Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، با توجه به حساسیت نگاه جامعه به موضوع مهاجرت مغزها و نخبگان و نقش مهم این موضوع در نظام انگیزشی کشور، همواره موضوع مهاجرت متخصصان و محققان یکی از پاشنه‌های آشیل برای حاشیه‌سازان و مغالطه‌گران بوده و براساس آن ادعاهای بی‌منبع و نادرستی را مطرح کرده‌اند.

در یکی از این ادعاهای مطروحه، عنوان شده است: طبق آمار صندوق بین‌المللی پول هم‌اکنون بیش از ۲۵۰ هزار مهندس و پزشک ایرانی در آمریکا هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق آمار رسمی اداره گذرنامه، در سال ۸۷ روزانه ۱۵ کار‌شناس ارشد، ۴ دکترا و سالانه 5475 نفر لیسانس از کشور مهاجرت کردند.

این ادعا در حالی مطرح می‌شود که صندوق بین‌المللی پول در هیچ گزارشی به این داده‌ها در خصوص ایران اشاره نکرده است. تنها در گزارشی که در سال 1998 توسط این صندوق منتشر شده است، تعداد ایرانیان با تحصیلات دانشگاهی در آمریکا 105 هزار نفر ذکر شده است که از عدد ادعا شده برای پزشکان و مهندسان در این کشور کمتر است.

از سوی دیگر، بنا بر آمار مؤسسه سیاست‌گذاری مهاجرت آمریکا وMedicus Firm در سال 2015، 254000پزشک و جراح مهاجر در امریکا مشغول به کار بوده‌اند، در این میان حدود 9هزار پزشک و جراح مهاجر ایرانی بوده‌اند. علاوه بر آن، آماری از تعداد ایرانیان شاغل در علوم و مهندسی در آمریکا در دست نیست.

بر اساس سرشماری سال 2000، در آمریکا 50.9 درصد از مهاجران ایرانی در آمریکا حائز مدرک لیسانس و یا بالاتر بوده‌اند. همچنین در سال 2000، نرخ مشارکت مهاجران ایرانی در بازار کار آمریکا 63 درصد بوده است و 51.8 درصد از شاغلین ایرانی در امریکا در مشاغل مدیریت و مشاغل حرفه‌ای، 27.5 درصد در مشاغل مرتبط با فروش و مشاغل دفتری و 9 درصد در مشاغل خدماتی مشغول به فعالیت بودند.

علاوه بر آنچه از نظر رفت، اداره آمار آمریکا تعداد ایرانیان در این کشور را در سال 2017 ، 395593 تخمین زده است. به این ترتیب می‌توان تعداد کل ایرانیان تحصیل‌کرده در آمریکا را در سال 2017 در حدود 200 هزار نفر تخمین زد. همچنین با استفاده از آمار سرشماری سال 2000 و تخمین جمعیت سال 2017 تعداد شاغلین ایرانی در همۀ مشاغل مدیریتی و حرفه‌ای را می‌توان حداکثر 129 هزار نفر تخمین زد.

صندوق بین‌المللی پول نیز در هیچ گزارشی به این داده‌ها در خصوص ایران اشاره نکرده است؛ تنها در گزارشی که در سال 1998 توسط این صندوق منتشر شده، تعداد ایرانیان با تحصیلات دانشگاهی در آمریکا 105 هزار نفر ذکر شده است که از عدد ادعا شده برای پزشکان و مهندسان در این کشور کمتر است.

بنا بر آمار و اطلاعات منتشرشده از سوی موسسه سیاست‌گذاری مهاجرت آمریکا در سال 2015، 656000 پزشک و جراح در ایالات ‌متحده مشغول به کار بوده‌اند که از این تعداد 254000 نفر مهاجر هستند. مطابق با آمار Medicus Firm، بنگاهی که پزشکان را برای مشاغل تخصصی استخدام می‌کند از 254,000 پزشک و جراح مهاجر در ایالات ‌متحده آمریکا حدود 9000 نفر از این پزشکان از ایران ، 3500 نفر از سوریه و بیش از 1500 نفر از عراق هستند.

طبق آمار بنیاد ملی علوم آمریکا در سال 2018، تعداد ایرانیانی که در بازه زمانی 1995 تا 2015 موفق به دریافت ویزای تحصیلی در زمینه‌های علوم و مهندسی در مقطع دکترا شده‌اند، تنها 3063 نفر است.

