Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر موزه‌ها و مرکز اسناد صنعت نفت خبر داد:‌ سه‌هزار سند نفتی و مرتبط با صنعت نفت در آستان قدس رضوی شناسایی و برای مرمت، نگه‌داری و حفاظت و مطالعه به تهران منتقل شدند.

اکبر نعمت‌الهی در گفت‌وگو با ایسنا توضیح می‌دهد: به دنبال ایجاد مرکز اسناد در وزارت نفت، یکی از تلاش‌های مرکز اسناد، جمع‌آوری اسناد قدیمی صنعت نفت، در داخل و خارج آن سازمان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما پیگیری بازگشت اسناد نفتی یا مرتبط به نفت را از سازمان‌های مرتبطی که ممکن است در دستگاه‌های خود داشته باشند، انجام می‌دهیم.

او دستگاه‌های دولتی مانند وزارت امورخارجه، مرکز اسناد انقلاب اسلامی، مجلس شورای اسلامی و آستان قدس رضوی را از جمله دستگاه‌هایی می‌داند که احتمال وجود اسنادی دررابطه با نفت در آن‌ها وجود دارد و ادامه می‌دهد: در رایزنی با آن‌ها قرار شد مالکیت این اسناد را به صنعت نفت بدهند، بنابراین بررسی اولیه توسط کارشناسان سندی انجام و با آماده‌سازی آن‌ها، این اسناد روی سیستم اسنادی ما قرار گرفته و نگهداری می‌شوند.

نعمت‌الهی با بیان این‌که این اسناد به مناسبت‌های مختلف و براساس موضوع‌های خاص به نمایش درمی‌آیند، بیان می‌کند: احتمالا این سه‌هزار سند هر کدام دارای موضوعات مختلفی هستند، بنابراین از بین آن‌ها اسناد مناسب انتخاب می‌شوند تا آماده‌سازی و از طریق سیستم اینترنتی به پژوهشگران عرضه شوند.

مدیر موزه‌ها و مرکز اسناد صنعت نفت با تاکید بر این‌که در حال حاضر اسناد منتقل‌شده در مرکز اسناد صنعت نفت قرار دارد و بررسی‌های کارشناسانه قرار است روی آن‌ها انجام شود، ادامه می‌دهد: کارشناسان ما در  آستان قدس این سه‌هزار سند را در این مرحله شناسایی کرده‌اند و باز هم تلاش می‌کنند تا اگر سندی موجود باشد، در اختیارمان قرار گیرد.

او همچنین با اشاره به  پیگیری‌های کارشناسان این مرکز با مجلس شورای اسلامی برای شناسایی اسناد مربوط به صنعت نفت در آن نهاد، بیان می‌کند: در حال رایزنی با مجلس هستیم تا لیست آن‌ها نیز آماده شود، همچنین یک توافق‌نامه بین ما امضا شده‌ تا همه‌ اسناد نفتی در مجلس را مکتوب کرده و منتشر کنیم.

نعمت‌الهی با اشاره به  شناسایی و انتقال یکسری سند تاریخی با موضوع نفت از وزارت امورخارجه به مرکز اسناد نفت، اظهار می‌کند: تا کنون در چند بخش مختلف، چندهزار سند در وزارت امورخارجه نیز شناسایی و به مرکز اسناد صنعت نفت منتقل شده‌اند.

او با بیان  این‌که در حال حاضر حدود ۲۵ میلیون برگ سند در مرکز صنعت نفت ایران جمع‌آوری شده‌اند، بیان می‌کند: در مرحله اول شناسایی، جمع‌آوری و آماده‌سازی اسناد انجام می‌شود، که با توجه به حجم کار، بسیار وسیع خواهد بود. از سوی دیگر به مرور اطلاعات وارد سیستم سایت مرکز اسناد می‌شوند که برای همه پژوهشگران قابل رویت باشند. با آماده‌سازی اسناد، آن‌ها هم به نمایش گذاشته شده و هم به صورت حرفه‌ای و استاندارد نگه‌داری می‌شوند.

