Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان شیلات ایران با بیان اینکه میزان تولید و ارزآوری آبزیان جلوتر از برنامه‌های پیش‌بینی شده است گفت: در بخش تولید میگو با وجود بیماری، اقدام به تولید این محصول می‌کنیم و حتی جلوتر از برنامه‌های پیش‌بینی شده هستیم. ۲۹ مهر ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۶ اقتصادی کشاورزی نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، نبی‌الله خون‌میرزایی رئیس سازمان شیلات ایران امروز در مراسم افتتاحیه چهارمین نمایشگاه شیلات، آبزیان، ماهیگیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته اظهار کرد: با وجود تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان استقبال خوبی از نمایشگاه امسال صورت گرفته و تعداد شرکت‌‌های حاضر در این نمایشگاه از 77 شرکت به 93 شرکت رسیده و سطح نمایشگاه در سال جاری نیز 40 درصد توسعه یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میزان تولید آبزیان جلوتر از برنامه است

وی افزود: سال گذشته میزان تولید و صید ماهیان از برنامه‌ها جلوتر بوده است و ما توانسته‌ایم ارزآوری مناسب و بیشتر از برنامه داشته باشیم و این روند شتابان توسعه صنعت شیلات در سال 98 نیز ادامه یافته است.

رئیس سازمان شیلات با اشاره به اینکه صنعت پرورش ماهی در قفس در کشورمان بومی‌سازی شده است گفت: با وجود ظرفیت‌های مناسبی که در این صنعت وجود دارد اما در بخش ارائه تسهیلات کاستی‌هایی داریم و تسهیلات ارائه شده پاسخگوی تقاضای سرمایه‌گذاران نیست.

خون‌میرزایی تصریح کرد: برای سال گذشته پیش‌بینی تولید و صید یک میلیون و 130 هزار تن انواع آبزیان شده بود که این رقم به یک میلیون و 263 هزار تن رسید که 490 هزار تن آن آبزی‌پروری و 773 هزار تن آن صید بوده است.

وی اظهار داشت: در پرورش ماهی قزل‌آلا رتبه اول جهان را داریم و در تولید خاویار و گوشت ماهیان خاویاری رتبه‌های سوم و چهارم دنیا در اختیار ایران است.

رئیس سازمان شیلات ایران گفت: میزان تولید میگوی پرورشی در سال گذشته 48 هزار تن بوده در حالیکه تکلیف دولت 42 هزار تن است.

خون‌میرزایی اظهار داشت: در تولید ماهیان گرمابی نیز وضعیت مناسبی داریم و در مجموع گونه‌های مختلفی از آبزیان در کشورمان پرورش داده می‌شود و دانش آنها بومی‌سازی شده است.

وی گفت: سرانه مصرف آبزیان در ابتدای کار دولت 8.5 کیلو بود که اکنون به 12.1 کیلوگرم رسیده است و از تکلیف تعیین شده جلوتر هستیم.

رئیس سازمان شیلات در پاسخ به سوالی در ارتباط با تبعیض در اختصاص اراضی پرورش شیلات به متقاضیان گفت: در 6 سال اخیر تقاضای زیادی برای آبزی‌پروری در کشور داشته‌ایم که این اتفاق بسیار خوبی است اما امکان پاسخگویی به همه تقاضاها وجود ندارد.

خون‌میرزایی افزود: پرورش آبزیان یکی از رشته‌های دارای مزیت در بخش کشاورزی است که برای تحقق این امر دولت اراضی را در اختیار متقاضیان قرار می‌دهد تا آنها اقدام به احداث مزارع پرورش ماهی کنند.

وی اظهار داشت: در سال‌های گذشته اراضی در سطوح هزار تا دو هزار هکتار برای احداث مزارع پرورش ماهی واگذار می‌شد که اکنون محدودیت‌هایی در این ارتباط داریم و تقاضا زیاد شده است.

رئیس سازمان شیلات گفت: در این شرایط متقاضیان باید سرمایه‌گذاری لازم برای زیرساخت‌ها و عملیات عمرانی را خود انجام دهند تا اراضی در اختیار آنها قرار گیرد.

سهم پرداختی بیمه صیادان کاهش می‌یابد

خون‌میرزایی افزود: برخی از متقاضیان تقاضای دریافت تسهیلات برای احداث زیرساخت‌ها را نیز دارند اما در شرایط فعلی دولت امکان ارائه تسهیلات برای زیرساخت‌ها را ندارد و تنها اقدام به واگذاری اراضی بدون محدودیت می‌کنند.

برنامه سازمان شیلات برای پرورش میگو در کنار بیماری

وی درخصوص بیماری لک سفید میگو اظهار کرد: بیماری لک سفید میگو یکی از بیماریهای جهانی است که در کشور ما نیز وجود دارد اما سازمان شیلات برنامه پرورش میگو در کنار بیماری را اعمال کرده و در این شرایط وضعیت بهداشتی مزارع پرورشی را افزایش می‌دهیم و چاره‌ای جز تولید با وجود بیماری نداریم.

