Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@13:10:33 GMT

سینمای کودک و نوجوان «سال تحویل» ندارد؟

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۲۰۵۸۲

سینمای کودک و نوجوان «سال تحویل» ندارد؟

جشنواره ملی فجر را  سال تحویل سینمای ایران مینامند. یکی از دلایل مهم این نامگذاری در کنار تقارن با ایام شکوهمند دهه فجر، فرصت مناسب یک ماهه‌ای تا فرا رسیدن عید نوروز است که صاحبان فیلم‌ها بتوانند با دریافت نظرات مردم و منتقدان و سینماگران در مورد فیلم‌های حاضر در جشنواره، آخرین مراحل اصلاحات و آماده سازی فیلم‌های خود را انجام داده و برای اکران عید نوروز که مناسب‌ترین زمینه برای نمایش فیلم‌های سینمایی است و بهترین فرصتی که به طور حتم بخش قابل توجهی از مردم و خانواده‌ها به دلیل تعطیلات نوروزی می‌توانند به تماشای فیلم‌ها بنشینند فعالیت و تلاش کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما سئوال اینجاست که سال تحویل سینمای کودک و نوجوان هم آیا وجود دارد؟ آیا زمان برگزاری جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودک و نوجوان می‌تواند به عنوان سال تحویل سینمای کودک قلمداد شود؟ آیا زمینه مناسب و فرصت مطلوبی برای اکران فیلم‌های این گونه سینمایی پس از برگزاری جشنواره در ناوگان اکران از یکسو و نزد مردم به ویژه کودکان و نوجوانان وجود دارد؟ و آیا این زمینه و فرصت و کشش پذیری برای اکران فیلم‌های مذکور پس از پایان جشنواره، نزد صاحبان فیلم ها نیز دیده می شود؟

نگاهی به برگزاری جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان در ادوار مختلف و بررسی رابطه جشنواره با فرآیند اکران فیلم در سینماهای کشور به ویژه در یک دهه گذشته نشان می دهد که به دلایل مختلف، جشنواره فیلم کودک ونوجوان نتوانسته «سال تحویل» سینمای کودک باشد.

همانگونه که بهترین فرصت تماشای فیلم نزد عموم مردم و خانواده‌ها بدون تردید ایام تعطیلات نوروز است و از همین رو به صورت سالانه شاهد افزایش چشمگیر فیلم‌های متقاضی در اکران نوروز هستیم به شکلی که در سال ۹۸ بیش از ۲۰ فیلم سینمایی یعنی تقریبا یک چهارم ظرفیت تولید سینمای ایران در صف اکران عید ایستادند لازم است که ساز و کار مجددی با هدف رشد و گسترش هر چه بیشتر تولید و اکران گونه سینمای کودک و نوجوان در دستور کار سیاستگذاران و دست اندرکاران سینمای کودک قرار بگیرد تا از این رهگذر بتوان سال تحویل سینمای کودک را با تعریف صحیح تعریف کرد.

فصل تابستان که مقارن است با پایان امتحانات و تعطیلی مدارس کشور به نوعی اوقات فراغت دانش آموزان (و تا حدی خانواده هایشان) محسوب می شود. از این رو می‌توان دریافت چنانچه بتوان به فرآیندی عملیاتی اندیشید که از شروع تا پایان فصل تابستان، سینماهای سراسر کشور میزبان تعداد مطلوبی از فیلم های کودک و نوجوان باشند و در کنار بسته اکران نوروز (که خوشبختانه در سالیان اخیر شاهد حضور یک فیلم کودک و نوجوان بوده) بتوانیم امتداد و شکوفایی اکران فیلم را در فصل تابستان نیز مشاهده کنیم بدون تردید به نشانه های دقیق تری برای دستیابی به سال تحویل سینمای کودک  می رسیم. و آنگاه از همین رهگذر در می یابیم که نقطه اصلی و آغازین سال تحویل سینمای کودک و نوجوان تغییر زمان برگزاری جشنواره بین المللی فیلم کودک است.

به عبارت دیگر چنانچه زمان برگزاری جشنواره به هفته سوم یا چهارم خرداد تغییر کند. پایان جشنواره مقارن با آغاز فصل تابستان خواهد بود که زمینه مناسبی را برای صاحبان فیلم ها و سینمای ایران فراهم می سازد تا در یک فرصت طلایی بتوانند تولیدات خود در حوزه کودک و نوجوان را به گروه هدف و خانواده هایشان عرضه کنند و زمان لازم را برای رقابت جهت نمایش محصولاتشان در اکران نوروز را نیز به دست آورند.

