Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-25@06:07:52 GMT

چطور یک کسب‌وکار داده‌محور داشته باشیم؟

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۲۵۵۱۵

چطور یک کسب‌وکار داده‌محور داشته باشیم؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از جام جم، مثلا ممکن است شما یک رستوران داشته باشید و بخواهید نوشیدنی تهیه کنید. به‌جای این‌که حدس بزنید مشتریان چه نوشیدنی را دوست دارند، بهتر است از آنها سوال کنید یا رفتار عمومی آنها را ببینید. سفارش‌ها را ثبت و تحلیل کنید و از رقبا بپرسید چه نوشیدنی‌هایی محبوب‌ترند. همه اینها یعنی کار کردن بر مبنای داده‌ها.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چقدر داده‌های دقیق‌تری از بازار یا مشتریان موجود باشد، تصمیم‌گیری‌ها بهتر و موفقیت‌آمیزتر خواهد بود. داده تیم‌ها را در مسیر توسعه هدایت می‌کند و شهودی برای تصمیم‌گیری بهتر به آنها می‌دهد. داده‌ها امکان تعصب و تصمیم‌گیری سلیقه‌ای را کم می‌کند و بینشی گسترده نسبت به یک مساله ایجاد می‌کند.

داده‌محوری یک جریان موقت یا موردی نیست؛ بلکه رویکرد کلی یک کسب‌وکار است و در همه اجزای آن لحاظ می‌شود. دامنه فعالیت داده‌محوری هم محدود به تحقیقات بازار نیست؛ بلکه تمام داده‌های رفتاری مشتری و عملکردی کسب‌وکار را شامل می‌شود. برای داشتن یک کسب‌وکار داده‌محور توجه به نکات زیر اثربخش خواهد بود:

 فقط به یک کانال جمع‌آوری داده بسنده نکنید

داده‌ها از مسیرهای مختلف به‌دست می‌آید. ممکن است داده‌های جمع‌آوری شده از یک مسیر خاص جهتگیری داشته باشد و این جهتگیری ممکن است منجر به تصمیم‌های اشتباه شود. بنابراین مهم است داده‌ها از کانال‌های مختلف و به شکل‌های گوناگون جمع‌آوری شود.

 برای داده‌ها هزینه کنید

جمع‌آوری داده کاری پرهزینه و زمانبر است. البته ابزارهای رایگان زیادی هم برای جمع‌آوری داده در حوزه‌های مختلف وجود دارد که می‌توان از آنها بهره برد یا با هزینه اندک به آنها در مدت محدود دسترسی داشت. با این حال رسیدن به داده‌ها نیازمند ابزار، تخصص و پیگیری است. برای همین باید در کسب‌وکار به آنها نگاه ویژه‌ای داشت. البته داده‌محوری به معنای نادیده‌ گرفتن خلاقیت و تجربه اعضای تیم نیست؛ بلکه ابزاری برای بهتر دیدن شرایط است.

 اعضای تیم‌تان را داده‌محور کنید

در تمام بخش‌های یک کسب‌وکار می‌توان داده‌محور بود. برای تصمیم‌گیری درباره بازار، طراحی (دیزاین) محصول، مذاکره با سرمایه‌گذار یا حتی بازاریابی (مارکتینگ) و تعامل با مشتریان می‌توان از داده‌ها کمک گرفت.

 داده‌ها را اعتبارسنجی کنید

همواره داده‌ها را اعتبارسنجی کنید و از صحت آنها مطمئن شوید. حجم داده و مدت زمان جمع‌آوری آنها بر نتیجه اثرگذار است. تنها با دیدن یک نمونه موافق یا مخالف با ایده‌تان تصمیم‌گیری نکنید. داده‌ها را با متخصصان آن حوزه نیز در میان بگذارید و نظرات آنها را در تصمیمتان لحاظ کنید.

