Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید محسن موسوی تاکامی (مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره طرح انتقال آب از دریای خزر به فلات مرکزی گفت: با توجه به اینکه بخش عظیمی از مسیر انتقال آب از جنگل‌های تحت حفاظت سازمان جنگل‌ها عبور می‌کند، بازدیدی از این مناطق داشتیم و قرار شد، نظرات کارشناسی‌مان را در خصوص این طرح ارائه دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه پس از بازدید از این منطقه و ارائه نظرات کارشناسان با طرح انتقال آب از دریای خزر مخالفت کردیم، ادامه داد: منطقه‌ای که قرار است، خط لوله انتقال آب از آنجا عبور کند یک منطقه رانشی است و با توجه به اینکه عملیات خاک‌برداری بسیار زیاد است، خطرات بسیاری را برای منطقه ایجاد می‌کند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران خاطرنشان کرد: لوله آبی که برای انتقال در نظر گرفته‌اند، در حدود ۶۴ اینچ است یعنی دهانه آن در حدود ۲ متر است، وقتی آب با قدرت از این لوله‌ها جریان یابد، قطعا لرزش ایجاد می‌کند و این لرزش مناطق مستعد لرزش را بیش از پیش تحریک کرده و باعث رانش زمین می‌شود و حتی ممکن است مناطق بکر جنگلی نیز بر اثر این لرزش‌ها مستعد حرکت شوند. همچنین ممکن است اثراتی بر روی روستا‌ها نیز داشته باشد. البته ممکن است مردم به انتقال آب معترض نباشند، اما برای ما مهم این است که جنگل و خاک با این اقدام نابود خواهد شد.

موسوی با بیان اینکه کمیته فنی اداره کل منابع طبیعی این استان در نامه‌ای به سازمان حفاظت محیط زیست در  ۱۰ بند با انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی کشور مخالفت کرده است، تصریح کرد: براساس نقشه‌ای که در اختیار ما قرار داده‌اند، ۱۱ کیلومتر از مسیر انتقال آب از جنگل‌ها عبور می‌کند، البته از همان مسیر خط انتقال لوله نفت است، اما برای جاگذاری لوله‌های آب که نمی‌توانند از همان مکان استفاده کنند و باید به داخل جنگل بروند. همچنین ۵ نقطه پمپاژ آب پیش‌بینی شده است.

وی ادامه داد: همچنین قطعا برای پمپاژ آب به نیروهای برق و سازه‌هایی برای آن نیز نیاز می‌شود، البته این نقاط هنوز شناسایی نشده است، اما بی‌شک جزئی از عرصه جنگلی برای مسیر این برق در نظر گرفته خواهد شد.

وی با بیان اینکه در طول این ۱۱ کیلومتر قطعا درختان بسیاری قطع می‌شود، ادامه داد: اگر چه این منطقه جز مناطق جنگلی پایلوت برای ثبت جهانی نیست، اما جزیی از جنگل‌های هیرکانی است و در آینده قطعا این منطقه هم ثبت جهانی خواهد شد. درست است که در برخی پروژه‌ها خسارت جنگل از دستگاه اجراکننده دریافت می‌شود، اما در این پروژه قرار است یک جنگل بکر از بین برود و بجای آن یک جنگل مصنوعی ایجاد کنیم، اما جابجایی خاک را چگونه می‌توانیم جبران کنیم؟!

منبع: ایلنا

کلیدواژه: خط لوله انتقال آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۲۶۸۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) مدیریت «پت و مت» در زاینده‌رود؟!

گروهی از خبرنگاران به بازدید از زاینده‌رود از کوهرنگ تا شهر اصفهان رفتند. به نظر می‌رسد شرایط همچنان مثل قبل است، لوله‌های زیادی همچنان آب رود را به باغ‌ها و زمین‌های کشاورزی انتقال می‌دهند و برداشت‌های بی‌رویه در این حوضه آبی ادامه دارد.

در عین حال اصفهان با فرونشست روبه‌رو است و این شهر در خطر تخلیه در سال‌های آینده قرار دارد. خبرنگاران در ادامه سفر به اصفهان در یک نشست خبری با مدیران شهری و قرارگاه آب اصفهان سوالات خود را مطرح کردند.

مدیران اصفهانی در این نشست گفتند مدیریت انتقال اب دریای عمان به مدیریت با روش پت و مت شبیه است. همچنین آن‌ها گفتند آبی که از دریای عمان به اصفهان می‌رسد وارد رودخانه نخواهد شد چراکه باید چاله‌های دیگری را پر کند. این گزارش را در این باره ببینید.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • مشاهده گله گوزن قرمز در جنگل‌های هیرکانی لنگرود (فیلم)
  • مشاهده یک گله مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان
  • مشاهده ۴ راس مرال در جنگل های هیرکانی گیلان
  • ثبت تصویر ۴ راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم
  • جان باختن ۵ پناهجو در دریای مانش
  • (ویدئو) مدیریت «پت و مت» در زاینده‌رود؟!
  • شکستگی لوله انتقال آب زاینده‌رود به کاشان تخریب غیرعمد بود
  • قزاقستان ساخت خط لوله در دریای خزر را بررسی می‌کند
  • ‌انتقال آب رودخانه کرج به البرز برای عبور از تنش تابستان
  • تعمیر شکستگی خط انتقال آب زاینده رود به کاشان