Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@04:27:42 GMT

نصب 22 دستگاه‌ شتاب نگاشت زلزله در تهران به زودی

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۲۹۴۲۹

نصب 22 دستگاه‌ شتاب نگاشت زلزله در تهران به زودی

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران تاکید کرد که تنها شهرداری مسئول ساخت و ساز و مقاوم سازی‌ها نیست و دیگر بخش‌ها نیز باید در این زمینه احساس مسئولیت کنند.

به گزارش ایسنا، رضا کرمی محمدی در حاشیه نشست تخصصی بهسازی لرزه‌ای نسبی ساختمان‌های متداول شهر تهران که پیش از ظهر امروز در سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران برگزار شد با حضور در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه این نشست برای بهسازی ساختمان‌ها در برابر لرزه و زلزله برگزار شده است اظهار کرد: ما در بهسازی تلاش می‌کنیم تا حداقل نکات ایمنی را برای حفظ جان شهروندان رعایت کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته در مقابل آن نوسازی قرار دارد که یعنی تخریب کامل و از نو ساختن اما بهسازی به معنای مقاوم کردن ساختمان است و ما تلاش می‌کنیم تا با شناسایی نقاط ضعف سازه‌ای ساختمان نواقص آن را رفع کنیم.

به گفته رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، بهسازی هزینه کمتری در مقابل نوسازی دارد و البته سرعت انجام آن نیز بیشتر است.

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه مشکل ما در تهران صرفا محدود به بافت فرسوده نیست، گفت: در دیگر ساختمان‌ها نیز مشکلات مختلفی را داریم البته نظر ما این نیست که اگر زلزله‌ای بالای 6.5 ریشتر رخ بدهد همه ساختمان‌ها فرو می‌ریزند اما ممکن است بسیاری از ساختمان‌ها دیگر قابل سکونت نباشد.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا شهرداری برای ایمنی و ساخت و سازها اقدامی نمی‌کند، تصریح کرد: شهرداری اقدامات قابل توجهی انجام داده اما توجه داشته باشید که تنها شهرداری مسئول ساخت و ساز نیست. یک بخشی از صدور مجوزها بر عهده شهرداری است اما بخش دیگری از آن بر عهده وزارت مسکن، سازمان نظام مهندسی و ... است. به عنوان مثال شهرداری هیچ نقشی در کیفیت مصالح، سیمان و بتن ندارد و مسئول آن سازمان استاندارد است. یا مثلا اینکه بتن را به جای دستگاه میکسر با بیل و فرغون در ستون ساختمان بریزند مشکلی است که باید دستگاه‌های نظارتی آن را حل و فصل کنند. این بتن هیچ فرقی با بتن‌های دیگر ندارد اما در صورت وقوع زلزله ستون هیچ مقاومتی در برابر نیروهای ثقلی نخواهد داشت و فرو می‌ریزد.

کرمی محمدی درباره اینکه نوسازی بهتر است یا بهسازی گفت: قطعا نوسازی بهتر است اما به شرطی که بودجه آن وجود داشته باشد اما وقتی منابع بودجه‌ای آن وجود ندارد ما بهسازی را در اولویت قرار داده‌ایم تا حداقل سقف بر سر مردم خراب نشود.

وی در مورد اظهارات مطرح شده از سوی صدراعظم نوری مبنی بر وجود 22 هزار پلاک ناایمن در تهران گفت: بسیاری از اطلاعات این پلاک‌ها را خود ما استخراج کرده و جزئیات آن را نیز داریم اما باید ببینیم که اعلام کردن آن چه پیامدی دارد و آیا در حال حاضر پیامدش جز این است که سبب تشویش اذهان می‌شود؟ بنابراین ما به دنبال این هستیم تا برای ایمن سازی ساختمان‌ها یک راه حل پیدا کنیم.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در مورد نصب دستگاه‌های شتاب نگاشت زلزله نیز گفت: 22 شتاب نگاشت را خریداری کرده‌ایم که این شتاب نگاشت‌ها به زودی در نقاط مختلف شهر نصب خواهد شد. چهار شتاب نگاشت هم در جاده فیروزکوه نصب است که در صورت وقوع هر گونه حادثه‌ای اطلاعات لازم را به دستگاه‌های مربوطه ارسال خواهد کرد. 50 شتاب نگاشت نیز متعلق به شرکت‌های دیگر است و در مجموع حدود 100 شتاب نگاشت در تهران نصب خواهد شد تا هنگام وقوع زلزله با محاسبه نوع خاک منطقه تلفات و آسیب پذیری را به ما اعلام کند. البته این اطلاعات برای مردم ارسال نخواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: زلزله زلزله تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۲۹۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمان آغاز به کار تاکسی‌های برقی/ تسهیلاتی برای تاکسی‌رانان

به گزارش خبرگزاری مهر، شادی مالکی سرپرست سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران، در مورد تاکسی‌های برقی گفت: یکی از دغدغه‌های جدی در حوزه شهری آلودگی هواست. در همین راستا شهرداری تهران به سمت برقی‌سازی حمل‌ونقل عمومی حرکت می‌کند. ما در شهر تهران ۸۰ هزار دستگاه تاکسی داریم که نزدیک به نیمی از آن‌ها خودروهای فرسوده بوده و گواهی صحت عملکرد ندارند. به همین خاطر یکی ازسیاست‌های اصلی دولت کنونی برقی‌سازی خودروهاست.