 ‌ مراقب باشید  تحلیل‌ها گولتان نزند

تحلیل داده به روش‌های مختلفی ممکن است. بسیار مهم است که از داده نتیجه دلخواهتان را استخراج نکنید و با داده‌ها بی‌طرفانه برخورد کنید. مخصوصا اگر حجم داده‌ها کم باشد ممکن است تحلیل جهت‌دار صورت بگیرد و به جای آن‌که داده‌ها به شما کمک کرده باشد، گمراهتان می‌کند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: کسب و کار کارآفرینی اعتبار سنجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۲۵۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردش مالی عجیب و غریب فیلترشکن‌ فروش‌ها | پول‌های مردم کجا می‌روند؟

به گفته رئیس پیشین هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران هزینه پرداخت‌شده برای فیلترشکن گاه بیشتر از هزینه‌ای است که برای استفاده از اینترنت به اپراتور‌ها پرداخته می‌شود. همچنین، گردش مالی این کسب‌وکار به اندازه گردش مالی یک اپراتور اینترنت است.

 

به گزارش ایلنا، حسین اسلامی، رئیس پیشین هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران در گفتگو با خبرنگار ایلنا شرحی از وضعیت تجارت فیلترشکن در ایران ارائه کرد و گفت: از شهریور ۱۴۰۱ تاکنون با حجم بیشتری از معامله فیلترشکن در کشور مواجه هستیم و هرچند وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و دولتمردان دیگر هم تاکید داشته‌اند که فروشندگان فیلترشکن باید شناخته شوند، اما تاکنون هیچ گزارش شفافی درباره مجموعه‌هایی که این کسب‌وکار را پیش می‌برند به دست نیامده است.

وی افزود: در حال حاضر هر یک از ما ماهانه رقمی را برای خرید فیلترشکن می‌پردازیم و این خدمت در سبد خرید خانوار وارد شده و جایگاه مهمی در این سبد دارد و حتی گاه در شهری مانند تهران شاهد هستیم هزینه پرداخت‌شده برای فیلترشکن بیشتر از هزینه‌ای است که برای استفاده از اینترنت به اپراتور‌ها پرداخت می‌شود.

اسلامی اظهار کرد: با این تفاسیر تصویری که از گردش مالی این کسب‌و‌کار حاصل می‌شود می‌تواند دربرگیرنده ارقام هنگفتی باشد، اما چون ارقام شفاف نیست، نمی‌توان رقم دقیقی را از درآمد مجموعه‌های عرضه‌کننده عنوان کرد. اما می‌توان گفت که گردش مالی این کسب‌وکار به اندازه گردش مالی یک اپراتور اینترنت است در حالی که عرضه‌کنندگان اینترنت مالیات پرداخت نمی‌کنند.

رئیس هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای ادامه داد: کارایی کسب‌وکار‌های مرتبط با فیلترشکن به ناکارآمد شدن سیاست فیلترینگ در کشور انجامیده و حتی در استفاده همزمان از سرویس‌های داخلی و خارجی اختلال ایجاد کرده است؛ به طور مثال وقتی فیلترشکن فعال است امکان استفاده از پلتفرم‌های بانکی از بین می‌رود.

وی خاطرنشان کرد: فارغ از چالش‌های مرتبط با کسب‌وکارها، اجبار به نصب فیلترشکن خانواده‌ها را در محدودسازی دسترسی کودکان در فضای اینترنت به چالش کشانده و همچنین احتمال نصب بدافزار‌ها را بالا برده و امنیت تلفن‌های همراه را پایین آورده است، این در حالیست که نسل جوان‌تر که به نسل «زِد» معروفند، بیشتر تقاضای دسترسی به فیلترشکن را دارند، اما عمومیت استفاده از این خدمت همه نسل‌ها و از نظر جغرافیایی همه کشور را دربرگرفته است، زیرا امروز حتی در ساده‌ترین امور مانند به‌روزرسانی برنامه‌ها در گوگل‌پلی نیاز به فیلترشکن است در حالی که وزیر ارتباطات خود به صراحت اظهار داشته‌اند که نظر کارشناسی ایشان هم بر رفع فیلتر گوگل‌پلی است.

