲۷مهر وارد استان شده و درروزهای پایانی هفته جاری تشدید می‌شود که با احتمال آبگرفتگی معابر، جاری شدن رواناب، مه آلودگی جاده‌های کوهستانی وسرمازدگی محصولات کشاورزی همراه است.

در این اطلاعیه ضمن آماده‌باش کامل واحدهای تابعه سطح استان و شهرستان و برقراری کشیک شبانه روزی، نسبت به اتخاذ  تمهیدات لازم و اطلاع‌رسانی به شهروندان به ویژه روستاییان، عشایر، بیماران دارای مشکلات تنفسی و قلبی وعروقی، کشاورزان، دامداران، مسافران، رانندگان و افراد ساکن درمناطق مرتفع و محل‌های درمعرض خطر سیلاب و صاعقه و تندباد و سرمازدگی و مه آلودگی برای رعایت نکات ایمنی از جمله عدم تردد غیرضروری و خودداری جدی از تردد در مناطق مرتفع و پرخطر تاکید شده است.

بهار امسال در پی طغیان رودخانه های کرخه و کارون و دز، ۲۱ شهرستان تحت تاثیر سیلاب قرار گرفتند.

شورای مدیریت بحران خوزستان، از مرداد ماه امسال نسبت به وقوع سیل احتمالی در استان هشدار داده است.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: استانداری خوزستان بارش باران خوزستان سیل وزارت نیرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۲۰۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفر چاه‌های جذبی پاسخگوی بارش‌های شدید کوتاه مدت نیست + فیلم

تدابیر شهرداری یزد در اجرای اقدامات برای مقابله با سیل و رواناب طی یک سال اخیر، جوابگوی بارش‌های رگباری در زمان کوتاه نیست.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد، در پی صدور هشدار سطح نارنجی، شاهد ورود سامانه بارشی پرقدرت از روز گذشته در مناطق مختلف استان یزد بودیم و میزان بارندگی قابل توجه بود این امر موجب جاری شدن سیلاب و روان آب در بسیاری از معتبر سطح شهر یزد شد و موجب خسارت به زیرساخت‌ها و منازل و معازه‌های مردم شد.

آب گرفتگی معابر، عبور و مرور را در سطح شهر یزد با کندی و مشکل روبه‌رو کرد و مدارس شهرستان یزد را به تعطیلی کشاند، هر چند ۱۵۰ اکیپ شهرداری از آغاز بارش‌ها در حال رفع مشکلات سطح شهر و آب گرفتگی‌ها هستند.

در طی دو سال گذشته ورود سامانه‌های بارشی که به صورت رگباری و کوتاه مدت اتفاق می‌افتد در استان یزد و شهر جهانی یزد، در یک مدت زمان کوتاه با حجم زیادی از بارش‌ها سبب جاری شدن سیلاب و بالا آمدن آب جوی‌ها و جاری‌شدن سریع روان آب در خیابان‌ها و معابر سطح شهر می‌شود.

طی سالیان گذشته در شهر یزد مسیرهایی برای عبور سیلاب و رودخانه شهری وجود داشت که به واسطه نگاه به شهر کویری یزد و عدم بارش‌ها، برخی از این زسرساخت‌ها از بین رفته بودند و یا مورد تصرف قرار گرفته بودند که سبب شد در بارندگی‌های چند سال اخیر خسارت‌های زیادی به بسیاری از منازل، محلات قدیمی و معابر در سطح شهر یزد وارد شود.

هر چند بیان می‌شود اقدامات متعدد بسیاری برای عبور روان‌آب و سیلاب اتخاذ و اجرا شده است اما این اقدامات از جمله حفر ۸۰۰ جاه جذبی در یک سال اخیر پاسخگوی بارندگی‌ها رگبار و سیلاب‌ها در شهر یزد نیست‌.

چندین میدان و زیرگذر در تمام بارندگی‌های سال دچار معضل و مشکل در عبور و مرور می‌شوند که همچنان شهرداری نتوانسته است این بخش‌ها را جهت آمادگی در برابر سیل تقویت کند و اقدامی در راستای هدایت آب‌ها در این قسمت‌ها داشته باشد و متأسفانه شاهد این هستیم که مشکلاتی برای شهروندان و خرابی خودروها پیش آمده است.

در بارندگی‌های رگباری روز و شب گذشته هر چند ۸۰۰ چاه جذبی در مناطق پنج‌گانه شهری یزد حفر شده بودند و عمق این چاه‌ها را نیز تا ۲۵ متر افزایش یافته بود اما این جاه‌ها در زمان جاری‌شدن سیلاب جوابگو نبودند و در میدان صنعت شاهد خروج آب از برخی از این چاه‌ها بودیم‌.

به نظر می‌رسد چنانچه بارش باران در طولانی مدت و با شدت کم وجود داشته باشد این چاه‌های جذبی می‌توانند در جذب روان‌آب مؤثر باشند اما در بارش‌های شدید و کوتاه مدت این چاه‌ها کارساز نیستند و شهرداری یزد باید تدبیر دیگری اندیشه کند.

کد خبر 747415

دیگر خبرها

  • آمادگی استان برای مواجهه با خطرات احتمالی، خسارات‌ ناشی از سیل را کاهش داد
  • آمادگی استان برای مواجهه با خطرات احتمالی، خسارات‌های ناشی از سیل را کاهش داد
  • افزایش ذخایر آبی سدهای مازندران
  • آخرین وضعیت بارندگی و سیلاب در بخش شهداد کرمان/ تخریب قنات یک روستا
  • فرمانداران استان کرمان آماده هرگونه حادثه احتمالی باشند
  • حفر چاه‌های جذبی پاسخگوی بارش‌های شدید کوتاه مدت نیست + فیلم
  • چرا مردم هشدار‌های سیل را جدی نمی‌گیرند؟
  • لزوم آمادگی برای وقوع سیل در استان سمنان
  • فیلمی از وقوع سیلاب بر اثر بارش باران در روستای نایه
  • هشدار‌های سیل را جدی بگیرید