Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- نویسنده کتاب «پاسیاد پسرخاک» گفت: من هرشب برای فرزندانم کتاب می‌خواندم و این امر سبب شده بود تا آن‌ها وابستگی فراوانی به کتاب پیدا کنند، خانواده‌ها می‌توانند با توجه به علاقه‌های کودکانشان کتاب‌هایی را انتخاب و برای کودکان بخوانند که برای فرزندشان جذاب باشد و همین امر سبب شود تا به کتاب‌خوانی علاقمند شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاریخ انتشار: 15:18 - 29 مهر 1398 - کد خبر: ۵۶۰۳۶۲ محمد قبادی نویسنده کتاب «پاسیاد پسرخاک» در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان پیرامون عدم توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی گفت: خانواده به عنوان اولین کانون در مسیر رشد و توسعه فرهنگی و اجتماعی یک فرد شناخته می‌شود، رویکرد‌های اولیه خانواده مهم‌ترین و بزرگ‌ترین تاثیر را بر جامعه می‌گذارد، هنگامی که کودکان در خانواده با فرهنگ کتاب و کتاب خوانی آشنا نشوند در آینده نمی‌توان انتظار داشت مطالعه را در اولویت فعالیت‌های خود قرار دهند. 

وی درهمین رابطه ادامه داد: متاسفانه این روزها مطالعه دغدغه مهم خانواده برای فرزندان خود نیست و عدم توجه به این مهم در مراحل بعدی زندگی کودک از زمان ورود به مدرسه گرفته تا هنگامی که وارد دانشگاه می‌شود نیز تاثیر منفی دارد چراکه در نتیجه این بی توجهی مطالعه به عنوان یک عنصر فرهنگی مهم در زندگی افراد رتبه پایینی را به خود اختصاص می‌دهد. 

بیشتر بخوانید:

گفت‌وگو با مریم بصیری نویسنده کتاب «بانوی نور» را اینجا بخوانید.

قبادی به عوامل تاثیر گذار بر بی‌رقبتی جوانان در مطالعه پرداخت و افزود: کودک و نوجوان در طی سال‌های رشد خود کتاب‌هایی را می‌خوانند که جذابیت ندارد و همین به فاصله این از کتاب دامن می‌زند و این شرایط ادامه پیدا می‌کند تا زمانی که با افزایش قیمت کتاب شاهد حذف مطلق این کالا‌ی ارزشمند فرهنگی از سبد خانواده‌ها می‌شویم.

وی افزایش قیمت کتاب را یک صدمه بزرگ به فرهنگ کتابخوانی دانست و ابراز کرد: افزایش قیمت کتاب صدماتی را بر بدنه توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی زده، اما این مشکلی نیست که سبب شود کتاب به طور کامل از سبد خانوار حذف شود بلکه در اولویت نبود فرهنگ کتاب و کتاب خوانی قرار می‌گیریم که باعث می‌شود مردم نسبت به فرهنگ مطالعه بی انگیزه شوند. 

قبادی نحوه ترویج فرهنگسازی کتاب و کتابخوانی در خانواده خود را مطرح و تصریح کرد: من هرشب برای فرزندانم کتاب می‌خواندم و این امر سبب شده بود تا آن‌ها وابستگی فراوانی به کتاب پیدا کنند، خانواده‌ها می‌توانند با توجه به علاقه‌های کودکانشان کتاب‌هایی را انتخاب و برای کودکان بخوانند که برای فرزندشان جذاب باشد و همین امر سبب شود تا به کتاب‌خوانی علاقمند شوند. 

نویسنده کتاب «روزشمار ۱۵ خرداد» به دلایل عدم استقبال جامعه از فرهنگ کتاب وکتابخوانی پرداخت و افزود: افزایش قیمت کتاب نباید به طور کامل کتاب را از سبد خانوار حذف می‌کرد، اینکه کتاب به کالای گران تبدیل شده جای شکی نیست، اما نمی‌توان این رویداد را عامل موثر در کنار گذاشتن فرهنگ کتابخوانی و حذف آن از سبد خانوار دانست، علت اصلی را باید عدم‌ الویت قرار دادن کتاب و کتابخوانی در فرهنگ جامعه امروز دانست. افزایش قیمت کتاب صنعت نشر را نیز با مشکلات متعددی روبرو کرده است. 

