Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@15:59:14 GMT

تنها 4 درصد بانوان اقدام به اهداء خون می‎کنند

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۲۷۶۸۳

تنها 4 درصد بانوان اقدام به اهداء خون می‎کنند

رئیس شورای مشارکت‌های زنان مجمع خیرین سلامت استان خراسان رضوی گفت: به رغم اینکه در همه کشورها اهداء خون بانوان و آقایان تقریباً برابرست، ولی در کشور ما این میزان در آقایان 96 درصد و بانوان 4 درصد است.

آرزو حیدریان در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: هرچند به دلیل عواملی همانند زایمان‎ها بانوان خون بیشتری مصرف می‎کنند، اما میزان اهداء این قشر از جامعه کمتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی عنوان کرد: با توجه به نیاز مبرم اهداء خون بانوان در جامعه در همین راستا از سال گذشته تلاش شده بتوانیم پایگاه اختصاصی اهداء خون بانوان را راه‎اندازی کنیم تا بانوان به عنوان یک فعالیت اجتماعی مشارکت بیشتری داشته باشند.

حیدریان اظهار کرد: با آغاز اجرای طرح "نذر خون، خیر مکرر" از سال قبل توانستیم در همایش‎های مختلف و برنامه‎های اجتماعی سلامت‌محور مختلف گروه‎هایی را با این طرح آشنا کنیم که با اهداء خون نه تنها مشکلی برای بانوان ایجاد نمی‌شود، بلکه چون در زمان اهداء خون آزمایش‎هایی گرفته می‎شود کمبودهایی مانند کلسیم، آهن و... مشخص می‎شود و تحت پایش سلامت قرار می‎گیرند.

وی با بیان اینکه «بانوان بسیار علاقمند به اهداء خون هستند به طوری که از سال قبل تا کنون چندین تور اهداء خون بانوان را از شهرستان‌های مختلف به سطح استان داشتیم»، ادامه داد: به خاطر باور اجتماعی اشتباهی که در جامعه وجود دارد، خانم‌ها فکر می‎کنند به خاطر اینکه ماهی یک بار خون از دست می‎دهند، کم‌خون هستند، در صورتی که این باور اشتباهی است.

رئیس شورای مشارکت‌های زنان مجمع خیرین سلامت استان خراسان رضوی، بیان کرد: نسبت کم‌خونی در خانم‎ها با نسبت اهداء خون هیچ رابطه مستقیمی ندارد. با فرهنگ‌سازی که دارد  صورت می‎گیرد، امیدواریم این موضوع بهبود یابد.

وی گفت: تلاش شده در این راستا مرکز اهداء خون مستقل بانوان در مشهد راه‎اندازی شود و تجهیزات و وسایل مورد نیاز توسط انتقال خون خراسان رضوی تامین می‎شود.

حیدریان یادآور شد؛ سال گذشته برای اهداء خون در سطح استان کلاً 195 هزار مراجعه‌کننده داشته‎ایم که از 151 هزار نفر آنها خونگیری انجام شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی اهداء خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۲۷۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از 95 درصد مردم چهارمحال و بختیاری به شاخص‌های سلامت دسترسی دارند

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از چهارمحال و بختیاری، علی‌ ضامن صالحی‌فرد معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی چهارمحال و بختیاری از فعالیت ۳۰۸ خانه بهداشت، ۹۴ پایگاه سلامت، ۱۳۱ مرکز خدمات جامع سلامت و ۲۴ مرکز شبانه‌روزی در مناطق شهری و روستایی استان خبر داد.

وی افزود: سلامت خانواده و جوانی جمعیت، دو اولویت مهم استان در حوزه بهداشت است که در این رابطه، برنامه‌‎های متنوعی در طول سال اجرا می‌شود.

علی‌ضامن صالحی‌فرد در راستای تشریح اقدامات مثبت در حوزه بهداشت و درمان این استان، اظهار کرد: راه‌اندازی سه شبکه بهداشت و درمان نوپا در شهرستان‌های خانمیرزا، فلارد و فرخشهر، افتتاح دو مرکز خدمات جامع سلامت شبانه‌روزی در لردگان و اردل، افزایش ۳۵ درصدی ارائه خدمات بهداشتی، دندانپزشکی و آزمایشگاهی، اجرای نظام ارجاع و نسخه‌نویسی الکترونیک در برنامه پزشکی خانواده، از جمله برنامه‌های اجرا شده در سال گذشته بود.
رئیس مرکز بهداشت استان چهارمحال و بختیاری از افزایش یک درصدی موالید در استان، طی سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: برنامه‌های جوانی جمعیت در استان، در سال جاری، با شدت بیشتری اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه شاخص دقیقی از میزان سطح سواد سلامت مردم استان در دسترس وجود ندارد، بیان داشت: مقرر شده تا امسال، ارزیابی در این خصوص انجام شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی چهارمحال و بختیاری، میزان دسترسی مردم به شاخص‌های سلامت را بیش از ۹۵ درصد اعلام کرد و گفت: تمامی جمعیت استان تا حد زیادی به امکانات بهداشتی، دسترسی دارند و در سال جاری، هشت کانکس بهداشتی برای عشایر استان، پیش‌بینی شده است.

صالحی‌فرد با اشاره به اجرای پویش ملی سلامت در استان، طی سال گذشته، تصریح کرد: در این پویش، بیش از ۹۷ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال در غربالگری دیابت و فشار خون، شرکت کردند که در آگاهی افراد از وضعیت سلامت و پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها، کمک‌کننده بوده است.

خبرنگار: زهرا خدابنده

انتهای پیام/

کد خبر: 1228248 برچسب‌ها مدافعان سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کادر درمان

دیگر خبرها

  • اولین اقدام مالکان جدید باشگاه پرسپولیس
  • ۸۰ بسته پوشاک به ایتام شهرستان پاوه اهداء شد
  • لزوم اقدام به موقع برای ثبت نام کتاب دانش آموزان
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در مشهد
  • نشست تخصصی سلامت در شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی
  • گردهمایی هماهنگ‌کنندگان اهدای عضو کشور در بیمارستان فرهیختگان
  • تجمع خودجوش بانوان بافقی در حمایت از طرح نور فراجا
  • بیش از 95 درصد مردم چهارمحال و بختیاری به شاخص‌های سلامت دسترسی دارند
  • وزیر کشور: اجرای حجاب یک دستور قانونی است/ بانوانی که در این زمینه دچار اهمال و غفلت باشند با تذکر باید به آن احترام گذارند؛ اگر توجه نکنند طبق قانون ورود می‌شود/ فراجا با ورود افراد آموزش دیده اقدام به اجرای طرح نور کرده است
  • وجود ۳۰۸ خانه بهداشت فعال در چهارمحال و بختیاری