با توجه به تعداد 9 هزار نفری پزشکان و جراحان ایرانی در آمریکا، سهم 1301000 نفری دیگر کشورهای آسیایی از تعداد مهندسان و دانشمندان بازار کار آمریکا که مشخص نیست چه تعداد آن مربوط به کشور ایران است و همچنین تعداد نه‌چندان قابل‌توجه ایرانیانی که در بازه زمانی 1995 تا 2015 موفق به دریافت ویزای موقت تحصیلی آمریکا در مقطع دکترا شده‌اند؛ بعید به نظر می‌رسد که آمار ارائه‌ شده 250000 هزار نفری از مهندسان و پزشکان ایرانی مقیم آمریکا مبنای علمی داشته باشد.

بر اساس سرشماری سال 2000، در آمریکا 50.9 درصد از مهاجران ایرانی در آمریکا حائز مدرک لیسانس و یا بالاتر بوده‌اند. همچنین در سال 2000، نرخ مشارکت مهاجران ایرانی در بازار کار آمریکا 63 درصدبوده است و 51.8 درصد از شاغلین ایرانی در امریکا در مشاغل مدیریت و مشاغل حرفه‌ای، 27.5 درصد در مشاغل مرتبط با فروش و مشاغل دفتری و 9 درصد در مشاغل خدماتی مشغول به فعالیت بودند. اداره آمار آمریکا تعداد ایرانیان در این کشور را در سال 2017 ، 395,429 تخمین زده است.

به این ترتیب می‌توان تعداد کل ایرانیان تحصیل‌کرده در آمریکا را در سال 2017 در حدود 200 هزار نفر تخمین زد. همچنین با استفاده از آمار سرشماری سال 2000 و تخمین جمعیت سال 2017 تعداد شاغلین ایرانی در همۀ مشاغل مدیریتی و حرفه‌ای را می‌توان حداکثر 129 هزار نفر تخمین زد. همچنین شواهدی مبنی بر انتشار آمار و اطلاعات مهاجرتی از سوی اداره گذرنامه وجود ندارد.

انتهای پیام/

169 / 336 مهاجرت نخبگان صتدوق بین المللی مشاغل خدماتی بازار کار آمریکا جراحان ایرانی در آمریکا

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: مهاجرت نخبگان مشاغل خدماتی بازار کار آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۳۲۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انگیزه مهاجم کنسولگری ایران در پاریس چه بود؟

به گزارش همشهری آنلاین، بنابر اعلام سفارت ایران در فرانسه، یکی از ایرانیان مقیم که دچار اختلال روانی بوده امروز با وانمود کردن به اینکه مواد انفجاری به خودش بسته است، وارد بخش کنسولی سفارت ایران در پاریس شده و در روند خدمت رسانی به ایرانیان مقیم اختلال ایجاد کرده است.

با صحبت‌های انجام شده با این فرد نهایتا قانع شده و بخش کنسولی سفارت را ترک کرده است. پس از خروج از ساختمان سفارت ایران نهایتا پلیس این فرد را دستگیر کرده است.

طبق اعلام سفارت ایران در پاریس این فرد همان شخصی است که مدتها قبل در مقابل درب سفارت ایران لاستیکی را به آتش کشیده است. وی پیشتر دادگاهی شده بود و حکم اولیه علیه او صادر شده بوده است.

اعضای بخش کنسولی سفارت ایران در پاریس در سلامت کامل هستند و هیچ خسارتی به بخش کنسولی وارد نشده است.

پایان حادثه امنیتی سفارت ایران در پاریس | عامل تهدید بازداشت شد کد خبر 845577 برچسب‌ها خبر ویژه ایران و فرانسه فرانسه

دیگر خبرها

  • حماس: سخنان بلینکن تحریف واقعیت ها است
  • انگیزه مهاجم کنسولگری ایران در پاریس چه بود؟
  • درخواست طالبان برای بازگشت مهاجرین به کشور
  • ایرانی ها چه تعداد خانه در ترکیه خریدند؟/ اتباع این کشور رتبه اول را دارند
  • گوشت چروکیده ؛ مردی که 3 قرن را به چشم دید! (+عکس)
  • طرح نوروزی راهداری کردستان به روایت آمار
  • افزایش ۷۰ درصدی تعداد تولدها از مادران غیر ایرانی در ۴ سال
  • بررسی درخواست تعداد ۲۴۱۳ متقاضیان مشاغل سخت و زیان آور
  • ایران به حمله پاسخ می‌دهد، اسرائیل چه کار خواهد کرد؟/ تعداد موشک‌ها ترسناک به نظر رسید
  • رژیم صهیونیستی با کمبود نیروی کار مواجه شد