Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-23@07:20:31 GMT

صادرات استان کرمان به ۲۶۳ میلیون دلار رسید

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۲۸۸۷۳

صادرات استان کرمان به ۲۶۳ میلیون دلار رسید

مدیرکل گمرکات ‌کرمان با بیان اینکه در ‌شش ماه نخست سال جاری ۲۶۳ میلیون دلار صادرات از استان ‌داشتیم که ۱۳ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته است گفت: صادرات محصولات صنعتی در استان کرمان روند خوبی داشته است. ۲۹ مهر ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۹ استانها کرمان نظرات - اخبار استانها -

محمدرضا قادر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمان با اشاره به اینکه امروزه در حوزه صادرات فرآیند پیچیده‌ای در گمرکات استان و کشور وجود ندارد اظهار داشت: با راه‌اندازی سامانه جامع امور گمرکی و الکترونیکی شدن صادرات، این فرآینده بسیار ساده و آسان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه راه‌اندازی سامانه جامع امور گمرکی و الکترونیکی شدن صادرات تحول بزرگی در این حوزه ایجاد کرده است گفت: فرایند صادرات برای بسیاری از اقلام صادراتی به صورت آنلاین انجام شده و نیازمند حضور صادرکنندگان در گمرک نیست.

مدیرکل گمرکات استان کرمان با اشاره به اینکه اغلب اقلام صادراتی در مسیر سبز قرار می‌گیرند بیان کرد: صادرکنندگان این اقلام بدون مراجعه حضوری به گمرک می‌توانند کالای خود را در سامانه الکترونیکی کمرگ اظهار کرده و بدون حضور کارشناسان گمرک در استان به سمت مرز ارسال می‌کنند.

وقتی تحریم‌ها دیگر اثر ندارد؛ صادرات 21میلیارد‌دلاری‌ ‌از ایران / 7‌ میلیون تُن کالای غیرنفتی به‌فروش رفتنقشه راه صادرات غیرنفتی به 15 کشور هدف تدوین شدچشم‌انداز قیمتی دُردانه صادرات غیرنفتی ایران در سال جاری

وی با بیان اینکه کالاهایی که عوارض صادراتی دارند و یا مشمول استاندارهای خاصی هستند در مسیر قرمز طبقه‌بندی می‌شوند افزود: این اقلام صادراتی نیز معطلی و کار چندانی در حوزه گمرک ندارند و در کمتر یک ساعت کار آنها در استان انجام می‌شود و این فرآیند بسایر کوتاه است.

قادر با اشاره به اینکه استان کرمان یکی از استان‌هایی است که سهم مهمی در صادرات کشور دارد عنوان کرد: امسال در استان کرمان با روند خوبی در حوزه صادرات برخی اقلام روبرو بودیم و صادرات این کالاها افزایش خوبی در استان داشته است.

وی با بیان اینکه مهمترین کالای صادرات استان پسته است و استان کرمان، استان صادراتی پسته است یادآور شد: متاسفانه سال گذشته با مشکلاتی که پسته استان کرمان با آن مواجه بود با کمبود صادرات این محصول روبرو بودیم.

مدیرکل گمرکات استان کرمان با اشاره به اینکه امسال شاهد اتفاقات خوبی در این حوزه هستیم عنوان کرد: تاکنون 190 میلیون دلار صادرات پسته استان کرمان بوده و تا این لحظه شاهد افزایش 8 درصدی پسته استان نسبت به مدت مشابه سال قبل هستیم و انتظار داریم تا پایان سال این روند ادامه داشته باشد.

وی با بیان اینکه امسال استان کرمان در سایر اقلام صادراتی نیز روند خوبی داشته و این مسئله نشان می‌دهد که استان به سمت تولید و صادرات محصولات صنعتی نیز پیش رفته است گفت: صادرات مصنوعات مسی در استان در شش ماهه نخست سال جاری با 9 میلیون دلار، 291 درصد رشد داشته است.

قادر با اشاره به اینکه صادرات اکسید مولیبدن استان کرمان در سال جاری 100 درصد، سیمان 36 درصد، پلی اتیلین  39 درصد و سایر مصنوعات فلزی 100 درصد رشد داشته است افزود: صادرات لبنیات در استان استقبال خوبی شده و 23 درصد رشد داشته است.

وی با بیان اینکه در مجموع در شش ماه نخست سال جاری 263 میلیون دلار صادرات از استان کرمان داشتیم که 13 درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته است گفت: عمده این صادرات به کشورهای عراق، پاکستان، افغانستان، چین، امارات، ترکیه، عمان، روسیه و تعدادی از کشورهای اروپایی انجام شده است.

