Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-25@00:52:50 GMT

سبک زندگی زیر چتر فضای مجازی

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۲۵۷۴۰

سبک زندگی زیر چتر فضای مجازی

خلاصه که فضای مجازی و شبکه‌های مجازی تمام دنیای واقعی‌مان را تحت‌الشعاع قرار داده و همه چیز را دچار تغییر و تحولات اساسی کرده است. از همین جا شروع می‌شود که سبک زندگی هزاران خانواده تحت‌تاثیر سبک زندگی عجیب و غریب خانواده‌های معروف فضای مجازی قرار می‌گیرد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از  آرمان، گویی محتوای اینترنت تنها راه استفاده‌اش دیدن این‌گونه زندگی‌ها و ترویج سبک و روش این افراد است که متاسفانه در جامعه ما نیز به شدت مورد استقبال قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خروج از این مسیر اشتباه که راهی جز به ویرانی ندارد باید از درون خانوده‌ها آغاز شود؛ تک تک ما مسئولیم تا با رواج ندادن و جلوگیری از انتشار آنها در قرارگیری جامعه در مسیر صحیحش سهیم باشیم. پیروی از سبک زندگی افراد معروف در شبکه‌های مجازی که به شاخ‌های مجازی شهرت یافته‌اند و امروز در نهایت حیرت به سردمداران تغییر سبک زندگی ما تبدیل شده‌اند در نهایت ما را به ناکجاآباد خواهد برد.

اثراث منفی استفاده از فضای مجازی

طی سال‌های اخیر شاهد افزایش بی‌رویه استفاده از فضای مجازی در میان تمام مردم دنیا هستیم البته میزان استفاده و یا به عبارت بهتر اتلاف وقت در شبکه‌های مجازی در جامعه ما به مراتب بیشتر از کشورهای دیگر است.گفتنی است که در سایه استفاده بیش از اندازه و بدون برنامه‌ریزی و شبکه‌های مجازی شاهد ایجاد تغییرات به نسبت گسترده در زندگی افراد و جامعه هستیم اتفاقی که می‌تواند زمینه‌ساز بروز تغییرات و آسیب‌های اجتماعی شود.همانگونه که می‌دانیم یکی از بارزترین مشکلات پیش‌روی استفاده بی‌رویه از شبکه‌های مجازی ایجاد شکاف نسبتا عمیق میان زندگی واقعی و زندگی در شبکه‌های مجازی است تا جایی که امروزه احساسات و زندگی افراد فعال در شبکه‌های مجازی با زندگی واقعی آنها تفاوت چشمگیری دارد که این خود می‌تواند زنگ خطری جدی برای سلامت جامعه باشد اتفاقی که متاسفانه طی سال‌های گذشته چندان مورد توجه قرار نگرفته است.امان ا... قرایی مقدم  دراین باره گفت: استفاده بی‌رویه و بدون آموزش و فرهنگ‌سازی از فضای مجازی خود می‌تواند تبعات منفی گسترده‌ای را در زندگی افراد داشته باشد به‌گونه‌ای که بسیاری از مردم به‌دلیل اتلاف وقت در شبکه‌های مجازی از وظایف و امور روزانه خود نیزغفلت می‌کنند که این خود می‌تواند مقدمه‌ای برای ایجاد مشکلات اقتصادی، اجتماعی و... نیز شود.این جامعه‌شناس در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه آیا میزان نفوذ و تاثیرگذاری فضای مجازی در تمام کشور‌ها به یک میزان است، می‌گوید: به‌طور حتم کشورهایی که اقدام به فرهنگسازی و آموزش‌های لازم کرده‌اند امروزه با تبعات منفی کمتری مواجه هستند اما این در حالی است که در کشوری مانند ایران به‌دلیل عدم تامین زیرساخت‌های لازم استفاده از فضای مجازی با تبعات منفی گسترده ترین مواجه شده است اما در کشوری مانند ژاپن شبکه‌های اجتماعی نتوانسته تبعات منفی چندانی بر جای بگذارد.

کاهش مشارکت اجتماعی

قرایی‌مقدم کاهش مشارکت اجتماعی را یکی دیگر از آثار منفی استفاده بی‌رویه از شبکه‌های اجتماعی می‌داند و می‌گوید: آنچه که امروز جامعه ما با آن مواجه است کاهش قابل ملاحظه و مشارکت اجتماعی افراد است چرا که در حال حاضر افراد تنها تمایل دارند که وقت خود را در فضای مجازی بگذرانند فضایی که با واقعیت جامعه ما فاصله به نسبت زیادی دارد از این‌رو برای حل معضل موجود ارزش نهادن به کانون خانواده یعنی همان نهادی که در روزگاری نه چندان دور از اهمیت و نقش تاثیرگذاری برخوردار بود می‌تواند در حل این مشکل موثر واقع شود.