رئیس سازمان شیلات ایران در ارتباط با بیمه صیادان گفت: سازمان شیلات ایران تلاش می‌کند که حق بیمه پرداختی توسط خود صیادان را کاهش دهد و در حال تلاش هستیم که منابع آن در دولت تامین شود.

خون‌میرزایی در خصوص وضعیت حضور شرکت‌های خارجی در نمایشگاه شیلات امسال گفت: در سال جاری برخی شرکت‌های خارجی مانند اسپانیا، چین و کانادا به طور مستقیم در این نمایشگاه حضور دارند و برخی از کشورها نیز مانند نروژ و فرانسه که از گذشته با ایران همکاری داشتند نمایندگان آنها در این نمایشگاه حضور یافته‌اند.

هر چند ماه دو نفر از ملوانان ایرانی در آب‌های بین‌المللی بازداشت می‌شوند

وی در ارتباط با برخورد با صیدغیرمجاز ماهی گفت: برداشت و صید ساحلی از منابع کشور بیشتر از حد مجاز است که برای برخورد با این موضوع یگان حفاظت سازمان شیلات ایران اقداماتی دارد اما بضاعت ما کامل نیست. مشکلات دیگری برای برخورد صید غیرمجاز مانند مسائل اقتصادی و بیکاری وجود داریم و در تلاش هستیم متقاضیان به صید را به سمت پرورش ماهی سوق دهیم. همچنین دستگاه قضایی نیز اقداماتی برای برخورد با این پدیده را در دستور کار داریم.

رئیس سازمان شیلات در ارتباط با وضعیت صیادان و ملوانان بازداشت شده در آب‌های بین‌المللی گفت: هر چند ماه یک بار یک یا دو ملوان و صیاد در آب‌های بین‌المللی دستگیر و برخی از آنها بعد از طی مدتی آزاد می‌شوند.

خون‌میرزایی افزود: سازمان شیلات ایران بعد از کسب هرگونه استعلام در این ارتباط از طریق خانواده صیادان یا جوامع و اتحادیه‌های صیادی آن را به وزارت خارجه برای پیگیری‌های بعدی اطلاع می‌دهد.

انتهای پیام/

R1342/P/S7,83/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۳۰۴۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش می‌یابد

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: ایران همسو با سایر کشورهای جهان، گام‌های اساسی برای افزایش تعداد نیروگاه‌ها و ظرفیت تولید برق هسته‌ای برداشته است.

به گزارش مشرق، محمد اسلامی در جریان بازدید از واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر درباره میزان برق هسته‌ای تولید شده در این نیروگاه اظهار داشت: ‌ در یک دهه گذشته ۶۳ میلیارد کیلووات ساعت برق در نیروگاه اتمی بوشهر تولید شده است.

وی افزود: سال ۱۴۰۲ جشن دهمین سال تولید برق از نیروگاه اتمی بوشهر برگزار شد و بر اساس آمار در یک دهه گذشته ۶۳ میلیارد کیلووات ساعت برق هسته‌ای در این نیروگاه تولید شده است.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران تصریح کرد: تولید این میزان برق هسته‌ای، موجب صرفه‌جویی ۱۰۳ میلیون بشکه نفت خام شده که ارزش این میزان صرفه‌جویی در مصرف سوخت‌های فسیلی بیش از ۸ میلیارد دلار است.

اسلامی خاطرنشان کرد: تاکنون با تولید ۶۳ میلیارد کیلووات ساعت برق هسته‌ای، ‌نیروگاه اتمی بوشهر توانسته ۴ بار هزینه صرف شده بابت احداث خود را تامین کند.

وی با بیان اینکه تحقق تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای از موضوعات مهم و مورد تاکید مقام معظم رهبری است؛ گفت: این طرح مهم با جدیت در دستور کار سازمان انرژی اتمی ایران قرار دارد و بلوغ هسته‌ای کشور از طریق تولید انرژی و برق هسته‌ای با جدیت دنبال می‌شود.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به سهم ۱۱ درصدی برق هسته‌ای تولیدشده در نیروگاه‌های اتمی جهان عنوان کرد: در جریان برگزاری بیست و هشتمین اجلاس جهانی تغییرات اقلیمی سازمان ملل مقرر شد تا سال ۲۰۵۰ ظرفیت انرژی هسته‌ای برای تولید برق جهانی سه برابر شود که ما نیز گام‌های اساسی برای افزایش تعداد نیروگاه‌های اتمی کشور خود برداشته‌ایم.

دیگر خبرها

  • چالش کمبود معلم در استان مرکزی کاهش می‌یابد
  • ظرفیت های آبی اردبیل بستر اصولی پرورش آبزیان است
  • آموزش‌های مرتبط با آبزیان در استان بوشهر گسترش می‌یابد
  • رد ۱۶۰۰ درخواست مجوز صیادی بدون اعلام دلیل
  • ایجاد بازارچه عرضه آبزیان در بهبهان
  • توقیف دو فروند قایق صیادی ترال در آب‌های قشم
  • توقیف ۲ فروند قایق صیادی در آب‌های قشم
  • تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش می‌یابد
  • توقیف ۲ فروند شناور متخلف صید ترال در آب‌های قشم
  • پرورش ماهیان گرمابی در دشتستان از طرح‌های اولویت‌دار شیلات است