انتهای پیام/ش

R7860/P/S6,67/CT15

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۲۸۸۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت نفت در بودجه چند دلار است؟

به گزارش خبرنگار مهر، میزان فروش روزانه و قیمت هر بشکه نفت خام یکی از اصلی‌ترین موضوعاتی است که هرساله در میان تحلیلگران و رسانه‌های کشور مورد بررسی قرار می‌گیرد، البته در بودجه سال جاری این موضوع به چالشی برای نمایندگان مجلس و دولت تبدیل شده بود.

درواقع پس از ارائه بودجه از سوی دولت به مجلس در آذرماه ۱۴۰۲ و مشخص شدن نرخ ۶۵ دلاری برای هر بشکه، بحث‌های گسترده‌ای در این خصوص شکل گرفت. با اینکه دولت رقم فوق را کاملاً منطبق با شرایط روز اعلام کرده بود، اما نمایندگان مجلس نرخ‌های بالاتری را متصور بودند، حتی رئیس کمیسیون تلفیق بودجه بحث نفت ۹۰ دلاری را مطرح و اعلام داشت: «مجلس حدود ۵۸۰ همت برای درآمدهای حاصل از فروش نفت در سال ۱۴۰۳ پیش بینی کرده و این رقم متغیر است، مثلاً افزایش قیمت هر بشکه نفت، قیمت دلار یا افزایش میزان صادرات نفت در ۵۸۰ همت تغییر پذیر است.»

در نهایت بخش اول قانون بودجه ۱۴۰۳ در ۲۱ اسفند سال گذشته به تصویب مجلس رسید و رئیس جمهور نیز در آخرین روز سال ۱۴۰۲ آن را ابلاغ کرد، البته شاهد انتشار رقم دقیقی پیرامون میزان فروش روزانه و قیمت هر بشکه نفت خام نبودیم.

در نهایت با انتشار جداول کلان بودجه در بخش دوم، مشخص شد که دولت میزان فروش روزانه نفت و ارز حاصل از صادرات را به ترتیب را یک میلیون بشکه و ۱۱.۷ میلیارد دلار پیش بینی کرده است.

تحلیل عجیب نفت ۳۲ دلاری!

انتشار این جداول با تحلیل‌های گسترده‌ای در فضای رسانه‌ای کشور همراه بود، برخی از کارشناسان میزان فروش روزانه نفت را با روند صعودی ماه‌های اخیر در تناقض می‌دانستند، عده‌ای نیز فروش یک میلیون بشکه در روز را به سبب شرایط احتمالی آینده منطقی عنوان کرده بودند، حتی بحث‌هایی در خصوص قیمت نفت ایران و تخفیف احتمالی به سبب تحریم‌ها نیز مشاهده شده، اما شاید عجیب‌ترین موضوع در میان نظرات ارائه شده، نرخ ۳۲ دلار برای هر بشکه نفت ایران است!

به‌عنوان نمونه یکی از روزنامه‌ها در سرمقاله ۲۶ فرودین ماه خود، جداول جدید بودجه‌ای را مورد تحلیل قرار داد و طی یک سرمقاله جامع با عنوان «مالیات دو برابر درآمد نفتی!» نوشت: «فقط در مورد نفت بگوییم که دولت بودجه را بر مبنای فروش یک میلیون بشکه نفت در روز بسته و معتقد است ۱۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار ارز نصیبش خواهد کرد. این به معنای آن است که دولت در بودجه هر بشکه نفت را ۳۲ دلار حساب کرده که حدود ۵۰ دلار با قیمت‌های فعلی بازار فرق دارد. مابه التفاوت ۵۰ دلاری یا تخفیف ایران به خریداران نفت مثل چین، به خاطر خرید از ایران در شرایط تحریمی یا اینکه دست پایین گرفتن قیمت است که بعداً، بودجه به کسری نخورد.»

در واقع نویسنده گزارش با بهره‌بردن از اعداد جدول شماره ۲۲، یعنی یک میلیون بشکه در روز، ۱۱.۷ میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات و ۳۶۵ روز سال، به نرخ هر بشکه ۳۲ دلار رسیده است و علت تفاوت نرخ فعلی بازار را تخفیف نفت عنوان داشته است.

همین شیوه محاسبه سبب شد، برخی از کاربران فضای مجازی به سبب عدم آشنایی با جداول بودجه‌ای، انتقاداتی را پیرامون نرخ ۳۲ دلاری هر بشکه نفت خام و تخفیف ۵۰ دلاری آن مطرح نمایند. اما در محاسبه نرخ فوق، نگارنده چندین مسئله را در نظر نگرفته است.

شیطنت رسانه‌ای یا نظر غیرکارشناسی!

