Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه وضعیت مناسبی در نظارت بر ساختمان نداریم، بر افزایش تعهد و هماهنگی دستگاه‌های دخیل در ساخت و ساز شهری تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، «اسماعیل نجار» در نشست تخصصی تدوین دستورالعمل ساده بهسازی لرزه‌ای نسبی ساختمان‌های متداول شهر تهران که در سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران برگزار شد، اظهار داشت: برپایه مطالعات و پیش­‌بینی‌­های صورت گرفته، میزان تلفات جانی و خسارات مالی ناشی از رویداد زلزله‌ای با بزرگی نسبتاً بالا در تهران، بسیار زیاد ارزیابی می­‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



 

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به وسعت و جمعیت زیاد تهران و مرکزیت آن به عنوان پایتخت سیاسی و اقتصادی کشور تاکید کرد: واقعیت لرزه‌خیز بودن گستره تهران با وجود گسل‌های فعال و شواهد تاریخی در منطقه، آسیب‌پذیری تهران در برابر رویداد زلزله شدید غیر­قابل انکار کرده است.
 

معاون وزیر کشور تصریح کرد: به منظور ایمن‌سازی و کاهش خطر زلزله در تهران و شهرهای بزرگ باید در قوانین و ضوابط موجود و تعیین حدود وظایف و مسئولیت‌های سازمان‌های ذیربط و تقسیم کار بین آنها و همچنین تهیه طرح‌های جامع و تفصیلی تجدیدنظر کرد و با محور قراردادن جنبه‌های زیست محیطی و مطالعات ریز پهنه‌بندی لرزه‌ای و همکاری جمعی و یافتن ساز و کارهای مشارکت مردمی برنامه‌ریزی لازم صورت پذیرد.  

 

معاون وزیر کشور دستیابی به الگوی مناسب برای طرح بهسازی لرزه‌ای ساختمان‌ها را در گرو اتخاذ سیاست‌ها، قوانین، دستورالعمل‌ها و آیین‌­نامه‌­های فنی و اجرایی دانست که می‌بایست توسط دستگاه‌های اجرایی ذیربط نظیر وزارت کشور، وزارت راه و شهرسازی، سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور و با همکاری مراکز علمی، تحقیقاتی و پژوهشی تهیه، تدوین و بروزرسانی شود.

 

عمده مجریان ساختمان‌ها هیچ آموزش فنی و مهارتی ندیده‌اند

نجار در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت نامناسب نظارت بر ساخت و ساز و بکارگیری کارگران فاقد مهارت اشاره کرد و افزود: نظارت باید تبدیل به یک شغل شود و همه مسئولان هم باید بر آن نظارت کنند.

 

وی بر افزایش تعهد و هماهنگی دستگاه‌های دخیل در ساخت و ساز شهری تأکید کرد و افزود: وضعیت مناسبی در نظارت بر ساختمان نداریم و عمده کارگرهای ساختمان افغانستانی‌هایی هستند که هیچ آموزشی ندیده‌اند و سوال این است که سازمان فنی و حرفه‌ای چه میزان کارگر ماهر آموزش داده است؟
 

معاون وزیر کشور افزود: نظام جمهوری اسلامی ایران تاکنون در بخش مدیریت بحران تلاش‌های زیادی انجام داده اما با ساخت و سازها گاهی مشکلات زیادی در هنگام بروز حوادث طبیعی رخ می‌دهد. به عنوان مثال اگر زلزله در استان تهران رخ دهد امنیت ملی هم به مخاطره می‌افتد.
 

دبیر ستاد ملی پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران با تاکید بر هماهنگی و هم‌افزایی فعالیت‌های بین‌دستگاهی نسبت به ارتقاء ساخت و ساز در کشور یادآور شد: با توجه به هزینه‌های بالای ساخت و ساز و خدمات ساختمانی، می‌بایست پیش­‌بینی‌­های لازم جهت ایجاد انگیزه نظیر حذف یا کاهش هزینه‌های صدور پروانه ساختمانی و افزایش سقف تسهیلات ارزان قیمت در دستور کار قرار گیرد.
 

نجار با بین اینکه افزایش آگاهی و آموزش مردم و بهره‌برداران نسبت به مباحث خطرپذیری لرزه‌ای و میزان ریسک تأثیر بسزایی در تحقق اهداف پیش‌­بینی شده دارد، افزود: بهسازی لرزه‌ای و مقاوم­سازی ساختمان‌ها و شریان‌های حیاتی در قانون مدیریت بحران کشور به عنوان یک امر پیشگیرانه و مهم تلقی شده و پیش‌بینی‌های لازم بمنظور تهیه برنامه‌ها و اسناد ملی و استانی مرتبط، با همکاری دستگاه‌های اجرایی ذیربط در دستور کار قرار دارد.
 

وی در ادامه به تکالیف وزارت راه و شهرسازی بر اساس ماده ۱۴ قانون مدیریت بحران کشور اشاره کرد و خاطرنشان کرد: مشکلی که در حال حاضر با آن مواجه هستیم میزان مقاومت بیمارستان‌ها در برابر زلزله است متاسفانه در شرایط بحران بیمارستان‌ها نه تنها که نمی‌توانند در مداوای مصدومان موثر عمل کنند بلکه برای بیماران داخل بیمارستان هم مشکلاتی به وجود می‌آید.

