Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@19:33:28 GMT

بی ثباتی نرخ محصولات کشاورزی و بهانه های فصلی

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۲۰۳۳۹

بی ثباتی نرخ محصولات کشاورزی و بهانه های فصلی

واقعیت این است که دلالان و واسطه گران محصولات کشاورزی در بازار با ایجاد کمبود مصنوعی، فرصتی برای افزایش قیمت انواع محصول فراهم می سازند و در تازه ترین گزینه، خیار که در فصل تابستان باید به وفور در بازار باشد، از همان ابتدای تابستان تابع نرخ های شناور بود و هرگاه عرضه زیاد بود که قیمت را تحت تاثیر قرار می داد، از پیشخوان مغازه ها و غرفه داران جمع می شد و پس از قیمت مناسب از ۲۴۰۰ تومان به ۳۵۰۰ تا چهار هزار تومان، بلافاصله در جایگاه خود ظاهر می شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شروع فصل پاییز که بهانه خوبی برای فروشندگان محصولات کشاورزی فراهم می کند که به دلیل آغاز سرما قیمت محصولات تابستانی را افزایش دهند، قیمت خیار را آنقدر افزایش داد تا از غرف میادین تره بار حذف شود و در مغازه ها یک کیلو گرم خیار سبز رسمی را حداقل ۱۰ هزار تومان به مصرف کنندگان عرضه کردند.

پس از گذشت ۲ هفته از تلاطم قیمت خیار در بازار و محو شدن از میادین میوه و تره بار و یا عرضه محصول بی کیفیت ، اکنون قیمت خیار در میادین تره بار به بیش از پنج هزار تومان رسیده، درحالی که نرخ این محصول در هفته های میانی شهریور کمتر از سه هزار تا نهایت ۳۵۰۰ تومان بود و اکنون در مراکز اصلی شهر سخن از قیمت هرکیلو گرم هفت هزار تومان است.

رئیس اتحادیه میدان مرکزی میوه و تره بار تهران با بیان اینکه عرضه میوه های تابستانی رو به پایان است گفت: با شروع فصل سرما، قیمت هرکیلوگرم خیار رسمی از مرز هفت هزارتومان عبور کرد.

«اسدالله کارگر» امروز (یکشنبه) در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: طبق نرخ‌نامه عمده فروشی محصولات کشاورزی از ۲۹ مهرماه تا یکم آبان ماه جاری قیمت هر کیلوگرم موز بین ۹.۵ هزار تا ۱۱ هزارتومان، پسته تازه بین ۳۰ هزار تا ۵۰ هزار تومان و نرخ هرکارتن آناناس بین ۱۸۰ تا ۲۶۰ هزار تومان است.

وی اظهار داشت: نرخ هر کیلوگرم انار بین چهار هزارو ۵۰۰ تا ۹ هزارتومان، پرتقال رسمی جنوب بین چهار هزار تا ۶ هزارتومان، پرتقال ناول جنوب بین هفت هزار تا ۱۰ هزار تومان، نارنگی انشو بین دو هزار و ۵۰۰ تا چهار هزارو ۵۰۰ تومان،   نارنگی تخم ژاپنی بین سه هزار و ۵۰۰ تا ۶ هزار تومان، لیموشیرین بین سه هزار تا ۶ هزار تومان، خرمالو شمال بین دو هزار تا پنج هزارتومان، خرمالو کرج بین پنج هزار تا ۹ هزارتومان،   سیب گلاب پاییزه بین سه هزار تا هفت هزار تومان، سیب لبنانی زرد و قرمز بین سه هزار تا ۶ هزار تومان، لیموترش سنگی بین سه هزار تا ۵ هزار و ۵۰۰ تومان و لیموترش میناب بین ۱۰ هزار تا ۱۴ هزار تومان به فروش می رسد.

به گفته  وی، از ابتدای عرضه انار به بازار تا هفته گذشته نرخ هرکیلوگرم بین چهار هزار تا ۷ هزار و ۵۰۰ تومان بود که با شروع فصل سرما یک هزارو ۵۰۰ تومان افزایش قیمت پیدا کرده است.

رئیس اتحادیه میدان مرکزی میوه و تره بار تهران تصریح کرد: قیمت هر کیلوگرم به بین سه هزار تا پنج هزارتومان، انگور بی‌دانه قرمز بین ۹ هزار تا ۱۶ هزار تومان، انگور بی‌دانه زرد بین پنج هزار تا ۱۱ هزار تومان، انگور شاهانی بین سه هزار و ۵۰۰ تا ۶ هزار و ۵۰۰ تومان، انگور مهری بین سه هزار تا پنج هزار تومان، شلیل شمس بین ۶ تا ۱۱ هزار تومان، گلابی بیروتی ۹ هزار تا ۱۷ هزار تومان، گلابی شاه میوه بین ۱۰ تا ۲۱ هزار تومان، هلو انجیری بین چهار تا ۹ هزار تومان و هلو هسته جدا بین چهار تا هشت هزار تومان است.

