Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، سیدعلی آقازاده استاندار مرکزی صبح امروز 29 مهرماه در جلسه ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی که با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سالن غدیر استانداری مرکزی برگزار شد، اظهار کرد: استان مرکزی به‌رغم تمام مشکلات موجود از جمله مشکلات هپکو و آذرآب، استانی است که شاخصه‌های اقتصاد مقاومتی آن در سال جاری بسیار بهتر از سال ۹۷ است، نرخ بیکاری استان در تابستان امسال ۸.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۳ درصد و و در بهار همین سال ۸.۴ بوده و در صورتی که میانگین نرخ بیکاری در ۶ ماهه امسال ۸.۳۵ درصد بوده باشد، بیش از یک درصد در کاهش نرخ بیکاری استان رشد ایجاد شده است.

وی افزود: استان مرکزی در سال ۹۲ از لحاظ فضای کسب و کار در رتبه سیزدهم قرار داشت و اکنون به رتبه ششم ارتقا پیدا کرده است که این رشد و ارتقا به همت کارآفرینان، تولیدکنندگان و کارگران ایجاد شده و نشان از بهبود وضعیت فضای کسب و کار، نرخ بیکاری و روند تولید در استان دارد.

استاندار مرکزی در خصوص تسهیلات تصریح کرد: سال گذشته سهم تسهیلات استان ۱۲۵۰ میلیارد تومان بوده که در پایان سال به حدود ۱۶۰۰ میلیارد تومان رسید، همچنین در ۶ ماهه امسال بیش از ۹۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده و در صورت تداوم این روند سهم تسهیلات استان تا پایان سال به حدود ۲۰۰۰ میلیارد تومان نیز خواهد رسید.

آقازاده با بیان اینکه میزان صادرات غیرنفتی استان تا روز گذشته ۶۰۳ میلیون دلار بوده است، بیان کرد: ارزش ارزی صادرات استان تا روز گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل سه درصد افزایش داشته و امیدواریم به‌رغم تمام فشارها و تحریم‌ها بتوانیم بالاتر از میزان سال گذشته صادرات داشته باشیم.

وی در خصوص وضعیت شرکت‌های هپکو و آذرآب اضافه کرد: حقوق کارگران هپکو تا ۳۱ شهریورماه پرداخت شده است، حقوق کارگران آذرآب نیز تا پایان مهرماه به اندازه ۲.۵ ماه معوق است که در تلاش هستیم این حقوق را زودتر پرداخت کنیم.

استاندار مرکزی با اشاره به اینکه ماهیت شرکت آذرآب با هپکو متفاوت است، گفت: در حال حاضر در شرکت آذرآب ۳۰ هزار تن سفارش وجود دارد، اما متاسفانه در ۶ ماهه اول امسال میزان تولید این شرکت تنها ۱۲۹۰ تن بوده است، این شرکت می‌تواند تا پایان سال ۲۰ هزار تن تولید داشته باشد.

وی با بیان اینکه باید در اسرع وقت با اتحاد و انسجام، مشکل سهامدار و مدیریت و اختلافات داخلی درون آذرآب را رفع کنیم، خاطرنشان کرد: در هپکو در حال حاضر از تولید و مشتری خبری نیست، اما در آذرآب هم سفارش و هم مشتری نقد وجود دارد. مشکلات ایجاد شده امروز به سبب ایرادات موجود در واگذاری هپکو و آذرآب به بخش خصوصی است و نباید در این حوزه تنها دولت را مقصر دانست.

استاندار مرکزی خواستار تعیین یک نماینده ویژه برای پیگیری امور آذرآب شد تا با دستگاه‌های مرتبط در تهران هماهنگ شود و از این طریق، سریع‌تر سهام بانک کشاورزی که نتوانسته خوب بنگاه‌داری و مدیریت کند، تعیین تکلیف و ظرف یک ماه آینده مشکلات برطرف شود.

