Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک استاد حوزه علمیه با بیان‌اینکه زیارت ائمه معصومین(ع) به نوعی وفای به عهد ولایت آنها است، گفت: کار خوب از هر کس خوب است اما از شیعیان خوب‌تر است کار زشت بد است اما کار زشت از شیعیان زشت‌تر است زیرا آنها منتسب به اهل‌بیت(ع) هستند.

به گزارش خبرنگار گروه مهدویت و غدیر خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام «محمدباقر علوی تهرانی» به مناسبت دهه سوم ماه صفر در مسجد امیر به سخنرانی پرداخت و درباره جایگاه زیارت، گفت: زیارت امام حسین(ع) خاص است که هیچ چیزی با آن قابل مقایسه نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این استاد حوزه علمیه افزود: حکم زیارت ائمه معصومین(ع) به نوعی وفای به عهد ولایت آنها است، برای هر امامی بر عهده دوستداران او عهدی است که در عالم ازل بسته شده است.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین علوی تهرانی با استناد به روایتی از امام رضا(ع) بیان کرد: اگر کسی بخواهد بر عهد خود با امام به تمام معنا عمل کند باید به زیارت او برود.

 

وی با استناد به روایتی از ائمه معصومین(ع) اضافه کرد: در روایت است که وقتی حج بیت‌الله را که انجام می‌دهید آن را به زیارت پیامبر(ص) کامل کنید زیرا شما به این نحوه از حج مامور هستید، سپس به زیارت ائمه بقیع(ع) بروید.

 

عشق به زیارت امام حسین(ع)؛ سرّ عاقبت بخیری

 

وی با بیان اینکه دوست داشتن امام از اصول دین، دستور دین و عهد الهی است، ابراز کرد: همه ما دنبال عاقبت به خیری هستیم، امام صادق(ع) در این زمینه فرمودند: اگر خداوند برای کسی عاقبت به خیری را اراده کرده باشد در دل او عشق زیارت امام حسین(ع) را قرار می‌دهد.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین علوی تهرانی با بیان اینکه عاقبت به خیری امری ضروری برای انسان است، گفت: بر اساس آیه ۲۳ سوره مبارکه شورا پیامبر(ص) فرمودند: من در مقابل رسالتم از شما اجر و مزد نمی‌خواهم مگر اینکه مودت اهل بیت(ع) را داشته باشید.

 

این استاد حوزه علمیه درباره علت اینکه بقیه انبیاء اصلا مزد نخواستند اما پیامبر اسلام(ص) خواستند، اظهار کرد: طبق آیه ۴۷ سوره مبارکه سباء مزد پیامبر(ص) برای خود ایشان نیست اجرتی را که طلب کردند همه برای امت اسلامی مفید است.

 

تاثیر حب اهل بیت(ع) بر سهولت مرگ

 

وی با اشاره به روایتی از پیامبر(ص) در این زمینه، گفت: در محبت خاندان من منافعی وجود دارد که در صد جا به درد شما می‌خورد نخستین آن هنگام مرگ، قبر، حساب و کتاب، صراط، میزان است، هنگام مرگ وقتی ملک الموت برای جان گرفتن از شیعیان ما حضور می‌یابد پیامبر(ص)، حضرت زهرا(س)، امیرمومنان امام علی(ع) و امام حسن(ع) خطاب به ملک الموت می‌فرمایند: او از محبان ما است مراعات حال او را بکن او گریه کن امام حسین(ع) بوده است بنابراین این مودت در آن شدت کار ساز است.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین علوی تهرانی با استناد به آیه ۵۷ سوره مبارکه فرقان که تاکید دارد هر کس برای راه داشتن به سوی خداوند باید وسیله داشته باشد، گفت:‌ امام صادق(ع) فرمودند: آن وسیله ما هستیم.

 

این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه مودت ذوی القربی واجب است، ابراز کرد: از نظر عقلی هر کس برای شما کار کند پرداخت اجرت او واجب است، وقتی فقط علاقه و ارتباط بین محب و محبوب در ناحیه قلب باشد به آن محبت می‌گویند اما در مودت اظهار حالت قلبی محبت است.

 

وی افزود: پیامبر(ص) فرمودند: تمایل قلبی خود را اظهار کنید که یکی از نشانه‌های آن اطاعت از دستورات اهل‌بیت(ع) است. همچنین تکریم و تعظیم محبوب هم از نشانه‌های مودت است یکی از جنبه‌های تکریم اهل‌بیت(ع)، زیارت است.