تغییر سبک زندگی

وی افزود: تغییر سبک زندگی یکی دیگر از تبعات منفی گسترده شبکه‌های مجازی است چرا که در حال حاضر بسیاری از افراد به‌دلیل گذران زمان نسبتا طولانی در شبکه‌های اجتماعی تمایل دارند تا زندگی خود را منطبق با معیارهای شبکه‌های اجتماعی قرار دهند که این خود در ایجاد شکاف عمیق میان احساسات واقعی و احساسات حاکم در شبکه‌های اجتماعی نقش موثری داشت.قرایی‌مقدم می‌گوید: امروزه بسیاری از افراد شبکه‌های مجازی را به ارتباط با اعضای خانواده یا دوستان ترجیح می‌دهند و به نوعی اعتماد به این نوع ارتباط‌ها را با اعتبار در دنیای واقعی مقدم می‌دانند اما این در حالی است که استفاده از شبکه‌های مجازی خود عاملی برای افزایش افسردگی و منزوی شدن افراد در جامعه شده است بنابراین ادامه داشتن این روند خود به مثابه تهدید جدی سلامت جامعه است.وی در ادامه افزود: فضای مجازی باعث بیگانگی هرچه بیشتر افراد با یکدیگر می‌شود و افراد را به‌صورت ربات در می‌آورد و آنها را خودخواه می‌کند که خود می‌تواند عاملی برای افزایش طلاق‌های حقوقی و عاطفی، مصرف مواد مخدر یا موارد دیگر شود.این جامعه‌شناس کمرنگ‌شدن همبستگی جامعه را یکی دیگر از آثار منفی استفاده بی‌رویه از فضای مجازی دانست و گفت: در جامعه‌ای که مردم زمان بیشتری از اوقات خود را در شبکه‌های مجازی می‌گذرانند دیگر همبستگی برای افراد آن جامعه معنا و مفهوم چندان قوی ندارد که این خود می‌تواند نه تنها از نظر اجتماعی و اقتصادی بلکه از نظر سیاسی نیز منجر به بروز آثار منفی بسیاری شود.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سبک زندگی فضای مجازی بومی سلامت جامعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۲۵۷۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علی ربیعی: تعطیلی روز شنبه توطئه نیست /بستن فضای مجازی چه خاصیتی دارد؟ وقتی خودتان هم در شبکه های مجازی هستید و تیک آبی و خاکستری می گیرید

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، علی ربیعی، وزیر پیشین تعاون، کار و رفاه اجتماعی که در نشست «بررسی تاثیر سیاستهای اقتصادی و اجتماعی در رشد و توسعه اقتصادی در فضای فناوری اطلاعات» که از سوی گروه علمی تخصصی اقتصاد رسانه «انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات» برگزار شده بود، سخن می گفت، با بیان اینکه متاسفانه از روز اولی که اینترنت در کشور ما آمد، دائما به دنبال آسیب شناسی بودیم و بحث های اندکی به مساله فرصتهای نهفته در آن پرداختند، گفت: این نگاه عمدتا ناشی از سطح فردی و بررسی تاثیر آن بر رفتارهای فردی بوده و از روز اول با نگاه آسیب شناسانه به سمت آن رفتیم و تنها حوزه ای که برای ما اهمیت داشته،رفتارهای فردی بوده است. در واقع با مشاهده رفتارهایی که خلاف سنتها و ارزشهای مالوف ما بوده، نوعی احساس خطر ایجاد شده است.

دوران دو رئیس قبلی قوه قضائیه، یکی از دورانهای بسیار تلخ فضای مجازی بود

بنابر روایت جماران، وی با بیان اینکه در سطح بعد باید آیین نامه ها و سیاست گذاری ها را بررسی کرد، توضیح داد: برای نمونه، قانون مجلس و آیین نامه هایی که قوه قضائیه مطرح می کند به این مسائل می پردازند و دوره دو رئیس قبلی قوه قضائیه یکی از دورانهای بسیار تلخ فضای مجازی بود و بیشترین فشارها بر گسترش فضای مجازی در این دوران ها سامان گرفته بود.

ربیعی با تاکید بر ضرورت توجه به فلسفه حکمرانی فضای مجازی و حوزه تکنولوژی های اطلاعاتی و ارتباطی ، گفت: فهم این سطح به ما کمک می کند که دریابیم چه اتفاقی در حوزه سیاست گذاری ها و همچنین رابطه مردم با فضای مجازی و تکنولوژی اطلاعاتی می افتد. درک این سطح به ما برای فهم علل اتفاقات کمک می کند. به تعبیری باید بررسی کرد عوامل و عناصر اصلی فلسفه حکمرانی دیجیتال و تکنولوژیهای ارتباطی، چه عواملی هستند.

