Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-23@12:05:17 GMT

هپکو و آذرآب دیگر توان آزمون و خطا ندارند

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۳۲۲۱۱

هپکو و آذرآب دیگر توان آزمون و خطا ندارند

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، علی‌اکبر کریمی، نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی امروز، 29 مهر در یکصد و چهاردهمین جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان که در سالن غدیر استانداری برگزار شد، گفت: بیش از 70 درصد جمعیت استان تحت پوشش تأمین اجتماعی است، ولی واقعیت این است که استان از مواهب و مزیت‌های تأمین اجتماعی به ان اندازه که استحقاق داشته است بی‌بهره است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: بیش از یک میلیون نفر از جمعیت استان تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند ولی در طول سال‌های اخیر همواره منابعی که برای سازمان تأمین اجتماعی پرداخته‌ایم بیشتر از مصارفی است که در استان صورت گرفته است.

کریمی اضافه کرد: 25 سال از پیگیری احداث ساختمان مجتمع فرهنگی و رفاهی کارگران اراک می‌گذرد و طی 5 سال اخیر بیان می‌شود طرح تهیه شده ولی کلنگ این پروژه هنوز بر زمین نخورده است.

نماینده اراک در خانه ملت ادامه داد: کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی استان بیش از چهل و چند هزار نفر عضو دارد، خواستار این هستیم تا به این موارد هرچه بهتر رسیدگی شود. همچنین اجرای طرح بیمارستان حضرت امام به عنوان بزرگترین مرکز درمانی استان با این حجم پوشش تنها 165 تخت خواب در اراک در اختیار افراد تحت پوشش قرار دارد انتظار داریم طرح توسعه بیمارستان هم هرچه سریعتر اجرایی شود.

وی اضافه کرد: در شهرستان‌های خنداب و کمیجان هیچ‌گونه مرکز درمانی و خدمات تأمین اجتماعی به جز خدمات ارائه شده تحت عنوان بیمارستان دولتی داده می‌شود نداریم، چندین هزار نفر در این دو شهرستان تحت پوشش هستند و انتظار می‌رود این خدمات در اختیار عموم قرار گیرد، یا اینکه تأمین اجتماعی در این دو شهرستان درمانگاهی احداث کند.

کریمی در تشریح بیمه قالی‌بافان هم گفت: در پرداخت بیمه قالی‌بافان نیز وقفه‌ای ایجاد شده است چراکه اغلب آنان سرپرست خانوار هستند و این امر هم برای اشتغال روستایی حائز اهمیت است و هم برای تأمین آینده آنان خواستارم تا این وقفه رفع شود.

وی بیان کرد: در حوزه وزارت دفاع و تأمین اجتماعی ساختمان کانون بازنشستگان استان است که در همین سفر کلنگ‌زنی ان انجام می‌شود کانون بازنشستگان چند سال است زمین تهیه شده است و با هزینه خودشان پروانه دریافت کردند ولی برای احداث با مشکل مواجه هستند پیشنهاد ما این است که سازمان تامین اجتماعی 50 درصد از هزینه احداث را تقبل کند.

کریمی در خصوص واحدهای صنعتی آذرآب و هپکو هم اظهار کرد: در جلسه بیان شد که دولت و وزیر اقتصاد به این نتیجه رسیدند که پولدار خریدار خوبی نیست، ولی واقعیت تلخ در خصوص این دو واحد صنعتی این است که این واحدها به فرد پولداری هم داده نشد خریداران این واحدها آن مقدار وجهی که بابت خرید سهام باید به بیت‌المال و دولت و سازمان خصوصی‌سازی پرداخت می‌کردند را پرداخت نکردند و عملا خریدار هپکو با خرید 10 میلیون تومان سه سال این شرکت را در اختیار گرفت.

وی ادامه داد: با برگزاری چندین جلسه با ریاست آقای دژپسند تصمیمات کلی گرفته شد برای بازگشت سهام هپکو به دولت تشریفات قانونی آن در سازمان بورس هم طی شده است و سازمان خصوصی‌سازی دعوت مجمع عممی برای انتخاب مدیران را انجام داده است که هفته آینده این مجمع تشکیل می‌شود.