 

برکات زیارت امام حسین(ع)

 

حجت‌الاسلام والمسلمین علوی تهرانی در ادامه بیان کرد: امام صادق(ع) فرمودند: هر کس به کربلای امام حسین(ع)‌ برود به ازای هر قدمی که بردارد هزار حسنه برای او نوشته شده و از پرونده او هزار خطا پاک می‌شود و هزار رتبه بالا می‌رود.

 

این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه هر زیارتی دارای آدابی است که شما را به مقصد و مقصود برساند، اظهار کرد: امام باقر(ع) درباره آداب زیارت حضرت سیدالشهدا(ع) فرمودند: هر کس مزار امام حسین(ع) را زیارت کند در حالی که به حق حضرت(ع) معرفت داشته باشد خداوند نام او را در زمره علیین می‌نویسد.

 

وی افزود: همچنین کسی که به زیارت قبر امام حسین(ع) برود در حالی که عرفان به حق حضرت داشته باشد ثواب آزاد کردن هزار بنده را کسب می‌کند و گویا در عرش با خداوند ملاقات کرده است.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین علوی تهرانی با استناد به روایتی از امام رضا(ع) درباره آداب زیارت امام حسین(ع)، بیان کرد: کسی که به زیارت امام حسین(ع) برود روز قیامت با خداوند بالاتر از عرش سخن می‌گوید و این از بهشت بالاتر است.

 

وی با اشاره به روایتی دیگر از امام صادق(ع) خاطرنشان کرد: هر کس بخواهد به وادی محبت اهل‌بیت(ع) وارد شود باید تسلیم آنها باشد، برخی مدعی دوست داشتن اهل‌بیت(ع) هستند اما در حقیقت آنها را دوست ندارند زیرا مطیع امر آنها نیستند، کار خوب از هر کس خوب است اما از شیعیان خوب‌تر است کار زشت بد است اما کار زشت از شیعیان زشت‌تر است زیرا آنها منتسب به اهل‌بیت(ع) هستند. بنابراین ما باید در همه خیرات بهتر از دیگران پیش قدم باشیم.

 

پایان پیام/487

منبع: شبستان

کلیدواژه: اربعین حسینی اربعین پیاده روی اربعین زائران اربعین حسینی اربعین ۹۸ نماز جمعه حب الحسین یجمعنا مرز بین المللی شلمچه منطقه آزاد اروند زیارت امام حسین ع حجت الاسلام علوی تهرانی سبک زندگی منتظرانه سبک زندگی اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۳۱۴۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) مدال ولایت را از امام زمان خود گرفت

یک استاد حوزه و دانشگاه در مورد مقام ولایت حضرت عبدالعظیم(ع) گفت: ایشان پس از آزمون‌های بسیار به مقام ولایت رسیدند و به خاطر محفوظ ماندن روایات ائمه اطهار علیهم السلام سختی‌های فوق‌العاده‌ای را متحمل شدند و کینه دشمنان به آن حضرت به اندازه‌ای بود که در روایتی آمده که حضرت را به صورت زنده در قبر گذاشتند.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین سید حسین مومنی -استاد حوزه و دانشگاه- شامگاه سه‌شنبه(۴اردیبهشت‌ماه) در مراسم شب رحلت حضرت عبدالعظیم(ع) و شهادت حضرت حمزه سید الشهدا(ع) در شبستان امام خمینی(ره) آستان مقدس گفت: حضرت عبدالعظیم(ع) در زمان حضرت امام هادی(ع) با عبارت "انت ولینا حقا" از امام زمان خود مدال و نشان ولایت را دریافت کرد.

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که امام هادی(ع) با بیان جمله "مرحبا بک یا اباالقاسم"، حضرت عبدالعظیم(ع) را خطاب کردند، افزود: ذکر کنیه بالاترین درجه تعظیم و تکریم است که امام هادی(ع) با این بیان حضرت عبدالعظیم(ع) را معرفی کردند.

حجت الاسلام والمسلمین مومنی اظهار کرد: حضرت عبدالعظیم(ع) با دریافت این مدال دچار عُجب و تکبر نشدند و زانوی ادب در محضر امام زمان خود نهادند و اعتقادات خود را عرضه کردند و این درس بزرگی بود که به همه انسان‌ها در همه زمان‌ها دادند.

