Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24-روز چهارشنبه ۲۴ مهرماه لودرهای جهادکشاورزی به سراغ گودهای اشرف‌آباد رفتند و ۸۰ گاراژ و کپر زباله‌گردها را بدون اطلاع قبلی تخریب کردند. از میان حدودا ۶۰۰ زباله‌گردی که در این گودها بودند، بالای ۱۰۰ نفر، کودک زباله‌گرد بوده که اکثرا فرار کرده‌اند. گفته می‌شود دلیل این کار مجوز نداشتن زمین‌ها و شکایت کشاورزان آن منطقه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همان روز به آنها هشدار داده‌اند که اگر از این گودها نروند، رد مرز می‌شوند.

صدای احمد ظاهر از وانت پیکان پخش می‌شود؛ بچه‌ها گعده کرده‌اند دور هم. یکی توپ بازی می‌کند و دروازه‌اش زباله‌هاست. دیگری پتویی پیچیده دور خودش و با یک بند با پسرعمویش به جنگ فرضی رفته است. بقیه را هم می‌شود به صدای خنده‌شان بسنده کرد. احمد ظاهر اما میان آن دشت پر از زباله یکه‌تاز است. «الا یار جان خطر دارد جدایی، نهال بی ثمر دارد جدایی، بیا کا ما و تو تنها نشینیم، که مرگ بی‌خبر دارد جدایی».

سقف روی سرشان را خراب کرده‌اند اما لبخند و احترام از چهره‌شان نمی‌افتد. «یا باید بریم سمت ورامین و اطراف اینجا یا قید کار رو بزنیم و برگردیم افغانستان.» دستش را می‌کشد روی صورتش تا مگس‌ها را دور کند. «کلا هیچ ارزشی برای ما قائل نیستند. من اگر در کشور خودم جا بود که اینجا نمی‌آمدم. آنجا یا باید قاچاقچی شوم یا دزد. نان هم نیست که بخورم. آمدم اینجا کار کنم تا درآمد خودم را داشته باشم ولی حتی راضی نیستند من افغانستانی زباله‌گرد هم باشم.» رویش را آن‌طرف می‌کند و می‌گوید آخر اگر ما نباشیم که از شدت زباله در شهر نمی‌توانید نفس بکشید. کمتر از یک هفته است که با لودر به گودهای اشرف‌آباد رفته‌اند و اندک سقف بالای سر زباله‌گردها را هم خراب کرده‌اند. احترام و لبخند اما از نگاهشان نمی‌افتد. «خوشبخت شدیم که شما را دیدیم».

با لودر به جان گاراژها افتادند

به گفته ساکنین صبح ۴شنبه هفته گذشته لودرهای جهاد کشاورزی به سراغ گودهای اشرف‌آباد رفتند و ۸۰ گاراژ و کپر زباله‌گردها را با زمین یکی کردند. خانه خراب شدند بی‌آنکه هشداری شنیده باشند. «صبح ساعت حدودا ۹، ۹ و نیم با لودر آمدند، همه گاراژها را خراب کردند و حسابی کتکمان زدند. حتی به بچه‌ها هم رحم نکردند.» این را یکی از زباله‌گردها می‌گوید که افغانستانی است و ۷، ۸ ماهی می‌شود که وارد این گود شده اما ۱۰ سال است که به ایران آمده. «تعداد زیادی از ما بچه بودند؛ بچه‌هایی که با عمو و دایی‌شان کار می‌کردند اما ۴شنبه که ریختند و همه چیز را خراب کردند، ترسیدند و رفتند. الان نمی‌دانیم بقیه کجا رفته‌اند. ما هم اینجاییم تا زباله‌ها را جمع کنیم و برویم اما هنوز جایی پیدا نکردیم.» اکثرشان می‌گویند کار جهادکشاورزی بوده اما تعدادی هم ادعا می‌کنند که شهرداری هم در این تخریب نقش داشته است. با این حال هنوز جهاد کشاورزی توضیحی درباره این اقدام نداده است که چرا بدون اطلاع قبلی این تعداد مهاجر و زباله‌گرد را خانه‌خراب کرده است اما چیزی که به ادعای ساکنان مشاهده شده حضور نیروهایی از جهاد کشاورزی، سازمان محیط‌زیست و شهرداری تهران حین تخریب است.

