Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@23:23:19 GMT

مدیریت پارک جنگلی کار شهرداری نیست

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۲۵۷۶۰

مدیریت پارک جنگلی کار شهرداری نیست

مرتضی شریفی، عضو پیشین شورای عالی جنگل و مولف کتاب «پارک سازی و مدیریت پارک های جنگلی با رویکرد توسعه اکوتوریسم» در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: چند روز گذشته امضای تفاهم نامه همکاری وزارت جهاد کشاورزی و شهرداری تهران برای مدیریت بهره وری و نگهداری پارک های جنگلی و توسعه فضای سبز  رسانه ای شد. پارک جنگلی های تهران تنها پارک هایی نبوده اند که به شهرداری برای مدیریت واگذار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پارک‌های دیگری در شهرهای دیگر هم هستند که در اختیار شهرداری قرار گرفته‌اند، اما این واگذاری‌ها منجر به نتیجه مطلوب برای کشور نشده است.

شریفی یادآور شد: نخستین تجربه مربوط به واگذاری پارک جنگلی به شهرداری را مربوط به دوران شهرداری کرباسچی است که به محض تفاهم بین سازمان جنگل‌ها و شهرداری، در دل پارک جنگلی ویلایی برای اهداف شهرداری ساخته شد. 

وی تصریح کرد: در پارک‌های جنگلیِ دست کاشت، آلودگی صدا حداکثر ۱۰ دی سی بل است اما در پارک شهری می تواند تا ٨٠ دی سی بل هم برسد. وقتی پارک‌ها در اختیار شهرداری ها قرار می گیرند این محیط‌ها از هدف اصلی خود دور می‌شوند و حفظ تنوع گونه‌ای ‌ در حاشیه قرار می‌گیرد.

عضو پیشین شورای عالی جنگل هشدار داد:  همواره متعاقب واگذاری، مدیریت پارک صرفا به سمت استقرار رستوران و بوفه هدایت می شده است. در کل و بویژه در امور پارک ها هرگز اجازه نمی‌دادیم وزارت جهاد کشاورزی در امور فنی دخالت کند. طبق قانون مالک عرصه‌های طبیعی کشور به نمایندگی از دولت، سازمان جنگل‌ها است و حضور شخص وزیر جهاد کشاورزی در کلید خوردن سری دیگر از حراج منابع طبیعی شبهه برانگیز بوده و محلی از اعراب ندارد.

شریفی تصریح کرد: حفاظت از پارک‌های جنگلی وظیفه شهرداری نیست. اگر وظیفه شهرداری مدیریت پارک طبیعی است، سازمان جنگلها با این ساختار عریض و طویل چه کاری انجام می‌دهد؟ شهرداری با آن همه گرفتاری‌های شهری چگونه می‌خواهد وظایف دستگاه‌های عریض و طویلی مثل سازمان جنگل‌ها را به عهده بگیرد؟ تجربه چند دهه ای نشان می دهد که شهرداری فقط روی مناطق تفرجی پارک سرمایه گذاری می‌کند و به این شکل در قبال سودی که به دست می آورد دیگر نقش های اصلی پارک های جنگلی به فراموشی سپرده شود.

وی با بیان این که تجربه واگذاری پارک‌ها نشان می‌دهد که هیچ‌گاه این واگذاری‌ها موفق نبوده تاکید کرد:‌ مشخص نیست با کدامین ارزیابی و تحلیل تجربیات گذشته این فکر انحرافی را از زباله دانی بیرون کشیده و ترویج دوباره می‌کنند. 

مولف کتاب «پارک سازی و مدیریت پارک های جنگلی با رویکرد توسعه اکوتوریسم»  یادآور شد: خاطرم است زمانی که در دفتر پارکها در چالوس بودیم متقاضی پارکی در قم ، دستور رئیس وقت سازمان جهت واگذاری را همراه کتابچه به دفتر ارایه کرد، جلسه فوق العاده کمیته تشکیل شد و اینجانب به عنوان کارشناس مسئول امور پارک ها با ذکر دلایل فنی و ... کلیات را رد کردم. مدیرکل که انسان ساده ای بود و از ته دل علاقمند به رئیس، دستور رئیس سازمان را یاد آور شده و گفتند دستور صریح است و من واگذار می‌کنم. گفتم اگر چنین کنی من اعلام جرم می کنم و دادش در آمد که تو مرا تهدید می کنی و بحث مغلوبه شد جلسه بهم خورد! به اطاق خود پناه بردم و هنوز نیم ساعت نشده بود مدیرکل زنگ زد که حق باشماست. جوابیه تنظیم کن تا امضاء کنم. گویا گزارش جلسه را تلفنی به رئیس سازمان ارائه  کرده بودند و ایشان دستورشان را پس می‌گیرند. 