رییس مرکز اسناد و موزه صنعت نفت همچنین درباره‌ قدمت اسناد به‌دست‌آمده توضیح می‌دهد: این اسناد دوره‌ قاجار، پهلوی اول و پهلوی دوم و همچنین دوره‌های معاصر و اوایل انقلاب اسلامی را شامل می‌شوند. حتی اسنادی در اختیار داریم که متعلق به زمان رواج نفت در منطقه خراسان بوده است.

نعمت‌الهی «ورود نفت»، «شرکت‌های ایرانی و خارجِ فعال در منطقه»، «همکاری‌های نفتی با کشورهای همجوار استان»، «وارد کردن نفت از کشورها»، «توزیع فرآورده‌های نفتی در منطقه»، «مراودات داخلی بین نفت و مجموعه‌ی سازمان‌های آن زمان»، «آمارهای مورد نیاز منطقه»، «اسنادی درباره‌ قراردادهای منعقده با آستان قدس رضوی» و «مکاتبات اداری قدیمی» را از جمله موضوعات مرتبط با اسناد منتقل‌شده به مرکز اسناد و موزه صنعت نفت عنوان می‌کند.

 

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: سند تاریخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۲۰۸۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دومین نشست کارگروه ملی امام رضا (ع) برگزار شد

به گزارش خبرگزاری مهر، سال گذشته به دستور وزیر امور خارجه و با مسؤولیت وزارت امور خارجه، نخستین نشست کارگروه ملی امام رضا (ع)، با محوریت رفع مسائل زائران بین‌الملل برگزار شد و امسال نیز دومین نشست آن به میزبانی آستان قدس با حضور حجت‌الاسلام فقیه اسفندیاری، معاون امور بین‌الملل آستان قدس رضوی، علیرضا بیگدلی، معاون وزیر امور خارجه و حجت‌الاسلام حجت گنابادی‌نژاد، معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی در اتاق جلسات معاونت امور بین‌الملل آستان قدس رضوی برگزار شد.

در این جلسه نسبت به فضای ظرفیت بین‌الملل شهر مشهد مقدس و مزیت‌های نسبی این شهر به عنوان شهر بین المللی و همچنین برگزاری نخستین اجلاسیه سفرای کشورهای زائر فرست در مشهد بحث و تبادل نظر شد.

دیپلماسی زیارت، حضور آستان قدس رضوی در رویدادها و نمایشگاه‌های بین‌المللی و همچنین حضور مؤسسات فرهنگی در نمایشگاه‌های مشهد از دیگر موضوعات مطرح شده در این نشست بود.

همچنین از دیگر موضوعاتی که در این نشست بحث و تبادل نظر شد، در خصوص مردمی‌سازی بحث زیارت در کشورهای هدف بود که چگونه مؤسسات و تشکل‌های مردمی در اقصی نقاط جهان بویژه کشورهای هدف بتوانند در خصوص گسترش کمی و کیفی زیارت تلاش کنند و بتوانیم با بهره‌مندی از ظرفیت مردمی در خصوص گسترش امر زیارت گام‌های مثبتی برداریم.

کد خبر 6088522

دیگر خبرها

  • دسترسی به ۲۵۰ هزار منبع مطالعاتی در کتابخانه تخصصی اهل بیت (ع) آستان قدس رضوی
  • دومین نشست کارگروه ملی امام رضا (ع) برگزار شد
  • نام ماندگار معمارباشی‌ها بر آستان زرافشان جانان
  • خواسته بافندگان فرش دستباف: بی گره‌ها و ربات باف‌ها هویت‌دار شوند
  • اسناد همکاری میان ایران و سریلانکا به امضا رسید
  • افزایش صادرات غیر نفتی در هرمزگان
  • رشد صادرات غیر نفتی در هرمزگان
  • دسترسی به ۲۵۰ هزار منبع مطالعاتی در کتابخانه تخصصی اهل بیت(ع) آستان قدس رضوی
  • دسترسی به 250 هزار منبع مطالعاتی در کتابخانه تخصصی اهل بیت(ع) آستان قدس رضوی
  • اهدای قرآن ویژه فلسطین به هیئت آستان قدس رضوی در مالزی