کارگر اضافه کرد: نرخ هرکیلوگرم خربزه بین یکهزار و ۵۰۰ تا سه هزار و ۵۰۰ تومان، خیار رسمی و درختی تا هفت هزارتومان، گوجه فرنگی بین دو هزار تا سه هزارو ۵۰۰ تومان، هویج بین یکهزار  تا دو هزارو ۳۰۰ تومان، طالبی بین یکهزار و ۵۰۰ تا دو هزار و ۵۰۰ و  هرکیلو هندوانه بین ۴۰۰ تا یک هزارتومان عرضه می شود.

وی گفت: قیمت هرکیلوگرم پیاز قرمز بین یک هزارو ۷۰۰ تا دو هزارو ۷۰۰ تومان،   پیاز زرد و شیری بین یک هزار و ۵۰۰ تا دو هزار و ۵۰۰ تومان، سیب زمینی بین یک هزارو ۵۰۰ تا سه هزارو ۵۰۰ تومان، بادمجان دلمه‌ای بین یکهزار تا سه هزار تومان، بادمجان قلمی بین هزار و ۵۰۰ تا سه هزار و ۵۰۰ تومان، بادمجان گلخانه‌ای بین سه هزار تا پنج هزار و ۵۰۰ تومان، سبزی جور بین هزار و ۵۰۰ تا دو هزار و ۵۰۰ تومان، سبزی خوردن بین دو هزار تا سه  هزار تومان، سیرخشک بین ۶ هزار تا ۱۲ هزار تومان،  شلغم بین هزار و ۵۰۰ تا سه هزار تومان، فلفل تند و ریز بین چهار هزار تا هشت هزار تومان، فلفل دلمه ای بین دو هزار تا چهار هزار تومان و فلفل شیرین پنج هزار تا ۱۰ هزارتومان است.

به گفته وی، نرخ هر کیلو کدو حلوایی بین دو هزار تا سه هزار و ۵۰۰ تومان، کاهو پیچ سالادی بین دو هزار تا چهار هزار تومان، کاهو رسمی بین هزار و ۵۰۰ تومان تا سه هزار تومان، کدو مسمایی بین یک هزارو ۵۰۰ تا سه هزارتومان، کرفس بین یک هزار و ۵۰۰ تا سه هزار و ۵۰۰ تومان، کلم بروکلی بین ۱۰ تا ۱۴ هزارتومان، کلم سفید و قرمز بین هزار و دو هزار و ۵۰۰ تومان، گل کلم بین یک هزار تا سه هزار تومان، گوجه زیتونی فله ای بین پنج هزار تا هشت هزار تومان و لوبیا سبز بین دو هزار تا سه هزار و ۵۰۰ تومان به فروش می رسد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی میوه های گرمسیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۲۰۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش دریافت کد شناسه محصولات کشاورزی در مرودشت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، منصور امیریان گفت: این همایش با هدف ارتقای شاخص سلامت، پیشگیری و کاهش مخاطرات و آلودگی‌های تهدید کننده سلامت، در زنجیره مواد غذایی با منشا گیاهی و لزوم و اهمیت تولید و عرضه محصولات تولیدی شناسه دار با حضور تولیدکنندگان محصولات کشاورزی و مسئولین شهرستانی و استانی در سالن اجتماعات فرهنگیان شهرستان مرودشت شد.

او افزود: با توجه به اهمیت موضوع سلامت و امنیت غذایی جامعه و اولویت موضوع در سازمان جهاد کشاورزی فارس، مقرر شد محصولاتی که شناسه محصول را دریافت کنند، اجازه صادرات به خارج از کشور و فروش در بازار داخلی را خواهند داشت.

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت گفت: محصولات باغی شامل کیوی، انگور، سیب، پسته، انار، خرما و مرکبات و محصولات مزرعه‌ای و گلخانه‌ای شامل خیار، گوجه، فلفل دلمه ای، بادمجان و کرفس برای صادرات به خارج از کشور و محصولات بازار داخلی شامل گوجه و خیار گلخانه‌ای و مزرعه ای، پیاز، سیب زمینی، پرتقال و سیب، ملزم به دریافت کد شناسه محصول هستند.

امیریان تصریح کرد: تولید کنندگان محصولات برای ثبت نام و دریافت کد شناسه محصول برای صادرات، قبل از کاشت و بازار داخلی یک ماه قبل از برداشت، به دفاتر نظام مهندسی کشاورزی و مراکز جهاد کشاورزی شهرستان مراجعه کنند.

دیگر خبرها

  • رونمایی از محصولات دانش بنیان کشاورزی در مشهد
  • عرضه قارچ بالاتر از کیلویی ۱۰۰ هزارتومان گرانفروشی است
  • نوری؛ استاندار: برای پیشرفت مازندران برنامه داریم
  • گروه هوش مصنوعی سازمان جهاد کشاورزی فارس تشکیل شود
  • با کشت هر گونه محصولات زراعی با آب غیرسالم برخورد می‌شود
  • همایش دریافت کد شناسه محصولات کشاورزی در مرودشت
  • سطح کشت فراسرزمینی به ۴۰۰ هزار هکتار می رسد
  • صادرات محصولات کشاورزی مراغه به ۲۰ کشور جهان
  • مبادله ۸۴ هزارو ۵۳۹ تن محصولات کشاورزی درمرز‌های رسمی سیستان وبلوچستان
  • شناسنامه‌دار شدن۳۰ درصد باغات جویبار