Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهشید حسینی، رئیس دانشکده معماری و شهرسازی در گفت‌‌وگو با ایکنا درباره هنر مطلوب گفت: من با این دسته‌بندی موافق نیستم زیرا هنر بذاته مطلوب است و به همین جهت نمی‌توان آن را این چنین دسته‌بندی کرد، بنابراین وقتی عناوینی چون ارزشی، خوب و متعالی روی هنر گذاشته می‌شود آن صفت کارکرد درستی ندارد.

وی افزود: هنرمند قرار است در عالم حضور چیزی را درک کند، مثلاً مولانا یا حافظ می‌گویند انسان طوطی صفت است، زیرا مطلبی را به‌خودی خود نقل نمی‌کند، بلکه درک خود از معنا را بیان می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
در عالم حضور هم امری بر فرد الهام می‌شود و او آن‌ را جلوه می‌دهد و تجلی آن را در آثار هنری هنرمندان جهان می‌توان دید. 

رئیس دانشکده هنر و معماری، شکل دیگری از عالم حضور را در دریافت پیامبران توصیف کرد و گفت: درک عالم حضور و معنا را به‌نوعی دیگر در پیامبران نیز می‌توان مشاهده کرد. برای مثال حضرت رسول(ص) می‌فرمایند: من تنها فرستاده خدا هستم و از این‌که چه زمانی قرار است قیامت می‌شود یا چه زمانی از دنیا می‌روید اطلاعی ندارم. در این میان ما بنا به دریافت خودمان چیزهایی را به پیامبران نسبت می‌دهیم که آن‌ها مدعی آن نبوده‌اند. البته درک عالم حضور تنها در یک شکل هنری خلاصه نمی‌شود، بلکه تمام اشکال هنر را در برمی‌گیرد.   خاستگاه هنر، محدود به جغرافیای خاص نیست

عضو هیئت علمی دانشکده معماری و شهرسازی، درباره خاستگاه هنر توضیح داد: با یک مثال ساده می‌توان به این پرسش پاسخ داد، اگر حافظ قرار بود امروز در دانشگاه تهران کنکور دهد شاید قبول نمی‌شد یا این‌که در دانشگاه حافظ نمی‌شد. هنر در هر جا و در هر مکانی قابلیت رخ دادن دارد. حال آن مکان می‌تواند دانشگاه باشد یا چوپانی با نی در کوهستان یا آهنگری با پتکش در کوره آهنگری می‌تواند یک اثر خلق کند، اما یک نکته در این زمینه وجود دارد، دانشگاه این امکان را به هنرمند می‌دهد که اطلاعات را طبقه‌بندی کرده و سرعت یادگیری را بهتر و بیشتر می‌کند، ولی بازهم می‌گوییم هیچ فردی با دانشگاه رفتن هنرمند نشده است.

این استاد دانشگاه ویژگی‌های هنرمند را این‌گونه توصیف کرد: هنرمند فردی است که به عالم حضور وارد می‌شود و به آن جلوه می‌دهد. در این میان افرادی نظیر شمس نیز وجود دارند که در عالم حضور حاضر می‌شوند، ولی آن را به میل خود جلوه نمی‌دهند، ولی مولانا یا حافظ به درک خود از عالم حضور جلوه می‌دهند.

حسینی در پاسخ به این سؤال که هنر برای هنر درست است یا هنر برای مردم؟ اظهار کرد: هنر آمده است تا مردم را از عوالمی که هنرمند آن را درک کرده آگاه کند. این به معنای این نیست که مردم قرار است به‌واسطه آثار هنری، عالم حضوری را که هنرمند درک کرده را تجربه کنند، بلکه تنها به آن نزدیک می‌شوند و درنتیجه مردم با نزدیک شدن به عالم حضور هنرمند، ارتقا پیدا می‌کنند.   هنر برای هنر را قبول ندارم

رئیس دانشکده معماری و شهرسازی یادآور شد: با این گفته که هنر صرفاً برای سرگرمی است موافق نیستم، چون مگر می‌شود تابلوی ونگوگ را دید یا آواز شجریان را شنید، ولی به عالم حضور نزدیک نشد؟ بنابراین اگر آثار به اسم هنر انجام می‌شود و مخاطب را به عالم حضور نزدیک نمی‌کند آن اثر هنر نامیده نمی‌شود، بلکه تنها ابزاری برای فروش و تجارت است.