وی افزود: شهرداری تهران نسبت به وارد کردن خودروهای برقی اقدام کرده است. در سال ۱۴۰۳ شاهد وارد شدن ۲۵ هزار خودروی برقی، ۲ هزار و پانصد تاکسی برقی و ۱۰ هزار ون برقی خواهیم بود. در واقع نزدیک به ۶۰ هزار خودروی برقی وارد کشور خواهد شد. تا به امروز نزدیک به ۱۰ هزار دستگاه خودروی برقی در دست انعقاد قرار گرفته است. همچنین هزار خودروی برقی پلاک ملی دریافت کرده و استانداردهای لازم برای فعالیت آن‌ها در ناوگان حمل و نقل عمومی فراهم شده است.

مالکی اظهار داشت: قیمت در نظر گرفته شده برای این خودرو تا کنون مبلغ ۱ میلیارد تا ۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان بوده است. در این راستا تسهیلاتی از طریق شهرداری تهران برای تاکسی‌رانان در نظر گرفته و بازپرداخت در طی ۵ سال صورت می‌گیرد. همچنین خودروسازان نیز تسهیلاتی در این زمینه ارائه می‌کنند و با اقدامات دولت زمینه برای تهیه این خودروها برای رانندگان محترم فراهم می‌شود.

وی در مورد طریقه شارژ خودروهای برقی گفت: از سال گذشته تا به امروز در ۱۵ نقطه شهر تهران ایستگاه‌هایی برای شارژ خودروهای برقی نصب شده است. تا پایان سال ۱۴۰۳، ۹۳۰ نازل دیگر در قالب ۹۶ ایستگاه شارژ نصب خواهد شد. همچنین خودروسازان بر اساس توافق صورت گرفته به ازای هر ۳۳۰ خودرو، یک بخش تعمیرگاهی و ارائه خدمات پس از فروش نیز خواهند داشت.

همچنین علیزاده رئیس سازمان اتوبوسرانی شهر تهران اظهار داشت: بیش از ۱۰ سال است که ناوگان حمل و نقل عمومی نوسازی نشده است. این موضوع باعث وقفه در تولید داخلی شده است. در حوزه مدیریت شهری، در سال گذشته بیش از ۴۵ درصد بودجه شهرداری به حمل و نقل اختصاص داده شد. امسال نیز حدود ۵۰ درصد بودجه به حمل و نقل تعلق گرفت.

وی افزود: بر اساس برنامه چهارم ما باید تا پایان سال ۱۴۰۴، تعداد ۷ هزار و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس فعال داشته باشیم. در سال گذشته ما ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس داشتیم که ۲ هزارمورد آنها دیزلی و بر اساس استانداردهای روز دنیاست. ۵۰۰ دستگاه دیگر برقی بوده و بناست تا پایان سال تحویل شهرداری داده شود. البته این ارقام تنها مربوط به تولید داخلی است.

علیزاده اظهار کرد: در پی سفر شهردار محترم تهران به چین، مذاکرات فشرده‌ای صورت گرفته و منجر به انعقاد قرارداد با یکی از شرکت‌های چینی شد. در همین راستا ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس برقی ۱۲ متری برای ورود به ایران در نظر گرفته شد. لذا در مجموع تعداد اتوبوس‌های برقی ما، اعم از تولید داخلی و خارجی حدود ۵ هزار دستگاه خواهد بود. برنامه ما این است که این اتوبوس‌ها تا پایان سال وارد ناوگان حمل و نقل کشور شوند.

وی در مورد نوسازی دستگاه‌های حمل و نقل عمومی گفت: در سال ۱۴۰۲ ما حدود ۴۰۰ دستگاه را نوسازی کردیم. مجموعه حدود ۹۰۰ دستگاه مورد نوسازی قرار گرفته و وارد ناوگان حمل و نقل عمومی کشور شدند. یکی از معضلات ما در آینده این است که تعداد اتوبوس‌ها در آینده به قدری بالا خواهد بود که با کمبود رانندگان پایه یک مواجه می‌شویم. با این حال تلاش ما بر این است که برنامه‌ریزی‌های لازم را در این راستا انجام دهیم.

کد خبر 6086353 فائزه نجارزادگان

دیگر خبرها

  • بازدید مدیرعامل سازمان عمرانی شهرداری تهران از سه پروژه
  • احیای ساختمان قدیمی شهرداری تهران تا شهریور امسال | تغییرات جدید در ورودی بازار بزرگ تهران
  • بهره‌برداری از ۲ طرح راهگشای عمرانی در بزرگراه آزادگان
  • پروژه «خانه شهر» تاریخچه و گذشته تهران را به تصویر می‌کشد/ احیای بافت میدان امام‌خمینی
  • ورود ۵ هزار اتوبوس نو به حمل و نقل عمومی تا پایان سال
  • ۳۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل خانه بلدیه نیاز است | تغییرات جدید در سبزه میدان بازار
  • انتقاد چمران به نمای شیشه‌ای ساختمان برخی دستگاه‌های دولتی و بانک‌ها
  • زمان آغاز به کار تاکسی‌های برقی/ تسهیلاتی برای تاکسی‌رانان
  • میراث فرهنگی به سنگلج کمک کند/بی‌اعتنایی به طرح توسعه تئاتر قدیمی
  • آغاز فاز دوم بهسازی خیابان مهدیه در کرمان