 

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه دولت مکلف است، بنا به پیشنهاد سازمان و به منظور انجام نوسازی و مقاوم‌سازی ساختمان‌های مسکونی شهری و روستایی تاکید کرد: بازسازی مناطق خسارت دیده و بازتوانی افراد آسیب­‌دیده از حوادث و سوانح، اعتبارات مورد نیاز را در قالب کمک‌های بلاعوض و مابه‌التفاوت سود و کارمزد تسهیلات بانکی از طریق ردیف‌های پیش‌بینی شده در بودجه سالانه یا تنخواه خزانه تامین و پرداخت کند.

 

نشست تخصصی تدوین دستورالعمل ساده بهسازی لرزه‌ای نسبی ساختمان‌های متداول شهر تهران صبح امروز دوشنبه ۲۹ مهرماه با سخنرانی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران آغاز بکار کرد.

 

همچنین این نشست با هدف تبیین راهکارهای کلی کاهش آسیب پذیری ساختمان‌ها در برابر زلزله و نقش بهسازی لرزه‌ای ساختمان‌های موجود در ارتقاء ایمنی و حفظ جان و مال شهروندان با تاکید بر ویژگی‌های اجرایی بهسازی لرزه‌ای نسبی ساختمان‌های متداول شهر تهران، با حضور جمعی از مسئولان و روسای سازمان‌های تخصصی حوزه مدیریت بحران، شهرسازی و نیز کارشناسان این حوزه برگزار می‌شود./

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: اربعین حسینی اربعین پیاده روی اربعین زائران اربعین حسینی مسجد حب الحسین یجمعنا اربعین ۹۸ مرز بین المللی شلمچه منطقه آزاد اروند سازمان مدیریت بحران کشور اسماعیل نجار وزارت کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۳۰۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگ‌ترین پروژه بازآفرینی شهری پایتخت به کجا رسید؟

به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود حق‌لطفی، مدیرعامل سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران درباره آخرین وضعیت پروژه خانه شهر ضمن اشاره به پیشرفت ۷۵ درصدی این پروژه گفت: عملیات سازه‌ای ساختمان خانه شهر ضمن اجرای شیب‌بندی بام و بخش اعظم نمای ساختمان به اتمام رسیده و این در حالی است که تأسیسات مربوط به زیرساخت‌های مکانیکی و برقی نیز نصب شده است.

وی افزود: کار نصب ۴ دستگاه آسانسور، اجرای رمپ مرکزی، نصب هواساز و فن کوئل، محوطه‌سازی بخش شمالی پروژه و نازک کاری طبقات در دست انجام است.

مدیرعامل سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران، ساختمان خانه شهر (بلدیه تهران) را از جمله پروژه‌های فاخر بازآفرینی شهری خواند و از این پروژه با توجه به موقعیت مکانی خاص آن، به عنوان بزرگ‌ترین پروژه بازآفرینی شهری پایتخت با حفظ ساختار و شکل سنتی بنا تعبیر کرد.

گفتنی است، خانه شهر در زمینی به مساحت ۴۹۰۰ مترمربع و زیربنای ۱۸ هزار متر مربع در ۴ طبقه (دو طبقه روی زمین و دو طبقه زیرزمین) با کارکردی فرهنگی و متشکل از یک سالن چند منظوره به ظرفیت ۳۸۰ نفر، موزه با رویکرد معرفی تهران و شهرداری تهران، فضاهای نمایشگاهی و عرضه محصولات فرهنگی، بام سبز و سالن رسانه و تشریفات برای رخدادهای مهم دیپلماتیک شهر احداث می‌شود و با تکمیل آن در ماه‌های پیش‌رو یکی از رخدادهای عمرانی منحصربه‌فرد در شهر تهران محقق خواهد شد.

کد خبر 6080769 فائزه نجارزادگان

دیگر خبرها

  • امدادرسانی تیم مشترک مدیریت بحران تهران به مناطق سیل‌زده استان سیستان و بلوچستان
  • جزییات ادامه ساخت بزرگراه یادگار امام در غرب تهران | ۴۲ ملک معارض این ساختمان تعیین تکلیف شدند
  • سیل یا نبود مدیریت بحران؟ خسارت ۱۸ هزار میلیارد ریالی به زیر ساخت‌های سیستان و بلوچستان
  • نجات ۷۰ سرنشین ۳ اتوبوس گرفتار سیلاب
  • بزرگ‌ترین پروژه بازآفرینی شهری پایتخت به کجا رسید؟
  • ساختمان‌های تهران سبز می‌شوند
  • نجات ۷۰ سرنشین ۳ دستگاه اتوبوس گرفتار سیلاب مسیر نیکشهر- چابهار
  • سرنوشت بلدیه تهران | آیا این بنا امسال افتتاح می شود؟
  • پرشدگی سدهای کشور به ۶۱ درصد رسید/ مدیریت مصرف آب ضروری است
  • آخرین وضعیت سیل در استانهای جنوبی کشور/ برخی روستاها تخلیه شدند