وی با تأکید بر این‌که ذائقه مردم در شرایط فعلی تنزل یافته است، گفت: متأسفانه به دلایل مختلف دیگر ذائقه شهرنشینان تنزل یافته این امر نیز به عوامل مختلفی بستگی دارد حتی معماری خانه‌ها هم، روی ذائقه مردم تأثیر منفی گذاشته است. در این میان ماهواره و حتی برنامه‌های تلویزیون نیز به این تنزل ذائقه دامن زده‌اند.   تلویزیون ملی نیست

حسینی با اشاره به اینکه تلویزیون ملی نیست گفت: تلویزیون تنها در عنوانش رسانه ملی را یدک می‌کشد، ولی در باطن این‌گونه نیست و در بسیاری موارد تلویزیون از کنار مسائل هنری و اجتماعی بی‌تفاوت می‌گذرد و وقتی می‌بینیم تلویزیون اهداف دیگری جز اطلاع‌رسانی و آگاهی‌دهی مخاطبان را دنبال می‌کند بنابراین مردم به رسانه بی‌اعتماد می‌شوند، بنابریان وقتی یک فاجعه ملی مثل  سیل یا زلزله در کشور رخ می‌دهد مردم به درخواست‌های دولتی یا رسانه‌ ملی اعتنا نمی‌کنند و برای چهره‌های مردمی اعتبار بیشتری قائل‌اند چنانچه این امر در حادثه سیل امسال به روشنی مشاهده شد.    هنر با اخلاق عجین است

این استاد دانشگاه درباره رابطه هنر و اخلاق گفت: قطعاً بخشی از هنر را اخلاق شکل می‌دهد. حال این سؤال پیش می‌آید، اخلاق را چه فرد یا گروهی تعریف می‌کنند. اخلاق به نظر من کمی فراتر از قانون است یعنی ممکن است برخی موضوعات به لحاظ قانونی ایرادی نداشته باشند، اما همان کار از دید اخلاقی ناپسند باشد.

وی در پایان هنر را عاملی مصلح برای جامعه دانست و تأکید کرد: هنر واقعی مصلح اجتماعی است زیرا همان‌گونه که گفتم هنر در عالم حضور است، پس هنگامی‌که هنر به درستی در معرض دید مخاطبان قرار گیرد، مطمئناً جنبه اصلاح‌گری خواهد داشت. این خصیصه صرفاً در هنر دینی تجلی نمی‌یابد و این شکل هنری را می‌توان هنری معنوی نامید.    گفت‌و‌گو از داوود کنشلو انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: حسینی هنر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۲۶۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهمین آیین تک چراغ در مراسم میثاق با هنرمندان در مشهد برگزار شد

به گزارش قدس خراسان، مراسم میثاق با هنرمندان که طبق روال همه ساله به دعوت انجمن فرهنگی هنری و ادبی تک چراغ و با همکاری سایر تشکل های فرهنگی در آخرین جمعه فروردین ماه با هدف دیدار سالیانه هنرمندان بایکدیگر و تجلیل و یادبود از هنرمندان درگذشته برگزار می‌شود، امسال هم برگزار نیز برگزار شد.

این مراسم که دهمین سال برگزاری را در کارنامه خود دارد ابتدا با حضور تنی چند از هنرمندان پیشکسوت در قطعه شهدا و ادای احترام به شهدای هنرمند و حضور بر مزار استاد سید محسن مصطفی زاده و ذکر فاتحه برای درگذشتگان آغاز و سپس در ساعت ۴ عصر جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ با تلاوت  قرآن توسط سید مسلم موسوی شاعر هنرمند با صوتی خوش و دلنشین و پخش سرود جمهوری اسلامی رسمیت یافت.  

