Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@05:32:52 GMT

ظرفیت صرفه‌جویی دو میلیون بشکه‌ای در مصرف انرژی

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۳۰۸۶۸

ظرفیت صرفه‌جویی دو میلیون بشکه‌ای در مصرف انرژی

« علی مبینی دهکردی» در نشستی خبری که امروز در محل موسسه مطالعات بین المللی انرژی برگزار شد،‌ تاکید کرد:‌ برگزاری کنفرانس توسعه نظام مالی در صنعت نفت، صنعت مالی و صنعت نفت با هم توسعه پیدا میکنند.

وی افزود:‌صنعت انرژی با تاکید بر منابع هیدروکربوری و زیرساخت هایی که در کشور فراهم است، می تواند عرصه فعالیت های مالی به شمار آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مبینی با اشاره به اینکه دست اندرکاران نظام سرمایه و نقدینگی در جامعه باید به هدایت شدن این جریان برای توسعه صنعت نفت کمک کنند،‌ افزود:  مردمی سازی صنعت نفت با تکیه بر اصل ۴۴ قانون اساسی محقق می شود.

وی گفت: زمینه هایی برای شرکت های کوچک و بزرگ، گروه هایی که در اکتشاف و تولید و صنایع پتروشیمی و پالایشگاهی که به توسعه ظرفیت نیاز دارند، فراهم است تا با ظرفیت نظام مالی،‌سرمایه مورد نیاز خود را از داخل کشور تامین کنند.

رئیس موسسه مطالعات بین‌المللی انرژی تاکید کرد: توسعه ای که اکنون برای زیر ساخت ها فراهم است، مانع نگهداشت نیست و بر دانش بنیان کردن روش های بهره ورانه تاکید کرد و بر همین اساس محلی در شهر ری از سوی وزیر نفت برای توسعه استارتاپ ها و شرکت های شتاب دهنده در نظر گرفته شده، زیرا حضور هوشمندانه شرکت بر پایه بخش خصوصی، می تواند مسایل را حل کند.

به گفته وی،  بر اساس پیشران بودن صنعت نفت،  فراهم کردن فعالیت استارتاپ ها، عرصه جدیدی در نفت و گاز فراهم می آورد و اکنون نیز ظرفیت های بسیار خوبی در کشور فراهم است.

مبینی مجموع تولید انرژی در کشور را معادل ۹.۵ میلون بشکه نفت دانست و افزود: بیش از ۶ میلیون بشکه از این تولید در داخل کشور مصرف می شود. ایران پنج برابر میانگین جهانی و ۱۲ برابر کشورهای پیشتاز مانند ژاپن مصرف انرژی دارد،  

وی تاکید کرد:‌ صرفه جویی در این زمینه یک بازار گسترده است و امکان یک تا دو میلیون بشکه صرفه جویی وجود دارد.

رئیس موسسه مطالعات بین‌المللی انرژی یاداور شد: ایران از منابع خود به خوبی استفاده نمی کند و علاوه براین به فناوری و سرمایه گذاری خارجی برای سرعت و شتاب توسعه نیازمند است.

وی تاکید کرد: کنفرانس مزبور با مدل های توسعه در صنعت نفت، الگوی قراردادها، تامین مالی شرکت های ایرانی، الگوهای موفق همکاری این دو صنعت و برآورد ظرفیت های بازار پول و سرمایه برگزار خواهد شد.

مبینی ضمن تصریح این مطلب که ظرفیت های داخل کشور  راکد مانده، گفت: این ظرفیت ها می تواند ارزش افزوده بالایی ایجاد کند و در عین حال باید اولویت های درونی برای توسعه ظرفیت های بیرونی و ایجاد جریان توسعه استفاده شود.

وی اضافه کرد: صنعت نفت ایران، سالانه ۲۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد و متولیان ابزار مالی می توانند از این فرصت استفاده کنند.

به گفته مبینی صنعت پتروشیمی ۲۵ میلیارد دلار،‌ پالایشگاه ها ۱۸ میلیارد دلار و نیروگاه ها حدود ۱۴ میلیارد دلار سرمایه نیاز دارند.  

وی افزود: نوآوری ها در شرایط خلا نهادی بوجود می ایند بنابراین نمی توان گفت که چنانچه قواعد وجود ندارد، باید نواوری  فراموش شود.

کنفرانس توسعه نظام مالی در صنعت نفت قرار است ۲۰ آذرماه امسال در محل پژوهشگاه صنعت نفت با هدف ایجاد شناسایی و ساختن ابزارهای جدید برای تامین مالی پروژه های صنعت نفت برگزار شود.

