Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@21:12:05 GMT

رقابت عربستان و قطر برای سرمایه‌گذاری در سودان

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۲۴۰۹۳

رقابت عربستان و قطر برای سرمایه‌گذاری در سودان

به گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، سودان به کشوری برای رقابت میان سعودی و قطر تبدیل شده است، درحالی که مقامات دولت انتقالی این کشور همواره اعلام کرده‌اند، سیاست خارجی آنها بر پایه توازن و دوری از هرگونه عضویت در محور خاصی است و آنها برخلاف سیاست‌های "عمر البشیر" رئیس جمهوری مخلوع (۱۹۸۹ – ۲۰۱۹)، به دنبال تحقق منافع ملی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین ارتباط "عبدالرحمن بن علی الکبیسی" سفیر قطر در خارطوم در دیدار روز یکشنبه با "اسما محمد عبدالله" وزیر امورخارجه سودان، از تمایل قطر برای توسعه همکاری با سودان در تمامی زمینه‌ها و نیز حمایت از این کشور در محافل بین‌المللی خبر داد.

الکبیسی بدون اشاره به جزئیات و میزان دقیق سرمایه‌گذاری کشورش در سودان اعلام کرد، دوحه در بخش‌های انرژی، معدن و کشاورزی سودان سرمایه‌گذاری را افزایش خواهد داد و  بخش خصوصی را برای سرمایه‌گذاری در سودان ترغیب می‌کند.

براساس آمارهای رسمی سودان، سرمایه‌گذاری قطر در این کشور به یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار می‌رسد و دوحه در ۴۰ طرح کشاورزی، گردشگری و املاک و مستغلات سرمایه‌گذاری کرده است.

همزمان نیز "علی بن حسن جعفر" سفیر عربستان در خارطوم با "عادل علی ابراهیم" وزیر انرژی و معدن سودان دیدار کرد و گفت که ریاض بدنبال فرصت‌های بزرگ و واقعی برای سرمایه‌گذاری در سودان است.

براساس آمارهای رسمی سودان، سرمایه‌گذاری عربستان در این کشور به ۱۱ میلیارد دلار می‌رسد و به این ترتیب در میان کشورهای حاشیه خلیج فارس، دارای بیشترین سرمایه‌گذاری در سودان است.

سفیر عربستان در خارطوم گفت، کشورش همکاری با سودان را افزایش می‌دهد و بدنبال سرمایه‌گذاری در بخش‌های انرژی و معدن است.

جعفر با اشاره به تمایل شرکت "آیکوبات" وابسته به صندوق سرمایه‌گذاری عربستان برای سرمایه‌گذاری در تمامی انرژی‌های جایگزین در سودان گفت، شرکت معادن سعودی نیز بدنبال سرمایه‌گذاری در بخش معادن؛ بویژه معدن طلا و آهن است.

دولت انتقالی سودان به ریاست "عبدالله حمدوک" امیدوار است، بتواند شرایط اقتصادی وخیم و اسف بار این کشور را سامان دهد.

حمدوک پیشتر اعلام کرد، دولت خارطوم برای جلوگیری از کاهش ارزش پول ملی به ۲ میلیارد دلار ذخیره نقدی، افزون بر هشت میلیارد دلار برای بازسازی اقتصاداش نیاز دارد.

سودان پس از جدایی از سودان جنوبی  (۲۰۱۱) و به خاطر آن که بخش عظیمی از ذخایر نفتی‌اش را از دست داد، با مشکلات عدیده اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کند.

عربستان سعودی و امارات متحده عربی اوایل اردیبهشت سال جاری نیز  از کمک سه میلیارد دلاری به سودان خبر دادند.

منابع رسمی سعودی در آن زمان اعلام کردند، ۵۰۰ میلیون دلار از این کمک در اختیار بانک مرکزی سودان قرار خواهد گرفت و ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دیگر صرف تهیه مواد غذایی، دارویی و فراورده‌های نفتی می‌شود.

روابط قطر و عربستان از  ۵ ژوئن ۲۰۱۷ (۱۵ خرداد ۹۶) که به همراه امارات، بحرین و مصر، دولت دوحه را به حمایت از تروریسم متهم کردند، قطع است.

سعودی به همراه سه متحد خود همچنین تمامی مرزهای زمینی، دریایی و هوایی را به روی قطر بستند و ۱۳ شرط برای از سرگیری روابط با دوحه اعلام کرده‌اند اما دوحه با بیان این‌که شروط تعیین‌شده ناقض حق حاکمیت این کشور است به هیچ‌یک از آنها تن نداده است.  

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سودان قطر عربستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۲۴۰۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد

به گزارش خبرگزاری مهر، «علیرضا عنایتی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان سعودی در گفت‌وگو با شبکه العربیه اعلام کرد: امسال در موسم حج ۹۰ هزار ایرانی عازم سرزمین وحی خواهند شد.

سفیر ایران در ریاض درباره اعزام عمره گزاران ایرانی به عربستان تاکید کرد: این اقدام در چارچوب مراحل توافقی است که در ماه مارس میان وزرای خارجه دو کشور در پکن منعقد شد.

وی همچنین در این گفت‌وگو بازگشت پروازهای مستقیم بین دو کشور و چندین پرواز عمره را از جمله مراحل اجرای این توافقنامه ذکر کرد.

عنایتی افزود: این پروازها به مدت ۲۰ روز تا قبل از آغاز موسم حج ادامه خواهد داشت و تعداد کل عمره‌گزاران ایرانی تا آن زمان که پروازهای عمره پایان خواهد یافت به ۶۰۰۰ نفر خواهد رسید.

وی درباره حج‌گزاران ایرانی در موسم حج امسال نیز گفت: بر اساس توافق میان سازمان حج و زیارت ایران و وزیر امور اسلامی در عربستان سعودی ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد.

گفتنی است؛ روز دوشنبه ۳ اردیبهشت ماه پس از گذشت ۹ سال وقفه، نخستین گروه عمره‌گزاران ایرانی با استقبال سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان، سرکنسول کشورمان و مسوولان حج و عمره ایران و عربستان وارد مدینه منوره شدند.

سفیر کشورمان در ریاض با ابراز خرسندی از ورود عمره‌گزاران ایرانی پس از یک توقف طولانی، تبادل سفرهای زیارتی را علاوه بر برکات معنوی و روحی، موجب نزدیکی بیشتر دو ملت و استحکام روابط دو کشور دانست.

عنایتی با اشاره به اشتیاق هموطنان ایرانی برای تشرف به زیارت خانه خدا، مسجد نبوی شریف و حرم مطهر رسول الله و ائمه بقیع علیهم السلام اضافه کرد: به‌لطف الهی و با تلاش‌های مستمر نهادهای ذی‌ربط این امر میسر گردید و به‌ امید خداوند این مسیر بعد از حج تمتع با تلاش‌های سازمان‌های ذی‌ربط ادامه خواهد یافت.

عنایتی همچنین از مسؤولان پادشاهی عربستان سعودی از جمله وزارت خارجه این کشور برای همکاری‌های مربوطه تشکر کرد.

کد خبر 6087600 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • رشد قابل توجه صنعت فیلم عربستان
  • بانکداران خارجی در راه عربستان | کاکائو چه چالشی برای دنیا ایجاد کرد؟
  • پادشاه عربستان به بیمارستان رفت
  • پادشاه عربستان بستری شد
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال می شوند
  • عربستان به دنبال جذب سرمایه‌گذار برای پروژه نئوم
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد
  • امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد
  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد
  • نئوم، بن‌سلمان را دست به دامن چینی‌ها کرد!