وزیر پیشین تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: میان رویکردها و استراتژی های فلسفه ساز حکمرانی کشور، میان استراتژی بقا و توسعه گرفتار شده ایم. این وضعیت کنشها و سیاستهای ما را تحلیل می کند. از دهه ۷۰ این بحث بود که آیا می خواهیم خودمان را کماکان بسط دهیم به سطح جهان را قدرت خود را حفظ کنیم، آن زمان جمعبندی شد که ما هم توسعه و هم بقا می خواهیم. اما متاسفانه در روندی که طی شد، فلسفه بقا بر فلسفه توسعه کشور چربیده است.

استراتژی بقا باعث شده سیاستهای امنیتی در امر فضای مجازی چربیده است/ از ساحت تکنولوژی های ارتباطی امنیت زدایی کنیم

وی توضیح داد: وقتی فلسفه حکمرانی ما بقا است، تمام تکنولوژی ها بر اساس آن سنجیده می شود. استارتاپها را این گونه ارزیابی می کنند. نسبت مردم با فضای مجازی، در همین ارتباط سنجیده می شود. ما باید این نکته را درک کنیم؛ می توانستیم درباره تکنولوژی های اطلاعاتی و فضای مجازی بحث اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و امنیتی کنیم، اما استراتژی بقا ما را به سمتی برده است که سیاستهای امنیتی بر سایر سیاستها در امر فضای مجازی چربیده و این گرفتاری اصلی ما است. باید از ساحت تکنولوژی های ارتباطی امنیت زدایی کنیم. وقتی نگاه و فلسفه این گونه جلو می رود، به رغم هر اسمی که بر توسعه می گذاریم، تحمل الزامات و نتایجش را نداریم و بنابراین عملا به جایی نمی رسیم؛ چرا که فلسفه بقا حاکم است.

ربیعی با بیان اینکه بنیانهای نظری و فلسفه وجودی حکمرانی ما گسترش پهنای باند اینترنت را بر نمی تابد، خاطرنشان کرد: حکمرانی ما می گوید پهنای باند را می خواهم، اما نه می تواند الزامات آن را رعایت کند و نه از نتایجش خوشش می آید. بنابراین پهنای باند ما عملا دچار مشکل می شود. آثار توسعه در فضای مجازی متاثر از این دیدگاه است و با جزمیتی که وجود دارد، شرکتهای استارتاپی ما تهدید محسوب می شوند. در حالی که اگر همه جهان بگویند هوش مصنوعی، آینده اقتصاد جهان و ثروت جهان تعداد مشاغل ما در خدمات شبکه های اجتماعی و فضای مجازی است، چون آن نگاه می ترسد، استارتاپ به جای اینکه سکو و جهش توسعه و اقتصاد کشور باشد، جهش وابستگی کشور و جهش دیدگاه هایی که ارزشهای نامالوف را دنبال می کنند تلقی می شود.

جریان پرقدرتی سالهاست که مقابل حاکمیت تفکر توسعه و پیشرفت ایستاده

وی با بیان اینکه جریان پرقدرتی سالهاست که مقابل حاکمیت تفکر توسعه و پیشرفت ایستاده و در عمل صرفا استراتژی «بقا» را دنبال می‌کند، تاکید کرد: عنصر اصلی تاثیرگذار بر سیاستگذاری این نکته است که ما دائما و ناچارا به فراز و نشیب و کشاکش و آیین نامه های مختلف می رسیم که متاثر از این عامل در حکمرانی است.

در این نشست که در دفتر روزنامه شرق برگزار شد، وزیر پیشین تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ارزیابی از فضای مناسب کار برای کارآفرینی در کشور، اظهارداشت: درباره اینکه چرا شکست خوردیم و کجاها موفق بودند، بحث های زیادی می شود. در حالی که این مساله بسیار ساده است. از دوره ۷۶ تا ۸۴ را می توانیم بررسی کنیم، دوره ۹۲ تا ۹۷ هم بررسی کنیم. نیازی به تحلیل و واکاوی های عمیق نداریم. این دو دوره که در آن سیاستها جامع نگر هستند و روابط بین الملل درست است و جامعه مدنی نفس می کشد، درخشان ترین دوران اقتصادی همان دوران است. از ۹۴ تا روی کار آمدن ترامپ، شکوفاترین دوران استارتاپی در ایران را داشتیم، شرکتهای دانش بنیان هم دوران خوبی داشتند. اما اکنون با بازی با کلمات، بحث دانشگاه های «حکمت بنیان» را مطرح می کنند و روشن نیست که این شاخص چگونه می خواهد سنجیده شود.

با تعابیری مانند دانشگاه «حکمت بنیان»، دل خوش می کنند

ربیعی گفت: با این کلمات که فریبایی دارد، دل خوش می کنند و تحت پوشش آنها آسوده می خوابند و تصور می کنند این کلمات برای ما خوشبختی و سعادت می آورند!