اسلامی گفت: به هر حال این کسب‌وکار امروز به بیزنس بزرگی تبدیل شده که به نظر نمی‌رسد بتوان به راحتی آن را کنترل کرد؛ در حال حاضر بیشتر دسترسی‌ها به زمان پیش از فیلترینگ برگشته و آنچه به جا مانده نارضایتی‌های جدی، مشکلات امنیتی و تحمیل هزینه خرید فیلترشکن به خانوار است.

این کارشناس درباره عوامل تاثیرگذار بر قیمت فیلترشکن توضیح داد: قیمت این سرویس را سختی دسترسی به آن مدیریت می‌کند؛ وقتی دسترسی به فیلترشکن سخت می‌شود در شرایطی که بخشی از جامعه در فضا‌های فیلترشده از قبیل اینستاگرام، تلگرام و توییتر کسب‌وکار خود را به طور مستقیم و غیرمستقیم پیش می‌برند، ناچار به پرداخت هزینه فیلترشکن هر قدر هم بالا هستند، زیرا در غیر این صورت با از بین رفتن کسب‌وکار خود مواجه می‌شوند و اینجا دیگر عرضه و تقاضا در قالب یک رفتار اقتصادی مطرح نیست.

وی تصریح کرد: به یقین اخلاق ملی و دینی جامعه ایرانی دسترسی به سایت‌های غیراخلاقی یا ضدامنیت ملی را تحمل نمی‌کند با این حال دامنه فیلترینگ امروز به اندازه‌ای وسیع شده که حتی کسانی که درگیر این چالش‌های غیراخلاقی و غیردینی نیستند با فیلترینگ در کشمکش هستند.

اسلامی در ادامه از ناامن بودن مبادی تامین فیلترشکن گفت و اظهار کرد: مبادی امن نیستند، زیرا کسب‌وکار‌های فعال در این حوزه شناسایی نشده‌اند و ارتباطات تامین‌کنندگان داخلی با اشخاص حقیقی و حقوقی است که در خارج از کشور هستند در نتیجه ما با هیچ مجموعه پاسخگویی مواجه نیستیم و حتی در داخل حاکمیت نیز کسی نمی‌تواند شناسایی کند که چه مجموعه‌هایی فیلترشکن عرضه می‌کنند و البته که تامین‌کنندگان سعی دارند خود را در بالاترین سطح ناشناخته بودن نگاه دارند تا کسب‌وکارشان دچار مشکل نشود.

دیگر خبرها

  • گردش مالی عجیب و غریب فیلترشکن‌ فروش‌ها | پول‌های مردم کجا می‌روند؟
  • فیلترشکن گران‌تر از اینترنت؛ گردش مالی فیلترشکن‌ها برابر با یک اپراتور ایرانی
  • تعهد ۱۷ هزار و ۶۶۹ نفری اشتغال استان همدان در سال ۱۴۰۳
  • بیش از ۱۵ هزار شناسه‌یکتا برای پروانه‌کسب کاغذی در آذریجان‌غربی صادر شد
  • شاخص فضای کسب‌وکار در استان بوشهر مناسب نیست
  • ابلاغ دستورالعمل نحوه تدوین مقررات محیط کسب‌وکار
  • حذف بیش از ۱۵ هزار پروانه کسب کاغذی در استان آذریجان‌غربی
  • ترسیم «چشم انداز» اقتصاد ایران در ۱۴۰۳
  • اجباری شدن ثبت الکترونیکی مجوز‌های کسب وکار درسیستان و بلوچستان
  • موج جدید مدعیان «دلارزدایی» از اقتصاد ایران چه می‌خواهند؟