قبادی عدم توانایی در انتخاب کتاب را معضل بزرگ نوجوانان و کودکان امروز دانست و اظهار کرد: نسل امروز کتاب خواندن را بلد نیستند همین امر به دور شدن جامعه از فرهنگ کتابخوانی کمک کرده است. وقتی فردی نداند چگونه و چه کتاب‌هایی برای خواندن مناسب است در نتیجه جذابیتی را در خواندن کتاب احساس نمی‌کند و کتاب را برای همیشه کنار می‌گذارد، عواقب این رویداد برای جامعه در دراز مدت بسیار خطرناک خواهد بود. 

وی کم کاری رسانه‌ها در زمینه توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی را مورد نقد قرار داد و تاکید کرد: رسانه‌ها توجه لازم به توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی را نداشته‌اند حتی رسانه‌های بزرگ ما نتوانستند آن طور که باید کتاب را به‌ جامعه معرفی کنند و برنامه‌های مناسبی را برای این منظور در دستور کار ندارند، باید تاکید کرد که در بخش فرهنگی خوب کار نشده است. اگر زمانی قرار بود که من به عنوان یک مسئول تدبیری را بیندیشم و به اجرا بگذارم قطعا دستور می‌دادم بجای تبلیغ انواع پفک به تبلیغ کتاب بپردازند، در حال حاضر تنها تبلیغات کمی درباره کتاب وجود دارد که آن هم فقط در در بیلبورد‌های بالای شهر و به تعداد محدود دیده می‌شود.

قبادی نقش مسئولان فرهنگی در توسعه کتاب و کتاب‌خوانی را مورد بررسی قرار داد و خاطرنشان کرد: چون مسئولان خودشان کتاب خوان نیستند نه تنها نمی‌توانند گره‌ای از مشکل کتاب و کتاب‌خوانی باز کنند حتی مشکلات را در برخی مواقع دو چندان می‌کنند، آن‌ها عموما توانایی ایجاد بستری مناسب برای فرهنگسازی را ندارند، زیرا دغدغه‌ای برای این مقوله در جامعه احساس نمی‌کنند. 

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: محمد قبادی نویسنده کتاب و کتاب خوانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۳۱۸۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران انتخاب شد

به گزارش خبرگزاری مهر، علی رمضانی قایم‌مقام و سخنگوی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، در پیامی در حساب کاربری خود در فضای مجازی نوشت: بخوانیم و بسازیم» به عنوان شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران انتخاب شد.

«بخوانیم و بسازیم» شعار محوری فعالیت‌های کتابی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال ۱۴۰۳ نیز خواهد بود.

شعار سی‌وچهارمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و فعالیت‌های سال گذشته (۱۴۰۲) «آینده خواندنی است» بود که با استقبال مردم نیز مواجه شد. سی‌وسومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نیز با شعار «با کتاب سلامتیم»‌ برگزار شده بود.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت در مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

کد خبر 6081137 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • اجرای طرح « نور» مطالبه عمومی است
  • همه خانواده جامعه ایثارگری صاحب مسکن می‌شوند
  • شعار نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران انتخاب شد
  • «بخوانیم و بسازیم» شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران انتخاب شد
  • «بخوانیم و بسازیم» شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شد
  • «بخوانیم و بسازیم» شعار نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شد
  • تشکیل باشگاه کتابخوانی در ۱۲ باب از کتابخانه‌های کانون مساجد زنجان
  • ۲ یافته پیمایش فرهنگی: ارتقا جایگاه خانواده و اعتقادات دینی
  • بسیاری از مردم هر سال منتظر برگزاری نمایشگاه کتاب تهران هستند