کریمی افزود: دغدغه مهم ما در خصوص هپکو انتخاب مدیران شایسته است، همین سازمان خصوصی‌سازی هپکو را به دست تیم مدیریتی سپرد که نه صلاحیت و کفایت داشت و نه سلامت. چند نفری آمدند و هپکو را به اسم مدیر غارت کردند، آنان آمده بودند به تولید و کارگران کمک کنند اما حقوق‌های نجومی گرفته و ماشین‌های آنچنانی خریدند، ماشین‌ها را دزدیده و بردند در حال حاضر هم مورد تعقیب دستگاه‌های ذی‌ربط هستند، متأسفانه این تیم تا آخرین روز که در اراک بودند و فرار کردند حمایت همه‌جانبه شدند و فریاد کارگرانی که گفتند این افراد نه توان، نه اهلیت و نه صلاحیت دارند به جایی نرسید، آنان هر از چند گاهی با برگزاری همایش رونق تولید همه چیز را به نفع خود تمام کردند و بعدها متوجه شدیم همه طبل توخالی بوده است و فریاد کارگران شنیده نشد.

کریمی ادامه داد: امروز این دغدغه مطرح است، آقای رحمانی وزیر راه اوایل شهریور به اراک سفر کردند تمام دغدغه و خواست کارگران این بود که تکلیف سهام هپکو مشخص شود که مشخص هم شد، ولی نگرانی مهم امروز بحث مدیریت است، این سرمایه ملی و این واحد تولیدی و صنعتی مهم ایران به دست چه کسی سپرده می‌شود؟

وی افزود: هپکو و آذرآب توان و کشش آزمون و خطای دیگر را ندارند که بخواهیم تیمی را بگذاریم تا روزهای آینده مسائل جدیدی را ایجاد کرده و حجمی بر بدهی هپکو اضافه کنند و کسی پاسخگو نباشد. انتظار ما این است که جلسه ویژه‌ای با حضور وزیر تعاون، آقای رحمانی وزیر راه، آقای دژپسند و مسئولان استانی که صحت و سلامت فرد مورد نظر را تأیید کنند برگزار شود تا سال‌های آتی شاهد بروز مشکلات نباشیم. فرد مورد نظر نباید سفارش شده از سوی مسئول یا مقامی باشد، فرد انتخابی باید با صنعت هپکو و دغدغه‌های آن آشنا باشد.

کریمی گفت: آذراب متاسفانه گرفتار است، فردی آمده و قریب به دو سال سکان اداره این واحد صنعتی را در دست گرفته و ادعا می‌کند برای این واحد کار می‌آورد، ولی دریغ از اینکه یک کار در این دو سال و نیم اضافه شده باشد. کارگر دغدغه‌ای ندارد جز اینکه تیم سهامدار اهلیت داشته، صلاحیت‌دار و توانمند و آشنا با این صنعت باشد و در عین حال حمایت‌های ملی برای رونق تولید در این صنعت باشد، لذا انتظار داریم تصمیمات با سرعت بیشتری گرفته شود.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن خبرگزاری بین المللی قرآن خبرگزاری ایکنا ایکنا مرکزی علی اکبر کریمی کریمی نماینده اراک هپکو و آذرآب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۳۲۲۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متوسط سن بازنشستگی به چند سال رسید؟

سازمان تأمین‌اجتماعی و دیوان عدالت اداری در نشستی مشترک به بررسی دلایل و بستر‌های شکل‌گیری دعاوی مربوط به این سازمان در دیوان عدالت اداری پرداخته و بر ضرورت اصلاح برخی قوانین و مقررات از جمله در زمینه مشاغل سخت و زیان‌آور تأکید کردند.