آقازاده گفت: حقوق معوقه کارکنان باید در اسرع وقت پرداخت شود تا کارگران دلگرم به کار شوند، چرا که شرکت آذرآب با مشکل نقدینگی مواجه نیست.

محمدتقی آبایی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی نیز در این جلسه اظهار کرد: شرکت‌های آذرآب و هپکو نگین خاورمیانه هستند و مشکلات ایجاد شده در این دو واحد تولیدی نشای از سوء‌مدیریت و واگذاری‌های نادرست توسط سازمان خصوصی‌سازی در سال های گذشته بوده که در حال حاضر مسئولان استانی را درگیر کرده است.

وی با بیان اینکه مشکلات این صنایع باید به صورت ریشه‌ای رفع شود، گفت: علی‌رغم این مشکلات، استان مرکزی به لحاظ بهبود فضای کسب و کار نسبت به میانگین کشوری، دارای جایگاه مطلوبی است.

آبایی افزود: در شش ماهه سال گذشته تعداد ماه‌های حقوق معوق کارگران معادل ۲۰۵ ماه بود که این رقم نیز در سال جاری به ۱۴۲ ماه کاهش یافته است، همچنین دادخواست‌های کارگری نسبت به سال گذشته ۱۵ درصد کاهش یافته است. بر اساس آمار سامانه رصد، فرصت‌های شغلی ایجاد شده در شش ماهه سال گذشته 2558 مورد بوده که این آمار نیز در شش ماهه سال جاری به 3523 فرصت شغلی رسیده است. در خصوص مقرری‌بگیران استان نیز تعداد این افراد در شش ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶۹۷ مورد کاهش یافته است.

قنبر موسی‌نژاد، مدیرکل کمیته امداد استان مرکزی نیز در این جلسه گفت: سهم دستگاه‌های حمایتی در اشتعال روستایی ۹۱ میلیارد تومان بود که ۶۴ میلیارد تومان آن سهم کمیته امداد است و علی‌رغم تاخیر ۸ ماهه در ابلاغ، پرونده مربوط به حدود ۸۲ میلیارد تومان از این مبلغ به بانک‌های مختلف ارسال و ۵۰ درصد آن پرداخت شده است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن خبرگزاری بین المللی قرآن خبرگزاری ایکنا ایکنا ایکنا مرکزی ایکنای مرکزی استاندار مرکزی استانداری مرکزی اقتصاد مقاومتی وزیر کار محمد شریعتمداری استان مرکزی اراک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۲۹۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک پیش‌بینی تکان‌دهنده از وضعیت تورم در ایران

به گزارش صدای ایران،احمد حاتمی یزد، کارشناس اقتصادی با تاکید بر این نکته که اقتصاد ایران درگیر بحران جدی ریزش ارزش پول ملی است، گفت: متاسفانه در چهار دهه اخیر ارزش پول ملی در ایران ۱۰ هزار برابر کاهش یافته است. معنای این اتفاق در حقیقت ریزش قدرت خرید مردم است.

وی گفت: اتفاقاتی زنجیروار زمینه را برای بروز این بحران مهیا کرده است. عامل مهم این اتفاق یعنی ریزش ارزش پول ملی، افزایش شدید نرخ تورم است و رشد تورم نیز ریشه در افزایش نقدینگی دارد. به عبارت دیگر دولت‌ها در ایران سیاست پرداخت درستی ندارند و با پیش‌بینی هزینه‌های غیرضروری در بودجه، موجب بروز ناترازی و ایجاد کسری در بودجه می‌شوند. این اتفاقات نیز دست به دست هم می‌دهد و چنین شرایط نامساعدی را ایجاد می‎کند

بانک مرکزی باید مستقل باشد
حاتمی یزد تاکید کرد: وقتی درآمد و هزینه تطابقی با هم ندارند، دولت بانک مرکزی را مجبور به چاپ پول می‎کند و در نتیجه پول بدون پشتوانه را راهی اقتصاد می‌کند. اگر کالا‌ها و خدمات همپای تورم در اقتصاد رشد می‌کرد چنین بحرانی به وقوع نمی‌پیوست، اما متاسفانه شرایط تولید در بخش کالا و خدمات در ایران شرایط بسیار ناگواری است.