۶۰۰ نفر بیکار و فراری شدند

آن طور که زباله‌گردها می‌گویند شکایت اصلی از سوی کشاورزان آن منطقه است؛ انگار که دشمنی‌شان با زباله‌گردها به اینجا ختم شده است. «اکثر کشاورزها می‌گفتن شما زباله‌ها رو تو زمین‌های کشاورزی ما می‌ریزین و زمین‌هایی که توش کار می‌کنین مجوز ندارن و .. اما این گودی که ما توش هستیم اصلا زمین کشاورزی نیست. ما گاراژ خودمون رو داریم و بقیه مسائل‌اش با اربابمونه. اجاره‌مون رو می‌دیم و زباله‌مون رو می‌فروشیم.» یک زمین بایر بزرگ خاکی است که اطرافش را زمین‌های ذرت احاطه کرده و از ۶۰۰ ساکن تنها ۱۰، ۱۲ نفر باقی مانده است با یک دشت پر از زباله. «اینجا شهرستانی بود برای خودش؛ بالای ۵۰۰، ۶۰۰ نفر آدم مجرد و کودک اینجا زندگی می‌کردند اما از چهارشنبه تا الان فقط ما مانده‌ایم. حدودا ۱۰ نفری مانده‌اند بی‌خانه و تنها اتاقک‌های کوچک دست‌سازی مانده برای خواب.»

اینهمه زباله را کجا ببریم؟

اکثرشان باهم نسبت فامیلی دارند ولی خانواده‌ای در این گودها زندگی نمی‌کند. «الان ما ۵ نفر همه پسرعموهای هم هستیم که باهم کار می‌کنیم. همان ۴شنبه به ما گفتند یکشنبه برمی‌گردیم و اگر زباله‌ها را جمع نکرده باشید و رفته باشید، رد مرزتان می‌کنیم. حداقل یک هفته زمان می‌برد تا این حجم زباله را از اینجا خارج کنیم. قبل از آن هم باید یک جایی پیدا کنیم وگرنه که زباله‌ها را کجا ببریم؟» اینجا در امین‌آباد دو گود هست که جمعا ۸۰ گاراژ دارد. هر گاراژ شامل ۱۵ زباله‌گرد است که زیر نظر ارباب فعالیت می‌کنند و ماهی حدودا ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان اجاره می‌دهند. «زباله‌ها را هم کیلویی بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ تک تومانی می‌فروشیم و به کارخانه‌ها می‌دهیم. این زباله‌ها یا آسیاب می‌شوند و در مبلمان‌ استفاده می‌شوند یا تبدیل به خمیر کاغذ می‌شوند.» تا یک‌شنبه صبح که خبرنگار در این منطقه بود خبری از حضور جهاد کشاورزی نبود اما مامور نیروی انتظامی بدون هیچ برخوردی سری زد و رفت. «هر از چندگاهی مامور می‌آید، به مدارکمان گیر می‌دهد الان اما کاری با ما نداشتند.»

واکنش انجمن حمایت از حقوق کودکان

در همین رابطه انجمن حمایت از حقوق کودکان طی نامه‌ای به وزیر رفاه درخواست پی‌گیری و برخورد با عوامل تخریب سکونتگاه زباله‌گردها در روستای اشرف‌آباد ورامین را کرده است. در این نامه آمده است:
با توجه به آن که برخورد قهری با مهاجران و کودکان کارگر در حاشیه شهر تهران مسبوق به سابقه بوده و با لحاظ ماده چهارده اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین مواد ۲ و ۲۲ کنوانسیون حقوق کودک که تاکید بر حفظ حقوق پناهندگان، کودکان مهاجر و اقلیت‌های قومی در کشور میزبان دارند و با توجه به وظایف ذاتی وزارت‌ تعاون و رفاه اجتماعی، خواهشمند است دستور فرمایید اقدامات زیر به صورت عاجل صورت پذیرد:

- ایجاد محل اسکان مناسب برای این افراد بخصوص کودکان و دلجویی از ایشان
- برخورد با عوامل این تخریب که بنا به اظهارات افراد حاضر در محل، با ضرب و شتم ایشان توسط نیروی یگان ویژه صورت پذیرفته است.