به گزارش ایسنا، در این نشست که با حضور میرهاشم موسوی مدیرعامل، محمد محمدی معاون بیمه‌ای و عمران نعیمی مدیرکل امور حقوقی و قوانین این سازمان و نیز حسن زینلی‌نژاد معاون قضایی دیوان عدالت اداری در امور کار و تأمین‌اجتماعی، محمدجواد صالحی انصاری رئیس هیأت تخصصی کار، بیمه و تأمین‌اجتماعی دیوان و جمعی از رؤسا و مستشاران شعب تجدیدنظر دیوان برگزار شد، اقدامات و هماهنگی این دو نهاد برای کاهش پرونده‌های شکایت طرح شده در دیوان در حوزه مأموریت و مسئولیت سازمان تأمین‌اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت و مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی با استقبال از توسعه ارتباط، همکاری و هماهنگی این سازمان و دیوان عدالت اداری، گفت: بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان‌آور و فرایند‌های بررسی درخواست‌های بیمه‌شدگان در این زمینه؛ هم از بعد حقوقی و قضایی، هم از بعد مدیریتی و مالی برای سازمان تأمین‌اجتماعی و هم از جهت آثاری که در حوزه کسب و کار دارد بسیار مهم است؛ حتی کارفرمایان نیز عمدتاً در تمام جلسات و در نشست‌های مشترک، این موضوع را به‌عنوان یک چالش در مسیر تولید مطرح می‌کنند.

موسوی در این جلسه با بیان ضرورت اطلاع‌رسانی دقیق به بیمه‌شدگان سازمان به‌جهت پیشگیری از طرح دعاوی گفت: اخیراً با برنامه‌ریزی انجام شده؛ هر ماه مبلغ حق بیمه پرداختی، تعداد روز‌های اشتغال و عنوان شغلی اعلام شده در لیست‌های حق بیمه پرداختی را به‌عنوان سه موضوع اصلی که معمولاً در شکایات طرح می‌شود؛ از طریق پیامک به اطلاع بیمه‌شدگان می‌رسانیم. این فرایند در حال تعمیم به عموم بیمه‌شدگان کشور بوده و ان‌شاءالله تا پایان اردیبهشت‌ماه به طور کامل اجرا می‌شود.

وی با تأکید بر این‌که جهش تولید بدون نیروی کار ماهر و دارای انگیزه کافی امکان‌پذیر نیست، گفت: یکی از موانعی که برای تحقق شعار امسال مطرح می‌شود این موضوع است که در برخی موارد مجموعه کار با چالش حضور نیروی کار ماهر مواجه شده و مسیر بهره‌وری که در جهش تولید قرار است دنبال شود، از این جهت با مانعی جدی روبروست. اگر این را به شرایطی که در کلان کشور در تغییر و تحولات جمعیتی داریم اضافه کنیم، اهمیت موضوع حفظ و نگهداری نیروی کار ماهر و متخصص را در کارگاه‌های مختلف صنایع و صنوف نشان می‌دهد.

وی افزود: تعداد درخواست‌ها و بازنشستگی‌های برقرار شده در مشاغل سخت و زیان‌آور مغایر اهداف و نیات اصلی تصویب این قانون است و سهمی عمده در ناترازی منابع و مصارف سازمان تأمین‌اجتماعی به‌عنوان یک سازمان بیمه‌ای بین نسلی دارد. وضعیت فعلی به گونه‌ای است که متوسط سن بازنشستگی به حدود ۴۰ سال و کمتر رسیده و گاهی نیروی کار در اوج تجربه، مهارت و تخصص از بازار کار خارج می‌شود و هزینه حمایت از این افراد به سایر بیمه‌شدگان ذی‌نفع سازمان تأمین‌اجتماعی تحمیل می‌شود. ناگوارتر آن که این افراد که با استفاده از قانون مشاغل سخت و زیان‌آور و ظاهراً به سبب فرسودگی جسمی و روحی ناشی از این مشاغل از فهرست بیمه‌پردازان خارج می‌شوند در عمل از بازار کار خارج نمی‌شوند که جا برای نیرو‌های جدید باز شود بلکه جذب بخش‌های غیررسمی بازار می‌شوند. با این وضعیت نیروی انسانی نمی‌توان آرمان‌های بزرگ رشد و جهش تولید را دنبال کرد.

