Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-25@05:47:56 GMT

اصفهان را به شهر قصه های هزار و یک شب بدل می‌کنیم

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۲۵۵۰۳

اصفهان را به شهر قصه های هزار و یک شب بدل می‌کنیم

ایده پرداز جشنواره در جستجوی شهرزاد گفت: می توانیم با ثبت قصه های ایرانی از زبان پدربزرگ‌ها و مادر بزرگ‌ها بخشی از هویت ایران را حفاظت کنیم.

به گزارش خبرنگار ایمنا، جشنواره در جستجوی شهرزاد عنوان جشنواره ای است که به ثبت و ضبط و بیان قصه های شفاهی ایران می پردازد، این جشنواره که توسط موسسه هنربنیان آرت پورت برنامه ریزی شده، تلاش دارد تا قصه گویی را در ایران زنده کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این جشنواره که ایده آن در اصفهان شکل گرفت نمونه ای از تلاش برای زنده نگاه داشتن هویت ایرانی را شاهد هستیم.

فریبرز آهنین، عضو شورای سیاست گذاری جشنواره در جستجوی شهرزاد و ایده پرداز این جشنواره اظهار کرد: یکی از مهمترین مسائلی که مردم فراموش می‌کنند، گذشته است، در عصر جدید گذشته به عنوان یک نیروی بازدارنده و منفی معرفی و گذشته در گرد و غبار فراموشی، دفن می شود، اما ترقی کردن بدون نگاه به گذشته خطرناک است. با توجه به اینکه تبلور گذشته در مادربزرگ‌ها و پدر بزرگ‌ها است، از کودکان و نوجوانان می‌خواهیم که قصه های  پدر بزرگ‌ها و مادربزرگ‌های خود را ضبط کرده و یا با اقتباس از این قصه ها  فیلم بسازند.

وی در ادامه افزود: شبکه‌های اجتماعی در حال حاضر حرف اول را در امور رسانه ای و فرهنگی می‌زنند، اما بخش بزرگی از استفاده‌هایی که از این حوزه می شود خبر از نداشتن درک صحیح از توانمندی آن برای رشد و توسعه فرهنگ می‌دهد.

این هنرمند در ادامه گفت: وقتی کنهسالی می‌میرد مانند این است که کتابخانه‌ای آتش بگیرد. این هدف بزرگی برای ما بود که جلوی سوختن این کتابخانه‌ها را بدون انتقال دانش و تجربیاتشان را بگیریم، از این داشته‌ها و ذخایری که در سینه آنهاست باید به بهترین شکل ممکن حفاظت کرد و چه بهتر که کودکان و نوجوانان میراث دار این گنجینه ها باشند. فراموش نکنیم که با تلاش آنها این داشته ها معنای ثروت می یابند.

وی با بیان اینکه شعار این جشنواره "اصفهان شهر قصه‌های هزار و یک شب" است، خاطرنشان کرد: اصفهان یکی از قلب‌های تپنده ایران است، وقتی شهری قدمتش زیاد باشد قصه‌هایش هم زیاد می‌شود. وقتی در محله‌های اصفهان راه می‌رویم در و دیوار محله ها با ما حرف می‌زنند و قصه هایی از جهان افسانه ها و رویاها برایمان می گویند، برای همین ابتدا از اصفهان شروع کردیم و تصمیم گرفتیم اصفهان را به شهر قصه‌های هزار و یک شب تبدیل کنیم.

آهنین با اشاره به شیوه اجرای جشنواره در جستجوی شهرزاد خاطرنشان کرد: شکل اجرا به این صورت است که متقاضیان می توانند در دو بخش کودک و نوجوان ۱۰ تا ۱۷ سال و بخش بزرگسال ۱۷ سال به بالا، در جشنواره شرکت نمایند. همچنین نحوه تولید آثار به دو شکل است، اول آنکه قصه را بدون دخل و تصرف و با کیفیت مناسب صدا و تصویر از پدر بزرگ‌ها، مادربزرگ‌ها و افرادی که توانایی تعریف کردن قصه های کهن را دارند، ضبط و برای جشنواره ارسال نمایند و یا اگر علاقه مند باشند می‌توانند با الهام گرفتن از قصه و با پرداخت‌های خلاقانه تصویری و روایی در کنار ارسال شکل خام قصه فیلم کوتاه خلاقانه‌ای تولید و برای جشنواره ارسال نمایند.

وی گفت: کارهای ارائه شده با دو نگاه فنی و هنری مورد بررسی قرار می‌گیرند، در واقع کیفیت فنی و محتوای قصه مهم بوده، نحوه روایت قصه گو و توانایی او برای انتقال مفهوم نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین بکر بودن داستان نیز میتواند امتیازی ویژه داشته باشد. به طوریکه به ده قصه شنیده نشده و بکر، جایزه های ویژه ای اهدا خواهد شد.

گفتنی است داوری و معرفی برگزیدگان اولین جشنواره در جستجوی شهرزاد، در روزهای پایانی آذر ماه خواهد بود.

کد خبر 393799

منبع: ایمنا

کلیدواژه: قصه گویی جشنواره اصفهان فيلمسازي شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۲۵۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز هفته‌ فرهنگی اصفهان با شعار شهر زنده، شهر زندگی

معاون فرهنگی شهرداری اصفهان گفت: هفته فرهنگی اصفهان از امروز؛ ۳ اردیبهشت لغایت ۹ اردیبهشت برگزار خواهد شد و برای آن شعار "اصفهان شهر زنده، شهر زندگی" در نظر گرفته شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، نشست خبری هفته فرهنگی اصفهان با حضور اهالی رسانه و کمال حیدری، معاون فرهنگی شهرداری اصفهان و میثم بکتاشیان دبیر هفته فرهنگی اصفهان در شبستان مسجد لطف الله برگزار شد.

