Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسنا، دانشگاه صنعتی شریف برای نخستین بار در میان ۲۵۰ دانشگاه برتر دنیا بر اساس رتبه بندی موضوعی تایمز ۲۰۲۰ در گروه علوم کامپیوتر قرار گرفت. در این رتبه‌بندی ایران برای نخستین بار به جمع ۲۵۰ دانشگاه برتر علوم کامپیوتر پیوست و دانشگاه صنعتی شریف در رده ۲۰۱-۲۵۰ قرار گرفت. امسال در مجموع ۱۲ دانشگاه ایرانی در جمع ۷۴۹ دانشگاه برتر دنیا در حوزه علوم کامپیوتر قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین در حوزه کلی مهندسی نیز نام دانشگاه صنعتی شریف در رده ۳۰۱-۴۰۰ جهانی و رده سوم کشوری مشاهده می‌شود. در این حوزه نیز ۳۳ دانشگاه از ایران در میان ۱۰۰۸ دانشگاه در جهان حضور دارند.

در حوزه علوم کامپیوتر دانشگاه Oxford بار دیگر در صدر جدول قرار دارد، در حالی که دانشگاه استنفورد (Stanford) به مقام دوم صعود کرده و در مقابل انستیتو فناوری زوریخ ETH سوئیس به مقام سوم سقوط کرده است و انستیتوی فناوری ماساچوست MIT نیز به مکان چهارم رسیده است و دانشگاه کمبریج (Cambridge) در بین پنج گروه برتر قرار دارد.

در حوزه کلی مهندسی دانشگاه‌های هاروارد (Harvard)، کمبریج (Cambridge)، استنفورد، Caltech و آکسفورد (Oxford) به ترتیب رتبه‌های اول تا پنجم را کسب کرده‌اند. این در حالی است که در سال گذشته دانشگاه آکسفورد مقام اول و دانشگاه Caltech مقام چهارم را در این حوزه کسب کرده بودند.

در رتبه‌بندی موضوعی تایمز از همان شاخص‌های رتبه‌بندی جهانی (شاخص‌های آموزش، پژوهش، ارجاعات، نگرش بین‌الملل و درآمد از صنعت) به منظور امتیازدهی به دانشگاه‌ها استفاده می‌شود. البته وزن‌دهی به شاخص‌ها در این رتبه‌بندی کمی متفاوت است. این شاخص‌ها در موضوعاتی مانند مهندسی، علوم کامپیوتر، علوم زیستی، علوم طبیعی، روان‌شناسی، حقوق، علوم اجتماعی، اقتصاد و علوم انسانی به طور متمرکز بررسی می‌شوند و حاصل آن رتبه‌بندی‌های موضوعی دانشگاهی است که به منظور مقایسه دقیق‌تر دانشگاه‌های تخصصی منتشر می‌شوند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۲۱۴۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت‌های تحقیقاتی و استنادی مبنای ارتقاء رتبه استادان است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در مراسم رونمایی از «سیاست‌نامه‌ای برای دانشگاه جمهوری اسلامی» که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، انتخاب استادان را بر اساس سیاست‌گذاری علمی و پژوهشی عنوان و تأکید کرد: در حال حاضر استادان بر اساس فعالیت‌های تحقیقاتی و استنادی رتبه می‌گیرند.
زلفی گل خاطرنشان کرد: به استادانی که پویایی علمی ندارند، پایه علمی هم تعلق نمی‌گیرد.
وی همچنین با اشاره به تقویت پژوهانه در برنامه پنج ساله هفتم توسعه گفت: دانشگاه‌های فعال، هم بودجه فرهنگی بیشتر می‌گیرند و هم دانشجویان آنها بورسیه و سرآمد می‌شوند.
زلفی گل در ادامه، افزوده شدن ۶۷ مجله تحقیقاتی به نشریات علمی کشور طی دو سال و نیم گذشته را یادآور شد و تأکید کرد: اگر قبلاً عیبی در مدیریت وزارت علوم و دانشگاه‌ها وجود داشته، نباید به حساب ما گذاشته شود.

دیگر خبرها

  • رتبه دانشگاه محقق اردبیلی در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی قابل توجه است
  • حضور دانشگاه بوعلی سینا در رتبه‌بندی نیچر ایندکس ۲۰۲۴
  • میزبانی دانشگاه آزاد بجنورد از داوطلبان کنکور سراسری در سه گروه آزمایشی اصلی
  • احداث اولین خوابگاه متاهلی در دانشگاه شاهد/ در شاخص‌های فرهنگی رتبه برتر را کسب کردیم
  • افزایش نگرانی‌ها از کمبود متخصص بیهوشی در قزوین
  • پذیرش دانشجوی دکتری به شیوه استادمحور برای اولین بار کلید خورد
  • اولین نشست همکاری‌های علمی دانشگاه‌های ایران با کشورهای حوزه بریکس
  • فعالیت‌های تحقیقاتی و استنادی مبنای ارتقاء رتبه استادان است
  • آمادگی وزارت علوم برای همکاری با بریکس در حوزه آموزش‌های مهارتی
  • حمایت ۴ میلیارد تومانی بخش صنعتی از پژوهشگران امیرکبیر