موسوی در عین حال افزود: البته ما حق نداریم کسی را از حق قانونی خودش محروم کنیم و چنین اراده‌ای به هیچ وجه در تأمین‌اجتماعی وجود ندارد. هم نباید از کسی حقی ضایع کنیم و هم نباید اجازه دهیم آینده این صندوق با تعهدات بین‌نسلی با اجرای نادرست قوانین و مقررات تباه شود. ضایع کردن حقوق و منافع صندوق تأمین‌اجتماعی و تحمیل بار مالی غیرمنطقی به این صندوق، خلاف سیاست‌های کلی تأمین‌اجتماعی است که مقام معظم رهبری ابلاغ فرموده‌اند.

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی همچنین گفت: الحمدلله در مجلس و در دولت مردمی سیزدهم این اراده وجود دارد که به سازمان تأمین‌اجتماعی کمک کنند تا این سازمان که ابزار و محور توسعه پایدار است توانمند باقی بماند. در موضوع شکایات پرتکرار اصلاح عناوین شغلی در مشاغل سخت و زیان‌آور هم باید در سه سطح کار کارشناسی و تخصصی با مشارکت همه نهاد‌های مرتبط انجام دهیم که یک بخش مربوط به قوانین کلان در مجلس است. بخش دیگر اصلاحات قوانین تأمین‌اجتماعی است و بخش دیگر هم اصلاح رویه‌های مربوط به اجرا است.

موسوی افزود: برای حل ریشه‌ای این مشکل و حفظ حقوق بیمه‌ای بیمه‌شدگان، مدتی است که هر ماه مبلغ حق بیمه پرداختی، تعداد روز‌های اشتغال و عنوان شغلی اعلام شده در لیست‌های حق بیمه پرداختی را از طریق پیامک به اطلاع بیمه‌شدگان می‌رسانیم چرا که معتقدیم از هیچ کارگری هیچ حقی نباید ضایع شود. این فرایند در حال تعمیم به عموم بیمه‌شدگان بوده و ان‌شاءلله تا پایان اردیبهشت‌ماه به طور کامل اجرا می‌شود.

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی در پایان صحبت‌های خود از تعامل و همکاری با دیوان عدالت اداری تقدیر نموده و بر توسعه تعامل هم‌افزا با این نهاد تأکید کرد.

در این نشست همچنین حسن زینلی‌نژاد معاون قضایی دیوان عدالت اداری در امور کار و تأمین‌اجتماعی، با قدردانی از حوزه حقوقی و قوانین سازمان تأمین‌اجتماعی در پیگیری و هماهنگی جدی با دیوان عدالت اداری، گفت: اصلاح عنوان شغلی و نیز احتساب سابقه بازنشستگی سخت و زیان‌آور از پرتکرارترین موضوعات مطروحه در دیوان عدالت اداری است که هر چند تعداد این پرونده‌ها با هماهنگی دیوان عدالت اداری و سازمان تأمین‌اجتماعی کاهش یافته، اما همچنان در صدر پرتکرارترین موضوعات مطروحه در حوزه تأمین‌اجتماعی است.

زینلی‌نژاد با تأکید بر لزوم اصلاح برخی قوانین و مقررات، پیشنهاد کرد در اجرای ماده ۳۹ قانون تأمین‌اجتماعی، مهلتی نیز برای کارگران برای شکایت احتمالی نسبت به مفاد لیست حق بیمه هر ماه پیش‌بینی شود.

معاون قضایی دیوان عدالت اداری در امور کار و تأمین‌اجتماعی، همچنین از اقدام اخیر سازمان تأمین‌اجتماعی در زمینه اطلاع‌رسانی گسترده و ماهانه به بیمه‌شدگان در زمینه مبلغ حق بیمه، نرخ دستمزد و عنوان شغلی استقبال و آن را اقدامی اساسی برای کاهش شمار شکایات در این زمینه در دیوان عدالت دانست.