وی با بیان این که مقام اهل‌بیت(ع) به واسطه قرب به خداوند متعال می‌باشد، افزود: مقام و منزلت بندگان و رحمتی که از جانب خدا به بندگان می‌رسد نیز به واسطه و به برکت ائمه اطهار(ع) است.

استاد حوزه و دانشگاه تأکید کرد: بنا بر روایتی از امام صادق(ع) اگر فردی مورد تأیید خداوند متعال قرار بگیرد، این مسأله صورت نمی‌گیرد مگر به واسطه عبور از یک سری آزمون‌ها و ابتلائات، چرا که بی‌جهت بنده‌ای مورد حمد و ثنای خداوند و ائمه معصومین علیهم السلام قرار نمی‌گیرد.

وی افزود: این حدیث نشان می‌دهد که حضرت عبدالعظیم (ع) پس از آزمون‌های بسیار به مقام ولایت رسیدند و به خاطر محفوظ ماندن روایات ائمه اطهار علیهم السلام سختی‌های فوق‌العاده‌ای را متحمل شدند و کینه دشمنان به آن حضرت به اندازه ای بود که در روایتی آمده که حضرت را به صورت زنده در قبر گذاشتند.

حجت‌الاسلام والمسلمین مومنی با اشاره به تکریم بزرگان دین از مقام حضرت عبدالعظیم (ع) و حرم ایشان اظهار کرد: بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی(ره) در شب زیارتی اباعبدالله (ع) به حرم حضرت عبدالعظیم (ع) تشرف می‌یافتند و از لسان آیت الله بهجت (ره) نیز نقل شده که حرم حضرت عبدالعظیم (ع) محل صعود و فرود ملائکه الهی است.

وی با بیان این که صاحب بن عباد در رساله خود به ویژگی‌هایی از حضرت عبدالعظیم (ع) اشاره کرده است، افزود: این محدث، حضرت عبدالعظیم (ع) را کثیرالحدیث و روایت معرفی کرده و ایشان را دین دار و دارای ورع خوانده است.

این مدرس حوزه و دانشگاه با بیان این که در عصر امروز نیروهای فراجا مورد هجمه خودی و غیر خودی در مورد مسأله حجاب در جامعه قرار گرفته‌اند، با بیان حدیثی از حضرت عبدالعظیم (ع) تصریح کرد: آن حضرت در روایتی که سند آن به امیرالمومنین علی(ع) می‌رسد، آورده است که روزی حضرت علی(ع) به همراه حضرت زهرا(س) به محضر رسول اکرم(ص) رسیدند و حضرت را در حال گریه مشاهده کردند و علت را پرسیدند و رسول اکرم(ص) فرمودند، در شب معراج دیدم برخی از زنان امت من که رعایت پوشش را در مقابل نامحرم نمی‌کنند، مورد عذاب و شکنجه هستند و من برای آنها گریه می کنم.

حجت الاسلام والمسلمین مومنی با اشاره به شب شهادت حضرت حمزه سید الشهدا (ع) بیان کرد: آن حضرت دارای شخصیت بسیار ممتازی بودند و این مقام به اندازه‌ای بود که حضرت زهرا(س) هفته‌ای دو بار و حتی در شرایط دشوار و آسیب جسمی خود بر سر مزار آن حضرت می‌آمدند.

وی در پایان گفت: حضرت حمزه سید الشهدا(ع) ولایت رسول گرامی(ص) را پذیرفت و آنچه داشت در راستای اعتلای اسلام و یاری پیامبر(ص) در طبق اخلاص گذاشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دلایل توصیه ائمه(ع) به زیارت حضرت عبدالعظیم(ع)
  • چرایی برابری فضیلت زیارت عبدالعظیم(ع) و امام حسین(ع)
  • حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) مدال ولایت را از امام زمان خود گرفت
  • «فاطمه» اسم رمز صبوری در غزه؛ وقتی مقاومت شیعه و سنی را همدل کرد
  • لزوم ترویج فرهنگ زیبای همیاری همگانی در صیانت از محیط زیست
  • علل انتخاب حضرت عبد العظیم حسنی (ع) برای وکالت در ری
  • مقابله با معضلات فرهنگی به کمک کاربردی‌سازی سیره حضرت عبدالعظیم(ع)
  • تأثیر زیارت قبور ائمه اطهار(ع) در بخشش گناهان
  • توسعه بدون وحدت بین مسئولان و مردم امکان‌پذیر نیست
  • وحدت در بین مردم شیعه و سنی گلستان مثال زدنی است