منبع: خبرآنلاین

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۳۱۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درآمد عجیب و باورنکردنی زباله‌گرد‌ها در تهران

گروه‌های مافیایی جمع‌آوری زباله کارگرانشان را از بین زنان و مردان بی‌خانمان، مهاجران بیکار، معتادان متجاهر و کودکان کار انتخاب می‌کنند تا پول بیشتری به جیب بزنند. این گروه‌ها سال‌هاست که مدیریت و گردش مالی پسماند‌های خشک تهران را در دست گرفته‌اند و با توجه به درآمد‌های میلیونی اجازه نهایی‌شدن طرح‌های مربوط به مدیریت پسماند را نمی‌دهند.

به گزارش همشهری آنلاین، از این‌رو تاکنون طرح‌های اجرایی‌شده درخصوص جمع‌آوری زباله‌گرد‌ها و... با شکست مواجه شده، اما گویا مدیریت شهری در دوره ششم عزم خود را برای شکست‌دادن این مافیای مخوف جزم کرده است و قصد دارد برای همیشه ریشه این افراد را خشک کند؛ مافیایی که بنا به‌گفته‌های رضا محمدی، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران از هر زباله‌گرد ۲۰تا ۵۰میلیون تومان درآمد دارد. البته که پشت پرده‌های زیادی در حوزه پسماند‌های خشک وجود دارد که این مقام مسئول آن‌ها را تشریح و تأکید کرده است که شهرداری قصد مبارزه جدی با آن را دارد و به هیچ قیمتی از این تصمیم عقب‌نشینی نخواهد کرد.

پیمان‌کاران نقره‌داغ می‌شوند

در گذشته شاهد تخلفاتی توسط پیمانکاران بودیم. در این دوره با اصلاح قرارداد‌ها تلاش کردیم این موضوع را به حداقل و حتی صفر برسانیم؛ بنابراین پیمانکاران نه‌تن‌ها حق جمع‌آوری زباله‌های خشک از داخل مخازن را ندارند بلکه باید طرح نوماند را عملیاتی کنند و پسماند‌های خشک تفکیک‌شده را از در منزل شهروندان جمع‌آوری کنند. برای هر پیمانکار محدوده جغرافیایی تعیین شده است که باید در حوزه نظافت شهری خدمات ارائه دهد؛ بنابراین مشاهده هر نوع تخلف از فعالیت و تردد زباله‌گرد‌ها تا جمع‌آوری پسماند‌های خشک از داخل مخازن سبب برخورد جدی با پیمانکار می‌شود و او باید پاسخگو باشد. در واقع با این کار‌ها پیمانکاران نقره‌داغ می‌شوند.

جمع‌آوری ۶۰۰تن زباله خشک از مافیا فقط در ۱۵روز

این روز‌ها شاهد فعالیت خودرو‌های ملودی در بحث جمع‌آوری غیرمجاز پسماند‌های خشک هستیم که قطعا این کار تخلف است و تاکنون حدود ۱۴۰دستگاه خودروی ملودی توقیف کرده‌ایم. علاوه بر آن مافیا و پیمانکاران پسماند‌های خشک جمع‌آوری‌شده توسط زباله‌گرد‌ها را از طریق کانتینر جابه‌جا می‌کنند که طی ۱۵روز گذشته حدود ۶۰۰تن زباله خشک از این خودرو‌ها جمع‌آوری کردیم.

جریمه ۱۲میلیارد تومانی

در مدیریت پسماند با کسی شوخی نداریم و مماشات نمی‌کنیم. پیمانکاران باید بدانند در چهارچوب مقررات عمل کنند و به ازای هر زباله‌گرد یک میلیارد تومان پیمانکاران جریمه می‌شوند. نمونه بارز جریمه ۱۲میلیارد تومانی یک پیمانکار است که در حوزه استحفاظی‌اش تفکیک پسماند خشک از مخزن صورت می‌گرفت. این برخورد سبب شده تا پیمانکاران بدانند شهرداری با تخلفات در حوزه پسماند با جدیت برخورد خواهد کرد.