براساس این گزارش در این نشست همچنین محمد محمدی معاون بیمه‌ای سازمان تأمین‌اجتماعی گفت: براساس نظرسنجی انجام شده بالغ بر ۹۵ درصد همکاران حوزه بیمه‌ای از جلسات تعاملی که با حضور اعضای هیئت‌های تشخیص و حل اختلاف استانی و قضات دیوان عدالت اداری برای هماهنگی در مورد رسیدگی به موضوعاتی، چون درخواست اصلاح عنوان شغلی در سال گذشته توسط اداره‌کل حقوقی سازمان تأمین‌اجتماعی برگزار شد، رضایت داشتند و خواستار استمرار برگزاری این جلسات بودند.

محمدی با تأکید بر این‌که رویکرد سازمان تأمین‌اجتماعی احقاق حق همه بیمه‌شدگانی است که در مشاغل سخت و زیان‌آور اشتغال واقعی داشته‌اند، گفت: متأسفانه تقاضا‌های کاذب فراوانی هم برای استفاده از مزایای این قانون مطرح می‌شود که انتظار می‌رود همه مراجع مسئول در بررسی این تقاضاها، به چالش‌های سازمان تأمین‌اجتماعی و تبعاتی که نگاه حمایتی به موضوع بازنشستگی مشاغل سخت و زیان‌آور برای این سازمان دارد، توجه جدی داشته باشند.

وی همچنین اعلام کرد با تغییراتی که در برنامه هفتم توسعه در زمینه سن و سابقه بازنشستگی ایجاد شده، شمار تقاضا‌های کاذب و واقعی برای استفاده از تسهیلات قانون بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان‌آور و بازنشستگی پیش از موعد افزایش یافته است.

عمران نعیمی مدیرکل امور حقوقی و قوانین سازمان تأمین‌اجتماعی نیز در این نشست توسعه تعامل و همکاری با مراجع نظارتی و قضایی از جمله دیوان عدالت اداری را از راهبرد‌های جدی مورد توجه این سازمان اعلام کرد و گفت: در شعب مختلف دیوان عدالت اداری درخواست‌های متعددی برای اصلاح عناوین شغلی با هدف استفاده از تسهیلات بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان‌آور مطرح می‌شود که کنترل و کاهش تعداد این دعاوی با ریشه‌یابی علت پرشمار بودن آنها، از محور‌های اصلی هماهنگی و همکاری دو نهاد است.

نعیمی با اشاره به اینکه اتخاذ رویه‌ای واحد در بررسی و رسیدگی به این درخواست‌ها که متضمن حقوق کارگران و نیز سازمان تأمین‌اجتماعی باشد ضروری است، گفت: در سال گذشته با هماهنگی دیوان عدالت اداری و برای رسیدن به هماهنگی و فهم مشترک در مورد موضوعات پرتکرار مطروحه در دیوان عدالت اداری، اداره‌کل حقوقی و قوانین سازمان تأمین‌اجتماعی ۱۲ نشست هماهنگی با حضور اعضای هیئت‌های تشخیص و حل اختلاف استان‌ها و مشارکت قضات عالی‌رتبه دیوان عدالت اداری برگزار کرد که ۳ نشست در استان تهران و ۹ نشست نیز در استان‌های مختلف برگزار شد.

دیگر خبرها

  • تأمین برق پایدار برای همه مراکز برگزاری کنکور در فارس
  • مشکل بیمه کارگران شهرداری سنندج با وعده حل نمی‌شود
  • پرداخت ۲۲۵۰ میلیارد تومان از مطالبات داروخانه‌ها و مراکز درمانی
  • واریزبخشی از مطالبات مراکز درمانی طرف قرارداد تامین‌اجتماعی
  • پرداخت ۱۸ میلیارد تومان برای بیماری‌های صعب‌العلاج در استان یزد
  • سن بازنشستگی به ۴۰ رسید + شرایط
  • اوتیسم؛ بیماری ناشناخته و بدون درمان!
  • متوسط سن بازنشستگی به ۴۰ سال رسیده است
  • متوسط سن بازنشستگی به چند سال رسید؟
  • جزئیات جدید از افزایش حقوق بازنشستگان