وزیر پیشین تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: یک تفکر ما را نیازمند توسعه و پذیرفتن نتایج و الزامات آن می داند و معتقد است باید برای مدیریت نتایج آن برنامه ریزی درست کرد، اما ما چون در این حوزه وارد نمی شویم، با بخشهای سنتی وارد چالش نمی شویم و چالش ما با بخشهایی است که مرتبط با فضای ارتباطی مبتنی بر شبکه های اطلاعاتی است.

تعطیلی شنبه توطئه نیست/تغییر سبک زندگی که در خیابان می بینید، توطئه نیست

ربیعی با بیان این اعتقاد که بسیار تاکید کرده ایم که تغییر سبک زندگی که در خیابان می بینید، توطئه نیست، بلکه تغییر ارزشها است، تصریح کرد: اینگلهارت هم مطالعه کرده و می گوید کل جوامع این تغییرات را دارند. در هر جامعه ای به شکلی است. تعطیلی جمعه و شنبه توطئه نیست بعد هم فضای مجازی را محل این توطئه تصور می کنند.

آنچه امروز می بینیم، نتیجه سیاستهایی است که خود ما اعمال کرده ایم

به گفته وی؛ تغییر ارزشی را می بینند، اما چون علت یابی نمی توانند بکنند، آن را توطئه می دانند. در حالی که بخشی از تغییرات ارزشی، جهانی و طبیعی است. بخشی از آن هم حاکی از سیاستهای خود ما است. آنچه که امروز می بینیم، نتیجه سیاستهایی است که خود ما اعمال کرده ایم.

ربیعی با بیان اینکه شرکتهای استارتاپی زمینه ساز ایجاد نوعی پیوندهای جهانی هستند که ما نه به الزامات آن تن می دهیم و نه نتایجش را می پذیریم، اظهارداشت: فضای شرکتهای استارتاپی در میان ۸۰میلیون نفر جمعیت تنگ است و فضای جهانی را می خواهد.

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه اقتصاد آینده، بدون اقتصاد دیجیتال، ناقص است، توضیح داد: بیشترین میزان اشتغال را ما در آینده در بخش خدمات مبتنی بر تکنولوژی اطلاعاتی داریم. هم ثروت ایجاد می کند و هم موتور حرکت سایر بخشها می توانند رشد و توسعه یابند و هم میزان اشتغال را رشد می دهد و هر گونه کوتاهی در این زمینه رفتاری غیرامنیتی است که در واقع امنیت کشور و اشتغال و ثروت اندوزی کشور را به خطر می اندازد.

سخنگوی دولت پیشین ادامه داد: وقتی هر پدیده ای را محدود می کنیم و در جایی را می بندیم، چه هدفی داریم! وقتی با چشممان می بینیم اهدافمان محقق نمی شود، تداوم سیاستها چیست؟ هدف بستن فضای مجازی چیست؟ مگر سنجشها نشان نمی دهند که مردم تا چه میزان بالایی از فیلترشکن استفاده می کنند و نه از صداوسیمایی با این بودجه کلان! پس این محدودیتها و اختلالها چه خاصیتی دارند! همه تان هم که در شبکه های مجازی حضور دارید و تیک آبی و خاکستری هم می گیرید! این هم از آن تناقض ها است!

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899260

دیگر خبرها

  • علی ربیعی: تعطیلی روز شنبه توطئه نیست /بستن فضای مجازی چه خاصیتی دارد؟ وقتی خودتان هم در شبکه های مجازی هستید و تیک آبی و خاکستری می گیرید
  • موج واگذاری حیوانات خانگی در شبکه‌های اجتماعی/پت‌های خانگی در فضای مجازی دست به دست می‌شوند
  • چرا نباید نگران نسل Z بود؟
  • نسل Z از نگاه اکونومیست/ چرا نباید نگران این جوانان بود؟
  • ربیعی : فلسفه بقا بر فلسفه توسعه کشور چربیده است / تغییر سبک زندگی که در خیابان می بینید، توطئه نیست / جریان پرقدرتی سالهاست مقابل حاکمیت تفکر توسعه و پیشرفت ایستاده
  • مسدود شدن ۲۱ صفحه اینستاگرامی هنجارشکن در این شهر
  • اجرای «طرح نور» ادامه دارد/ پلیس: 21 صفحه اینستاگرامی هنجارشکن در تهران مسدود شد
  • ۲۱ صفحه اینستاگرامی هنجارشکن در تهران مسدود شد
  • : ۲۱ صفحه اینستاگرامی هنجارشکن در تهران مسدود شد
  • ۲۱ صفحه اینستاگرامی هنجارشکن در غرب تهران مسدود شد