افزایش حس مسئولیت اجتماعی

اقدامات پیش‌بینی‌شده در حوزه پسماند خشک اساسی و ریشه‌ای است و باور داریم مشارکت شهروندان در راستای حس مسئولیت اجتماعی کمک‌کننده خواهد بود؛ چراکه پسماند‌های خشک تفکیک شده نهایتا ۴۰ تا ۵۰هزار تومان توسط پیمانکاران در قالب طرح نوماند از شهروندان خریداری می‌شوند که شاید خیلی مبلغ قابل‌توجهی نباشد، اما سبب ایجاد حس مسئولیت اجتماعی شهروندان و همراهی آن‌ها در پاکیزگی و نظافت شهر می‌شود.

جمع‌آوری پسماند توسط پاکبانان

پاکبانان حدود ۱۲تا ۱۴میلیون تومان حقوق دریافت می‌کنند که قطعا با مشکلات اقتصادی، دستمزد بالایی نیست. در راستای توجه به معیشت پاکبانان طرحی را به‌صورت آزمایشی در منطقه ۱۰اجرایی کرده‌ایم. در این طرح پاکبانان در محدوده فعالیت‌شان علاوه بر نظافت شهر و جمع‌آوری زباله‌های تر، می‌توانند به خانه‌های شهروندان مراجعه و پسماند‌های خشک آن‌ها را دریافت کنند. پیمانکاران این زباله‌ها را خریداری می‌کنند و با این اقدام حقوق پاکبانان به ۲۰میلیون تومان هم می‌رسد.

رصد تخلفات طرح نوماند

نوماند طرح نوپایی است و قطعا نقاط ضعفی دارد؛ به‌طور مثال نداشتن توجیه اقتصادی در برخی از موارد سبب می‌شود تا نیرو‌ها در زمان تعیین شده اقدام به مراجعه و دریافت پسماند‌های خشک تفکیک‌شده، نکنند. البته که این تخلف است و برای رصد چنین مواردی بستری فراهم شده است تا پس از بررسی‌ها و پایش دقیق، نقاط ضعف رفع شود. همچنین برای ایجاد توجیه اقتصادی پیمانکاران تلاش کردیم تعداد کاربران را افزایش دهیم و امیدوارم به‌زودی شاهد توسعه و فراگیری طرح نوماند و برچیده‌شدن بساط مافیای زباله باشیم.

فعالیت مافیا در گاراژ‌ها

مافیا یک شبکه پیچیده و گسترده است که گاراژ‌های فروش ضایعات مخفیگاه این شبکه است. نمونه بارز آن خیابان خاوران است که ظاهرا به‌دلیل دریافت مجوز فعالیت از درگاه ملی، کارهایشان قانونی است، اما براساس بند۲۰ ماده‌۵۵ قانون شهرداری فعالیت ضایعات‌فروشان در داخل شهر ممنوع است و باید به خارج از شهر بروند. در چنین شرایطی خرید زباله در این گاراژ‌ها تخلف است؛ چراکه مالکیت زباله‌های خشک داخل مخزن متعلق به شهرداری است و خرید و فروش غیرمجاز آن ممنوع است و برابر دستور قضایی با متخلفان برخورد می‌شود.

رفت و روب ۱۳۰میلیون مترمربع از شهر

در دوره‌های گذشته ۱۵۴پیمانکار در رفت‌وروب و نظافت شهر فعالیت می‌کردند. حدود ۱۳۰میلیون مترمربع از سطح شهر باید رفت‌وروب شود و اگر رفت‌وروب هر ۱۰هزار مترمربع توسط یک کارگر صورت گیرد، نیاز هست ۱۳هزار پاکبان نظافت شهر را انجام دهند. با فرهنگسازی و مشارکت مردم می‌توان این حجم از کار را کاهش داد؛ البته با اصلاح قرارداد‌ها در دوره جدید تعداد پیمانکاران به ۱۴مورد رسیده است. همچنین با استفاده از جارو‌های مکانیزه بخشی از کار‌ها (۴۰هزار مترمربع) با خودرو‌های برقی صورت می‌گیرد.