معاون فرهنگی شهرداری اصفهان با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص اصفهان گفت: مقام معظم رهبری اصفهان را شهری زنده معرفی کردند که به معنای واقعی کلمه زنده بودن در سطح شهر اصفهان را درک می‌کنیم و در راستای هفته فرهنگی اصفهان 350 برنامه در مناطق مختلف برنامه‌ریزی شده است که از این تعداد 70 برنامه در شهر اصفهان؛ در مناطق 15 گانه این شهر و ناژوان برگزار خواهد شد.

کمال حیدری تولد شیخ بهایی؛ شخصیت برجسته جهان اسلام را علت برگزاری هفته فرهنگی اصفهان اعلام کرد و افزود: برنامه‌های هفته فرهنگی اصفهان باید به گونه‌ایی باشد که از افراد ذی‌نفع تجلیل شود و باید در این راستا بتوانیم از ظرفیت هنرمندان شهر استفاده کنیم؛ در همایشی که در اصفهان برگزار شد حدود هزار نوجوان شرکت کردند که از این تعداد 100 نفر به برنامه نهایی راه پیدا کردند و این ایفای نقش آن‌ها سبب شناسایی و بروز استعدادهای آن‌ها هم شد.

دبیر هفته فرهنگی اصفهان نیز در خصوص جشنواره نقاشی پوپک بیان کرد: جشنواره بین‌المللی کودکان و نوجوانان نقاشی پوپک برای سومین سال متوالی برگزار می‌شود که با استقبال خوبی هم روبه‌رو شده است. در این دوره از جشنواره نه هزار و 933 نفر شرکت کردند که نزدیک به هزار و 211اثر از 28 کشور دنیا برای این جشنواره ارسال شده است که هشت هزار و 121 اثر از 294 شهر داخلی به جشنواره آثار خودشان را فرستادند که آمار قابل توجهی به شمار می‌آید.

میثم بکتاشیان در خصوص برگزاری جشنواره بین‌المللی پوپک تصریح کرد: از 28 کشوری که آثار خودشان را فرستادند 5 کشور بالاترین ارسال آثار را به خود اختصاص دادند که بر این اساس کشورهای بلاروس با 327 اثر،روسیه 244 اثر، ارمنستان 218اثر،کویت 129اثر و ترکمنستان 91اثر را به دبیرخانه جشنواره ارسال کردند که البته کشورهای چین، هند، پرتغال، بوسنی و هرزه‌گوین و تعدادی دیگر در این جشنواره حضور فعال داشتند.

وی در خصوص هفته فرهنگی اصفهان گفت: برنامه‌های هفته فرهنگی اصفهان در چند محور دسته‌بندی شده است برای مثال در حوزه موسیقی اصفهان هنرمندان این شهر در قالب گروه‌هایی به اجرای آثار خود خواهند پرداخت و در خصوص تئاتر خیابانی در 25 نقطه شهر اصفهان فعالیت گروه‌های مختلف را خواهیم داشت. در خصوص نمایش خیمه شب بازی که خاستگاه آن اصفهان است به صورت نمایش خودرویی در مدارس اصفهان و نقاط دیگر شهر اجرا خواهیم کرد.

بکتاشیان در پایان تاکید کرد: در بخش ورزشی هم در این هفته پیش‌قدم شدیم و در 4 رویداد ورزش همگانی اجرای برنامه خواهیم داشت که شامل ورزش پهلوانی، باستانی و زورخانه‌ایی، چوگان و تجمع و پیاده‌روی در ایستگاه‌های ورزش صبحگاهی اصفهان است. همچنین در خصوص بعد سلامت روان و جسم هم به صورت ویژه برنامه ‌ریزی‌هایی شده است که در 250 مدرسه قاصدک سلامت خواهیم داشت و در نهایت به بازی‌های بومی و سنتی هم توجه خاصی شده که در این هفته فرهنگی برگزار خواهد شد که ان شاءالله در سایر حوزه‌ها هم برنامه‌ریزی‌های خوبی انجام گرفته است.

انتهای پیام/163

دیگر خبرها

  • ساخت یک موشک جدید برای جستجوی حیات در سیاره زهره
  • «دروغ پارلمانی» در پردیس شهرزاد بازگو شد
  • اختتامیه جشنواره «پوپک» در هفته فرهنگی اصفهان
  • «دروغ پارلمانی» به شهرزاد آمد/ با دروغ همه چیز به دست میاد!
  • به کارگیری ۵۲۱ نفر از کارجویان ثبت‌نام شده در سامانه جستجوی شغلی توسط مراکز کاریابی
  • شرکت کودکان و نوجوانان ۲۸ کشور در جشنواره نقاشی پوپک
  • افزایش صادرات غیر نفتی در هرمزگان
  • شرکت ۲۸ کشور دنیا در جشنواره بین‌المللی پوپک
  • معرفی کاریابی‌های برتر استفاده کننده از سامانه جستجوی شغل
  • آغاز هفته‌ فرهنگی اصفهان با شعار شهر زنده، شهر زندگی