چنانچه این چرخه با برنامه ریزی مناسب و همدلی و مشارکت همه ارکان سینمای ایران به ویژه دست اندرکاران حوزه کودک و نوجوان به حرکت در آید آنگاه می توان از جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان کنار همه محسناتش به عنوان «سال تحویل» سینمای کودک و نوجوان نیز با افتخار یاد کرد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان فیلم کودک سینما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۲۰۵۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگداشت جواد محقق در همدان برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، سیداحمد میرزاده دبیر پانزدهمین دوره جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی از بزرگداشت جواد محقق در همدان در روز ۱۳ اردیبهشت، همزمان با نقد و بررسی کتاب «این لحظه‌ها را دوست دارم» نوشته مریم زرنشان خبر داد.

وی با بیان اینکه جشنواره شعر کودکان و نوجوان رضوی امسال پانزدهمین دوره خود را می‌گذراند، گفت: این دوره تفاوت‌های عمده‌ای با دوره‌های قبل دارد که از جمله‌ی آن اجرای برنامه‌های استانی در خلال جشنواره است. در این راستا امسال فرصتی برای شهرها و استان‌های دیگر فراهم شد تا اهالی ادبیات کودک و نوجوان در سایر نقاط کشور نیز فرصت عرض ارادت به حضرت رضا (ع) را داشته باشند. در شهرهایی که به نوعی مرکزیتی در حوزه ادبیات کودک در کشور داشتند، نشست‌ها و برنامه‌هایی از جمله محافل شعرخوانی اجرا می‌شود که قم، همدان، کرمان، شیراز و تهران از این جمله‌اند.

دبیر پانزدهمین دوره جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی در ادامه گفت: در هر یک از این شهرها یک کتاب شعر کودک رضوی نیز نقد و بررسی می‌شود. علاوه بر این، در اغلب این شهرها از یک چهره‌ی پیشکسوت شعر کودک و نوجوان رضوی هم تجلیل می‌شود. نخستین برنامه در این زمینه در بیست و نهم فروردین ماه جاری در شهر مقدس قم که به نوعی مرکز ادبیات دینی کودک و نوجوان کشور محسوب می‌شود برگزار شد. در این برنامه حدود بیست نفر از شاعران کودک و نوجوان قم این فرصت را داشتند که شعرهایی که در حوزه رضوی و با مضامین زیارت و ارادت به ساحت حضرت رضا (ع) سروده بودند را بخوانند.

میرزاده گفت: دو کتاب شعر با عنوان «آمدی در شهر ما گل کاشتی» سروده آقای علی باباخانی درباره حضرت معصومه (ع) و کتاب «امام رضای مهربان» سروده آقای سید محمد مهاجرانی در این جلسه نقد و بررسی شد. از آقای محمد کاظم مزینانی پیشکسوت شعر و نوجوان نیز در قم تجلیل شد. آقای مزینانی در دهه هفتاد، مجموعه‌های متعددی در حوزه شعر آیینی کودک و نوجوان داشتند و همچنین یکی از نخستین کتب مستقل شعر کودک رضوی به نام هشت روز با امام هشتم نیز سروده ایشان است. مشابه این برنامه را نیز در روز ششم اردیبهشت در شهر کرمان خواهیم داشت که کتاب «کبوترها و آهوها» سروده‌ام در آن نقد و بررسی خواهد شد.

وی در پایان گفت: روز سیزدهم اردیبهشت نیز در شهر همدان نقد و بررسی کتاب «این لحظه‌ها را دوست دارم» نوشته مریم زر نشان را با بزرگداشت جواد محقق خواهیم داشت. مراسمی با همین سبک نیز در شیراز در نوزدهم و در تهران در بیست و سوم اردیبهشت برگزار می‌شود. روز ۲۹ اردیبهشت هم اختتامیه جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی در مشهد برگزار می‌شود.

کد خبر 6085156 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • پاکستان؛ فرصتی طلایی برای اکران و تولیدات مشترک سینمایی
  • اکران فیلم سینمایی «مست عشق» در ۶ سینمای مشهد از فردا ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • چهل‌ودومین جایزه کتاب سال فراخوان داد
  • پیش بینی استقبال ۱۰ برابری از جشنواره امسال تئاتر کودک و نوجوان رضوی
  • «اقیانوس پشت پنجره» برگزیده جشنواره هندی شد
  • فوت یک کودک در پی موتورسواری نوجوان ۱۳ ساله
  • برگزاری دومین اکران مردمی «آسمان غرب»/ میلاد کی‌مرام: نمی‌توان جلوی سینمای قهرمان محور را گرفت
  • بزرگداشت جواد محقق در همدان برگزار می‌شود
  • دبیر پانزدهمین دوره جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی:بزرگداشت استاد جواد محقق در همدان برگزار می‌شود 
  • سوپرایز میلاد کی مرام در اکران عمومی آسمان غرب + عکس و فیلم