تولید روزانه ۷۵۰۰تن زباله

روزانه حدود ۷۵۰۰تن زباله در تهران تولید می‌شود که ۳۰درصد (۱۵۰۰تن) آن‌ها زباله‌های خشک و ۷۰درصدشان (۶هزار تن) زباله‌های‌تر هستند. در طرح جامع مدیریت پسماند این موضوع تکلیف شده است، ایجاد نوماند سختی‌های بسیاری دارد، اما ما تلاش کردیم تا زیرساخت‌های لازم را مهیا کنیم. نوماند یک نرم‌افزار و بستر هوشمند است که تلاش کردیم تا ایده‌ها و تجربه‌های مفید را جمع‌آوری کنیم. اکنون این طرح در ۲۲منطقه شهر آماده خدمت‌رسانی است و ۱۲هزار و ۷۰۰کاربر دارد که این میزان کاربر افزایش خواهد یافت.

شهرداری؛ مالک زباله‌های خشک مخازن

طبق قانون ماده ۱۶مدیریت پسماند زمانی که زباله داخل مخزن گذاشته می‌شود، مالکیتش برای شهرداری تهران است. پس برداشتن این پسماند‌ها از مخازن به مثابه سرقت است و به همین دلیل به این افراد زباله‌دزد می‌گوییم. این اقدام از نظر قانون جرم است، اما به‌دلیل اینکه مجازات این جرم بسیار ناچیز بود، قدرت بازدارندگی نداشت؛ چرا که درآمد این زباله‌دزد‌ها بیشتر از جریمه تعیین شده بود.

عملیاتی‌شدن استخدام زباله‌گرد‌ها

اگر مردم افرادی که زباله جمع می‌کنند را رصد کنند، اطلاعات جالبی به‌دست می‌آورند. یکی از پیمانکار‌ها به بنده توضیح داد که یک‌بار به زباله‌گردی اعلام کرده که بهتر است به‌عنوان پاکبان استخدام شود؛ چون این کار بیمه و حقوق ثابت دارد. این فرد از طریق پیمانکار رصد و در نهایت مشخص شد که زباله‌گرد است و در یک خانه محقر محدوده منطقه ۲۰زندگی می‌کند. نصف خانه‌اش مملو از زباله‌های خشک بود که براساس نظر کارشناسان حدود ۶۰میلیون تومان ارزش داشت، اما مافیا از او ۱۰میلیون تومان می‌خرید. جالب است بدانید که این فرد اکنون به‌عنوان پاکبان در شهرداری استخدام شده است.

کاهش زباله‌گرد‌ها در شهر

هر چند هنوز زباله‌گرد‌ها در تهران هستند، اما نزدیک به ۸۰درصد آن‌ها در بازه زمانی ۱۴فروردین تا به امروز کم شده‌اند و همچنین نزدیک به ۶۰۰تن زباله خشک از زباله‌جمع‌کن‌ها و ۱۵۰خودرو از زباله‌گرد‌های غیرمجاز توقیف کرده‌ایم.

دیگر خبرها

  • اعتراض روزنامه شهرداری تهران به حس «نوع‌دوستی» به زباله‌گردها؛ آن‌ها بیچاره نیستند، درآمد‌های چند ده میلیونی دارند
  • درآمد عجیب و باورنکردنی زباله گردها در تهران/ سلاطین زباله تهران چه کسانی هستند ؟
  • سلاطین زباله تهران چه کسانی هستند؟
  • ممنوعیت عرضه کیسه پلاستیک رایگان در فروشگاه‌ های زنجیره‌ای
  • تخریب ساخت و ساز‌های غیر مجاز در زمین‌های کشاورزی
  • درآمد عجیب و باورنکردنی زباله‌گرد‌ها در تهران
  • پلمب ۸۰ گاراژ جمع‌آوری زباله در شهر قم /برخی گاراژدارها از زباله گردها سوءاستفاده می‌کنند
  • درآمد عجیب و باورنکردنی زباله گردها در تهران | سلاطین زباله تهران چه کسانی هستند ؟
  • توقیف ۵۴ دستگاه خودرو انتقال پسماند غیر مجاز | کشف ۲۰۰ تن پسماند از زباله گردها
  • اینجا «بقیع» سند مظلومیت دیرینه شیعه