Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@00:57:19 GMT

ارایه آمار دقیق در رفع مبادی بی‌سوادی موثر است

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۲۱۵۰۹

ارایه آمار دقیق در رفع مبادی بی‌سوادی موثر است

محمدعلی واقعی روز یکشنبه در نشست شورای پشتیبانی سوادآموزی استان که به ریاست استاندار خراسان جنوبی برگزار شد افزود: طبق آمار در دسترس ۹۵.۹ درصد مردان و ۹۴ درصد زنان ۱۰ تا ۴۹ سال استان باسواد هستند و از آنجا که ۲.۷ درصد بی‌سوادی در مردان و ۵.۴ درصد در زنان است میزان بی‌سوادی زنان ۲ برابر مردان خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: ارایه آمار دقیق از سوی مرکز آمار در تعیین چشم‌اندازهای آموزشی موثر خواهد بود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی در پاسخ به مدیرکل آموزش و پرورش با بیان اینکه نحوه آمار و شاخص‌های آموزشی آموزش و پرورش و مرکز آمار متفاوت است گفت: طبق شاخص‌های مرکز آمار احتمالا آمار بی‌سوادی در خراسان جنوبی به ۲۰ هزار نفر برسد در حالی که شاخص‌های آموزش و پرورش آماری بسیار پایین‌تر را ارایه می‌دهد.

مجید پورعیسی ادامه داد: طبق ماده هفت مرکز آمار ارایه هرگونه آمار ممنوع و کاملا محرمانه است و آموزش و پرورش می‌تواند از ظرفیت دهیاری‌ها برای کسب این آمار بهره‌مند شود.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی در ادامه سخنانش با بیان اینکه پراکندگی جمعیت بی‌سوادان استان از مهمترین مشکلات در این حوزه است گفت: عدم تمایل همسران و خانواده دختران از دیگر مواردی است که امیدواریم با فرهنگ‌سازی و تلاش در عرصه سوادآموزی بتوانیم بخشی از این مشکلات را مرتفع کنیم.

وی با اشاره به طرح سوادآموزی زنان و دختران افزود: در مرحله دوم ۳۰۰ نفر مورد نظر قرار گرفتند که این طرح در ۱۲ استان اجرا می‌شود.

واقعی اظهار داشت: در طرح سوادآموزی به عشایر استان در گروه سنی ۱۰ تا ۶۰ سال ۳۶۰ نفر مورد نظر قرار گرفتند که در حال اجرا است.

وی گفت: در حوزه کودکان کار و بازمانده از تحصیل بخش قابل توجهی شناسایی و ساماندهی شدند اما آماری که داده می‌شود براساس برخی انتقالی‌های ثبت نشده و ثبت نام دانش‌آموز در استان دیگر است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی هم بیان کرد: از ظرفیت روحانیون در رفع مبادی بی‌سوادی در روستاها باید به خوبی استفاده شود و بارها این مهم به روحانیون تاکید شده است.

حجت الاسلام احمد رضایی افزود: روحانیون حتی در روستاهای بالای چهار خانوار در مواقع خاص حضور می‌یابند و در کنار آموزش قرآن، سوادآموزی هم شکل می‌گیرد.

وی گفت: اگر بخواهیم در زمینه رفع مبادی بی‌سوادی در روستاها شاهد رشد باشیم شوراهای فرهنگی باید در روستا تشکیل شود.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی اظهار داشت: شوراهای فرهنگی در کنار کمک به رفع مبادی بی‌سوادی در سایر حوزه‌ها هم موثر واقع می‌شود.

تکمیل مشخصات بی‌سوادان با کمک گرفتن از فرمانداران و دهیاران، کمک به بی‌سوادی زنان و دختران، سوادآموزی به عشایر، تبلیغ و ترویج سوادآموزی و شناسایی و جذب اولیای بی‌سواد دانش آموزان از مهمترین مصوبات این شورا بود.

همچنین اختصاص یک میلیارد و ۸۴ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان برای جذب مدارس کم جمعیت که هنوز محقق نشده بود، ایاب و ذهاب دانش‌آموزان، اجرای طرح‌های محلی شتاب‌دهنده در شهرستان‌های نهبندان و سربیشه با توجه به اینکه بیشترین آمار بی‌سواد را دارند از مصوبات جلسه قبل این شورا بوده است.

همکاری دستگاه‌های اجرایی برای رفع مبادی بی‌سوادی و صدور ابلاغ برای فرمانداران به عنوان روسای شوراهای پشتیبانی شهرستان‌ها از دیگر مصوبات جلسه قبل شورای پشتیبانی سوادآموزی است.

بعد از الحاق اداره کل سوادآموزی به آموزش و پرورش این اولین شورای پشتیبانی سوادآموزی مستقل در خراسان جنوبی بود.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مرکز آمار ایران سواد آموزی خراسان جنوبی آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۲۱۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازنگری ۲۱۰ استاندارد ملی در خراسان جنوبی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، مدیر کل استاندارد استان گفت: در سال گذشته تعداد ۲۱۰ بازنگری استاندارد ملی ایران و تدوین استاندارد با هدف تجدید نظر و به روز رسانی آنها در خراسان جنوبی انجام شد.


مهدی دستورانی، تدوین، تجدید نظر و بازنگری در خصوص استاندارد‌های ملی را یکی از اولویت‌ها و اهداف سازمان ملی استاندارد دانست و افزود: بر این مبنا هر ساله تعداد قابل توجهی از بازنگری و بررسی استاندارد‌های ملی در حوزه‌های مختلف انجام می‌شود.


وی با تاکید بر ارتقاء استاندارد‌های ملی گفت: بازنگری و تجدید نظر استاندارد‌هایی که سال‌ها از تدوین آنها گذشته است، سبب به روز رسانی آن و در نتیجه افزایش کیفیت محصول و ارتقای سطح ایمنی و سلامت جامعه نیز می‌شود ک این خود، بازار رقابت محصولات تولیدی داخل را در سطح جهانی گرم نگه می‌دارد.

دیگر خبرها

  • افزایش ۱۰ درصدی تردد در محور‌های مواصلاتی استان اردبیل
  • عصر نوین آموزش زبان انگلیسی: نقش موثر آموزشگاه های زبان انگلیسی در تهران
  • بیش از ۹۵۰ نفر در دوره‌های مختلف تحصیلی سوادآموزی بوشهر جذب شده‌اند
  • خود مراقبتی و تغذیه صحیح عاملی موثر در پیشگیری از بیماری‌های قلبی
  • رفتاردرمانی دیالکتیکی برای اختلال شخصیت مرزی
  • ۲۰۰ میلیارد تومان برای رفع تنش آبی در طبس ابلاغ شد
  • بازماندگی از تحصیل، بهانه آموزش‌وپرورش برای حفظ نهضت سوادآموزی/ سوخت‌بری، دانش‌آموزان را برای فرار از مدرسه وسوسه می‌کند
  • ۱۳۰۰ نفر از دوره‌های آموزشی صنایع دستی بهره‌مند شدند
  • بازنگری ۲۱۰ استاندارد ملی در خراسان جنوبی
  • مؤلفه‌های آموزش و فرهنگسازی به عنوان عوامل موثر در مصرف بهینه نان