نکته اولی که باید به آن اشاره کرد، به بند یک ماده هفت قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه مربوط می‌شود که در آن عوائد حاصل از فروش نفت انحصاراً در اختیار دولت نخواهد بود.

بر اساس این ماده‌قانونی سهم صندوق توسعه ملی از منابع حاصل از صادرات نفت، میعانات گازی و خالص صادرات گاز در سال اول اجرای قانون برنامه ۳۰% تعیین می‌شود و سالانه حداقل دو واحد درصد به این سهم اضافه می‌شود.

بانک مرکزی مکلف است در طول سال و متناسب با وصول منابع، بلافاصله نسبت به واریز این وجوه و سهم ۵/۱۴ درصدی شرکت ملی نفت ایران از کل صادرات نفت و میعانات گازی و همچنین سهم سه درصد (۳%) مناطق نفت‌خیز، گاز خیز و توسعه‌نیافته اقدام کند؛ همچنین از محل باقیمانده، سهم بودجه عمومی دولت از منابع موضوع این جز در سقف جدول شماره (۴) این قانون تعیین و به‌حساب درآمد عمومی نزد خزانه‌داری کل کشور واریز و مابقی را به‌حساب ذخیره ارزی واریز نماید.»

مطابق با همین ماده‌قانونی، دولت در لایحه پیشنهادی خود، سهم صندوق توسعه ملی، شرکت ملی نفت و خود را به مجلس اعلام می‌کند که در تبصره ۴ لایحه بودجه ۱۴۰۳ نیز به آن اشاره شده است.

بر اساس این تبصره، «سهم صندوق توسعه ملی از منابع حاصل از صادرات نفت، میعانات گازی و خالص صادرات گاز، چهل و پنج درصد (۴۵%) تعیین شده و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است در طول سال و متناسب با وصول منابع، بلافاصله نسبت به واریز این وجوه و سهم علی‌الحساب شرکت ملی نفت ایران از کل صادرات نفت و میعانات گازی (معاف از تقسیم سود سهام دولت و مالیات با نرخ صفر) به میزان چهارده و نیم درصد (۱۴.۵%) و نیز سهم چهارده و نیم درصد (۱۴.۵%) شرکت دولتی ذی‌ربط وزارت نفت در امور گاز از محل خالص صادرات گاز (معاف از تقسیم سود سهام دولت و مالیات با نرخ صفر) و همچنین سهم سه درصد (۳%) مناطق نفت‌خیز، گازخیز و توسعه‌نیافته اقدام کند».

از طرف دیگر، ارقام فوق همان اعداد مربوط به جدول شماره ۲۲ است، به بیانی شاهد تحلیل ناشیانه و عجیبی در رسانه مذکور بوده‌ایم، در این خصوص حسن حسن‌خانی، کارشناس اقتصادی به خبرنگار مهر گفت: «مطابق با قوانین بودجه‌ای کشور، علاوه بر دولت، صندوق توسعه ملی، شرکت نفت و مناطق محروم از فروش نفت، سهمی در اختیار دارند.

وی ادامه داد: این امر مطابق با قوانین پنج‌ساله توسعه کشور است، همچنین در بودجه سالیانه نرخ تسعیر ارز نیز لحاظ می‌شود، اما در ادعای صورت‌گرفته، این موارد لحاظ نشده است.

از سوی دیگر حتی با فرض پذیرش نحوه محاسبه قیمت هر بشکه نفت خام در روزنامه هفت صبح، باید سهم ۳۷.۵ درصدی دولت را لحاظ کنیم، با این تفاسیر قیمت هر بشکه نفت خام ایران در بودجه سال ۱۴۰۳ حدود ۸۵ دلار خواهد بود.

کد خبر 6086184 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • قیمت نفت در بودجه چند دلار است؟
  • میزان صادرات زنجان در سال جاری ۶۵۸ میلیون دلار هدفگذاری شد
  • افزایش ۲۴ درصدی صادرات از خراسان رضوی به پاکستان
  • افزایش حدود پنج برابری صادرات شرکت‌های دانش بنیان طی سال‌های ۹۹ تا ۱۴۰۱
  • صادرات بخش کشاورزی بیش از ۲۰ درصد رشد کرد/عراق مقصد نخست صادرات
  • افزایش ۵ برابری صادرات شرکت‌های دانش بنیان در ۳ سال
  • رشد ۲۰.۵ درصدی صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران در سال ۱۴۰۲
  • افزایش ۲۰.۵ درصدی صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران در سال ۱۴۰۲
  • صادرات ۶.۳ میلیارد دلاری صادرات محصولات غذایی و کشاورزی در سال ۱۴۰۲
  • کشور‌های همسایه مقصد ۸۰ درصد صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران