Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل منطقه گفت: اگر قرار بود نظام جمهوری اسلامی به کشوری عادی تبدیل شود نیازی به انقلاب کردن وجود نداشت.  به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اخیر فرماندهان سپاه (۱۰ مهر ۱۳۹۸) به موضوع تلاش دشمن برای آنچه «عادی کردن» (نرمالیزاسیون) می‌نامند، اشاره‌کرده و فرمودند: «سلطه‌گران به گفته خودشان می‌خواهند ایران به کشوری عادی یعنی منطبق با سازوکار نظام سلطه تبدیل شود، اما جمهوری اسلامی از آغاز شکل‌گیری خود با نظام سلطه مقابله کرده و از این پس نیز مطلقاً تسلیم زورگویان جهانی نمی‌شود و راه انقلابی‌گری و مقابله با سلطه‌گران را قطعاً ادامه خواهد داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

این فراز از بیانات رهبر انقلاب مورد توجه رسانه‌های خارجی و ضدانقلاب قرارگرفته گرفت که از این رو با توجه به نحوه بازتاب این موضع و پیشینه موضوع در ادبیات دشمن و غرب‌گرایان داخلی برای تحلیل این موضوع به سراغ کارشناسان رفته‌ایم.

در همین راستا با سعدالله زارعی کارشناس مسائل بین‌الملل و عضو هیأت علمی دانشگاه تهران گفتگو کردیم. وی در این گفتگو اظهار داشت: بحث عادی شدن که در واژه‌های مقام معظم رهبری مطرح شد با عادی شدن که در ادبیات سیاسی جبهه مقابل مطرح می‌شود تفاوت بنیادین دارد.
* اگر قرار بود نظام جمهوری اسلامی به کشوری عادی تبدیل شود نیازی به انقلاب کردن نداشت
وی با تأکید بر اینکه اگر قرار بود نظام جمهوری اسلامی به کشوری عادی تبدیل شود نیازی به انقلاب کردن وجود نداشت، افزود: آنچه مایک پمپئو مقام آمریکایی در ارتباط با عادی نشدن مطرح می‌کند به این معناست که ایران نمی‌خواهد در چارچوب حقوق شناخته‌شده جهانی متعهد بوده و به تکالیف خود عمل کند و درواقع این‌طور القا می‌کند که ایران از جنبه حقوقی کشوری زیاده‌خواه و از جنبه تکالیف کشوری تکلیف گریز است.
* برخی از بنیان‌های بین‌المللی را استعماری می‌دانیم
زارعی بابیان این‌که چنین رویکردی در منطق جمهوری اسلامی کاملاً غلط است و ما ازلحاظ سیاسی برخی از بنیان‌های بین‌المللی را استعماری می‌دانیم در عین‌حال تصریح کرد: جمهوری اسلامی با همه قوانین جهانی چنین مواجهه‌ای ندارد که در این زمینه می‌توان به قوانین مربوط به محیط زیست، کشاورزی و سیاست خارجی و امثال آن اشاره کرد.

این کارشناس مسائل بین‌الملل در همین زمینه اظهار داشت: برخی از این قوانین بین‌المللی ماهیت استعماری ندارد کما اینکه جمهوری اسلامی بعد از انقلاب عضو سازمان انرژی اتمی باقی ماند و تغییری در عضویت ایران در آژانس بین‌المللی صورت نگرفت.
*ایران کشوری نظام‌مند مبتنی بر قوانین و آشنا به تکالیف خود در سطح جهانی است
وی در مثال دیگری به پذیرش «ان پی تی» از سوی کشورمان و فعالیت در چارچوب آن اشاره کرد و گفت: ما در حوزه سیاست خارجی اصل «عدم مداخله» و اصل «عدم تعرض» را پذیرفته‌ایم و از این‌رو کشوری نظام‌مند مبتنی بر قوانین هستیم که درعین‌حال به تکالیف خود در سطح جهانی نیز واقفیم.

زارعی ادامه داد: جمهوری اسلامی در زمینهٔ حقوق خود مطالباتش را دنبال می‌کند، اما آمریکا این موضوع را نمی‌پسندد و توقع دارد کشور‌هایی مانند ایران فقط به یک سلسله تکالیف خود قائل باشند و عمل کنند.
*چرایی عادی نبودن رفتار رژیم آمریکا در نظام بین‌الملل
این کارشناس مسائل بین‌الملل در جمع‌بندی سخنان خود ضمن اشاره به تفاوت ادبیات سیاسی رهبر معظم انقلاب و مخالفان انقلاب اسلامی به موضوع دیگری مبنی بر عادی نبودن رژیم آمریکا در نظام بین‌الملل پرداخت.
* آمریکا از انواع قوانین بین‌المللی خارج‌شده و تکالیف خود را رها کرده است
وی درباره اینکه آیا آمریکا با توجه به مصادیق متعددی از جنایات و سیاست‌های استکباری کشوری عادی محسوب می‌شود یا خیر، گفت: آمریکا بر اساس عملکردی که در سه سال اخیر داشته و البته این امر مسبوق به سابقه نیز هست و در دولت‌های پیشین آمریکا نیز نمونه‌های تخلفات قانونی دولت آمریکا مشهود بوده، در بسیاری از موارد خارج از چارچوب قوانین بین‌المللی عمل کرده است.

زارعی با بیان اینکه بررسی عملکرد آمریکا در سه سال اخیر نیز نشان می‌دهد این دولت از انواع قوانین بین‌المللی خارج‌شده و تکالیف خود را رها کرده است، یادآور شد: این در حالی است که این رژیم با افزایش حضور نظامی در برخی کشور‌ها از جمله عربستان نشان داده که برای خود حقوقی بی‌انت‌ها قائل است و در عین‌حال می‌خواهد جمهوری اسلامی حقوق بلاتکلیف داشته باشد و از این رو چنین سیاستی، آمریکا را در خارج از این کشور با انتقادات بسیاری مواجه کرده است. منبع: خبرگزاری فارس

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سعدالله زارعی نظام جمهوری اسلامی ایران مایک پمپئو مذاکره با آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۲۵۴۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در دنیای بی سر نظام بین‌الملل باید از امنیت خود دفاع کرد

سفیر ایران در ایروان در نشستی در خصوص پاسخ ایران به جنایت‌های رژیم اسرائیل گفت: در دنیای بی سر نظام بین‌الملل باید برخود متکی بود و از منافع و امنیت خود دفاع کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، مهدی سبحانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان در نشست مطبوعاتی روز سه شنبه 28 فروردین ماه 1403 در ارتباط با تحولات اخیر در منطقه غرب آسیا و پاسخ قاطع به حملات نظامی رژیم صهیونیستی به مواضع ایران در سوریه و بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق گفت: طی چند ماه گذشته رژیم صهیونیستی بارها طی عملیات‌های تروریستی به مواضعی از جمهوری اسلامی ایران در خاک سوریه حمله کرده و تعدادی از مستشاران نظامی ایران را مورد هدف قرار داده است. ما به دلیل اینکه دنبال افزایش تنش در غرب آسیا نیستیم، بارها خویشتنداری کرده‌ایم؛ اما گویی رژیم صهیونیستی از این موضوع سیگنال‌های غلط دریافت کرده است و در آخرین اقدام خود 2 هفته قبل با موشک‌های ساخت آمریکا حمله گستاخانه‌ای به سفارت کشور ما در دمشق انجام داد که در واقع حمله علیه کنوانسیون‌های بین‌المللی و حقوق بین‌الملل است که در نتیجه 7 تن از مستشاران نظامی ما که گذرنامه رسمی دیپلماتیک داشتند به شهادت رسیدند.

وی با اشاره به درخواست ایران برای برگزاری نشست فوری شورای امنیت سازمان ملل گفت: بیانیه‌ای به ابتکار یکی از اعضای شورای امنیت ارائه شد؛ اما با کارشکنی آمریکا، فرانسه و انگلیس مواجه گردید و متأسفانه شورای امنیت حتی یک بیانیه حداقلی نیز در محکومیت تعرض و حمله به اماکن دارای مصونیت صادر نکرد و حقوق بین‌الملل و اصول منشور ملل متحد نادیده گرفته شد و بار دیگر استانداردهای دوگانه کشورهای غربی خودنمایی کرد.

سبحانی افزود: با این حال ما 10 روز منتظر تلاش‌های دیپلماتیک برای محکومیت و در نظر گرفتن اقدامات تنبیهی علیه رژیم صهیونیستی ماندیم و عجیب آنکه همان کشورهای غربی در تماس‌های مداوم با ما بدون آنکه نقض مقررات بین‌المللی توسط رژیم صهیونیستی را محکوم کنند، خواستار خویشتنداری ما می‌شدند.

سفیر ایران همچنین گفت: طبیعی است که در دنیای بی سر نظام بین‌الملل وقتی سازمان‌های بین‌المللی حقوق دیگر اعضاء را نادیده می‌گیرند و قدرتمندان هم چشم خود را می‌بندند فقط باید برخود متکی بود و از منافع و امنیت خود دفاع کرد.

وی ادامه داد: به همین دلیل چاره‌ای برای ایران جز دفاع از منافع خود نماند و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در بامداد یکشنبه اهدافی را در داخل سرزمین‌های اشغالی هدف قرار دادند. حملات ما محدود بود و فقط معطوف به مراکزی شد که منشأ حملات نظامی علیه ما و حمله علیه سفارت ما در دمشق بود. ما بر خلاف رژیم کودک کش صهیونیستی هیچ مرکز غیرنظامی شامل بیمارستان‌ها، مراکز عمومی و شهروندان عادی را هدف قرار ندادیم. حملات ما بسیار هوشمندانه و دقیق بود و به اهداف خود رسیدیم.

هشدار سفیر ایران در لبنان به رژیم اسرائیل و حامیانشخطیب زاده: ایران هم توان و هم ظرفیت دفاع از خود را دارد

سبحانی تصریح کرد: اقدام ما در چارچوب ماده 51 منشور ملل متحد و حق ذاتی دفاع مشروع بود، اما متاسفانه بعد از این پاسخ مشروع و قانونی برخی دولت‌های اروپایی و غربی، دفاع مشروع ایران را یک اقدام تهاجمی جلوه دادند و این کار به معنای فراهم آوردن زمینه برای ماجراجویی جدید توسط رژیم صهیونیستی است.

وی اظهار داشت: همانها که قبل از پاسخ ما با ما تماس گرفته و خواستار خویشتنداری ما بودند، حالا با شاگرد لوس و ننر مکتب خود تماس بگیرند و مانع ماجراجویی جدید شوند. نمی‌شود که از یک سو خواستار کاهش تنش شد و از سوی دیگر به رژیم کودک کش اجازه داد جنگ را به منطقه تحمیل کند.

سفیر ایران خاطر نشان کرد: برخی از سفارتخانه‌های اروپایی هم مواضع نادرست و یکجانبه رهبران خود در خصوص واکنش مشروع ایران را در ارمنستان به زبان ارمنی و فارسی بازنشر می‌کنند. آنها می‌خواهند مردم ارمنستان را تحت تأثیر سیاست‌های نادرست خود قرار دهند و ایران را نزد افکار عمومی ارمنستان بدنام کنند.

وی با بیان اینکه به آنها توصیه می‌کنم دست از این ریاکاری‌ها بردارید و تلاش نکنید ارمنستان را وارد درگیری‌های ژئوپلتیک خودتان کنید، افزود: اینجا می‌دانند که یکی از عوامل اصلی بی ثباتی در قفقاز جنوبی رژیم صهیونیستی است و در جنگ دوم قره‌باغ سربازان ارمنی با سلاح‌های اسرائیلی کشته شدند. به دنبال تطهیر این رژیم نباشید. دستمال کثیف شیشه را پاک نمی‌کند. با سیاست یک بام و دو هوا نمی‌توانید ثبات را به منطقه بیاورید. رفتارهای شما و حمایت‌های بی منطق شما از رژیم شرور به معنی عادی‌ سازی شر مطلق است.

سبحانی در آخر تاکید کرد: اگر به دنبال ثبات هستید صادقانه رفتار کنید. تروریسم بد و خوب ندارد. رفتار گزینشی فقط ماجراجویی‌های رژیم صهیونیستی را تشویق می‌کند و منطقه را به کام جنگ می‌برد. سیاست ایران بر مدار صلح و دوستی استوار است. پیام ما به منطقه و جهان پیام صلح، امنیت و پیشرفت برای همه ملت‌ها است. سیاست همسایگی در اولویت‌های اساسی جمهوری اسلامی ایران قرار دارد. ما امنیت همسایگان خود را امنیت خود می‌دانیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تسلیت مسئولان دولتی و کشوری در پی درگذشت پرویز داودی
  • شهدا عزت کشور و نظام جمهوری اسلامی هستند
  • امیرعبداللهیان رو ارتش را تبریک گفت
  • در دنیای بی سر نظام بین‌الملل باید از امنیت خود دفاع کرد
  • ارتش دژ مستحکم نظام مقدس اسلامی است
  • پیام تبریک استاندار لرستان به مناسبت روز ارتش
  • حمله موشکی ایران به رژیم صهیونیستی باعث اقتدار نظام است
  • حرکت سپاه پاسداران، منطبق بر موازین بین المللی بود
  • بیانیه موزه دفاع مقدس به مناسبت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران
  • ارتش نیرویی مقتدر درجهت آرمان‌های جمهوری اسلامی ایران است