شریفی در پایان گفت: بعد از این بیش یک دهه در آن دفتر خدمت کردم و هرگز دستور که هیچ، توصیه یا خواهش هم برای وارونه نمایی مباحث فنی نداشتیم. حال سوال این است که در این تصمیم، شخص وزیر و یا امور پارک های معاونت جنگل و شورایعالی کجای کار بوده اند. چه در این تصمیم سازی سهیم بوده اند یا در مقابل آن سکوت اختیار کرده باشند، نقطه سیاهی است که جنگلبان آنرا فراموش نخواهند کرد.

کد خبر 4751828 مسعود بربر

منبع: مهر

کلیدواژه: مرتضی شریفی شورای عالی جنگل وزارت جهاد کشاورزی شهرداری تهران شهرداری ها پارک ملی سرخه حصار اربعین 98 اربعین حسینی شهرداری تهران شورای شهر تهران نیروی انتظامی وزارت آموزش و پرورش محسن هاشمی شورای شهر قوه قضاییه کمیته امداد امام خمینی سازمان حج و زیارت پیروز حناچی ناجا نجف اشرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۲۵۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی واگذاری بناهای تاریخی مناطق روستایی به دهیاری‌ها/اختصاص تسهیلات کم بهره جهت بازسازی بناها

روند واگذاری بناهای تاریخی واقع در مناطق روستایی به دهیاری‌ها بررسی و بر اختصاص تسهیلات کم بهره برای بازسازی این بناها تأکید شد.

به گزارش ایسنا، نشست مشترک سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور و صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیاء و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی با حضور مسئولین بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، مهیار نورعلی معاون امور دهیاری‌ها و اشکان جعفرکریمی مدیرکل دفتر هماهنگی عمرانی و خدمات روستایی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور برگزار شد.

مهیار نورعلی معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشوراعلام کرد: در این نشست مقرر شد وفق مفاد تفاهم‌نامه همکاری مشترک، بناهای تاریخی واقع در مناطق روستایی کشور به دهیاری‌ها و شرکت‌های تعاونی دهیاری ها واگذار شود.

وی افزود: دراین تفاهم‌نامه همچنین مقرر شد، منابع مالی مورد نیاز برای بازسازی این بناها نیز از طریق اختصاص تسهیلات کم بهره تأمین و با همکاری بنیاد مسکن و سایر دستگاه‌های ذی‌ربط، مشکلات دسترسی و ساختاری آنها مرتفع شود.
 
بر اساس گزارش روابط عمومی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، در این جلسه عنوان شد که این اقدام می‌تواند ضمن حفظ و احیای بناهای تاریخی واقع در مناطق روستایی به عنوان میراث فرهنگی کشور، موجب توسعه زیرساخت های گردشگری و رونق کسب و کار در روستاها و درآمدزایی برای دهیاری ها و شرکت های تعاونی دهیاری ها شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی بزرگ‌ترین نخاله‌گاه تبریز
  • «حق‌شناس» مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان شد
  • بررسی واگذاری بناهای تاریخی مناطق روستایی به دهیاری‌ها/اختصاص تسهیلات کم بهره جهت بازسازی بناها
  • اقتصاد فوتبال ایران رونق می‌گیرد؟
  • مشاهده ۴ رأس مرال در ارتفاعات جنگلی لنگرود + فیلم
  • کشف ۳ تن چوب جنگلی قاچاق در تنکابن
  • شهرهایی که درختان را اولویت قرار دادند
  • پاک‌سازی پارک جنگلی و دوشنبه بازار فیض آباد از زباله‌های پلاستیکی
  • ماجرای دیده شدن چند شغال در پارک لویزان چیست؟ | واکنش سازمان پسماند شهرداری نسبت به این اتفاق
  • جزییاتی از نحوه واگذاری سهام سرخابی ها