بیشتر بخوانید:پیش‌بینی‌ها از بدتر شدن وضعیت اقتصاد ایران حکایت دارد/ ریال همچنان زیر تیغ

او تورم را گرفتن مالیات از فقرا و دادن پول و امکان به ثروتمندان دانست و گفت: در این فضا طبقه متوسط در حال از بین رفتن است. متاسفانه شکاف طبقاتی در حال عمیق شدن است. افراد به صرف نداشتن خانه، هر روز بیشتر از روز گذشته در فشار و تنگنا قرار می‌گیرند.

ام‌الفساد اقتصاد چیست؟
حاتمی یزد با تاکید بر اینکه تورم بی هیچ اغراقی ام‌الفساد جامعه است، گفت: بالا رفتن تورم و کاهش قدرت خرید افراد را ناگزیر به داشتن شغل دوم و سوم می‌کند در نتیجه کار‌ها درست پیش نمی‌رود و بحران پدیدار می‌شود. حتی من معتقدم پایین بودن بهره‌وری و فساد اداری و قاچاق و .. تا حدی به معضل تورم در کشور مرتبط است. در شرایط فعلی همه چیز در خدمت طبقه بسیار ثروتمندی است که جمعیت اندکی دارند، اما از همه‌ی مواهب برخوردارند. واقعا شرایط امروز ایران مصداق ضرب‌المثل قدیمی شده که از نخورده می‌گیرند و به خورده می‌دهند، چون همان طور که گفتم تورم مالیاتی است که به فقرا فشار می‌آورد.

او مسئولیت اصلی بانک مرکزی را پیشگیری از تورم دانست و گفت: وقتی بانک مرکزی مستقل نیست، وضعیتی مثل وضعیت ایران پدیدار می‌شود چرا که دولت بانک مرکزی را مجبور با چاپ پول می‌کند و در نهایت تورم به مردم تحمیل می‌شود. آن وقتی ما می‌شنویم که رییس کل بانک مرکزی نسبت به تضعیف حکمرانی ریال در اقتصاد اعتراض دارند.

او در جواب این پرسش که نرخ تورم در سال جاری به نظر شما به هدف دولت یعنی بازگشت به کانال بیست تا سی درصد نزدیک خواهد شد یا خیر؟ گفت: نه تنها امسال بلکه در سال آینده نیز به نظر من نرخ تورم بالاتر از چهل درصد باقی خواهد ماند.

این مدیر اسبق بانکی گفت: جامعه در حال تغییر وضعیت است. طبقه متوسط تحت تاثیر سیاست‌های اشتباه اقتصادی در حال از بین رفتن است و در نتیجه این اتفاق جامعه به دو طبقه فقیر و بسیار ثروتمند تقسیم می‌شود. در این جامعه طبیعتا توسعه‎ای رخ نمی‌دهد و فشار موجود بر بخش مولد نیز موید همین مدعاست.

دیگر خبرها

  • افزایش ۱۰ درصدی تردد در محور‌های مواصلاتی استان اردبیل
  • برگزاری دوره منطقه‌ای توانگری تسهیل گران اقتصاد مقاومتی در لرستان
  • مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی
  • بررسی مشکلات صنایع شهرستان ساوه در سه سطح
  • یک پیش‌بینی تکان‌دهنده از وضعیت تورم در ایران
  • دولت از بخش خصوصی حمایت کند/ تعویق ۸ ماهه مطالبات واردکنندگان برنج
  • اقتصاد جهانی در نقطه عطف قرار دارد
  • رشد ۲۵ درصدی جابه‌جایی کالا در استان کرمانشاه
  • صنعتگران مهم‌ترین رکن تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور هستند
  • برای ورود مردم به اقتصاد راه پیدا کنید