.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ژاپن مدیریت مصرف انرژی صنعت نفت ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۳۰۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جورچین صنعت گاز برای ادامه مسیر گاز ایران

جلسه متقاضیان سرمایه‌گذاری در پروژه‌های مخازن ذخیره‌سازی زیرزمینی گاز طبیعی، مگاپروژه هوشمندسازی مصرف گاز و بهینه‌سازی مصرف گاز در ایستگاه‌های تقویت فشار با حضور نمایندگان شرکت‌های فولادی کشور و به میزبانی شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران برگزار شد.

 به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط‌عمومی، رضا نوشادی مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با اشاره به دستاورد‌های شرکت ملی گاز ایران در دوره تحریم، گفت: سال ۱۳۸۹ بانک مرکزی، شرکتی ملی گاز و شرکت ملی نفت تحریم شدند؛ ظرفیت تولید، پالایش، انتقال و توزیع گاز، ۴۰۰ میلیون مترمکعب بود و امروز پس از یک دوره تحریم ۱۵ساله، میزان ظرفیت تولید، به ۸۷۵ میلیون مترمکعب رسیده است و پالایش، انتقال و توزیع این زنجیره از ۱۰۰۰ میلیون مترمکعب بالاتر است. پیچیده‌ترین تکنولوژی با انتقال تکنولوژی از ساخت توربین و کمپرسور از سوی شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران به عنوان بازوی اجرای شرکت ملی گاز ایران، صورت‌گرفته است.

نوشادی در ادامه با اشاره به لزوم سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی و بخش‌های مختلف صنعت، افزود: جورچین صنعت گاز برای ادامه این مسیر پر افتخار، برای گسترش سطح مشارکت‌های مردمی و پاسخگویی به رشد فزاینده مصرف چه در مسیر توسعه و چه تولید انرژی و محصول و چه مصرف خانگی و تجاری، نیاز دارد که یک هم‌افزایی گسترده‌ای را انجام دهد. در استراتژی جدید شرکت ملی گاز ایران، برای مدیریت اوج مصرف که متأسفانه آسیبش نخست به تولید وارد می‌شود، تصمیم گرفتیم که وارد حوزه جذب سرمایه‌گذاری بشویم و پروژه‌های ذخیره‌سازی گاز، مگاپروژه هوشمندسازی مصرف گاز و بهینه‌سازی مصرف انرژی در ایستگاه‌های تقویت فشار را خدمت شما معرفی کنیم.

در ادامه این نشست علیرضا بیات مدیر سرمایه‌گذاری و کسب‌وکار شرکت ملی گاز ایران نیز با تأکید بر اهمیت صنعت گاز در امر تولید، گفت: سرمایه‌گذاری در تمام حوزه‌ها یکی از اصول اصلی توسعه در هر صنعتی است و صنعت گاز در کشور ما جریان خونی است که در رگ‌ها و شریان اقتصادی جریان دارد و توسعه این صنعت بی شک به توسعه در دیگر بخش‌های تولید همچون صنایع فولادی و پتروشیمی و دیگر بخش‌های صنعتی می‌انجامد.

در ادامه این نشست پروژه‌های ذخیره‌سازی مخزن نمکی نصرآباد کاشان، میدان هیدروکربنی شوریجه مشهد، مگاپروژه هوشمندسازی مصرف گاز و پروژه بهینه‌سازی مصرف گاز در ایستگاه‌های تقویت فشار گاز جهت سرمایه‌گذاری به نمایندگان شرکت‌های فولادی کشور معرفی شدند.

گفتنی است، نمایندگان شرکت‌های فولادی همچون شرکت ایمیدرو، گل‌گهر، توسعه آن و فولاد، جهان فولاد، فولاد مبارکه، گهر زمین، آهن و فولاد ارفع، ذوب‌آهن اصفهان، فولاد خوزستان، فولاد ایران و فولاد سیرجان در این نشست به ارائه پرسش‌هایی در خصوص این پروژه‌های به بحث و تبادل نظر پرداختند.

دیگر خبرها

  • برگزاری رویداد فن‌آب برای صرفه‌جویی مصرف آب در صنایع نساجی
  • در مصرف برق صرفه جویی کنید خودرو جایزه ببرید
  • گران‌ترین پاداش صرفه جویی در مصرف برق مشخص شد | ۴۷ میلیون جایزه برای مشترکان خانگی
  • با صرفه جویی در مصرف برق، خودرو جایزه بگیرید
  • ابرپروژه‌های صنعت گاز برای سرمایه‌گذاری معرفی شدند
  • جایزه خودرو برای صرفه‌جویی کنندگان در مصرف برق خانگی
  • صرفه جویی ۱۲۰۰ مترمکعبی مصرف آب در دانشگاه بیرجند
  • میزان ظرفیت تولید گاز به ۸۷۵ میلیون متر مکعب رسیده است
  • جورچین صنعت گاز برای ادامه مسیر گاز ایران
  • اسلامی: ارزش سوخت فسیلی صرفه‌جویی شده در نیروگاه بوشهر ۸ میلیارد دلار است