فرشید شاهسون پور مدیر اجرایی و هماهنگ کننده برگزاری مراسم با سخنانی هدف از اجرای این برنامه که افروختن چراغی برای گرد آوردن پروانه های هنرمند و هنردوست و دیدار نوروزی آنان با یکدیگر است از یاوران و حامیان و همراهان برگزار کننده تشکر کرد و از حضور چشمگیر هنرمندان و هنردوستان در تکریم از پیشکسوتان هنرمند و تجلیل از هنرمندان درگذشته و خانواده‌های این عزیزان که حضور داشتند قدردانی و همچنین اعلام کرد این برنامه تنها با حمایت سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری و همیاری سازمان فردوس‌های شهرداری مشهد برگزار شده است.

بعد از آن با معرفی استاد پرویز روحبخش پیشکسوت رادیو و تلویزیون، خبرنگار، برنامه ساز، نویسنده، بازیگر، شاعر و سخنور نام آور خراسانی از ایشان دعوت کرد که هدایت، مجری گری و ادامه برنامه را به عهده داشته باشند.

فرشید شاهسون پور در پایان سخنان خود شعری از زنده یاد استاد سید محسن مصطفی زاده که دو سال است اهل هنر را تنها گذاشته قرائت کرد که وصف الحال هنرمندان بود و بسیار مورد تشویق و تحسین حاضران قرار گرفت. 

استاد پرویز روحبخش با ذکر خاطراتی از هنرمندان آرمیده در این قطعه و سخنانی در مورد ضرورت و توجه به دنیای پس از مرگ با استفاده از اشعار پیشینیان و سروده‌های خویش به کیفیت مراسم افزوده و در فواصل اجرا سخنان استاد امیر نخاولی و قرائت اشعاری توسط آقای هادی استیری و خانم حسینی شاعر مهاجر شور مجلس را فزون‌تر کرده بود. 

آقای ایرج قهرمانی مدیر موسسه تصاویر ماندگار با حضور و مصاحبه با پیشکسوتان هنرمند تصاویر و این لحظات را برای آیندگان ماندگار و ثبت می‌کرد. 

استاد حسین طالبی پیشکسوت هنرهای تجسمی هم طبق روال همه ساله تابلویی نقاشی از  هنرمندی درگذشته را قلمی کرد که امسال ثبت مزار اکبر زرین مهر بر روی بوم بود. 

در انتها صوت صلوات خاصه امام رضا در فضای قطعه هنرمندان طنین انداز شد و با دیدار و دلجویی هنرمندان از یکدیگر مراسم در غروب جمعه خاتمه یافت.

دیگر خبرها

  • درخواست‌های تلفنی مردم در سفر رئیس جمهور به سمنان پیگیری می‌شود
  • ۴۷ هزار درخواست تلفنی در سفر رییس جمهور به استان سمنان ثبت شد
  • حضور سه مدیر گیلانی در مرکز پاسخگویی به سوالات مردمی
  • پویش مشهد مهربان مشارکتی مردمی برای احیای زندگی آسیب‌دیدگان
  • اجرای موفق طرح نور در کرمانشاه
  • قدردانی خانواده مرحوم آیت الله امامی کاشانی از مردم و مسئولان
  • برگزاری یادواره ۸ شهید هنرمند شهرستان بوانات
  • دهمین آیین تک چراغ در مراسم میثاق با هنرمندان در مشهد برگزار شد
  • هنرمندی که در ونیز حضور ندارد/ کودکان و مادران غزه در قاب هنرمند
  • تامین امنیت جامعه و مقابله با ناهنجاری های اجتماعی و برخورد با مخلین امنیت از خدمات دستگاه قضایی است