Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت، ضمن تشریح حدود فعالیت شرکت‌های استارتاپی در حوزه ارائه خدمات پزشکی، به اصل حفظ محرمانگی اسرار بیماران تاکید کرد و گفت: مدیریت آزمایشگاه‌های پزشکی حق به اشتراک گذاشتن اسرار بیمار در فضاهای ناامن و با افرادی که قانون و ضوابط، آنها را تائید نمی‌کند را ندارند.

دکتر سیامک سمیعی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص فعالیت شرکت‌های استارتاپی مثل آزمایشگاه آنلاین و کسب و کارهای نوپای دیگر در حوزه ارائه خدمات آزمایشگاهی پزشکی، افزود: فضا برای فعالیت استارتاپ‌ها و کسب و کارهای نوپا در حوزه سلامت و بخصوص در بخش آزمایشگاه پزشکی فراهم است و نیازهای متعدد و متنوعی در این خصوص وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیاست وزارت بهداشت نیز حمایت قاطع از مشارکت آنها در پاسخ به نیازهای واقعی نظام سلامت است.

وی ادامه داد: آزمایشگاه آنلاین و شرکت‌های مشابه از آنجا که یک موسسه پزشکی نیستند، بر اساس قانون و مقررات نمی‌توانند در بسیاری از امور پزشکی و مرتبط با سلامت، که انجام آنها نیازمند مجوز خاص است، فعالیت کنند و تاکنون هیچ مجوز مستقلی به آنها داده نشده است تا بتوانند در امور تشخیصی و درمانی مداخله داشته باشند. این قبیل شرکت‌ها تنها می‌توانند در ارتباط شفاف و قانونی با آزمایشگاه‌های پزشکی و زیر نظر مسئول فنی آزمایشگاه فعالیت‌هایی نظیر معرفی و اطلاع‌رسانی و ایجاد دسترسی به خدمات آزمایشگاهی از طریق مکانیسم‌ها و فعالیت‌های تبلیغاتی داشته باشند. بنابراین اجازه مداخله در فرآیندهای تشخیصی و درمانی نظیر فرستادن نمونه‌بردار برای نمونه‌گیری در خارج از آزمایشگاه مجاز را ندارند.

مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت افزود: در صورت عقد قرارداد بین چنین شرکت‌هایی با آزمایشگاه‌های پزشکی، این شرکت‌ها تنها مجاز به برقراری ارتباط بین متقاضی انجام آزمایش و آزمایشگاه می‌باشند. بدیهی است که متقاضی انجام آزمایش در همه حال مختار به انتخاب آزمایشگاه مورد نظر خود است. هم اکنون تعدادی از آزمایشگاه‌های کشور به طور مستقیم در سطح فضای مجازی خود را در معرض دید و انتخاب متقاضیان انجام آزمایش قرار می‌دهند که این اقدام نوعی فعالیت تبلیغاتی محسوب می‌شود و باید مطابق قانون، مجوز سازمان نظام پزشکی را دریافت کرده باشد.

وی با اشاره به اینکه قرارداد بین شرکت‌های استارتاپی و آزمایشگاه پزشکی نیز از این قاعده مستثنی نیست، تصریح کرد: در صورتیکه متقاضی انجام آزمایش از طریق چنین شرکت‌هایی با آزمایشگاه موردنظر خود ارتباط برقرار کند، کلیه فرآیندهای مربوط به چرخه انجام آزمایش نظیر پذیرش نسخه آزمایش، اعزام نمونه‌بردار و نمونه‌گیری به محل مورد نظر متقاضی انجام آزمایش و ارسال گزارش آزمایش به او یا پزشک معالجش باید توسط خود آزمایشگاه و زیر نظر مسئول فنی آن انجام شود.

وی با اشاره به به ضرورت حفظ محرمانگی داده‌ها و اطلاعات بیماران و یا متقاضیان انجام آزمایش، گفت: مطابق آئین‌نامه تاسیس و مدیریت آزمایشگاه‌های پزشکی، مسئول آزمایشگاه ملزم به اتخاذ روش‌های متناسب و موثر بوده و حق به اشتراک گذاشتن آنها در فضاهای ناامن و با افرادی که قانون و ضوابط آنها را تائید نمی‌کند را ندارد.

سمیعی در پایان موضوع بسیار مهم دیگری که در فعالیت‌های تبلیغی در ارتباط با خدمات آزمایشگاهی مطرح است را پیشگیری از تشویق به آزمایش‌های غیرضروری و ایجاد تقاضای القایی دانست و تاکید کرد: معاونت‌های درمان دانشگاه‌ها، در جهت حفاظت مالی از منابع مالی سلامت و مردم، در ارزیابی‌های نظارتی خود ملزم به کسب اطمینان از عدم اقدام و یا مشارکت آزمایشگاه و ذی‌نفعان آنها در انحرافات و تخلفاتی که به منابع مالی سازمان‌های بیمه‌گر و جیب مردم آسیب وارد می‌کند، هستند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: وزارت بهداشت آزمايشگاه استارتاپ سلامت درمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۲۴۱۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام بیش از ۳۳۱ هزار آزمایش کلرسنجی از شبکه‌های توزیع آب استان یزد

علمدار مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان یزد با اشاره به اهمیت پایش‌های مستمر آب گفت: بیش از ۳۳۱ هزار مورد آزمایش کلرسنجی و کدورت، شش هزار و ۷۷۱ نمونه باکتریولوژی، ۴۲۲ نمونه فیزیک و شیمیایی و ۲۱۰ نمونه فلزات سنگین در این بازه زمانی مورد آزمون و پایش قرار گرفت. 
 
او افزود: نکته حائز اهمیت مطلوبیت ۱۰۰ درصدی آزمون‌های باکتریولوژی، فلزات سنگین و کدورت سنجی و مطلوبیت ۹۹.۵% کلرسنجی برای خروجی مخازن و شبکه‌های توزیع آب شهری و روستایی استان در سال گذشته بوده است. 
 
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان یزد از اجرای برنامه ایمنی آب برای هفت شهر و شش روستای استان به منظور افزایش اطمینان از سلامت و بهداشت آب خبر داد و یادآور شد: استان یزد در زمینه‌ی اجرای برنامه ایمنی آب در کشور، جایگاه نخست را دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • ادعای صدور برگه‌های تقلبی توسط آزمایشگاه‌ها کذب است
  • انجام بیش از ۳۳۱ هزار آزمایش کلرسنجی از شبکه‌های توزیع آب استان یزد
  • انجام بیش از ۳۰۰ آزمایش کلرسنجی از شبکه‌های توزیع آب
  • افزایش ده درصدی ارائه خدمات آزمایشگاهی بیمارستان حشمتیه سبزوار
  • افزایش ۳۵ درصدی خدمات بهداشتی، دندانپزشکی و آزمایشگاهی در چهارمحال و بختیاری
  • ارایه رایگان یک میلیون و ۴۶۰ هزار خدمت آزمایشگاهی در مرکزی
  • استان همدان صاحب آزمایشگاه تخصصی ژنتیک شد
  • اعلام شرط روسیه برای بازگشت به معاهده منع جامع آزمایش هسته‌ای
  • لاوروف شرط بازگشت به معاهده منع جامع آزمایش هسته‌ای را گفت
  • شرط روسیه برای بازگشت به معاهده منع جامع آزمایش هسته‌ای