Web Analytics Made Easy - Statcounter

لطفی گفت: امسال ۳۰ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان اعتبارات آبخیزداری و آبخوان داری به استان تخصیص داده شده که تا کنون ۴۰ درصد آن به استان اختصاص یافته است و امیدواریم تا پایان سال ۱۰۰ درصد این اعتبارات جذب شود.

«عبدالرحیم لطفی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان گفت: دولت از محل اعتبارات صندوق توسعه برای آبخیزداری و آبخوان داری استان امسال 30 میلیارد و 800 میلیون تومان تخصیص داده که 40 درصد آن تا کنون به استان اختصاص یافته است و امیدواریم تا پایان سال 100 درصد این اعتبارات جذب شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی گلستان ادامه داد: 860 هزار هکتار مرتع در شمال استان وجود دارد که باید در حفظ این مراتع کوشا باشیم و پوشش گیاهی و عدم تغییر کاربری آن منجر به حفظ میزان علوفه و هم منجر به افزایش توسعه دامپروری در استان گلستان می شود و از سوی حفاظت خاک و آبخیزداری را نیز در پی خواهد داشت.

 

لطفی یادآور شد: استان گلستان یک منطقه سیل خیز است و در سال های گذشته شاهد سیل و خشکسالی بودیم و از سوی استان با سیلاب و خطرات آن مواجه است و از سوی دیگر خشکسالی منابع طبیعی را تهدید می کند.

 

وی متذکر شد: مقام معظم رهبری در دو سال گذشته نسبت به آبخیزداری تاکید داشتند و بر اساس این تاکیدات اعتبارات قابل توجهی در سال 98 شاهد بودیم و امیدواریم با این اعتبارات عملیات آبخیزداری در همه استان انجام شود.

 

معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی  گلستان با بیان اینکه دو میلیون 50 هزار هکتار وسعت استان گلستان است، بیان کرد: از این میزان یک میلیون و 700 هزار هکتار از این اراضی نیاز به فعالیت آبخیزداری دارد که یک میلیون و 200 هزار هکتار در اولویت قرار دارد و در سنوات گذشته توانستیم عملیات آبخیزداری را در 530 هزار هکتار انجام دهیم.

 

لطفی با بیان اینکه مطالعات عملیات آبخیزداری یک میلیون هکتار از اراضی استان گلستان آماده است، خاطرنشان کرد: مشارکت مردم در تسریع روند فعالیت آبخیزداری در استان بسیار تاثیرگذار است و عملیات آبخیزداری با اقدامات بیولوژیک مثل کشت درخت، احداث سیل بند و سازه های سنگی و ملاتی در مسیر رودخانه ها و مدیریتی دنبال می شود.

 

پایان پیام/587

منبع: شبستان

کلیدواژه: اربعین حسینی اربعین زائران اربعین حسینی پیاده روی اربعین اربعین ۹۸ حب الحسین یجمعنا مرز بین المللی شلمچه منطقه آزاد اروند کربلا اعتبارات آبخیزداری آبخیزداری خسارت سیل سیل خشکسالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۳۰۴۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب‌های کردستان، به کام دیگران

به گفته آریا نژاد، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان، ۱۸ سد در کردستان وجود دارد که از این تعداد مدیریت ۱۲ سد در اختیار استان و بهره‌برداری مابقی سد‌ها در اختیار استان‌های همجوار همچون کرمانشاه، آذربایجان غربی و زنجان قرار دارد.

وی درباره یکی از این سد‌ها با نام سد تالوار در شهرستان بیجار گفته بود: آب ذخیره شده این سد ۱۲۰ میلیون متر مکعب است که آخرین تخصیص تا افق ۱۴۲۵ برای استان همدان، ۱۶ میلیون متر مکعب بود که متاسفانه در آخرین بازنگری‌ها به ۵۶ میلیون متر مکعب افزایش یافته است.

حال با این وضعیت که مدیریت آب‌های کردستان در دست این استان نیست و به زبان ساده به استان‌های دیگر همچون کرمانشاه، زنجان و آذربایجان غربی می‌رود، مسئولان کردستان چقدر پیگیر حق مردم این استان در تخصیص آب شده اند؟

این در حالی است که کشاورزان کردستانی برای تامین آب، ناگزیر به چاه زدن و استفاده از ذخایر آب زیر زمینی شده اند و در پی آن پدیده‌ای به اسم فرونشست زمین رخ داده که نمونه‌های وحشتناک آن در شهرستان‌های قروه و دهگلان دیده می‌شود.

مهمترین محصول تولیدی استان کردستان، گندم است که زندگی بخش بزرگی از کشاورزان این استان با آن گره خورده است، اما شاهدیم به دلیل نبود آب، بخش اعظم اراضی زیر کشت این محصول به صورت دیم است.

فریدون حامدی، مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: از ۶۲۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان در سال زراعی جاری (مهر ۱۴۰۲ تا شهریور ۱۴۰۳) که به کشت گندم اختصاص پیدا کرده است، ۵۸۵ هزار هکتار آن کشت گندم دیم و تا ۴۱ هزار هکتار آبی است که اختصاص آب و آبی شدن مزارع می‌تواند تحولی در تولید این محصول در کردستان و کشور به وجود آورد.

حمیدی مدیرکل محیط زیست کردستان نیز از نمایندگان مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی خواست، برای افزایش تخصیص حق آبه کردستانی از سد‌های خود استان، بیش از این‌ها تلاش کنند چرا که مشکل کم آبی می‌تواند منجر به بحران‌های زیست محیطی در استان شود.

در سالی که از سوی مقام معظم رهبری با نام جهش تولید با مشارکت مردم، نامگذاری شده است، می‌طلبد مسئولان کشوری و استانی و نمایندگان مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی، برای اختصاص حق آبه بیشتر از آب‌های استان به خود استان، همتی از خود نشان دهند و برای رونق اقتصادی این استان محروم گامی مهم و عملی بردارند.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • اختصاص عمده کشت نهال در کشور به خوزستان
  • عمده کشت نهال در کشور به خوزستان اختصاص یافت
  • رفع تصرف ۲۰ هکتار از اراضی ملی در شهرستان طارم
  • اعتبارات جبران خسارت‌های سیلاب ۹۸ در حوزه راه پرداخت نشده است
  • رفع تصرف یک هکتار از اراضی ملی بابل
  • اختصاص ۳۸ هزار هکتار برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن قم
  • تزریق ۲۰۷ میلیون مترمکعب آب به سفره زیر زمینی
  • کاهش ۷۰ درصدی خسارات سیل با اجرای عملیات آبخیزداری
  • آب‌های کردستان، به کام دیگران
  • اختصاص ۲۰۰ میلیاردتومان تسهیلات اشتغال مددجویان مازندران